Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    jasně že jde poznat rozdíl mezi 30 a 60 fps. vlastně jsem to řešil na televizi, kdy jsem si vypínal Motion Plus. televize dopočítávala mezisnímky, kdy jsem měl u filmů pocit, že je vše plynulejší a že se scény překreslují víckrát... jen mi to přijde u filmů jako rušivý element... i u her lze 30 fps udělat tak, že to člověku přijde přirozené. nevšiml jsem si, že by lidé nadávali u filmů, že je 25 fps málo a že chtějí třeba 50 fps... oku to stačí (ano, u filmů je zaznamenán i pohyb, což přidává na plynulosti, ale to u her zvládá v současnosti slušně postprocessing)
    a znovu. když si například pustíš Uncharted na PS3, přijde ti těch 30 fps málo? i v akčních scénách? mně osobně ne, protože tam ten pocit z plynulého pohybu mám a vše má okamžité odezvy. a to tvrdím i potom, co poznám rozdíl mezi 30 a 60 fps. poznám rozdíl i mezi 60 a 100 fps, to ale nemění nic na tom, že když se to dobře udělá, 30 fps se prostě dá považovat za plynulý pohyb, který k hraní stačí. a ano, 60 fps je lepší, pokud ale mají vizuálně náročnou hru, které by v určitých situacích kleslo fps na 50 nebo 40, v rámci hratelnosti je lepší to uzamknout na těch 30...
  • /facepalm. proto vidíš jak se točí kola u auta za každé rychlosti že? vůbec ti nepřijde že se točí pozpátku že?
  • Jack1947
    Aha, to ctu nerad takze 8800GT si asi ani neskrtne nebo jo ? - a jak sem mohl cekat nic jsem se nedozvedel, tudiz muj dojem az po instalaci ze to jede ok staci zalaborovat trochu s tim nastavenim. I tak ta grafika neni umerna hw a jsou tam efekty navic co zas ubiraji na vykonu klasika jinak konecne rezba jak ma byt a se vsim vsudy coz je plus zazivam neco co jsem tehdy ani nezazil pac sem stareho Warriora ani nehral *15* .
  • Hlavně to bude mít lepší technickou stránku při těch 30 FPS.

A nesouhlasím, že 30 FPS stačí nedej bože, že to člověk nepozná. Lidi si rychle zvyknout na lepší a možná tomu nebudeš věřit ale i když mám vypnutý fraps, tak poznám kdo tu FPS anebo rychlých scén jede pomalu. Je i na netu hodně testů kde se můžeš podívat na rozdíl a je znát ale věřím, že někteří lidi to nevidí.
  • Tilwaen
    Proč by měli?
  • ucho
    ono to je s tou fps záludný, nelze to tak zobecňovat. lidskému oku přijde 30 fps jako plynulý pohyb, obzvlášť když už je tam postprocesing ve formě rozmazávání scény při pohybu, což už dnes bývá skoro všude. nesmíš to ale brát tak, kdy na PC nějaká hra nestíhá a klesá fps dolů. ono to jde pak ruku v ruce s tím, že jsou pomalejší i odezvy a taková hra se i špatně ovládá, protože se odezvy rovněž zpomalují.
    když je ale řeč o konzolích, které mají uzamčený počet snímků na těch 30 fps, je velmi velký rozdíl, když těch 30 fps dá konzole v klidu a k tomu stíhá rychle reagovat na ty odezvy hráče. tedy když odezvy nejsou zpomalené, ale prostě se zobrazí 30 snímků za sekundu... to se pak nedá srovnávat s tím prvním případem a prostě ti to přijde zcela plynulé. schválně si vyzkoušej nějakou hru na konzoli, jak to vypadá. samozřejmě by tam problém nastal v momentě, kdyby těch 30 snímků bylo na hraně a ovlivnilo to i ty odezvy.
    ve zkratce: není 30 fps jako 30 fps. dost záleží prostě na tom, jak je to naprogramované a jak to opravdu ta konzole stíhá. jinak 30 fps na běžné hraní stačí (jen z PC je člověk naučen, že je to málo, protože tam je počet snímků většinou strop, kolik ta hra vůbec zvládne a na víc prostě nemá. a u 30 fps jdou většinou k šípku i ty odezvy...)
  • Jack1947

Next-gen verze Watch Dogs poběží v 30 FPS.

30 zly neni, ale cekal bych teda vic (ne ze by mi to urcite nak citelne vadilo tedy kdybych tu next gen konzoli vlastnil.) *3*
  • Jack1947

X360 verze Watch Dogs vyjde na 2 DVD - první bude instalační, to druhé pro hru.

Chjo, zas GTA strategie 1 hraci druhy spousteci tak snad to bude stat vice nez zato.
  • Watch Dogs 30 fps na PS4 a X1

:D Výsměch pro konzolisty. Takový brutální hardware (oproti starým konzolím) a poběží to "jen" 30 fps ?
  • GlaDOS
    Podle toho Facebooku, kterým se chlubil, ani základní.
  • moje strategie říkají ne ;)
  • Jo jo mohlo by to být přesnější než páčky takže použitelnější na FPS
  • Ronox
    Zatím budu mít neutrální postoj. Umím si představit, že s dobrým materiálem to bude fungovat. Páčky mě už štvou a jestli ten materiál u ovládání bude mít správný odpor, že prst nebude ani klouzat ani se šíleně zadrhávat, tak věřím, že to bude fungovat. Uvidíme, ale myslím si, že zrovna oni ví, co dělaj.
  • ucho
    tak vypadá to zajímavě, ale u oznámení HW je trochu problém, že na ten si bude moct běžný uživatel sáhnout až někdy v roce 2014 počítám, což je trochu problém. moc nechápu to načasování toho oznámení...
  • Steam Gamepad

Pevně doufám, že všichni ti "klávesnice a myš je nejlepší pro všechno" hrdinové z místních diskuzí ohnou pas a nastaví zadnici Steam Gamepadu.

Geban da best!
  • prudislav
    jako podle toho co tam píšou by to moh bejt první gamepad co mi bude sedět ale uvidíme :-D ještě jsem neměl v ruce ani nextgenový gamepady
  • nekromant33
    dokud nevyzkouším, neuvěřím
  • prudislav
    Chtělo by to už aby byl ten Steampad venku :-D Konečně gampead pro mě, ale můžou to bejt jenom amrketingový kecy :-/
  • Homefront Key

3TYL-C3KW-4RXI

Aktivujte na www.level.cz/hry
  • Miserius
    Nastesti nemaj pod recenzema diskuze *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit