V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
Šulcíka Plzeń už neudrží, je z něho hráč pro velké týmy, jaký tady dlouho nebyl. Hraje fantasticky poslední měsíce, trenér Koubek zase ukázal svou velikost coby trenér, že mu dal takovou důvěru a volnost na hřišti, kterou pro tu svou hru nezbytně potřebuje. Jeho můžou koupit i ty nej týmy Evropy, jsem zvědav, kdo po něm sáhne..Viktorka by si měla hodně diktovat, klidně až ke 400 mio s bonusy.. :) to Ada pevně doufám ví, kam až sahá cenovka tohohle plzeňského objevu.
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/davis-cup-valencie-jiri-lehecka-prohra-spanelsko-ohlas.A240911_185419_tenis_pls
Jirka se potřebuje ještě rozehrát po tom zranění, je to ale podle mě super, hodný kluk. Včera ho mrzelo, jak prohrál. Teď to bude o něm a Menšovi holt, Tomáš už jim asi nepomůže. Když se blíží konec sezony, tak ty neduhy tenistů přibývají, to takhle bylo vždy. -
https://www.sport.cz/clanek/tenis-cesti-teniste-narazi-ve-skupine-united-cupu-na-polsko-a-norsko-5038656
tématickéé.. Tomáš dal teď výplach pěkně nebezpečnému Marozsanovi, který porazil třeba Carlitose na jeho oblíbené antuce. Ten zápas jsem viděl, uhrál si to. Co bude dál?? :) Tomáš už je fakt velký hráč, pač tohle je pěkně nebezpečný soupeř v pavouku hned na 1. kolo. I gamblerské agentury u nás to tušily. Byť má Jirka Lehečka přibližně stejně postaveného soupeře, tak na Toma byly vyšší kurzy, ale řekl bych oprávněně. Marozsan je fakt štikou tour, dokáže sejmout kohokoliv podle mě. Na jakémkoliv povrchu. Je sice teď trochu z formy, ale on je úderově tak vyrovnaný, že je to fuk. Celý rok nemůžete navíc být z formy, tzn. furt nebezpečný hráč. Tomáš tam může jít zase pěkně daleko, byť má pořádně prekerní los zase, už má ty výkony ale vyrovnané tak, jak elitní hráči světa musí mít. I Fabian mu teď u sítě myslím zase složil poklonu jako teď nedávno Carlitos, Jannik i Tommy Paul, což je světová špička. :) -
„Loňský kádr byl tak kvalitní, že bychom ho dokázali
dobře rozprodat za dva týdny. Základ mužstva je velmi dobrý. Suchan,
Šigut nebo Čermák šli nahoru a mají svoji cenu. Osu máme, teď chceme tým
jen doplnit a vytvořit konkurenci,“ oznámil sportovní ředitel.Kouč Lerch je rád, že i přes zájem dalších týmů v mužstvu zůstávají žádané opory Jan Suchan, Samuel Šigut nebo Vincent Trummer.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/dynamo-ceske-budejovice-koubek-jirka-prodej-majitel-vlastnik.A240717_133412_fotbal_pkr
Samuela jsem čekal upřímně, že si Baník vezme tohle přestupové zpět, i z důvodu béčka, kde by mohl jako mladý chodit zaskakovat, kdyby neměl dost minut v áčku v nějakou chvíli. Ale potvrzuje se, že jsme měli s Pepou Ostrákem dobré oky tehdy, když jsme ho odtud z Frýdku scoutovali. :) na ligu má -
Po půlroční aklimatizaci dostanou větší prostor ghanský
záložník Nombil či gruzínský křídelník Načkebija, který se zaskvěl v
přípravném zápase s účastníkem Evropské ligy Ružomberkem.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/zlin-zmeny-sestup-druha-liga-plany.A240719_807558_fot_dsouteze_ten
tenhle Načkebija se mi taky líbí, psal jsem. Pak ale vypadl, protože usiloval snad o víza či co a pak už se do toho na konci ligy nedostal. Ale je to hodně zajímavý hráč za mě.. -
https://www.sport.cz/clanek/tenis-tenis-online-siniakova-vyzve-hvezdnou-belorusku-chysta-se-machac-i-mensik-5037923
Česko může být pyšné, že má takhle talentovaného hráče jako je Tomáš Machač. Pokud minule hrál vyrovnaný zápas s elitním americkým tenistou Tommym Paulem, tak dnes ho fakt vypráskal. Uznal to u sítě i Tommy, který ho pochválil. Tomáš už ale vyřídil i Big Foa, dalšího elitního amerického tenistu v nedávné minulosti, ten ještě koukal, kdo to je. Dneska už ho moc dobře znají, pěkně to na tour větrá a je jejím oživením a možná by mohl dostat od ATP i cenu objev roku letos, si tak myslím. :) Porazil totiž pěknou řádku světových hráčů jen tento rok, mezi nimi i Noleho, v Davis cupu málem i Carlitose a hlavně vyletěl o 100 míst v žebříčku, zítra se muchachos potkáte zase. nemůžu dospat.. :) Carlitos bude muset dát 100%, jinak může mít zase problém.. :)
S Tommym má bilanci 2-0 jako s mnohými elitními světovými tenisty, a takovou bilanci s Tommym nemá ani Carlitos právě. Raději bych vás kluci viděl spolu ve finále, ale mně to nevadí, pač vím, že jeden z vás bude prostě v semifinále tohohle elitního světového turnaje. :)
Tomáš už se posunul do světové 30tky, potvrzuje ten talent. Teď mu přistanou na stůl i sponzorské smlouvy, je to i šikovný kluk, to mají velké značky rády tuhle kombinaci talentu a atraktivního vzhledu, čiže se to jen pohrne.. :) hlavně, ať jste zdraví a rozdáváte divákům po světě radost, máte oba neskutečný talent.. -
-
+ Tomáš Machač ještě olympijský vítěz, porazil Noleho, i když měl zdravotní problémy, ale pokud Nole neleží, tak je to furt Nole, o tom se přesvědčil třeba Cerundolo, hráč TOP 20, kterého Nole otočil i z prasklou češkou. Tomáš mu nedal naproti tomu v té Ženěvě šanci. Proti němu musí každý podat 100% výkon zkrátka, jinak s ním může Tomáš vyběhnout jako dnes s Tommym.
nevím navíc, že by někdo z té TOP 30 měl letos lepší parametry pro to tu cenu Objev roku získat.. Fils sice vyhrál nějaké turnaje nižší kategorie, je to kvalitní hráč, psal jsem, že podle mě nej Francouz a že půjde ještě výš, což se potvrzuje (už je téměř v TOP 20), ale neletěl o tolik míst jako Tom + nemá tu olympiádu, ale asi by měl taky v tom výběru být, stejně jako náš Menša, o kterém jsem taky říkal, že bych ho musel před těmi 5 lety jmenovat mezi našima dvěma nej hráči, ale to jsem ho ještě neznal, bylo mu 13. :)
A Jirka Lehečka je zase takový Ivan Lendl, dříč. Máme fakt super generaci kluků, to jsme tady možná dlouho neměli v mužích. :)
-
-
Kluci v Plzni u VAR videa, pokud vyhodnotíte situaci jako ofsajdovou, nemůžete pak dát záběr - ONSIDE 30cm, to pak ten krásný goal Souareho měl platit a já si to zase taky myslím pouhým okem. Ta noha Bohemáka byla totiž dál než cokoliv Plzeňáka, který to asi tečoval směrem k Souaremu. Ale systém vám to zjevně vyhodnotil jako platnou branku - postli jste ONSIDE 30cm. :D to svět neviděl, kolega Kovařík bude muset zas udělat školení.. ale ne někde v open space hotelu, ať se tam zas neztratí chlebíčky..
V Bolce jsem druhý poločas vůbec neviděl Vasila na druhé straně, ale budu věřit, že tam byl. Občas se teda vynořil jako Rákosníček z mlhy, že by se dala krájet. čiže pro Vasila příště reflexní vestu, pokud se rozhodnete v těch podmínkách na hraně fakt hrát. Sudí aspoň inteligentně do druhé půle vyměnil míč, ale na té půlce Sparty to bylo stejně fuk v té zadní příčně rozdělené polovině. -
-
aaa na Slavii oslavují revoluční měsíce, zřejmě zase i s delegací soudruhů s Pekingu, fotkou Lenina, a pěkně stylizovaně a na jednu dobu, jak to mají soudruzi v DNA. Soudruh Tvrdík se soudruhem Tykačem rozdali u vchodu pláštěnky, ještě jste si k tomu cirkusu měli pustit internacionálu nebo Poupata Michala Davida. :) Dostanete možná družebně pozvánku na oslavy Mao-c-tunga na to Náměstí "nebeského klidu" se zlatým hřebem popravami v amfiteatru.
Gandalfy máte ve vedení to jo. U nás, když to tenisti vedli k záhubě, tak je chachaři zaházeli tenisovými míčky a hnali z klubu, vy jste ale tak připosraní a vděční soudruhům, že jim ještě roky podstrojujete v jejich stylu + to tam vypadá jako v BDSM salonu Mauzolea Vladimira Iljiče dneska (jak jste v těch kondomech zabalení), chybí jen promítačka s diapozitivy z lágrů. Ale jsme v revolučních měsících holt.
My tady jsme opačné křídlo, nikdo by nešel na stadion, kde 90% času běží reklamy země "nebeského klidu" potírající prvky svobody, aktuálně se chystající teda na válku a obsazení Tchaiwanu. Tohle si řeště na SCHŮZI ústředního výboru rudé hvězdy Slavie se soudruhem Tvrdíkem a soudruhem Tykačem, ne s chachary... My tady máme rozum a nezapomínáme (50. léta měnová reforma,68., 89.) + s sebou chachaři tahají proto na výjezdy národní vlajky a symboly, protože právě nejsme prodejní.
děláte ze sebe kokoty, jestli jsme to choreo tady v území CHACHAROFOBIE dobře teda pochopili.. carpe diem, řešme raději jen fotbal, zbytek je o charakteru.
Dnes vedení Baníku neposlalo třeba ani jednoho hráče A týmu do Varnsdorfu, aby ten zápas probíhal fair-play.. čiže nepřesouvejte dlouhodobé charakterové problémy vašeho vedení na naše hlavy. Střídá se to tam jako papaláši na orloji soudruh za soudruhem u vás -
-
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-vtipalek-primel-ruske-ucitele-delat-cepice-z-alobalu-vyrobili-a-jeste-se-chlubili-40496696#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
čest..
-
-
-
https://www.idnes.cz/sport/tenis/carlos-alcaraz-grigor-dimitrov-miami-prekvapeni-ohlas.A240329_082826_tenis_ikuc
každý si musí uvědomit,že Dimitrov je taky obrovským talentem světového tennisu, jen si to uvědomil až nyní, na konci kariéry. říkalo se mu snad baby Federer. Potvrzuje se to, co říkám pořád, a sice že pokud Jannik nebo Carlitos, stejně jako ale i Nole (zkrátka legendy), nezahrají svých 100%, mohou mít s určitými hráči, kteří se jim přibližují, nebo byli bráni taky za velké talenty, problém.
Grigor je vyrýsovaný jako snad nebyl nikdy, jde vidět, že tennis začal brát vážně. Dříve každý pamatujeme jeho úlety mimo kurt osobního charakteru. V tom je Carlitos nebo Jannik třeba dál, mají život uspořádaný odpočátku kariér. Grigor má taky už nějaké zkušenosti, je na konci kariéry, vše tohle dává do kupy ty poslední dvě výhry, které s Carlosem udělal. Aspoň kluci vidí, že musí makat neustále, pořád mají na okruhu konkurenci. Není to jen o té první pětce, o které jsem psal, že je odskočená a už jsou seřazení taky v pořadí ATP za sebou - dotáhl se tam Jannik i Alex Zverev po zranění a začínají si budovat bodový odstup. Přesto si musí dávat pozor na takové jako Grigor, byť jsou na konci kariér.. -
https://www.idnes.cz/fotbal/euro-2024/matej-kovar-cesko-turecko-nahradnik-debut-stanek-zraneni.A240627_095710_euro-2024_duff
a tohle je o tom vysokém nominálu za přestup Jindry z Plzně.. Slavii už to nic nepřineslo v boji o titul minulou sezonu, a kdyby se Jindra nedejbože teď ještě na pár měsíců zranil, tak ta investice razí stále vyšší znehodnocující linku, pač už navíc taky není nejmladší.. musíte se dívat na ty obchody komplexně a jako manažeři BÝT NEGATIVNÍ v predikcích.. :) pak by na Slavii počítali i s tímhle.. jakože žádné nabídky na něj asi po ME nepříjdou, po tom, co tam Haškův tým předvedl, pro Slavii samé špatné zprávy, pač je před soustředěními přípravy, přišla asi o golmana, navíc ho ani ekonomicky nezhodnotí po velké akci..
do toho obchodu je třeba započíst ještě navíc plat Jindry, který nebude malý soudě z okolností.. naopak ho čekám jako jeden z nejvyšších, které nyní ve Slavii jsou -
-
https://infotbal.cz/chory-je-zabijak-prohlasil-tvrdik-slavia-potvrdila-ze-dokoncuje-jeho-prestup-z-plzne-kolik-bude-stat/
to je jako z toho Marečku, podejte mi pero - nepotěšil jste mě, a ani já vás nepotěším.. Jarda se vůbec nepoučil.. Zopakoval prakticky stejnou chybu, těžko říci, kolikrát si ho Ada ještě může namazat obchodně na chleba.
Pokud sedí částka 75mio, za hráče, který má 29 let, navíc v poli (navíc tenhle somatotyp jako Choras), není to ani golman (mívají delší kariéry), tak tušíte, že musím znovu napsat, že vítězem téhle transakce bude znovu Ada. Navíc, když už má šikovného, navíc obounohého Brazilce v merku, co jsem zkoukl video coby náhradu, byť je to jiný - tahový typ. Ale za Chorase tam má Vašulína, který umí taky v pohodě zády k bráně.
VY byste si na té Slavii měli pojišťovat ty své transakce, tak jako se pojišťují pak ti hráči ještě sami - zranění.. :) I v klubu musíte mít ekonomy a manažery, furt je to nahoře v kanclu obchod. neběháte jen za kopačákem.. -
-
https://infotbal.cz/kinsky-neodejde-a-diskutujeme-prodlouzeni-smlouvy-rekl-tvrdik-potvrdil-ze-stanek-vynecha-cely-podzim/
možná vás to zranění Jindry nakonec obchodně poučilo směrem k racionalitě myšlení, pač tohle je dobrý krok. Ale asi by se zase neudál, kdyby Jindra "nepomohl".. Prodat musíte Mandyho, pokud tam tedy Jarda chce držet zetě..
-
-
-
Pojďme konkrétně. Ukrajině vinou
zdravotních problémů nebo z rozhodnutí kouče Serhije Rebrova schází
záložníci Ruslan Malinovskij či Viktor Cygankov, v nominaci nejsou
krajní obránci Oleksandr Zinčenko s Vitalijem Mykolenkem, dále gólman
Andrij Lunin či útočník Andrij Jarmolenko. Na seznamu pak nenajdeme
dalších přibližně pět jinak stálých reprezentantů.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-narodu-ukrajinci-v-nouzi-hasek-presto-varuje-world-class-a-nejtezsi-souper-5038172
tak tenhle zápas nám taky toho moc o stavu naší repre neřekne, Ukrajině chybí pomalu celý mančaft. Tak až ten v Albanii a kvalda na MS. Nebo teda řekne, pokud bychom s tímhle béčkem Ukrajiny rupli..
Pro Hašana měla svou kvalitu i Malta na konci minulé sezony, která tady přijela kdo ví s čím k tomu přáteláku po sezoně, kdy už byla většina hráčů na dovolených fyzicky nebo myšlenkami a Malťanům šlo tak akorát o to, se nezranit. A pak přišlo to šílené Euro..
jsou to alibistické řeči. Ty těžké zápasy zase teprve přijdou a tam až bude třeba zase hodnotit, kam se pod Haškem a Veselým za rok ta repre posunula.. -
-
Nejen kauza kolem Romana Berbra ukázala, že český fotbal se korupčních
afér zdaleka nezbavil. O mnohých se nemluví, jiné řeší Policie ČR. V match fixingu patří Česko k negativní špičce světového žebříčku.
I proto se v Praze koná speciální konference Interpolu, která se
ovlivňování sportovních zápasů věnuje.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-cesko-je-v-podvodech-na-spici-v-praze-zaseda-interpol-kvuli-ovlivnovani-sportovnich-zapasu-5038284
tohle dám taky k repre, každý asi tuší proč (Bohemka a její poslední skandály v lize). O tomhle jsem psal, co je v článku uvedeno, před měsícem, dvěma. S Brazílií je na tom náš fotbal nejhůře na světě. Je to ostudou, která jde samozřejmě za soudruhem Fouskem a svazem. To, že se to děje i v Bohemce, kde se snaží ohýbat někteří vybraní sudí Kovaříkem i techniku a fyziku, to už jsem taky rozepisoval a je to opravdu do očí bijící nejen kriminalistům. Poté poskytují záběry ne z ofsajd lajny, ale zezadu, nebo ještě lépe přes celou diagonálu hřiště, kde mají problém namalovat i ty kalibrované čáry, jak se jim ten záběr zúží.
Vůbec se nedivím některým rozumným reprezentantům, že se do nynější repre nehrnou a dávají přednost doléčení zranění nebo budování své pozice v klubu. Včera to byla btw zasloužená remíza, Ukrajinci i s B týmem tam měli zase min. 2 tutovky. Jakmile přijdou těžší soupeři, tak se to už projeví i na skore, k tomu není zapotřebí nějakého prudkého analytického myšlení.
Potřebujeme k repre trenéry, kteří mají kvalitu, předchozí výsledky, respekt zkušených hráčů a na jejich práci po roce jdou vidět nějaké posuny v práci s hráči. A hlavně nejsou spojováni ani náznakem z jejich práce v klubu s tímhle výše. Stejně tak potřebuje český fotbal nového předsedu-manažera, který tohle vymýtí, což už začíná u té repre v současnosti..
Postrádám i nějaké šablony v útoku, je to jen nakopávání na Chorase.
jinak tohle výše je vše o východním myšlení - každé korupční jednání, na Západě se to opravdu tvrdě trestá. V Sovětském svazu nyní odůvodňují, že nedali v novém rozpočtu peníze do sociální sféry, ale do armády tím, že se v předchozím období rozkradly.. Což je ale na Východ od nás standard, jen teď se to Kremlu hodí coby argumentace, protože vedou válku, která něco stojí a sovětská ekonomika chřadne - postoval jsem článek o reálné inflaci 30% apod. :) -
-
myslím si, že byste se neměli kluci, vy zkušení repre, měnit. žijete roky na Západě, to je nepřenositelné pro ty, kteří jsou tady zavření od totality a tu změnu by tady u nás potřebovali s nasátím toho západního myšlení. Ztratili už dávno tvář i jako žurnalisté, dnes jsou z nich macho, mediální narcisové brázdicí i kdejakou tu reality show, lovci lajků na netu, to chlapství z nich vyprchalo tak, jak dnes ta doba tady u nás vychovává už zase k malosti a klanění se falešným elitám.. :)
držte si svou autenticitu, to vás dovedlo na Západ a tyhle rozumbrady východního ražení nechte rozumovat tady. Za chvíli je tady zase zavřou za železnou oponu, a to bude jedině dobře, pač tohle vyvážet czech made fakt nechceme.
vzali si z toho kapitalismu jen ten plutokratický macho materialismus, který postrádá to chlapství právě.. je to jen jeho iluze..
-
-