Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pripajam sa k nazoru aby ste do podcastu pozvali niekoho kto robi hudbu do hier (alebo sa v tejto oblasti nejak zaujima) kedze je v hrach velmi dolezita. (jak povedal Grygar hudba nas programuje!
  • janchor
    Shock mám co do strašidelnosti na špičce - demo jsem skoro nebyl schopnej hrát a litoval, že plnou si tak nikdy neužiju. Pak jsem teda sebral odvahu, ale z oblastí jako byla třeba Engineering mám nahnáno dodnes.
  • Trol.diskuzni
    Jsem rád, že se situace vyjasnila, přátelé! *4*
  • For:Troll jasne... *15*
  • Pan_Klobouk
    Za pokus by mozna stala starsi, ale porad dobra, Clive Barker's Undying. A pekne strasidelny dokazal byt chvilemi i System Shock 2. Tam to bylo trochu v duchu AVP, zvuky a obava z neznameho.
  • Pokud máš na steamu HL2 nebo jinou placenou source hru, můžeš zkusit třeba mod Nightmare House 2.
    http://www.moddb.com/mods/nightmare-house-2
    http://www.youtube.com/watch?v=PUjTvDDHxis

Případně Penumbry, ale to jsou spíš adventury.
  • Engine

Ahoj nechcete v nejakym dile rozebrat enginy. Jake jsou, jake byly. Ktere firmy spolupracuji s tema, ktere jsou verne tem a tak vubec. Vyhody tech, nevyhody tamtoho enginu a tak podobne. Spousta hracu, hlavne ja :-) o tom moc nevi, tak proc se tomu nevenovat. Jetli nekdo vi nejakej zajimavej clanek, kterej se tomu idealne cesky venuje, muze sem napsat odkaz. Rad bych si o tom precetl. Dik
    No a pak muzete nejakej dil venovat hudbe. Pozvat muzikanta.
  • Malleth
    To jo, i první AvP bylo v tomhle směru skvělý. Člověk nevěděl co od vetřelců čekat.
    Proto mě taky celkem vadí jak vypadají Colonial Marines. Z těch vetřelců tam nejde strach ani trochu, když je tam bez problému likvidujou po kilech.
    Třeba právě moment, kdy jeden skočí na mariňáka a ten je schopnej vetřelce v nějakým QTE zlikvidovat zblízka, mi přišel jako blbej vtip vyloženě.
  • Cahir
    Trol: právě s tebou bylo patřičně vyj*báno...
  • Něco na PC by nebylo? Naposledy jsem se opravdu bál v AVP2 za mariňáka. Amnesii jsem zkoušel ale to bylo pro mně moc pomalé.Nemyslím tím klasické scény kdy někde čeká bubák abych udělal baf.V AVP2 byli super zvuky a radar který se slabou výdrží a tmou vedl k pořádnému strachu.Často jsem střílel jen podle toho radaru do tmy slyšel ty hnusný zvuky vetřelců :) jo jako ve filmu :)
  • No vidíš, já to třeba nebral čistě jako interpretaci strachu, ale hlavně jako posílení pocitu bezmoci hráče, tzn. že hráč musí navíc "bojovat" i se slabostmi postavy. S těmi zvuky částečně souhlasím, od doby, co se tam objevila monstra, tak už různé zvuky a scénky nepůsobily tak silně, ale nepřišlo mi to jako něco, co by znehodnocovalo zážitek. Kamera + zornice mi přijde jako taková trochu skyrimskvovávrovska námitka, líbilo se mi to a vůbec mě to nenapadlo řešit, že brouci po zornici nechodí (navíc jsem to nevnímal jako brouky na zornici, ale jako abstraktní ztvárnění psychického stavu hlavní postavy). Nevím, proč by strach ze tmy měl fungovat čistě podle toho, co vidím v zorném poli. Uznávám, že tebou uvedený případ je trochu podivný, já ale na nic takového nenarazil. Skoro celá tvá kritika je o nějakém realismu, mě (a určitě spoustu jiných hráčů) to při té hře vůbec nenapadlo řešit a nepřijde mi to důležité.

Pokud mám přihodit námitku od sebe, tak mě se úplně nelíbilo vyprávění skrz rozházené dopisy a vzkazy. Dělá to více her a hodně lidí to hájí jako perfektní způsob vyprávění příběhu a prezentace světa, mně ale přijde, že to moc nefunguje a ruší mě to.

Amnesia není hra, která by chytla všechny, ale hodně se mi nelíbí tvoje nařčení hráčů z pozérství. Pozérství by bylo, kdyby se to nikomu nelíbilo, ale všichni to chválili, protože to chválí ostatní. Což si fakt nemyslím, že je tento případ. Hysterie jsem si taky nikdy nevšiml, přijde mi, že to bereš moc emotivně.
  • Přesně tak, zlatý Penumbry:).
  • smejki

Amnesia

Naprosto sdílím Lukášovy pocity, co se týče Amnesie.
    Šíleně mě štvalo, že interpretaci strachu vkládají do postavy, namísto aby tyto pocity nechali na mě, jako hráči. Ve majoritních částech to vedlo k tomu, že můj hrdina byl posraný až za ušima, zatímco já jen znechuceně lepil zrak na monitor, jak jsem se snažil v tom mohutně rozshaderovaném obraze něco rozpoznat. Ohromě mi vadilo i to, že autoři přes sebe míchali ambientní zvuky s těmi vycházejícími z prostředí, což ve výsledku vedlo k totálnímu zmatku, na který jsem tedy reagoval jen letargicky. Stejně tak si pletli kameru a zrak (komu sakra běhá dvacet brouků po zornici?). Za největší fail ale považuji to, že působení strachu na postavu bylo určeno její vzdáleností od zdroje světla namísto světelností a skladbou obrazu toho, co vidí. Což vedlo k bizarním situacím, kdy jste vykročili pár kroků od svíčky, čuměli do tmy a postava byla v pohodě. Ovšem pokud jste udělali ještě půl kroku, tak se začala se bát i když jste se otočili na čuměli na tu svíčku, která plně osvětlovala celý váš výhled.
    Já vím, že je to experiment a zaslouží si ocenění, ale ta hysterie okolo mi přijde dost pozérská. Pro mě jeden z nejpřeceňovanějších indie titulů.
  • hororová adventúra

Absolútne ma nenapadá o akú kvázi severskú adventúru sa jedná *9*
  • ales.smutny
    Souhlas, Siren určitě není pro slabé povahy... tedy ani pro mne :) Ale je to povedená hra.
  • Trol.diskuzni
    Pokud jsem to dobře pochopil, tak se často stává, že Petr (či ta jeho "paní, která se o tyhle věci stará") rozesílá výhry třeba z 5 soutěží najednou (z důvodu nedostatku času)... Takže vydrž tak dva tři týdny ještě a budeš to mít doma :-))
  • Budu doufat, že mi to přijde.
  • Malleth

Strach ve hrách

Doporučuju zahrát Siren Blood Curse. Docházelo tam k hodně zajímavým situacím hlavně díky
    unikátní featuře, díky který se může hráč dívat skrze oči nepřátel.
    Když člověk skrz zombíka viděl že se blíží ke skříni ve který je hráč schovanej.....

Jinak naposledy sem se bál v New Londo Ruins v Dark Souls. To bylo fakt peklo a strach byl vybudovanej dost odlišně od ostatních her. Žádný trapný nascriptovaný lekačky, ale silnej strach o život a nepředvídatelný nepřátelé.
  • Sakra.Těch co nesnáší araby je momentálně mnoho.Určitě vice než nácků.
    Člověk si nevybere :)
  • VonHayek

Was is Das?

Tak obecně některým lidem (v čele s Antifou) téměř vůbec nevadí design a to co je na oblečení, ale nej odpor vzbuzovalo něco jiného - firma byla založena německými nácky a pro financování jejich domácích aktivit a to jejich odpůrcům vadilo a brojili proti tomuto jejich hmotnému podporování. Dnes ale firmu vlastní tuším že arabové, takže nákup této značky může vadit maximálně tak někomu, kdo nesnáší Araby. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit