Přejít na výpis diskuzí

Wim Wenders

OSOBNOST 30.9.2008 
663 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

,,V RIAPSu jsou pěkný swině a hyeny co pro peníze ničí lidské životy a
    dopouští nehumánní, nelidský hyenismus, těším se až jim v nejbližší době
    naplyvu do ksichtu, to jediné co si rád s ukončením nájemní smlouvy na
    CHB ještě rád vychutnám, takový nelidský swině měli by všichni v RIAPSu
    pochcípat, stará bolševická swině ředitelka RIAPSu Zuzana Kozáková,
    Honza Pfeifer tel. 603 521 796, Lucie Skalská tel. 725 720 375, Milena
    Bubnová i Mirka Janku, Karolína je vedle Andrejky Toneiserové také
    dobrá, té si vážím, a Andrejka Toneiserová tel. 607 061 236, kterou mám
    rád chce stejně v nejbližší době z RIAPSu odejít pryč, nedivím se jí že
    hledá raději jinou práci a nechce už pracovat pro tak zkurwenou
    organizaci která ničí lidské životy!" Martin Dyntar

• MartinDyntar

Píšu toto s láskou k Wimovy to co jsem si konečně uvědomil ze sledování jeho pro mě dosud nejlepších a vyjímečných 2 jeho znamenitých filmu "Land of Plenty" (2003) a "Palermo Shooting" (2008), které miluji (je z toho stručné malé opět esejistické krátké zamyšlení), které naštěstí u nás v české distribuci vyšli na DVD s plnou českou podporou a vzdávám tak opět od srdce osobně čest a nesmírnou uctu tomuto filmaři, na kterého se u nás bohužel neprávem zapomíná. Tímto to chci napravit a konečně slabé divácké poměry ohledně Wima u nás tímto trochu změnit...: Slzy neznamenají slabost! Naopak čím člověk více pláče tím je silnější v tom ohledu že je naprosto osvobozený od předsudku právě v té dané chvíli, protože osobní předsudky znamenají největší bolest a také slabost! Čím člověk více pláče tím více je pak laskavější a vnímavější ke druhým lidem a svědomitější, je jak právě vnímavější, tak i ohleduplnější, i mnohem více tolerantnější a chápavější ke druhým lidem. A také osobně zodpovědnější a spokojenější v životě - protože porozumět své osobní lítosti a at pocitu viny nebo skutečné mravní vině vyžaduje od nás tu největší odvahu, které se nám častěji právě tolik nedostává. Slzy nejvíce zušlechtují a zocelují náš lidský charakter jako nic jiného. Slzy nejsou a neznamenají slabost ani sebe ponížení před druhými lidmi. Naopak jsou projevem té největší odvahy k sobě samému. A také čím člověk více pláče tím více je pak zakotvenější ve vztazích a v životě. Kdo se slzám vyhýbá je většinou největší zbabělec, lhář a pokrytec. Jinými slovy slzy jsou natolik přirozenou reakcí na ztrátu a nedostatek něčeho v našem osobním životě že znamenají pro nás velkou emoční inteligenci a rozvýjejí i tu naši sociální inteligenci, takže usloví že chlapi nepláčou je zcela natolik zcestné a nesmyslné jako nic jiného. A tenhle muj komentář je neskutečně hodně a výrazně melancholický (upřímný a...) a životně pravdivý. A pravda a upřímnost nebývá častěji příjemná.

• MartinDyntar

,,Muži mají v sobě více sadismu a ženy mnohem více masochismu, proto pro
    muže je vždy přirozená tvrdá muzika, tvrdý rock, nejlépe hard and
    heavy, aby se občas taky dojmuli k slzám, bez toho to u nich nejde,
    takže přijmám i hudbu německých RAMMSTEIN!, nejlépe třeba písen "Asche
    zu Asche" z jejich živého koncertního vystoupení v Berlíně v roce 1999,
    to už je od německých RAMMSTEIN! skutečně hodně agresivní, ženy v hudbě
    mají více rádi romantiku a potřebují v ní vnímat a prožívat více své
    emoční péče, já občas oboje dvoje, pro mě je rocková hudba svým zpusobem
    taky sado-masochismus, vnímám že masochistické a sadistické rysi
    osobnosti musí být vždy v člověku nejlíp správně vyrovnané v naprosté
    rovnováze, aby byl člověk osobnostně vyrovnaný, hudba a písně německých
    DIE TOTEN HOSEN! jsou pro mě svým určitým tragickým osobním lidským
    heroismem vždy více masochistické než sadistické, ale časem si uvědomíte
    že právě hudba německých DIE TOTEN HOSEN! k určitému sado-masochismu v
    sobě vždy nejvíce a nejlíp směřuje, jak bych mohl psát zdání že to je v
    jejich hudbě vždy více masochistické a neurotické nakonec i nejvíce
    klame, tragický osobní lidský heroismus se pro mě dnes nejlíp odráží i v
    hudbě a v písních Ukrajinských VEREMIY! i Ukrajinských OKEAN ELZY! s
    velkým smyslem vždy pro romantiku, pro velkou až nostalgicky vždy
    smutnou romantickou zasněnost, s největším vždy smyslem pro řešení
    otázky viny i svědomí v sobě, pro svou ctižádost a pro svou osobní čest,
    ale tohle celé je bohužel pro mě pruměrné, protože nedokážu totiž sám
    pro to ted najít ty správná slova jak bych chtěl, i proto rád bych se k
    tomu v budoucnu snad ještě někdy líp vrátil." Martin Dyntar.

• MartinDyntar

,,Už tu budu se svými komentářemi pozítří pomalu končit, ano posunul jsem tu normy ve společnosti i své hranice, i své limity abych radikálně ve společnosti za každou cenu už něco změnil sám k lepšímu, aktivně jsem se tu občansky angažoval ve společnosti svým psaním a tady to má pro mě smysl, tady to má vysoký efekt, otevřel jsem tu líp druhým lidem v životě jejich oči a měli by být za to rádi a vděčný, a nikoliv mě tu už Stigmatizovat ani znevýhodnovat, to jen vytváří a prohlubuje ve společnosti vždy jen největší nenávist a jen pohrdání, Dari stýská se mě tu po tobě a rád bych tě někdy v životě zase moc rád viděl a rád tě obejmul za to že jsi tady na tom světě a za to jaká jsi." Martin

• MartinDyntar

PS. ,,budete mě dělat problémy nedopadnu špatně jenom já, dopadnete
    špatně i vy bezpáteřní české swině které mám dnes hluboce u prde..,
    poznáte nejlíp teprve sami nakolik jsem pro vás sám vysoce dnes
    nepotřebný a skutečný odpad většinové české společnosti swině jedny
    český bezpáteřní, k takovým nemám v sobě dnes také žádné výčitky
    svědomí, ani lítost, ani výčitky svědomí swině jedny český bezpáteřní!
    Tím tu definitivně dnes končím." MD.

• MartinDyntar

Ano jsem přece bizár, tak si to mužu dovolit, ale já to u sebe tak nevidím, nechci psát kontrovérzně, ale vést otevřený kritický dialog sám se sebou a začnu tím že Ortodoxní slovenský vlastenec Ondrej Ďurica je sebedisciplinovaný, neuplatný, ctižádostivý, odvážný a statečný, nedělá kompromisy! - jen je bohužel už krajně pravicově politicky ideologicky pravicově pomýlený, osobně je fascinovaný árijskou mytologií a nacistickou i neonacistickou ideologií, a prosazuje v politice ve společnosti pro mě nepřijatelný antisemitismus, rasismus, xenofobii a pravicový radikalismus, vše ostře radikálně proti ideologii Punku! -, ale s ortodoxními punkery mají ortodoxní vlastenci jedno společné - je jich dnes málo a pro konzumní společnost jsou dnes nepotřebný, proto by měli vést spolu občas otevřený dialog. Sebedisciplinovanost, neuplatnost, ctižádostivost, odvážnost a statečnost - to jsou dobré melancholicky osobnostní povahové vlastnosti blízké i mě osobně, němec Andreas Frege, ortodoxní Punker či ortodoxní Punk rocker z německých DIE TOTEN HOSEN! je pro změnu empatický, klidný i výbušný, ctižádostivý, upřímný a laskavý, hluboce dobrosrdečný a solidární, levicově humanistický, jako levicový volnomyšlenkář s romantickou duší je aktivní demokrat a přesvědčený pacifista, je jako volnomyšlenkář hodně odvážný a na sebe je vždy hodně tvrdý a k sobě je poctivý, proto je i svědomitý a pro mě je osobně čestný, je otevřený k druhým lidem - má v sobě pokoru!, která slovenskému vlastenci Ondreji Ďuricovi stále ještě v lesčems v mnohém chybí, je přátelský, v partnerském vztahu je hluboce oddaný a věrný, je tolerantní, duvěryhodný, a zodpovědný za vztah a spolehlivý v partnerském vztahu, je bystrý a dobrý (psycho) analytik a precizní systematik, vážím si ho proto dnes mnohem více než slovenského vlastence Ondreje Ďurici. Swinský rappeři jsou dnes bezcharakterní a lehce uplatný, lehce zkorumpovatelný, jdou jen po penězích a z žen dělají jen obyčejné kurwy, jsou to zákeřný podrazáci a bezcharakterní zmetci, nikdy je nebudu mit v lásce! DIE TOTEN HOSEN! dnes poslouchají deprimované děti! Tak na mě v Mladé Boleslavy u Kauflandu rádi mávali z MHD! Děkuju, to bude asi tím mím trikem s potiskem německých DIE TOTEN HOSEN! s jejich oblíbeným logem "Bis Zum Bitteren Ende!". Martin Dyntar.

• MartinDyntar

neuškodila by nafukovací pana, jsem tak osamělý!, och bože jsem tak sám! Martin Dyntar

• MartinDyntar
    Stále nevím, nechápu, nerozumím proc tu není žádna diskuse ani rozšířeny fanklub k tak významné německé osobnosti dalece přesahující samotný rámec jeho filmů a dokumentů k cestování, resp. k cestovní horečce, k univerzitní pedagogii, k zájmu o křesťanství, teologii, fotografování, a literární vědu-psaní atd...Wim Wenders je hluboce zbožny přesvědčeny protestant. Tenhle němec obdržel a získal celou řadu vysokých čestných státních vyznamenání. Kdo z evropských nebo amerických filmařů toto dokázal a může něco takového o sobe říct???? Téměř nikdo!! A me komentáře vas zájem nenahradí a nevynahradi, proto stydte se všichni co diskusi k teto výjimečne osobnosti ignorujete. Nechte se vést raději ciste zábavnou hollywoodskou filmovou produkcí tupe a slepe mainstreamove ovce, ano tou idiotskou zábavnou americkou filmovou produkcí bez jakkekoliv intelektuální hloubky a bez snahy kinematograficky už vzdělávat a společensky vychovávat diváka právě k tomu aby byl pro sociální, a nikoliv jen samolibe narcisticky a sobecky egoisticky jak je dnešním trendem jak byt tzv. in v konzumní společnosti. Víte co by řekl Wimm? Nestarejme se jen sami o sebe a nemysleme jen sami na sebe. To je ve společnosti největším zlem. Vždyť krom lásky k bližnímu svému už není nic pro co by stálo za to žit. Mějme to proto všichni na paměti. Děkuji tim to všem za Váš nezájem o diskusi. Děkuji vam za vaši lhostejnost!
  • MartinDyntar

První píseň alba s názvem Du lebst nur einmal (vor) je o recenzi "All the Years". Končí to uvědoměním: "Není čas litovat; Nikdo ti nic nevrátí." V následujícím názvu Děvka (pozn. jedná se už o písen "Schlampe"), který odkazuje na předchůdce, je slovo děvk. podle myšlenky Rocka Schamoniho synonymem pro nestabilní život. Tady je napsáno: "Dej mi nový život! Jsi rád, že dostaneš zpátky můj starý zadarmo." [6] Anglický text Daydreaming je o tom, že mnoho lidí přichází o život, protože čekají na budoucnost. V Amanita Phalloides Campino cituje nebezpečné projevy nemocí ve formě zpívání příbalového letáku léku. Název nese latinský název zelené hlízovité listové houby. V Depression Deluxe popisuje morbidně depresivní člověk své pocity.

Dívkě z Rottweilu si Campino vzpomíná na dívku, kterou potkal před lety před pokladnou ve švábském městě Rottweil. Když dívku spatřil, zasáhlo ho to "jako blesk". Nicméně nastoupil do turné autobusu a odjel dál, aniž by s ní mluvil. Text "Ano, zajímalo by mě, jak dnes žije a zda má psy nebo manžela" je narážkou na plemeno psa, díky kterému se město Rottweil stalo známým. [6] Hudebně je píseň založena na jugoslávské hudbě Sintů a Romů. Kapela byla inspirována Emirem Kusturicou a orchestrem No Smoking Orchestra. (zdroj: Wikipedie), resp. z Wikipedie vše přidal Martin Dyntar.

• MartinDyntar

Игорь Тальков! Лучшие песни!!! ‪@MEGA_HIT‬ na
    You-Tube, ,,Igor Talkov měl absolutní hudební sluch!, jeho texty písní
    jsou vyjímečné stejně jako jeho písně dnes samotné, dnes nejlepší písně:
    "Chistye Prudy", "Byvschij Pod'esaul" a "Memmory of Viktor Coj", najde
    se jich mnohem více mnohem více dnes známějších písní, které jsou v
    Rusku dnes více i oblíbené, mnohem více i populární, ale mě osobně dnes
    hudebně oslovily a zaujaly dnes nejvíce právě už tyto 3 jeho dnes
    nejlepší písně, jsou to melodicky podmanivé, melodicky vytříbené a
    melodicky dnes už skutečně i hodně vyjímečné jeho nejlepší dnes písně v
    celé jeho životní a hudební kariéře." MD.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší