-
Tak to tě omlouvá už to psal předtím ( jen jsem myslel že už má disk) ale nicméně uvidíme co zítra podle mě to bude nějaká blbost. jako když se mi zabírala ramka a nebylo nic spuštěno( nic v procesích krom exploreru a schvost co si bral nějak podezřele moc)
-
Mluv za sebe, já vycházel z toho, že má pořád starý, jen má nový zdroj ;o)
-
-
Aha, ty ještě disk nemáš a mi všichni vycházeli z toho že už ano. No nic pokud ten disk pojede no tak aspon budem vědět byt (nepravděpodobné) ale pc je dost nevyzpytatelnej zmetek a nikdo neví nikdy proč nic nejede jako já před lety s BSOD a vyřešily to na viry s combofix který bohužwel nemá podporu na Win10 což mě celkem seree.
-
No právě to by nešlo nainstalovat! jinak to si měl smůlu mě takhle zmizel 1 po záruce ( krám WD) a druhej zmizel až po letech.
-
Nikdo neřáká že tam nemohl zbít zbytek ale jak říkáš, asi ne.
-
To nevím no. Já měl na vadný disk smůlu osobně asi jen 2x. Jednou jsem koupil nový a po týdnu začal vykazovat špatné sektory a šel do kopru. Druhý kus jede do dnes bez "bad blocks".
Pak mi po hodně dlouhé době umřel Raptor, ale taky nic a pak na konci života první a další vadné sektory. Většinou byť pár znamená brzký příchod konce. Občas asi nějaký neškodně umřít může, ale jako samozřejmost bych to rozhodně nebral. Viz např. i hned první google search:
"In most cases, a bad sector or three isn't the end of the world. If the sector was empty when it went bad, your computer's operating system simply ignores the area. However, if the block had data on it, that information could be corrupted or destroyed. This could be especially problematic if your operating system files are saved in those bad sectors."
Tady se samozřejmě bavíme o těch Hard Bad sector (fyzicky poškozený) a pokud jich je více, už bych tomu disku nevěřil a obvzláště ne při řešení problému (kdy musíš mít jistotu, že ostatní věci jedou na 100%)
A případný případ Lukáše je, že se mu ty fyzicky špatné bloky dělají pořád nové, takže i po reinstalaci je windows zase v háji. Jen mi tady nesedí fakt, že v takovém případě většinou padne už ta instalace, nebo se to někde jeb*ne při updatech...
-
Integrovana GK dela uplne stejny veci co 1060 co tam mam, dusi pri zapnute okluzi, zrneni a ty dalsi veci kdyz ju vypnu. Testoval sem to v Men Of War 2 a dela to uplne stejne. Myslim ze grafikou to fakt nebude.
-
Kdyz sem od te doby provedl asi 3 cisty instalace, tak uz tam to Gta a ty mody fakt nemam :)
-
Je to určitě grafika (integrovaná by měla dělat artefakty v nových hrách od přírody), nebo drivery (chybně si sedí na vadných sektorech současného disku (ty špatné jsou fixlé, ale je obvyklé, že se dělají nové).
Více pravděpodobnější je chipset na desce. Artefakty mi to dělalo s jednou deskou, co měla Northbridge blbě chlazený a v létě lítal ke 100 stupňům a lepší pasiv a pasta problémy vyřešily. Chytil jsem asi nějaký šáhlý kus.
-
Jo, youtube to jeste vic domrvi.
Ja mam sedmicky.
Dik za diskuzi vsem, zitra bude disk a pak se uvidi.
-
Jestli to je GTA5 a začlo to přesně až s mody, co se vrátit do doby než si nemodoval nebo odstranit někjakej ten mod kterej to mohl způsobit? je to vaření z vody ale kolikrát to bývá úplná banalita to nejlepší řešení.
-
Jacku nejvic to ty duchy dela kdyz zapnu ambientni okluzi, kdyz ju vypnu dusu zmizi, ale zase me blikaji svetla a zrni textury, zubati hrany.
Rikam je to neco co sem v zivote neresil a nevidel.
-
Méně závažné se dají ale opravit přímo built in aplikací ve Windows. Vadné sektory asi nebudou způsobovat Ghosting ( i když tohle není tak hrozný ghosting) to bude něco jiného.
-
A už to vidím, youtube je strašný mršič originálního obrazu :)
Edit: Hele jestli máš na disku vyloženě vadné sektory, pryč s ním a s novým diskem a instalací win pro jistotu hoď 2-3 verze gpu driverů nazpět.
PS: Tohle platilo spíše pro Sedmičky, ale hodit se to pro méně zkušeného může:
1) Install Windows.
2) Install Windows Service Packs. (disable automatic driver updates)
3) Install Windows Important Updates only (not Recommended Updates because those include video card drivers).
4) Reboot then go to Windows Updates again and see if there are more Important Updates now (repeat until no more are found).
5) Install motherboard chipset drivers and reboot.
6) Install device drivers such as video card driver, sound card driver, ethernet driver, etc.
The most important thing is to install motherboard chipset drivers and reboot before any device drivers such as video card drivers are installed. Failure to do that is the reason why the fresh install idea may not help or even make things worse
-
Já jsem jenom "udělal reinstalaci" potom co se mi rozbilo spouštění a nešlo to opravit ani přes nouzový režim protože nenajel ( díky za tu možnost že lze provést reinstalaci s tím žeb mi vše zůstane) taky jedu 2roky+.
-
ulítla mi tam věta. chtěl jsem říct, že po nějakém používání najdeš špatné sektory prakticky na každém disku.
-
Jacku, restartují samy od sebe jsem samozřejmě myslel. Znám případy, co si přeplní PC blbostma, něco k tomu ještě pro všechny případy rozštelujou a pak berou jako samozřejmost a featuru Windows, že se časem zpomalují, občas samy restartují, nebo vytuhnou, či vyhodí nějakou chybu.
Mně třeba jedou Win10 už přes 2 roky (3x prošly tím větším updatem) a jedou svižně a stabilně jako týden nové. Restartuju v podstatě jen když reinstaluju drivery na grafiku, nebo si nějaká hra neumí po sobě "uklidit".
Tendence dát si čistou instalaci samozřejmě jsou, dříve jsem to dělal jednou za čas preventivě i když problémy nebyly. Ale když tak nějak opravdu teď nemám proč. A když už řeším a googlím nějaký problém, tak je zpravidla globální a nějaký kumštýř občas najde do vyřešení workaround.
-
To nic nemění na tom že to je ojedinělý případ ( pokud to dělá i po čisté nové instalaci) něco bude hodně OFF vidím to na desku ale těžko říct.Google poradí sám na 100% určitě nebudeš.
http://marklovesthis.com/2009/02/25/2009225how-to-fix-lcd-monitor-ghost-images-html/ něco jako třeba že tv si nerozumí s nějakým jiným HW který je blízko nej a způsobí rezonanci... nevím.
-
Jack to tentokrat trefil, sou to jakoby dusi, kteri nejdou videt kdyz stojis, ale jak se hybes lice to kolem hran. Prave sem se snicim podobnym nijdy nesetkal.