-
Ucho: proč vůbec řešit u nějakého srovnávání minimální mzdu? která je navíc zavádějící, protože minimální mzda se od profesí liší. například pokladní má minimální mzdu přes 9k...
mno a v Uk je jedno jestli jsi pokladní nebo uklízeč dostaneš pokaždý tu minimálku...tzn kolem 1000 liber...a to V Londýně, Manchesteru atp..prostě po celé UK ;) Není rozdíl Lpool/Londýn jako třeba Most/Praha -
Ty voe, to jsou teda názory *7* Ano, pracujme všichni v kancelářích, abychom měli vysoké platy. Netřeba si ráno kupovat housky, odpoledne maso a večer cokoliv jiného. Pak nebudeme potřebovat pokladní, a další pracující s tím spojené. To bude krásný život *1*
-
ne, minimální mzda nejde do poměru vůbec s ničím. minimální mzda je něco, co nastavujou politici uměle. v lucembursku mají minimální mzdu přes 50k. co ti to řekne?
-
Průměrná mzda je co do poměru skoro stejná jako minimální.
V podstatě jsi si už odpověděl sám "navíc člověk s minimální mzdou by měl spíš řešit, aby tu minimální mzdu neměl, než pařit..." zapoměl jsi ale dodat "v ČR". -
Qwer, v UK mají možná oproti minimální mzdě levnější konzole, ale jiné (životně důležitější) věcičky tam mají zase podstatně dražší ;o)
-
Qwer: minimální mzda nemá s jablíčky naprosto nic společného. tohle číslo nevypovídá vůbec o ničem...
-
1) cena PS4 je v zahraničí vyšší než u nás
2) ceny bundlů u nás výhodné nejsou, vyplatí se prakticky koupit zvlášť konzoli a zvlášť hru
3) já novou PS4 koupil za 9600,- a mám tušení, že obchody ji bez marže berou za 8500,-
lidé s minimální mzdou mají samozřejmě právo na to se odreagovat, ale tito lidé by měli mít jiné priority. tedy pokud takový člověk uvažuje normálně, tak půjde spíš do použitý PS3. za 5k bude mít konzoli i se spoustou her. ale těžko tady budu posuzovat sociální případy a jejich touhu hrát. -
Pouze operuji s dvěmy poměrně konstatními čísly.
Pro návštěvníky základní školy - Ucho má jedno jablíčko a Angličan tři jablíčka, komu zbude víc jablíček, když si oba koupí konzoli, která je v hodnotě jednoho jablíčka? -
Qwer: minimální mzda je ti jako argument k ničemu. jestli chceš něco srovnávat, tak bys měl počítat alespoň s tou průměrnou mzdou (snad se teď nezačne někdo hádat, že průměrnou mzdu většina lidí nemá), protože přeci jen vypovídá něco o pohybu peněz mezi lidmi. i tak je to ale nepřesný, protože to nijak nepočítá s tím, jak draze se kde žije. ve finále jde totiž jen o tom, kolik peněz člověku měsíčně zbyde na zábavu a koníčky, což statistiky moc neuvádějí.
mimochodem ignoruješ celkem zásadní detail a to je počet obyvatel, tedy větší kupní síla... -
Tím chceš říct, že človek s minimální mzdou nemá právo na to se odreagovat? Problém je v tom, že jsem uváděl cenu bundlu konzole a dvou her za £400 / 14 000Kč, který v ČR ani nejde sehnat a kdyby šel pochybuji, že bude stát 10k. Říká ti něco výraz dvojí metr?
-
Záleží jak moc spěcháš no. Já ten svůj vybíral, respektive čekal na něj, půl roku a vyplatilo se.
Zkus kouknout tady http://eshop.asus.com/cs-CZ/repasovane/repasovane-notebooky
Ten můj mám odsud nový pouze rozbalený. A byl jen za 32 000,- Cena v obchodech 45 000,-
A MSI v téhle cenové hladině mají špatné chlazení. Pouze jeden výduch a malý. Takže se připrav, že ti to bude hodně topit. -
Mě by zajímalo, kdybychom to jako v normálním liberálně kapitalistickym státě udělali s rozumem tak, že bychom zrušili minimální mzdu, tak od čeho byste se vy, internetoví sociálně ekonomičtí odbornící, odpíchávali při svejch výpočtech. *15*
Minimální mzda ti neřekne o podmínkách trhu pro prodej čehokoliv vůbec nic.. ani kulový. -
Tahle debata není přece o tom jestli to člověka s minimální mzdou zajímá, ale o konkrétních číslech, které dokazují, že v UK jsou mnohem lepší podmínky pro lepší prodejnost PS4.
-
Qwer: já nic nikam neodvádím. to ty jsi prohlásil, že cena PS4 je u nás skoro dva měsíční platy, což je hovadina a na to jsem reagoval. 10k nejsou prostě skoro dva měsíční platy. že se to snažíš teď odvádět někam dál, na co jsem nereagoval, a kalkulovat nesmyslně s minimální mzdou, jde mimo moje chápání, protože je to srovnání o ničem kvůli mnoha faktorům, které to následně ovlivňují. a navíc člověk s minimální mzdou by měl spíš řešit, aby tu minimální mzdu neměl, než pařit...
-
Qwer
Napíšu to naprosto explicitně, aby jsi se nesnažil odvádět pozornost od jádra problému.
Nejnižší cena PS4 kterou se mi podařilo najít v ČR - 9 799Kč.
Minimální mzda v ČR - 8500 Kč.
Nejnižší cena PS4 kterou se mi podařilo najít v UK - £339.85 / 11 715Kč.
Minimální mzda v UK - £1046 / 36 072 Kč. -
Omg tak to je trapas. A to já si na ten pravopis celkem potrpím... Ale stejně jsi hnidopich *1*
-
a ty si vážně myslíš, že lidi s minimální mzdou zajímá nějaká PS4? proč vůbec řešit u nějakého srovnávání minimální mzdu? která je navíc zavádějící, protože minimální mzda se od profesí liší. například pokladní má minimální mzdu přes 9k...
-
Já vyrostl na Duck Tales: The Quest for Gold. Jinak dnes většina her stojí za prd. Pořád se rád vracím k Jedi Knight: Jedi Outcast a Jedi Academy. Zatím nepřekonané co se týče soubojů s mečem
-
Možná budeš překvapen, ale minimální mzda (čistá) je u nás jen cca 7 500 Kč, takže má chlapec v zásadě pravdu. A i kdyby přeháněl, tak ne zas tolik.
-
Na ten jsem taky koukal, ale je už za čtyřicet. Každopádně díky všem za rady a asi půjdu do toho původního co jsem našel. Ještě mám měsíc a něco čas, tak se uvidí :)