-
Před 4 lety se všude psalo (i zde na GAMES), že na 3 prodané hry legálně je 100 pirátských. Takže na 3 000 prodaných kopií je 300 000 pirátských stažení. Z těch 300 000 stažených kdyby 4/5 lidí (240 000) si hru nekoupili kdyby hry nešli pirátit, tak stále tu je 1/5 (60 000) pirátů co by si hru i koupili kdyby nešla pirátit. Rakovina. Ten vývojář má pravdu.
-
vylepšování hardwaru průběžně je nesmysl. to by znamenalo, že by museli každé hře zavést různé verze grafického nastavení. kvůli zpětné kompatibilitě. kdyby do toho šli, byla by to celkem zásadní změna v přístupu ke konzolím a mezi lidmi by to spíš vyvolalo negativní ohlasy. proto bych řekl, že do takové věci nepůjdou. a co se týče těch tvých 3 let, je to příliš rychlá změna na to, aby byli lidé motivovaní vyměnit konzoli za novější. ano, PS4 není z dnešního pohledu supervýkonná, ale oproti předchozí generaci je tam ten nárust ve výkonu hodně velký. další generace by tak měla mít taky větší změnu ve výkonu, což by aktuálně bylo příliš drahé. podle mě pod 5 let bez šance. no uvidíme za ty tři roky, jak tvrdíš ty ;)
-
Ach bože. Tak najednou jsme u životního cyklu. Jak příhodné najednou vzpomenout životní cyklus, i když o tom debata nebyla. Tak dobře zahrajeme si tvoji hru. Tak životní cyklus podle tebe končí kdy? I kdyby končil koncem roku 2006(což samozřejmě nekončí), tak se tu hádáš kvůli pěti milionům. Normální asi nejsi, co? PC ti leze na mozek. Zkus jít dál od obrazovky, už z toho magoříš....
-
díky všem za tipy
-
Určitě to není tak jednoznačné a jednoduché. Jsou hry, které to nijak neovlivní, jsou hry, kterým to v prodejích pomoct může, a jsou hry, kterým to určitě prodeje zmenší a zisk pak bude taky menší, než by mohl být. Záleží to na mnoha faktorech, ne jen na tom, jak moc se ta hra pirátí.
A vzhledem k tomu, jaký typ hry The Witness je (tedy nejde hru vyloženě pro masy), tak tam je větší pravděpodobnost, že to pirátství by mohlo mít negativní dopad. Nedejbože, kdyby to ti piráti všude na internetu kritizovali.
Ve zkratce, tvé tvrzení taky nemáš nijak podložené, je to jen jiný názor (to samé můj příspěvek). Záleží jen na tom, kolik věcí vezmeš v úvahu.
A tvrzení, že se něco prodává velmi dobře? Velmi relativní a je to navíc informace, která sama o sobě může ovlivnit prodeje. Když lidi někde budou číst, že se něco dobře prodává, koupí si to. Když lidé budou číst, že se něco hodně stahuje, stáhnou si to. Takhle průměrný člověk funguje :) Bohužel je to tak i s volbami politických stran. -
Pirátství bude vždy ztrátové pro titul to je logický a dle rozumu (pozor nezaměňovat s tím, že počet pirátských kopií = ztráta, to NE to je známé). A to se nemusí nijak prokazovat... Ten tvůj názor je zcestný, že díky upirátěné hře se to dozví více lidí a tím si ji i více koupí... Jasně, u pár promile procent možná ano, ale ty opomíjíš jeden fakt. A sice, že upirátěná hraje RAKOVINA, kdy se hra pirátí rychlostí světla a rozlézá do celého světa rychlostí blesku a exponenciálně roste podíl pirátské verze... NIKDY ti nepřebije to, že si ji o trochu více lidí koupí díky tomu...
-
The Witness se na torrentech stalo hitem. Jonathan Blow (vývojář hry) upozorňuje, že pirátství mu ve vývoji dalšího titulu nepomůže.
Ten pocit když se o dobre hre dozvíte náhodou a není to z článku na games... -
sakra. jedna vyhoda tam je. Bloodborne. tak pardon
-
Podle mě stejně těžce prokazatelný jako názor opačný. Tohle půjde exaktně změřit jen velmi blbě.
-
pravda je, ze ps4 by si koupil jen pitomec. zadna vyhoda.
-
Podle mě dost scestný názor stejně jako když firma udává kolik se toho stáhlo a o kolik tím tedy přišli peněz.
-
A co pak k hernímu PC to je teprve super doplněk.
-
The Witness se na torrentech stalo hitem. Jonathan Blow (vývojář hry) upozorňuje, že pirátství mu ve vývoji dalšího titulu nepomůže.
To je tvrzení, které bude mít jen těžko nějak podložené. Existuje celkem validní názor, že se tak informace o hře dostanou k většímu počtu potenciálních kupujících. A informace a reklama je k nezaplacení. Víc hráčů / pirátů - větší povědomí o hře - víc skutečně platících zájemců. Je možné, že je to úplně naopak, než tvrdí. Že mu to hrozné pirátství nakonec přinese víc peněz na vývoj příštího titulu, než kdyby o hru na torrentech nikdo ani nezavadil.
Navíc píše, že se The Witness podle prvních čísel prodává velmi dobře. -
PS4 je super věc, nejlepší doplněk k pracovnímu PC.
-
mluvilo se o zivotnim cyklu, kterej konci nastupem dalsi generace, to nemelo ani 120
pokud bude dalsi generace schopna provozovat hry z ty soucasny, soucasnou uz si koupi jenom blazen
a tenhle cyklus nebude trvat 7 let, neni k tomu duvod, kdyz upgrade nebude znamenat vsechno predelat -
to je dosti marné spíše od tebe. 2012 je poslední součet na wiki, v roce 2008 už bylo hrubě přes 120 mega, takže dost té fabulace, střílíš do vlastních řád...
-
155 za 12 let, dalsi marnej pokus
-
myslím, že je všem u zadku, co predikuje nějaký hater n z games.cz.
-
PS2 se prodalo 155 a měla dost podobný nástup, navíc to tempo určitě vydrží, spíše naopak bude zrychlovat díky Uncharted 4, očekávám velký růst v tomto roce.
-
Zatím to na mě působí jako TPS MMO
Taky co jinýho by to mělo bejt *1*
Ale jo, taky musim přiznat že mě to baví a to šel hype mimo mě.