Přejít na výpis diskuzí

Andreas Frege

OSOBNOST 13.4.2008 
674 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

23 věcí, který by měl každý vědět o zlu aneb britská forenzní psycholožka Julia Shawová s mím doslovem (celkem 23. odpovědí), forenzní psycholožka Julia Shawová: 1.) Označovat lidi za zlé je lenost., 2.) Mozek každého z nás je trochu sadistický., 3.) Všichni jsme schopní vraždit., 4.) Sexuální deviace jsou celkem běžné., 5.) Všechny tzv. stvury (agresoři, násilníci, vrazi, psychopati, sociopati..) jsou vždy lidé., 6.) Peníze nejlíp odvádějí naši pozornost od bolesti a škod., 7.) Musíme vždy otevřeně nahlas mluvit o nevyslovitelném., 8.) Zlí jsme bez rozdílu všichni. (vybráno z knihy "ZLO." ...aneb "Věda o temných stránkách lidství.", česky. nakl. Paseka, 2020). Muj doslov!:..., 9. Sado-masochismus je v naší lidské přirozenosti., 10.) Musíme vždy otevřeně nahlas mluvit o tabuizovaných věcech ve společnosti., 11.) Musejí se vždy změnit podmínky (prostředí, výchova atd..), aby člověk nebyl zlí! Musejí být vždy více lidštější, vždy mnohem více humánnější pravidla v rámci přirozené autority! (každý potřebuje s sebepřijetí i k přijetí větší benevolenci, lásku a duvěru, toleranci a respekt.), 12.) Neodsuzujme druhé lidi, kteří jsou pro nás zlí, snažme se místo toho raději aby měli sami tyto lidé nakonec soudný usudek vždy sami nad sebou!, at se to zdá vždy jakkoliv už nemožné., 13.) Tahle společnost nesmí zustat k sobě dál bezohledná a lhostejná! Každý z nás má v sobě tendenci reagovat na hněv vždy hněvem, na nenávist svou nenávistí, to je to nejhorší co mužeme vždy udělat. Snažme se druhé lidi nezaujatě více i lépe vždy chápat a odpouštět si vždy sobě i druhým lidem kolem nás, protože tahle společnost nejen svým už bezohledným tlakem na výkon a svým uspěchaným a rychlím, bezohledným a tvrdým kapitalismem je sama k sobě bezohledná, zlá a sadistická, je sama nehumánní, je sama nelidská a nespravedlivá., 14.) Po dobrém si hluboko do svědomí nikdo z nás už nikdy nesáhne., 15.) Respekt ke svému svědomí a ke své osobní cti vždy vede přes depresivní stavy, resp. se dosáhne vždy přes depresivní stavy., 16.)  Svá osobní lidská sebeucta se dlouho vyvíjí i mění zkušenostmi a komunikací, díky vzájemné partnerské a nejlíp vždy bezprostřední komunikaci se vždy pak odbourávají stereotypně vždy zafixované naše osobní předsudky., 17.) Skutečné zlo není nikdy v lidech, ale vždy jen ve vzdálenosti mezi nimi samími v nedostatku jejich komunikace! Každý z nás je vždy vrozeně dobrý.. 18.) Platí právo na lidskou dustojnost u lidí se zkušeností s duševním onemocněním, nesmí ve společnosti nikdy chybět respekt k jejich osobní lidské dustojnosti!, 19.) Být čestným se nevyplácí!, respekt ke cti a ke svědomí není nic (resp. není nikdy výhodné) pro většinovou společnost, - je jen pro skutečně dnes hodnotově silné jedince., 20. Všichni bez rozdílu do jisté míry potlačujeme v sobě své přirozené instinkty., 21.) Sadismus v sobě všichni potřebujeme pro přežití., 22.) Je pokrytecké druhé lidi označovat za zlé!, 23.) Každá dehumanizace má svá pravidla - otevřené Stigmatizování a Démonizování dané osoby často přes verbální agresivitu přes písemné nebo verbální pomluvy často s cílem aby dané osobě často i fyzicky ublížil pak někdo jiný, kde chýbí už jakkýkoliv osobní kontakt, kde často chybí vzájemná partnersky často už pak duvěrná komunikace s danou osobou, kterou často už pak nejlíp skutečně pak dobře duvěrně osobně už pak nikdo vubec nezná., 23.) Tahle společnost je sama bezohledná!.. je plá bezohlednosti! Musíme být k sobě více tolerantní i vždy více benevolentní a mnohem více vždy ohleduplný a mnohem více i chápaví než jsme, nestačí nikdy trestat!.., každá partnerská komunikace by měla být naplněna ochotou naslouchat, chápat a pomoci, by měla být naplněna tolerancí, vzájemnou duvěrou a vždy vzájemným i respektem.. (Martin Dyntar)

• MartinDyntar

Jak jsem mohl v textu opomenout nechápu, byl to samozřejmě Carl Gustav
    Jung, ale ani to už by se mě do celého textu komentáře v kolonce bohužel
    už ani jeho jméno nakonec nevešlo. Vše jsem musel v komentáři celý text
    bohužel už osekat a zkrátit.

• MartinDyntar

Láska je důvěra a tolerance, odpouštění, obdiv, respekt a uznání, skutečná pravá láska začíná tam kde končí kontrola tam je pak důvěra. MD.

• MartinDyntar

,,Co mě k plnému mému zotavení podle modelu zotavení Care nejvíce
    pomohlo: uvědomění si vysokého smyslu pro čest a spravedlnost angažovat
    se dnes aktivně politicky levicově humanisticky svým psaním ve
    společnosti, odvaha, statečnost a kuráž v sobě nebát se ničeho, muj věk
    41 let (podle forenzních znalcu a podle forenzních psychologu vždy plně
    dozrává v tomto věku vždy lidská osobnost) a zkušenosti s tím dělat
    ctižádostivě, ambiciozně jen to co mě skutečně dnes osobně baví a
    vnitřně i hodnotově naplnuje a jít si tvrdohlavě bez ohledu na vše v
    životě vždy za tím a obětovat tomu v životě už nakonec vše a prožití na
    CHB RIAPSu krásného intenzivního vztahu s českou, v české Republice s
    jedinou dnes trutnovskou Shakirou Darinou Dušekovou, která je hodně
    neduvěřivá, ale má sama hluboce dnes dobré a laskavé srdce, je to milá,
    hodná, temperamentní, slušná a laskavá i vyjímečná krásná holka, a
    dlouhodobý intenzivní prožitek kladných pozitivních emocí opačné vždy
    samotné Paranoii, věřím v lásku, ve větší tolerantní přijetí, v duvěru, v
    respekt a v uznání a samozřejmě dnes už v přirozenou autoritu ve vztahu
    bez jakkýchkoliv už ustavních norem autorit či pravidel ve společnosti a
    ve vztahu, už bez jakkéhokoliv dnes už ustavního přístupu k normám a k
    autoritám, k pravidlum dnes ve společnosti, jsem altruista a
    volnomyšlenkář tělem i duší, mám to v krvi a nikdy se bezpáteřně
    agresivně poslušně špatným normám a špatným autoritám, špatným pravidlum
    ve společnosti nikdy osobně nepodřídím, hluboce a silně dnes nejvíce
    nenávidím to co je ve společnosti dnes tzv. ustavní a vždy ustavní, to
    nikdy plně neuznávám ani v nejmenším už nijak osobně dnes vubec
    nerespektuji, a samozřejmě dnes také vždy i mé kladné kulturní či
    společensky kulturní vzory ve filmu a v hudbě v mém osobním životě -
    viz. kupř. v hudbě německý DIE TOTEN HOSEN!, Ukrajinský VEREMIY! a
    Ukrajinský OKEAN ELZY! a ve filmu především dnes německý režisér i autor
    a vizionář "Německého Nového Filmu." Wim Wenders a právě tzv. dnes už
    kinematograficky dnes vysoce vždy umělecký vysoce vždy čistě nezávislý
    film, tzv. dnes KINOART atd. apod." MD., Martin Dyntar, Trutnov.

• MartinDyntar

Co mě osobně vždy intenzivně rozpláče je právě samotný hluboce upřímný text nejlepší písně Die Toten Hosen "Was Zahlt" z toho už pro mě vubec nejlepšího alba "Auswartsspiel" (2002) o své oddanosti, věrnosti a své obětavosti pro druhého (partnera) až do své vlastní smrti a druhý nejlepší (stejně vyjímečný) text písně Die Toten Hosen, který mě stejně tak opět vždy svou hlubokou upřímností a pravdivostí rozpláče je právě "Deutsch In Willkomen" z také druhého už po "Auswartsspiel" (opět) nejlepšího alba "Kauf Mich!" (1993) o našem zlu a naši nenávisti už z našeho osobního pokrytectví, právě z našich osobních předsudku, které nám brání v komunikaci s druhými lidmi, to je velký problém, který přesahuje samotné hranice xenofobie a antisemitismu i rasismu právě k otázce osobní zodpovědnosti za tyto problémy (s druhými lidmi) právě v komunikaci, k otázce viny, rozhřešení viny i celkově je otázkou hodnoty našeho svědomí! Nenajdete lepší text a lepší písně od Die Toten Hosen než jsou právě už 2 písně "Was Zahlt" (2002) a "Deutsch In Willkomen" (1993), v nich je pro posluchače a každého příznivce Die Toten Hosen myslím uplně vše podstatné co se snaží říct tolik svou hudební tvorbou zejména už v rozmezí právě let 1993 až 2012!, kdy byli Die Toten Hosen na absolutním hudebním vrcholu kdysi s albem "Kauf Mich!" (1993) a "Auswartsspiel" (2002). Možná přes ty slzy už ani nevidím, jak jsou tyto 2 písně svou upřímností přesvědčivé, mají věrohodný naprosto autentický text písně, ve kterém mužete stále tolik ještě hledat svoji bolest, svuj stesk a žal, svoje nadšení a svou radost, a své slzy i to jak moc dokážete se osobně dojmout právě k slzám.. MARTIN DYNTAR, Rychnov nad Kněžnou..

• MartinDyntar

,,a mužem dnes jen tisíckrát nesmyslně laikovat uspěšně dnes na
    sociálních sítích, permanentně vždy největší ztráta času! věnovat dnes
    tomu svou největší pozornost, vždy svuj čas a svou pozornost! Mladý lidé
    na sociálních sítích jsou dnes sami z toho všeho z té vší kyber
    totalit. ohledně vždy toho čemu sami na sociálních sítích dnes sami
    věnují svuj čas a vždy svou největší pozornost (permanentní pop kulturní
    permanentní masové zábavě dnes na sociálních sítích) často morálně i
    sami uplně na dně." Martin Dyntar.

• MartinDyntar
    Rak (21. června – 22. července)

Rak je vodní znamení, což znamená, že je emocionální, intuitivní a citlivý.
    Má hluboké pouto se svou rodinou a blízkými a má silnou ochranitelskou
    povahu. Je velmi vnímavý k potřebám druhých a umí poskytnout empatii a
    podporu. Raci mají sklon být sentimentální a nostalgické a mohou se
    snadno zranit, pokud jsou zraněni emocionálně.

• MartinDyntar

V sado-masochism. jde o to kriticky přehodnotit ve vztahu svou podřízenost a svou poslušnost autoritám, pravidlům a společenským normám! a líp přehodnotit i harmonicky líp vyvážit svou podřízenost a svou nadřízenost v partnerském i v mezilidském vztahu! - v sado-masochism. to je vždy pul na pul. Muži mají v sobě více sadism. než ženy, agresivní tvrdá hudba tzv. Hard and Heavy je pro ně přirozená a bez ubližování to v mezilidském vztahu ve společnosti jaká je dnes nejde. Jsme Tier (zvířata) a je potřeba vždy respektovat a uznávat a ctít svou lidskou přirozenost, to věděl už psychoanalytik Sigmund Freud, BDSM komunita je normální a nesmí se Stigmatizovat - tahle Česká společnost jaká je je dnes xenofobne dnes pravicově fašistická, bezohledná, netolerantní a lhostejná k lidskému neštěstí druhých lidí. Ano vím pro systém jaký je a pro společnost jaká je jsem se svou psychiatrickou diagnózou nepotřebný odpad, který město nikde nechce, už ani na ubytovnách! Dříve nebo později dojde na každou českou swini snad i beze mě a právě to mě hřeje u srdce! MD.

• MartinDyntar

jen němec Wolf Hoffmann a jeho kytarová instrumentální předělávka "The
    Moldau" se do komentáře už bohužel nevešlo, ale to už řešit raději
    skutečně nebudu, tím i také hudebně skutečně končím! Jde mě z toho všeho
    už hudebně ted tzv. "ted hlava kolem". Tohle jsem měl v diskusi v
    komentáři rozepsané neskutečné 3 hodiny, jsem rád že tím vším i hudebně
    teprve ted skutečně už končím, snad muj hudební žebříček někoho doufám i
    hudebně osloví a hudebně i nejvíce zaujme, konec, děkuji moc za
    pochopení! Martin Dyntar

• MartinDyntar
    ,,Křivé
    nařčení a křivé obvinění ze strany ředitelky RIAPSu a mé ambulatní