Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jakubc
    Hlavně sis nevybral moc dobré hry na posouzení grafiky. V první řadě Zaklínač 2 - zkus si dát ubersampling a uvidíš, že to ani tvůj komp nerozchodí plynule, ale vypadá to fakt velmi pěkně. Dále samozřejmě Crysis trilogie. GTAV sice bude hezké, ale zase bych si to tak neidealizoval, ta hra má jiné silné stránky než grafiku. Z opravdu nádherných her bych zmínil asi ještě Tomb Raidera a samozřejmě Metro Redux.
    Částečně ale souhlasím, že při nástupu konzolí minulé generace byl ten wow efekt mnohem vyšší - pamatuju na ty "naleštěné" hry, které byly jen na X360 a PCčkáři měli smůlu, než pak přišlo Crysis a od té doby se podobný wow efekt co se týče grafiky nedostavil.
  • Keyz
    Co je teselace najdeš lehce na netu. Ale přesné info je hodně technické proto jsem doporučoval aby jsi zkusil ten Heaven Benchmark který je zdarma kde se lze volně pohybovat na dané scéně a měnit nastavení.
    Zde je fotka bez teselace a s teselací http://www.stahuj.centrum.cz/direct/iR/magazin/9337/teselace.jpg

Prostě to udělá to, že to co má vypadat vystouple tak vypadá aniž by jsi to musel udělat extra 3D objekt. Blbě se to vysvětluje (nejlepší je ten bechmark kde to vidíš). Navíc tomu technicky přesně nerozumím.

U SOF to byl GHOUL engine. Fyzika může do hry přinést ten rozdíl jako grafika 3D panáka v generals vs nějaké nové RTS. Tedy zcela zásadní a pro každého jasný. Lze udělat nějaké demolice, poškození těla apod... ale s tím se musí počítat od začátku vývoje hry. To je ten problém. Jak říkal Vávra, že v KC nebude možné v hospodě posouvat židlemi apod.

Hlavně jak chceš dělat pokrok když ten vyžaduje silný HW a všude máš lživé reklamy jak si na konzoli zahraješ ty nejpokročilejší hry po dobu 5 let...Když pokrok vyžaduje změnu a to u 5 let stejného HW není (navíc slabého). To se pak dělá blbě. Sice na PC máš většinou extra věci navíc (bavím se o SW) a to je super ale není to tak slavné. Jasně musí existovat nějaké minimum kde máš garanci aby každý nemusel měnit HW velice často ale 5 let...tvl to je zoufalost.

U HW to je lepší. Máš zde zvukové karty, 1080p+ monitor, virtuální realitu, SSD disky a další zajímavosti. Jestli máš prachy může mít budoucnost již dnes.
  • Jack1947
    Prostě zklámání no, mrzí mně že se vlastně vývoj tolik neposunuje a co je ta teeselace - např je v Wolfu to je nějaké vlnění či co. To je vtipné každý nový directx 1- 2 nové efekty navrch.

SSAO, Ambient oclussion věci co rozmažou při výbuchu atp... pak vidí člověk textury a řekne si safra to je nic moc. Dokud to nevidí zblízka bleskne mu hlavou to uměl DX9 před lety lol a možná lépe.
    Dneska se tedy nehoní za výkonem, za cenu lepšího všeho na slabé sestavě si nepustíš všechny fičury - ale ve výsledku se to zas neprojeví atp. Vyšší fps zase ok, není to jak na konzoli lol. Jen občas zaškube - ale jinak ok. Tjn SOF byl parádní - to byl havoc? lol a když jsme u havocu kam se hrabe trapné Physix kde vrcholem je zdužený dým nebo upadlá omítka.
    Tjn, efekty co jsou spíše na pěst. Havoc měl parádní destrukce a nestrhával tolik (spíš vůbec) hw. Animace a postavy pak vypadaj nic moc.

Nejde o efekty ani fotorealističnost a ty dnešní efekty jsou spíše - nevím nic světoborného.

Fyzika, to už je pasé a pokud ne - nikdo přece nebude mít 2karty to měl i s ageia physix jen to bylo dražší , jistě emuluje to cpu ale co z toho. DX příjde s vlastním řešením. Fyzika není beztak potřeba.
    Takže ve finále je to jen o nové technologii, tlačení do jejího nákupu a o plynulých hrách. Snad DX13-15 už přinese nějakou tu revoluční změnu, snad...
  • Keyz
    To co ve hře vidíš nejvíce jsou textury a od jistého bodu na první pohled nepoznáš rozdíl. V minulosti to byly velké rozdíly kdy konečně třeba oči vypadali jako oči apod. To lze lehce dohledat.
    Proto se může zdát, že se to nikam neposouvá.... Stále je zde prostor hlavně ve kvalitě textur menších objektů. Jak říkal někdo z WH, je důležité aby všechny textury měli podobné rozlišené jinak to je pěst na oko.

Tedy někdo píše ódy jak je skvělý pohled na noční město v GTA V a pak bleješ když vidíš třeba chodník.. To je blbá práce. A lež o tom, že nezkoumáš chodník je prostě lež. Nemusíš nic zkoumat když to vidíš během hraní a i kdyby jsi to musel zkoumat tak je blbě, že to je takto špatně uděláno. Něco jako vychvalovat špatnou práci za kterou platíš.

DX 11 přinesl Tessellation a to je sakra znát. Mrkni na Heaven Benchmark kde to lze testovat. Jak moc to je ve hře a kde opět záleží na těch kdo to dělají.

Na fyziku se dlouhodobě se*e protože to je asi složité. Extra fyziku přinesla pouze Nvdia v rámci PhysicX třeba v Borderlans 2, kde to bylo pěkné. Jinak hadr panák je stále většinou maximum. Přitom zlaté časy soldier of fortune 1 a 2...

Také se mění animace díky motion capture. I když to následně někdy vypadá extra komicky když věrohodně animovaný panák začne blejt kecy z "C" filmové produkce jako třeba romance v DA:I (jestli tam vůbec použili na ty kreace motion capture)
  • braveman
    U té druhé zprávy (týkající se Nazi Zomie Army) vyšla nejdříve bleskovka a až poté článek, to se mi zdá vcelku logické a zcela OK. Pokud vyjde článek před bleskovkou, zpravidla je to tím, že již byla daná bleskovka v systému nějakou chvilku připravena a než se objevila, rozhodl se někdo z nás o daném tématu sepsat informace do samostatného článku.

Co tedy potom? Bleskovku vymazat? Věř mi, že bys ve výsledku o moc nepřišel. Zpráv, které se do této rubriky hodí není denně až takové množství, tudíž jejím zařazením o nic nepřicházíš.
    Stejně tak Games navštěvuje spousta čtenářů, kteří se zaměřují pouze na zprávy z bleskovek a smazáním by zbytečně o informaci přišli.
  • Jack1947

Možná zbytečný - Komentář ale...

Grafika v dnešních hrách , např Wolfenstein který konečně hraju, na maximum.(samozřejmě) Zdá se mi to hezké to jo ale to je DX11 tohle? ha hezké postavy i efekty ujdou ale to je tak všechno. Nebo Lichdom jako hra to asi začne být stereotyp a opět kostrbaté cosi...

Připadám si, jako by se ten výkon pomalu ani nezužitkoval. I když tohle např nejsou nejnáročnější hry na grafiku ( hehe ted už si zapařím Crysis1 na ultra nastavení *2* ) nevím, ještě uvidíme co Dayz... jinak mi to bez urážky příjde nic moc... jasně zaklínač , GTAV. to bude jiná bašta ale to jsem dohrál na konzoli. Co chci říct lol? že od booomu DX10 kdy byl člověk rád aspon za 20fps v medium nastavení tehdy ve Vistě se toho zas tolik nezměnilo... neřikám že to je škaredé nebo takto vůbec ale nepříjde mi to nej. Jako by jen další directx byly jen efekty navív a člověk dootlačen do upgradu postupně automaticky... aby se hw prodal no nic. Hry přeci nejsou jen o grafice, koneckonců... což je celkem vtipné jak mi může přijít málo že když jsem byl v konzolích zavrtaný roky a neřešil jsem pc. Z opojení výkonem přišlo studené vystřízlivění.
    Konzole má svůj limit zto jo, tam se to chápe no.
    No nic no. Od DX10 v DX11 nevidím moc velký pokrok , jasně hladší textury atp. FPS mne nezajímají at si sou 40+- nebo i 60. Známe to dneska šecko pojedu na max a za pár let budu snižovat -pak upgrade jede se na novo. DX12 - ale jestli to bude na stejné urovni... nemluvě o tom že ty hry nemají např ani svůj vlastní antialiasing nebo je moc malý.

Podotýkám že tohle nikoho nenutím číst je to čistě můj názor, a dnešní hry. Nejde o nějakou zmlasonst. Jsem oc rád že šecko si dám na max - je to příjemné to jo no. Akorát to max je dneska jinde jak před lety. Není to o náročnosti nebo tak, jak bych mohl být lol.
    Je to i taková otázka k zamyšlení trochu nemyslíte? Hmm... Fyzika + DX10 před lety kdo z toho neuchcával že? ale dnes dnes se jen mávne rukou...
    Jinak při vytížení mám teploty ok... a po odkliknutí jedné blbosti mi ani zdroj nevypíná Upsku.
    Ok, je tzv u všeho cca 65-70´°.Možná to je proto že jsem to čekal tišší, fakt je to uplně fuk a nevadí mi to - už jsem i se zaplým pc spal a usnul jsem. Takže "hluk" mi nevadí.
  • Petr Poláček a jeho slavný walkthrough Elite: Dangerous, doporučuji!
  • Keyz
    Zahraj si to sám a nemusíš koukat jak to hodiny hraje někdo jiný *15*
    To je teda zábava.
  • ringmancz

Končí vývojářské studio Zombie Studios (Blacklight: Retribution).

nešlo by synchronizovat bleskovky se článkama? to je dneska už druhá zpráva, o které je tu novinka
  • LetsplaydarkoulsHD - souls hry, monster hunter
    Scott Manley - kerbal space program, je to astrofyzik takže zajímavé informace jsou zaručeny ;)
    NakaTeleeli - převážně plošinovky
    SSoHPKC - tak nějak vše
  • Inquisitor
    Já když už se chci podívat na nějaký letsplay, tak jedině bez komentáře na MKIceAndFire. Ale pokuď to chceš s komentářem, tak ti neporadim.
  • ZvacA
    U mě mají smůlu, bez krabice zvedám Capcomu prostředníček.
  • jakubc
    Já to taky nemám rád, ale TotalBiscuit je spíš prvotřídní herní "videonovinář" než Youtuber a jeho videa jsou super.
  • Thorar

Lets play videa

Dejte mi tipy na nějaký letsplayery, youtubery (CZ i EN), který nemaj v hlavě úplně naděláno a už nemutujou, nepištěj, nemusej v každý větě říct "fuck" a třeba i ke hře řeknou něco zajímavého. Snažim se tenhle fenomén nějak pochopit, ale už jsem na to asi starej a zjevně nejsem cílovka.
  • jak asi museli downgradovat to "real" life video
  • residentevilfans
    Dik za echo je to tam *1* *5*
  • A hlavně příběhový mody. Jestli zase 95% modů bude, že se akorát prohodí modely, abych si tam mohl běhat s koněm, tak to fakt podruhý kupovat speciálně na PC opravdu nebudu a zůstanu si u konzolových verzí...
  • Kozy
    Chtělo by to mód na poškození vozidel, to je neskutečně mizerný oproti čtyřce.
  • Keyz
    Snad soubory budou dobře přístupné aby to šlo měnit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit