Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.sport.cz/clanek/fotbal-liga-mistru-don-carlo-si-muze-vychutnat-dalsi-doutnik-urcite-nepujdeme-spat-hlasil-po-rekordnim-triumfu-5029491

já Carla s Guardiolou beru, ale oba jsou pro mě až za Special one Mou, pač ani jeden z nich nedokázal zatím vyhrát pohár s průměrnějším týmem - pořád pracují v top klubech, s top hráči, top nákupy. Je to sice taky umění dát do kupy kabinu hvězd. Ale Mou ukázal tohle, i práci s málem, tam by mě museli oba ještě přesvědčit, že jsou schopni vyhrát Ligu Mistrů třeba s týmem jako Porto, a to hned 2x raději :) , popř. pohár s týmem jako AS Řím, kde budou mít k dispozici 15 kvalitních hráčů, tzn. nikterak široký kádr, na který jsou ale zvyklí z těch svých top klubů typu Realu nebo City, či Bayernu, AC Milan, kde mohli postavit málem dvě vyrovnané jedenáctky..
    Top trenéra dělá podle mě to, že umí pracovat s týmem, který dostane. V tom je Mou stále nedostižitelným na světě. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-lercha-vyhra-karvine-v-dolicku-neprekvapila-nejsem-naivni-tvrdil-budejovicky-trener-5028458

chtěl jsem už včera, hned po zápase Bohemky, který jsem celý sledoval, napsat, aby se funkcionáři Zlína a Budějek pořádně podívali na průběh toho zápasu a oba rozdílné poločasy a případně podali podnět k etické komisi svazu, s náhledem na bet radar (kurzy poločas výhra domácích, konec výhra hostů bývají nejvyšší, jde-li o outsidera, mi říkal kamarád exbookie).
    Jarda Veselý není žádný excelentní trenér, není to ani žádný analyticky myslící jedinec, ale proměna Bohemky ve 2. poločase byla až zarážející, goly s pochybením tedy dlouhodobě slabé obrany naprosto skandální. čekám na vyjádření Veselého k tomuto, možná i (polského??) vedení Bohemky rodiny Jakubowiczů..
    Křapka hrál tuším v Karviné ne?? schválně jsem si ten zápas pustil, protože jsem to taky tušil. Bohemka není zdravým klubem, tvrdím to dlouho, už jen v angažování osoby charakteru Veselého, kterého tam drží i přes neúspěchy netuší nikdo z nás proč, manažersky naprosto katastrofálně vedená..

• četl jsem jen nadpis jednoho takynovináře, že Bohemka nic neprodala, že jen nemá kvalitu a motivaci.
      Tak pojďme fakta - takovou otočku Bohemka doma ještě nezažila letos, 3 goly ji dala doma snad jen Sparta, ani Plzni se to nepodařilo. Tu Plzeň zavřela posledních 20 min, že nebylo poznat postavení v tabulce, a to Plzeń je hodně organizovaný tým.
      Bylo to tak, protože Bohemka kvalitu má, ale jen dopředu. Ale to by mělo bohatě stačit na tak slabý tým, jakým disponuje Karviná. A taky to v 1.půli stačilo a ten rozdíl byl vidět.
      Tenhle zápas by se měl rozhodně přes sázkovky prověřit. Pokud to ale nakládali v Asii, tak to asi nezjistíte. Kurz tam byl podle mého kamaráda exbookie min. 35násobek..spíše více, protože Karviná byla v tom zápase i outsiderem.
      Bohemka prohrála 2.půli 0-3...tohle může obhajovat nebo svádět jinam jen ten, kdo na to sám sázel, jinak je to evidentní. Včetně dalších indicií - polští majitelé Bohemky, v řadách Bohemky exhráč Karviné, který navíc nastupuje jako stoper v Bohemce - Křapka. Když se prodávají zápasy, tak se nekupují útočníci soupeře, ale brankář a obránci samozřejmě, to vám řekne každý na kriminálce. Mám kamarády, kteří tohle tady na Moravě vyšetřují..

• Jak se postavíte ke zbývajícím dvěma zápasům?Pořád
      stejně. Výkony jako v druhém poločase jednoduše nemůžeme podávat, zítra
      na tréninku budu od mužstva chtít slyšet vysvětlení. Není možné podat
      dva takhle rozdílné výkony. Kdyby byl soupeř lepší, nebo kdybychom po
      těch obdržených gólech nepřestali hrát, tak by hráči měli moji podporu,
      ale takhle ji mít nemůžou. Po dlouhé době jsem se za výkon svého mužstva
      styděl. Nevím, jak to vnímají hráči, ale můj názor slyšeli a určitě jim
      ho ještě zopakuju.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/nadstavba-3-kolo-bohemians-karvina-jaroslav-vesely-prohra.A240516_194840_fotbal_tals

tak už se nám vyjádřil i Jarda, teď by měla i ta polská rodina Jakobowiczů. Jardu vypadá, že hráči podělali, že v tom nejede..

• fix Amerika.. 😬 Lojzo tady už nepomože ani modlení, to je cele na  tu křížovou cestu do té Compostely, aj s krucifixem na zádech. Připrav se, za hodinu valíš. v kněžském rouchu z plátna..šici na tebe spoleháme

• „Moc dobře si pamatuju ty řeči tenkrát,
    že to Zlínu pustíme. Ale tohle nebylo vůbec žádné téma, proto jsme byli
    s kluky hodně rádi, že jsme ten zápas zvládli takhle jednoznačně a měli
    jsme klid. Žijeme v Česku, kde jsou těžcí spekulanti, a dokážu si
    představit, že kluci v Jablonci teď nejsou úplně v komfortní situaci,
    protože budou podezíráni ze všech stran,“ zavzpomínal David Lafata.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-hanba-s-pribrami-a-zlinska-apokalypsa-aneb-kdyz-se-v-jablonci-na-zaver-hralo-o-zachranu-5028941

Lafi a teď tu o perníkové chaloupce. Každý kantor by měl disponovat kritickým myšlením. Pokud jej nemáš, je velkou chybou ředitele tam, kde učíš, že tě zaměstná.. Zvláště v případě Peltonena a jeho cinknutého jara je to fakt hloupoučká glosa.. Kontra jeho živá kauza s dotacemi. Pokud se bojíš kritiky, tak se nevyjadřuj, ale nemůžeš vychovávat mládež tímhle stylem. To pak nemáš nejen ve školství, ale i veřejném prostoru, co dělat.. V konečném důsledku to dělá vola jen z tebe, pač všichni víme, jak to je, co ty podezřelé zápasy sledujeme. Teď na to doplatil Zlín (cinknutá Bohemka + v jejich zápase s Bohemkou je poškodil nepochopitelně sudí, včera Xi dělal, co mohl v Příbrami, aby vyhrála v handicapu, pískl i úplně nesmyslnou penaltu, je to tady zkrátka pořád, jakože kde píská Xi, tam to vždy žije, ten sudí má tak tak na řízení vesnického fotbalu, nemá absolutně cit pro práci sudího, intelekt podle mě taky ne), spadnout měla Karviná, nehrála vůbec dobře, co jsem na ni koukal..
    Má i neprůhledné hospodaření, kdy to tam tlačí socan na radnici, kde se prohlasovávají peníze pro fotbal, Karviná má tomu Wolfovi patřit, což je samo střet zájmů..

• Co tenhle zlatý úspěch znamená pro celý český hokej?

Je
    to závazek do budoucna, když teď vidím, jaký to má ohlas a jaký je
    o hokej zájem. Musíme ho využít a začít pracovat ještě intenzivněji,
    hlavně aby nám zbytečně neodcházeli mladí kluci do zahraničí.
    Potřebujeme pro ně vytvořit program, který má smysl a logiku. Prostředky
    na to určitě budou. Nechci říkat, že je hokej u nás číslo jedna,
    protože s fotbalem je na tom podobně, ale teď cítím, že to je prostě
    jednoznačně národní sport.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/hokej-ms-chemie-se-z-knizky-vycist-neda-tym-na-ni-stal-vi-rulik-prezident-na-nej-udelal-dojem-5029646

fakt to tak vadí, když mladí kluci odchází do těch juniorských zámořských soutěží? Nikdy tady nebudeme mít tak kvalitní juniorskou soutěž jako ty univerzitní zámořské ne? pak je lepší, když se měří s nejlepšími ve své kategorii a zrají na Západě ne? Podobně se vyjádřili i agenti nedávno. 
    Vždyť MS 20tek s Radimem vyhráli coby vícemistři kluci právě ze zámoří. Nyní nám dost pomohli kluci z NHL, z těch zámořských juniorek je to podle mě do NHL taky blíže.
    nechal bych tomu volný průběh, pracoval tady na juniorské soutěži, aby šla kvalitativně nahoru, kluby měly peníze na kvalitní profesionální trenéry, školy pracovaly s kluby, aby tam bylo i to vzdělání ruku v ruce se sportem. Ale ty odchody do zámoří těch nej jsou podle mě přirozené a vyústěním kariéry mladého hokejisty - aby se mohl ještě zlepšovat, musí už na vyšší level než co mu dá juniorská liga tady, to mi přijde, že dává smysl..
    a víme, že velmi málo čs. extraligových klubů zařazuje mladé kluky byť jen do 4. lajn. POkud to dáte jako povinnost pro všechny kluby do rules contest, pak to, co říká Radim výše, bude mít oporu. část těch nej juniorů půjde do ligy, ale část stejně odejde, protože to je už manažerské rozhodnutí toho hráče, rodičů, agenta..cest k úspěchu je vždy vícero

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-slavia-i-plzen-na-lovu-druholigova-kometa-ma-namireno-mezi-elitu-5029619

tohohle mladého Svátka, jak jsem psal, ještě s jedním 18letým klukem z Líšně sleduji taky. :) tak mě Slavia i Plzeň s Libe předběhly, ty už ho mají na scouting sheet. :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-reprezentace-tri-metry-vysoko-neskaceme-nic-jeste-neni-rozhodnute-varuje-suchoparek-5040233

je dobře, že trenér Suchopárek u repre po tom ME zůstal. Už tam mu chyběl kousek k úspěchu, podle mě je to analytický, přemýšlivý typ trenéra, jsem rád, že tu kvaldu tak otočil, věřil jsem mu, že to i tak zvládne, díky své kvalitě.
    Pokud píšu, že Hašan má u áčka podle mě nejlepší tým od doby té zlaté generace a ještě lepší než měl trenér Šilhavý, tak trenér Suchopárek musí pracovat s tím, co na něj zbyde + do toho ještě zranění. Mám pocit, že má každý sraz jiný tým, přesto s tímhle kolokviem uhraje podle mě postup, i kdyby Belgie posílila na to úterý, ukážou se zase ty jeho analytické schopnosti, disciplína, kterou umí do hráčů dostat + to umění vysvětlit hráčům, co po nich na hřišti chce. Už jsem to psal kdysi u Mou - podle mě je to s trenéry jako v životě - dělí se na vítězné typy a ten zbytek. Trenér Suchopárek je vítězný typ, těch se drží i občas štěstí jako v této kvaldě. :) Ale takové typy musí svaz a kluby, které mají nějaké ambice, angažovat. To by měl manažer poznat.

• „Mám pocit, že ty nároky vyvíjí spíše
      společenský tlak. Nechceme, aby někdo dlouho čekal na odpověď. Je to
      i tlak vrstevníků – všichni chtějí všechno hned, a tím se vše
      zrychluje,“

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-generace-z-si-zvykla-komunikovat-jinak-264465

na to zvýrazněné výše jsem sázel dneska, když jsem chtěl posílit očekávané chování podle Pavlovovy reflexní teorie, zkrátka odměnit ji a posílit reflex empatického chování u mé postižené sousedky, která tady standardně ustavičně zpívá operní songy. Včera byl teda překvapivě klid. Mám to prý semka dát, říkaly holky, že je to drámo a sranda. Ale spíše je to asi v kontextu, že tu mou Lalču a její úlety tady znají a mají ji v přímém přenosu, kdykoliv začne vyvádět. A je to k tématu generace Z samo.

čiže jdu dneska klasika nakoupit a říkám si, koupím Lalči kokino za to, že byla celý večer člověkem a nehrála si na Monserrat Caballe (či jak se jmenuje) s těmi všemi svými brikulemi mentála.
      Dojdu do obchodu, vystojím řadu a říkám paní (taková důchodkyně, ale svěží na brigádě) - chtěl bych kokino pro holčinu, byla včera hodná, čiže tak.
      A paní úplně roztála a hned na mě - to jste hodný, že myslíte na děti (děti, říkám si, te trubce je 23,ale ok), a co byste si tak představoval? A já že prostě nějaké kokino, abych v ní posílil tohle žádoucí chování podle Pavlovovy teorie, prostě behaviorální psychoterapie. Ona - (Pavlova teda přešla) aha, máme tady i čokoládky pro děti se jmény (zas si říkám, proč furt říká děti, té trubce je 23 a Lalču tam v regálu asi stejnak mít nebudete), jak se holčička jmenuje?? A já - Lalča.. A ona - aha, no to je zvláštní jméno, to jsem ještě neslyšela. (to se mi nechtělo ji vysvětlovat, už se za mnou řadily paní, že jsem tenhle evoluční experiment Matky přírody pojmenoval prostě zkratkou - rozmazlená lalinka čiže Lalča).
      A kolik je holčičce... A já - 23 proč? A paní mi hodila to kokino jak tomu Pavlovovu psu, otočila se na dámu za mnou a Vy jste si přála paní??
      a to jsem jí ještě neřekl, že taky ve slabé chvíli štěká jako rotwailler, popř. umí i opičku - makaka i s hopsáním..

• Určitě nejsem ten, kdo se bude zuby nehty držet své pozice.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbal-teplice-trener-zdenko-frtala-v-ohrozeni.A240901_203821_fotbal_pbi

trenér Frťala je správný chlápek, tohle výše by se měli naučit jiní trenéři u nás. Problém není v trenérovi, to v Teplicích vědí asi všichni. Měli by ho podržet, mají výhodu, že letos tam bude dole na padáka vícero týmů a nikdo a nic jim neutíká.
    V Teplicích je to o ekonomice, hlavním partnerovi klubu,kterého musí najít a kádru. Přiznám se, že jsem od Havla toho moc nečekal, on už je delší dobu na tom hůře s formou, vím, že teď dokončoval studium a stopeři nejsou, to ví i Plzeň, která musela lovit až na Balkáně. Vedení Teplic by mělo nechat trenéra Frťalu s tím týmem pracovat a vzpomenout si na minulou sezonu, kdy dokázal nemožné, má tam hodně nových hráčů, ještě si to nemohlo sednout na maximum možného.
    Je to 100%  jeden z nej trenérů u nás.

• kádr se obměnil minimálně. Náhrady přišly. Do zadních řad
      Takács, do útoku Svatek a Horský, levou stranu jsme posílili o
      Harušťáka. V poslední době přišli Havel a Sedláček. Každý post v sestavě
      máme téměř ztrojený.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/teplicky-reditel-rudolf-repka-o-trenerovi-frtalovi.A240903_074835_fotbal_pbi

těch příchodů a tedy obměny kádru je ale dost, zvláště při tolika zraněních. :D  kdy musí naskakovat zrovna tihle noví hráči, kteří ještě nejsou zapracovaní.. I proto správné rozhodnutí. V trenérovi to skutečně v Teplicích není.. :) měl by tam mít naopak dlouhodobou smlouvu, protože je to koncepční trenér, má kořeny v tom regionu, tzn. zná tamní mentalitu lidí, místních hráčů..

• Na pardubické straně byl dost vidět drobný Dominique Simon. Zaujal i vás?

Měli
      jsme na něj před zápasem speciální video a kluky jsme upozorňovali na
      věci, kterými by nám mohl dělat problémy. Na první dobrou mi připomínal
      Ibru Traorého, když u nás začínal. Simona jsme registrovali, ale po
      tomhle utkání ho asi budeme muset sledovat podrobněji. Udělal na nás
      dojem. Podobní hráči občas přijdou, vystřelí, ale nedokážou udržet
      kontinuitu. U něj to ale vypadá na velkou kvalitu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-slavia-pardubice-lukas-provod-malick-diouf-matej-jurasek.A240901_230236_fotbal_jic

na tohoto exotického chlapce jsem upozorňoval po minulém kole, po derby s Hradcem, vypadá zajímavě..

• Sparta na můj vkus málo střílí, v tom je zatím rozdíl, protože před brankou Slavie byli v dobrých situacích několikrát.. a dnes jim chybí důraz. Rozhoduje zatím proměňování šancí, tak uvidíme, co druhá půle. :)
    Více než ten fotbal, který Xi zase umně kouskuje, jak on to umí, zaujal ten Green deal-otočme to. :) To se dali do kupy asi zase ti z té methanolové kauzy, které UOOZ tehdy nestihla pochytat. A jak jde rovněž o konzumenty ,nejen dealery, tak s následky barvosleposti, pač ten chlast vypadá jako absinth barvou. Jako by teď stáčeli po zkušenostech okenu..zeleně to nevypadá ani za střízliva..

• remízový zápas, Sparta lepší 2.půli, měla možná i více vyložených příležitostí, ale holt nedali. Gamblingové agentury mě zase překvapily, jak vypsaly kurzy. Koluje tady nějaká iluze, že je Slavie nějak nadpozemská. Dnes bylo zase vidět, stejně jako v zápase s Ajaxem, že ji k tomu ještě dosti chybí. Takového Chorase totálně vymazal Sorensen, takhle neviditelného jsem ho snad ještě neviděl. Na konci navíc měl jít Choras po 2. žluté ven, namísto toho šel ven, netuším proč, Viťaz. Myslel jsem, že na Kinského šlápl, ale Xi zase holt musel ten zápas doyebat..
      ještě to bude zajímavé až do konce ligy. :)

• zle udělená červená karta (Vitík), neudělená jednoznačně druhá žlutá a tím i červená (Choras), se tuším hodnotí ve světě sudích jako hrubé ovlivnění zápasu, a tohle snad jsou záležitosti, na kterých se musíme všichni shodnout, bylo to evidentní.. tzn. nemůže jeden novinář, který je stabilně neobjektivním btw, hodnotit včerejší výkon Xiho jako zvládnutý zápas.
        Především jde ale o to, co jsem psal před tím zápasem, a sice, že tohoto sudího hráči nerespektují, proto se mu to vždy zvrhne a je jedno jestli na konci, nebo uprostřed utkání. Těch karet bylo zkrátka moc, udělených ale oprávněně, hráči byli nervozní, protože tenhle sudí často kouskuje hru, skáče na filmování hráčů (včera to byl Choras nebo Oscarek, protože Slavie vedla, tak asi natahovala takhle čas po golech, nebo chtěla sparťany vyprovokovat, což sudí akceptoval, v tom Jindra nemá absolutně pravdu v hodnocení 1.půle).
        Druhý poločas měl už v tomhle ohledu trochu lepší, taky proto Sparta získala převahu, protože se dominantně najednou hrálo, ale zase se mu zvrhnul konec, čiže je to k zamyšlení, proč takový sudí je nominován na tyhle zápasy, pokud tenhle stav věcí dokážete dopředu u něj predikovat a vedle kolega Rouček, všemi respektovaný, může tohle odřídit bez problémů a měl by to pískat pořád, dokud nebude mít v lize odpovídající konkurenci sudího se zahraničními parametry rozhodování zápasů.. děláte si to podnikání ve fotbale zkrátka těžší, než musíte mít, kdybyste tady měli manažery a nastavili si odpovídající pravidla. Stále se vám opakují totiž tytéž nešvary a policie a soudy nemají neustále čas řešit korupčníky z fotbalu.. thats it. :)

• navíc vůbec nechápu systém nominaček, tvořený kolegou Kovaříkem. S Xim pravděpodobně počítá pro mezinárodní zápasy (netuším, jak k tomu tedy došel, ale pískal už 2. derby, přitom je to zmatkář nevídaný + velmi náchylný k podivným výrokům v rámci notoricky známých geografických míst - tehdy to byla Příbram Jardy Starky, který potřeboval body a Xi tam pískl pentli, která nebyla na konci minulé sezony...včera zase ten disrespekt hráčů byl vidět, hráči to o něm navíc vědí, proto ten nulový respekt, narozdíl třeba u případu kolegy Roučka - na Bolce byl taky v ohnivém zápase krásný fotbal, nic se tam nedělo, možná návod pro kolegu Kovaříka, jak si udělat tu hierarchii mezi sudími jako manažer lépe..ale on nám tu ligu riadi ako firmu, to tak vypadá - viz. dále další nominačky včera), ale na jednom místě mu změnil pomezního, oproti tomu zápasu v Libe, dal tam podle mě taky často slabého Patáka, který taky alibisticky čekává, co zahlásí hlavní sudí, taky podle mě nevhodný sudí pro důležité zápasy, nemám z něj vůbec dobrý pocit a důvěru a na druhé lajně byl včera, V JEDNOM Z NEJDŮLEŽITĚJÍCH ZÁPASŮ SEZONY, TEN, který odmával ten 2metrový NEOFSAJD v zápase Libe a Bohemky, tzn. hlavní aktér  té šílenosti v Libe v zápase s Bohemkou.
        Přitom víte, že na ty mezinárodní zápasy se delegují sudí sehraní, nejraději celá trojice, která spolu pískává, totéž bych čekal i pro tyhle důležité zápasy, které rozhodují o výsledcích sezony těch našich nej klubů, počítá se každý bod a letos to může být tak, že i bod bude nakonec rozhodovat..
        čiže ten lajnový včera v derby byl teda ten, který mávl ofsajd, který tak 2 metry v Libe nebyl a tím, jak ten zápas už můžu najisto říci (viz. dále nominačky) byl zmanipulovaný, tak nemohli ukázat ani tu ofsajd lajnu, jako ji poctivě ukazoval třeba zrovna kolega Rouček v tom zápase včera na Bolce. A dělává se to tak běžně nejen u nás v lize, ale i venku. My ji ale viděli díky záběrům O2, jen bez těch čar VAR sudího Kocourka, protože by ji tam musel vyklonit v tom zápase Libe-Bohemka do paraboly, aby toho hráče Letenaye z Libe do toho ofsajdu vměstnal..
        NO ALE CO JE ZAJÍMAVÉ. Tenhle Kocourek, který takhle ovlivnil zápas Liberec - Bohemka a nedal nám ten záběr z boční ofsajd lajny s čarami, který ten ofsajd dokazují (ale použil nesmyslně záběr přes celou diagonálu hřiště, navíc ze zadního pohledu, ze kterého ten trouba nemohl sám poznat, že se jedná o ofsajd, protože to bylo na x desítek metrů - přes optický klam, ty čáry tam měl problém i namalovat, jak se mu ten záběr zmenšil..), ten byl ZASE COBY VAR i v zápase ZASE BOHEMKY včera na Olomouci.. A už jsem vám psal, že VAR sudí ty zápasy rozhodují. Je to zajímavá NÁHODA, o kterou byste se jako kluby měly už zajímat - svaz, potažmo komise sudích, tlačí z nějakého důvodu Bohemku, která už měla korupční kauzu v zápase s Karvinou (evidentní) na konci minulé sezony. Zase se zkrátka něco v lize děje...Tohle je jasný důkaz - v lize máte X sudích a ty nominačky byly včera takhle + ta na DERBY úplně z nesmyslných sudích zapletených v jasných momentech pochybení, za které navíc nebyli potrestáni..Bohemka už totiž potřebovala bodovat, mají obavu, že by si to Veselý neuhrál sám, už fixli zápas s Baníkem a ten Všetečka, který tam takhle nesmyslně potvrdil jako VAR sudí, že Prekop nahrával dozadu, kde byl hráč Bohemky a ten nesmyslný gol Bohemce uznal, TEN BYL VOALA včera coby čtvrtý sudí na derby, ZASE ZA ODMĚNU to tak vypadá, že ze sebe (z nás ne, o jeho IQ kolují na Baníku legendy ještě doteď, jak tenhle gol mohl Bohemce u VARu uznat v tom 1.kole) udělal sudokopytníka před národem. Protože ten jeho evidentní omyl tehdy, jasný i z videa, potvrdili i oba hráči - Jánoš z Bohemky i Prekop, oba akteři toho souboje, což řekli do medií, KOVAŘÍK OVŠEM VŠETEČKU ANI NA TENTO POPUD NEPOTRESTAL, NAOPAK DOSTAL VČERA ZA ODMĚNU NOMINACI DO JEDNOHO Z NEJ ZÁPASŮ LIGY - EXPONOVANÉHO.. Byť takhle evidetně selhal v jedné z největších afér tohoto ročníku, což potvrdili oba hráči, aktéři toho momentu...
        Včera v Olomouci bohužel Kliment nahrál tomuhle Kocourkovi a nechal se oprávněně vyloučit. Ale neudělat to, zase se tam děly paranormální věci odporující exaktnímu oboru fyziky, na kterém je ten systém VAR postaven..
        A včera to derby, ten druhý, který mávl ten nesmylný 2metrový neofsajd, byl zase na lajně derby, jak říkám, měli to za odměnu + Kocourka si Kovařík poslal zase k VARu jistit Bohemku do Olomouce..

• a ještě bych chtěl teda kolegu Kovaříka, Všetečku a Kocourka ujistit, že tohle je stamilionový byznys, který nepatřičně, na zakázku, ovlivňují. Majitelé klubů do toho lijí neskutečné peníze, které já bych do toho v životě nemohl dát, právě pro element vás, sudokopytníků, kteří z toho máte srandu.
          Ale byznys je to i pro ty hráče, trenéry. Teď chyběl Luboši Kozlovi bod, aby musel být kolegou Kaniou vyplacen z opce smlouvy.
          Tedy ty body, které budou na konci chybět i Baníku a vy jste je o ně neopravněně, PROKAZATELNĚ (už z několika pohledů - svědectví přímých aktérů - hráčů v té situaci Prekopa a Jánoše, dnes jsem přidal další důkazy - nominačky) připravili. Majitele Brabce to může stát místo v pohárech, tzn. na té příjmové straně dost peněz, o které by vás mohl i v krajním případě, tady té Bohemky určitě, s jasnými důkazy o možném korupčním jednání, žalovat + chtít po svazu kompenzaci.. Což ale udělat nemůže, protože UEFA má nesmyslné pravidlo, podporující korupci ve fotbale v teritoriích korupčníků jako je to naše, že civilní soudy nemohou zasahovat jejich členským svazům do rozhodování. Pak byste si měli tedy udělat nějaký rozhodčí soud složený z renomovaných právníků tady pro tyto účely v rámci LFA.
          Máte štěstí, že mám rozum a do tohoto segmentu podnikání bych v životě nevstoupil, pač já  bych ty žaloby na svaz, který řídí komisi sudích, v takovém případě jako tento z 1.kola, fakt k té rozhodčí komisi LFA podával, pokud by mě to v tabulce na konci stálo místo v Evropské lize, Lize mistrů nebo obecně v pohárové Evropě. Jde tam fakt o miliony, desítky, někdy i zase stovky milionů, když se sečtou příjmy od UEFA, vyprodaný stadion na několik pohárových zápasů, sponzorské příspěvky, možné přestupy navázané na to působení v pohárech, vyčíslit růst prestiže klubu pak nejde. 
          !!!  A kde není právní vymahatelnost, tam není půda pro investování... Zkuste nyní investovat v Sovětském svazu třeba?? :) !!!
          A v konečném důsledku tratí i takhle poškození hráči, trenéři, kteří mají výkonnostní bonusy ve smlouvách. Vy jste přitom vypláceni v té komisi sudích v plné výši - Všetečka není ani v takhle jasném případě nikterak sankcionován, naopak ho kolega Kovařík ZA ODMĚNU nominuje do nejvíce exponovaného zápasu sezony, derby, jako 4. sudího. Fakt ty poškozené kluby, trenéry, hráče máte za blázny..
          LFA by si určitě měla prosazovat nějaké revize těchto situací zpětně - určitě pak u neoprávněného udělování červených karet takhle nastavenou komisí sudích, aby co možná nejvíce omezovala tu možnost ovlivňovat ligu komisí rozhodčích, tzn. potažmo SVAZEM (od toho jste se chtěli snad odstřihnout ne? kvůli těm Praotcům Berbrům, Fouskům apod.). Pokud už nemohou kluby tedy vetovat nominačky některých notoricky "chybujících" sudích, jako je to možné třeba v hokeji.
          Na konci budou v tom souboji o pohárovou Evropu od téhle sezony už pořád rozhodovat minimální záležitosti. Těch klubů se tam pere a bude do budoucna prát několik o těch 5 míst. Neoprávněně chybějící hráči za redky, kterých tady dáváme dvojnásobný počet, oproti evropským ligám (ta včera pro Vitíka toho byla úplně zářným příkladem, pač nic neudělal, jen byl důrazný, Kinského se ani nedotkl, kopl ho hráč Slavie), mohou dosti narušit průběh soutěže, zvláště pokud jde o klíčové hráče a ví se, že to je jeden ze symbolů korupčního jednání sudích u nás z dřívějších odposlechů - na zakázku klubům vyřazovat hráče kartami před vzájemným soubojem třeba. Proto by se to mělo zpětně revidovat, přistupovat k tomu jako k chybnému výroku celkově a ty karty prostě mazat, netuším, co by to měl být za problém.
          V zápise se to dodatečně uvede, že nějaká komise LFA, kde by měli sedět zástupci těch předních českých klubů, rozhodla, že to bylo neoprávněně posouzeno sudími a maže se to. 7 zástupců klubů, kteří se v posledních dejme tomu 3 letech objevují na konci ligy takhle v pořadí a hlasování, kde nemůže dojít k paritě, tzn. v lichém počtu. žádné zdržel jsem se.. to je jako hlas pro většinu pak..
          Musíte si to prostředí tady nastavit sami kluby tak, aby vám do něj nemohl vstupovat nýmand jako Fousek, Veselý nedejbože z pozice síly Hašek (nominačky), v Bohemce má syna.. Ten vliv Bohemky a všechny ty aféry je mi záhadou, stejně jako pozice těch Poláků z vedení Bohemky v orgánech LFA, byť Bohemka je klub spodku tabulky..

• vy totiž nemůžete jako právní subjekt (klub) pod českým fotbalovým svazem a tím i UEFA podle mě vlastní svaz za /ne/řízení komise sudích žalovat díky těm UEFA rules.
            Můžete to zase podle mě ale obejít nahlášením korupce policii, která ale koná klidně 2 roky s odposlechy, než korupčníky z našeho fotbalového prostředí obžaluje. Proti tomu UEFA už nemá páky a snad by ani mít neměla a neměla chtít mít..
            Ale je to zdlouhavé, než ty lidi i odstraníte z funkcí jako Praotce Romana a další sudí z korupční aféry nebo šéfy komise rozhodčích a neustále do tohoto molochu po celou dobu investujete.
            Opravdu nechápu, i v duchu posledních událostí, co k tomu některé jedince z podnikatelských kruhů vede - vyjma té lásky k fotbalu nebo značky, kterou si takhle koupí teda souběžně s jiným byznysem (jmenoval jsem Spartu, Slavii, Baník apod., které mají historii).
            Jinak nemáte absolutně žádnou ochranu investice tady v tom stále závadném prostředí - viz. i poslední žaloba na předsedu svazu, sice od Praotce Romana, ale všichni cítíme, že oprávněná, jen to neudělal nikdo z fotbalových struktur..

• https://www.idnes.cz/sport/tenis/tokio-peking-atp-wta-turnaj-machac-lehecka-krejcikova-muchova.A240928_073741_tenis_jrv

další OBROVSKÝ skalp Toma Machače.. :) Tomáš má snad s každým hráčem TOP 30 současnosti vyrovnanou, nebo spíše výrazně kladnou bilanci, včetně 3 bývalých světových jedniček. Letos porazil i Noleho krom toho, olympijský vítěz.
    Ukazuje, jak je talentovaným, psal jsem to už v jeho 18 letech v covidové době, že je to náš nejtalentovanější tenista.
    Paradoxně ho teď čeká největší soupeř na turnaji zřejmě, pač půjde o hráče "střední třídy" Michelsena, což je ale šikovný tenista. Tomáš má ještě trošku problém s koncentrací v takových zápasech, kde je favorit. Snad to zvládne, protože už by si zasloužil finále velkého turnaje ATP, porazil už tolik vynikajících hráčů, zdaleka nejvíce z našich tenistů. Podle mě má na TOP 10, jak už jsem psal několikrát, je to jen o jeho koncentraci. Talentem určitě. Tommy Paul je vynikající hráč, taky bezpochyby TOP 10 potenciálem, vždyť je to v tuhle chvíli s Jannikem a Nolem největší soupeř Carlitose Alcaraze, s těmi jedinými má Carlos problém. :) A Tomáš mu vzal taky set nyní v Davis cupu a nebýt zranění, je to vyrovnaný zápas až do samotného konce. a lepší hráči už nejsou na okruhu, proto jsem psal, že Tomáš může porazit každého a že to bude pěkně na okruhu ATP vířit, až bude mít body na to, aby nemusel hrát kvaldy. :) Gratulka Tome and go on to TOP 30 vybrané světové společnosti nej tenistů. :)

• a Tomáš už je tady v Tokyu na ATP 500  i v semifinále čtyřhry s Britem Draperem. :)

• Rakouský hráč je totiž jedním z pouhých dvou tenistů, který
    porazil všechny členy Velké trojky minimálně pětkrát. Stejný kousek se
    povedl pouze Andymu Murraymu, který bývá často zmiňován jako další člen
    ikonické skupiny Nadal, Federer a Novak Djokovič.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/dominic-thiem-viden-konec-kariery-vitez-us-open.A241023_121735_tenis_pls

no já jsem rád, že Andyho Markéta v článku zmínila. Pač mám právě pocit, že tohle o něm říkám pomalu jen já. Kdyby neměl tolik zranění, tak se ty grandslamy Rogera, Rafika a Noleho ještě přeskupí a třeba Nole jich dnes nemá tolik. Andy byl velký hráč, zlaté ručičky, nejlepší britský hráč všech dob, nejvšestrannější.
    Končí bohužel další skvělý hráč té éry legend. Domiho už jsem, podobně jako Andyho, poslední 2 roky nesledoval, chci si je uchovat na tom vrcholu jejich kariér. Bohužel sport ovlivňují zranění,které pak mají vliv na výkonnost hráčů, nehledě na jejich obrovský talent, u Domiho i velkou dřinu. hodně štěstí v dalším životě po tenise, Domi. :)

• Čína či Indie mají nedostatek energie
      a uhlí je (díky inovacím, které jeho využívání spustilo) extrémně levným
      a dostupným zdroje stále nedostatkové energie.
      V roce 2023 tak ještě celkový maximální výkon uhelných elektráren vzrostl zhruba o dvě procenta, a to především díky Číně.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-britanie-skoncila-s-uhlim-zbytek-sveta-ho-stale-potrebuje-263106

tohle dám tady k Andymu a Domimu, pač článek je o tom, že Británie definitivně skoncovala se svou dlouhou uhelnou etapou, kdysi na začátku Průmyslové revoluce lídra v tomhle odvětví, což je zajímavé. A o Domiho Rakousku je zase známo, že s tímhle nikdy nezačalo a razí tam cestu čisté energie dlouhodobě.
      U té čajny jsem vám psal, že sice staví solarní parky, jsou elita v elektromobilitě, ale přesto tam otevřeli souběžně tím, jak je čajna rozlehlá, i v některých oblastech 3 uhelné doly..což se bije s dlouhodobou strategií země v tuhle dobu, která najela na obnovitelné zdroje a vyhlásila uhlíkovou neutralitu nejpozději do roku 2050.
      Víte taky, že obě země mají obrovské problémy se smogem. V Indii musí v těch velkých městech jezdit kropící vozy, aby tam lidé mohli vůbec doufat, že některé dny odloží roušky. Děje se to zrovna zase v těchto dnech. V Pekingu spoustu dní v roce lidé vůbec přes smog nevidí slunce, byť jsou ty dny jasné. čiže tohle je daň, kterou známe taky z dob komunismu, kdy soudruzi měli na tomhle odvětví postaven těžký průmysl - nárůst respiračních onemocnění, alergií, karcinogenních onemocnění, a to už u dětských pacientů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit