-
DD
Tak nějak nechápu tu histerii kolem Dragons Dogma. Hru jsem si zahrál asi před třemi lety na X360 a opravdu se mi líbila. Řadím ji mezi jedno z nejlepších 3rd person RPG co jsem měl možnost hrát. Svět je nádhernej a stylizace taky. Samotné souboje, které trvají opravdu dlouho a jsou tak trochu po vzoru Shadow of The Colosuss mě bavily až do konce. PC verzi jsem ještě nehrál, ale nevěřím tomu, že by byla horší než konzolová.
Přestaňte pořád nad vším mrmlat, fakt by mě zajímalo s čím by něktěří z vás byli spokojení, nad vším ohrnujete nos. *3* Přijde mi to jako byste pořád chtěli jít proti proudu a ukazovat že jste něco víc, že to co se líbí nám obyčejným hráčům není pro vás dost dobrý. Já jsem rád za každou hru co vyjde a mí svoje kvality, což DD rozhodně má. O to víc jsem rád, že hra vyšla po takové době, kdy ani nebyla na PC vůbec plánována. Chtělo by to vystrčit hlavu ze zadnice a začít si to hraní taky trochu užívat -
To vypadá dobře.
-
Bavíš se o hře, o které nic nevíš, to vede ke katastrofální argumentaci a k vypouštění naprostých nesmyslů. Jako já vím, že anonymní diskutující na Games.cz toho ví o herním designu a herních systémech více než veteráni průmyslu, kteří pracovali na takových hrách jako Devil May Cry a Resident Evil. Ale děkuji ti, zapřemýšlel jsem o systému povolání v DD a zjistil jsem že je to ještě propracovanější než jsem si do teď myslel.
První bys měl pochopit jak fungují pasivní schopnosti. Ty si musíš koupit za zkušenosti, a aby fungovaly tak si je musíš nasadit do jednoho z devíti slotů, což umožňuje nejrůznější experimentaci. Pokud si je nenasadíš tak nemají žádný účinek. Nejsou omezené povoláním.
A nemusíš za celou hru ani jednou změnit povolání, ale je to tvé mínus, protože všechny jsou dobré a všechny jsou odlišné. Pasivky nejsou povinností, protože všechny jsou užitečné. Samozřejmě pokud si chceš minmaxnout postavu tak si musíš vypočítat s jakým povoláním udělat jaký level, a podobné blbůstky, ale to není vůbec nutné.
Ještě je nutné podotknout, že v DD to nefunguje jako v Diablu, protože náhodně genrované příšery jsou až v post game.
¨
1) Díky těmto pasivkám, právě měnění povolání funguje lépe, kdyby tam nebyly tak vždy začínáš od nuly. Takhle tam ale je jednoduchý cyklus: Hraji povolání, dostanu pasivky, pak chci zkusit něco jiného, šáhnu po něčem jiném, díky tomu že hráč má pasivní schopnosti, bude mít šanci i v těžších dungeonech, díky tomu že má šanci v těžších dungeonech to hráče nepřestane bavit, bude stále dostávat dobré odměny a rychleji vyexpí dané povolání, díky tomu že rychleji vyexpí dané povolání, tento cyklus funguje rychleji a za chvíli si budu moct střídat a experimentovat jak chci.
2) Uvědomuješ si, že dnešní hráč je naprosto vypatlaný(viz. celá diskuze na games.cz okolo PC vydání Dragon's Dogma), a kdyby ho nějak vývojáři nedonutili měnit povolání, tak ho prostě nezmění a klidně bude hrát něco tak dlouho až ho celá hra začne nudit? Kdežto takhle je větší šance, že si to změní, a díky tomu že povolání jsou hodně rozdílná hra nepřejde tak rychle do stereotypu. A to že hraní za určité povolání dává bonusy je opodstatněné tím, že ty bonusy sice nejvíce využije právě to povolání které ho dostane, ale klidně ho může využít jiné povolání, někdy i jiným způsobem(Ranger dostává pasivku, která mu dovoluje střílet z luku rychleji, ale toto může klidně využít i Magick Archer. Fighter dostane schopnost, že unese více věcí, protože má nejtěžší výbavu a má schopnost chytání nepřátel, přičemž váha chyceného nepřítele se ti přičte k váze vybavení, a když si přetížen tak ti ubývá stamina, když nemáš staminu nemůžeš nic dělat, a takhle fungují všechny pasivky), přičemž žádná není k ničemu.
A teď tvá otázka okolo příšer: Ne příšery s tebou nelevelují, ale vyvíjí se(příběhově vysvětleno) podobně jako pokémoni . Např. na začátku bojuješ proti normálním goblinům, beze zbroje často i beze zbraně. Pak se k nim přidají gobliní mágové a dostanou vybavení. Pak se goblinní válečníci změní na hobgobliny, kteří mají pokročilejší moveset, můžou po tobě hodit bobek a oslepit tě a zatroubit pro pomoc. V post game se hobgoblini změní na "šamanistické" gobliny a "šamanistické" čaroděje. A ti se pak změní na "šamanistické" hobgobliny. Přičemž každá z těchto generací má jiné elementální slabosti, schopnosti a rozdílné movesety(Těm posledním třeba přibude schopnost tě podkopnout). A tak to má každá příšera, i když ty velké mají méně stádií, ale jelikož je potkáváš zřídka tak to nevadí. Navíc některé neuvidíš až do post game. -
Já zase naopak doporučuji. Můj názor je, že hra vypadá fakt dobře. Opakuji co mluví za vše - Je stará jako Skyrim, ale je lepší. A to Skyrim žeru! A to už je co říci. CAPCOM borci... Jsem momentálně ve 12 levelu. Monstra super (kyklop, 3 hlavý had, asi 10 ještěrů ve studniční jeskyni). Efekty super, grafika super (mě přijde v reálu lepší než na tom videu). Zatím mám 2 kámoše a spolupráce dobrá. Noční atmosféra, nebo v jeskyních s lampami u boku super. Práce s mečem, dýkami či lukem super. Všemožné obchodování, vylepšování zbraní a oděvů výborné. Kdo má rád RPG tak doporučuji. A děkuji i níže Vagonovi za "úvod a rady" do hraní DD.
-
U Zaklínače 3 si vyberu co chci a to expím abych měl nějaké dobré skilly které hodně stojí. Nic mě nepobízí dělat nějaké kreace pro nic.
U korejskýc her expím to co chci, poté expím to co nechci a poté to expím znova na nějaký super expící mód a hrají to 150 hodin jen proto, abych expil. Navíc zaklínač stojí na příběhu. Tohle asi ne.
Protože tam máš ty nelogicky bonusy které se vztahují na hlavní postavu, tak tě to pobízí expit vše. To nemá ani Diablo a tam to ani nejde. Aby jedna postava měla vše a bonusy z dalších jsi měl na jedné. To je korejská specialita. Viz lineage 2 a subclassy a další kraviny. Pro expíče.
Btw co monstra? Když je zničím již tam nejsou? Levelu s hráčem nebo ne? -
Máš pravdu, Zaklínač 3 je špatná hra, protože tam jsou některé úkoly nudné. Jako samozřejmě bych mohl dělat tu zajímavou hlavní linku nebo jakýkoliv jiný úkol, ale já radši udělám tuhle nudnou zakázku na mlhavce. A ti zlí vývojáři si ještě k tomu myslí, že je dokážu rozeznat od těch dobrých?!
-
Aha, takže Zaklínač 3 je korejské mmo, protože tě "nutí" donekonečna expit postavu, protože když nemáš všechny schopnosti na maximum tak máš nevýhodu. Gratuluji.
-
Protože hry na PS1 jedou v 1440p, že? Příště než něco napíšeš napočítej do pěti, a pak vypni počítač.
-
https://www.youtube.com/watch?v=5TWDfltu6_w PC max,60fps
Je to prvně ošklivé jako gothic 2. I ten vypadá lépe (krásné lesy atd). Tohle pustit ven v roce 2016? Měli to pustit ihned a ne pozdě hnusné. Nebo to předělat jako GTA V na PC. To je odpovídající velká 3D hra. Tohle mělo stát 200 korun českých
animace boje jsou sekané. Když sekáš, tak se to na mmt zastaví (asi aby jsi měl čas na reakci nebo co to jako je?). No, vypadá to blbě o to jde Čumět na to 50hodin?. Witcher má plynulé animace, Bloodborne má plynulé animace, Dragon age také a to vypadá dobře.
Když přehlédnu zcela zoufalou zastaralost a ty špatné animace tak tam je co? Rubačka ve 3D. To zde je. Diablo. Pak Kingdoms of Amalur. To zde je. Jo, kdyby to bylo extra. Extra příběh ale naházet tam monstra a udělat systém na drop = máš zde rubačku. Aha...Pak zde je Borderlands... -
Jasně jsem napsal že jsem si hru uložil RUČNĚ, a pokud je člověk zvyklej dokončovat hry na 100% tak je chyba tvůrců že tam naserou takové zbytečné úkoly jen aby hru uměle protáhly...
-
jasná ukázka kam klesla herní komunita. Vyčítat hře ukládaní, které funguje naprosto spolehlivě je vrchol, navíc když tam máš checkpoint+ vlastní ukládání... Ta hra je naprosto snová, parta dobrodruhů cestuje po fantasy světě, nic takového tu dlouho nebylo a hlavně takhle zpracované.
-
Takže jako korejské mmo hry? *16*
Nutí tě měnit povolání a expit vše protože za to máš nějaké bonusy. A jakmile jedeš jen jedno, tak nemáš výhodu která je nelogická ale je tam aby jsi prostě měl dal expit. To je blbost. -
Final Hours of? je Mass Effect 3 a Portal 2
http://me3finalhours.com/
http://thefinalhoursofportal2.com/ -
ono by stačilo hrát jako normální člověk, číst si, co ti hra říká a všechno je v pohodě. chce to totiž po hráči trochu víc, než jen mačkat to, co se objeví na obrazovce
-
Pokud budeš mít normální pawny(=budeš hrát online), tak to budeš zvládat všechno. A zrovna sorcerer má myslím i kouzla co udělují fyzické poškození, vyvolá např obří, ale vážně obří(Když tě to vcucne tak v něm lítáš tak 2 minuty a máš výhled na celý svět) tornádo plné šutrů.
-
Jako promiň, ale když je někdo neschopný si normálně uložit hru a pak to svádí na hru. Nebo když si myslí že questy typu "zabij 40 holubů" jsou podstatou té hry.
-
Na začátku si vybereš z těch tří základních a můžeš za něj klidně hrát celou dobu. Sorcerer je pokročilý, to můžeš od 10. lvlu v hlavním městě si změnit.(cca. 5 hodin hraní) A do té doby moc velký rozdíl mezi mage a sorcererem není.
Povolání se vyplatí střídat, protože každé povolání odemyká postupem času jiné pasivní schopnosti, a některé jsou hodně dobré a nedokáži si bez nich představit hrát. Třeba Fighter dostane pochvíli pasivní schopnost že unese 2x více věcí. Ale tak určitě to půjde aniž bys měnil, jenom to může být stereotypní. A u některých povolání prostě nepoznáš co všechno ta hra může nabídnout.
Pokud pojedeš jen hlavní linku bez přílišného prozkoumávání a bez datáče tak ti to zabere tak 50 hodin. Datáč jednou zabere tak 10 hodin. Ale klidně v té hře můžeš utopit daleko víc, protože ke konci se ti odemknou nekonečné dungeony a datáč se taky náhodně generuje.
A jo, tato hra(late game) by se dala přirovnat k Diablu(Mnoho lidí to hraje na konzolích do teď jen farmí aby měli nejlepší buildy a itemy). Má sice příběhovou linku, ale prim hrají souboje. Které mě bavily více než v Diablu(cca. 200h v DD a 100h v D3). Protože tam jsou strašně zajímavé bojové situace. -
tzv. klasickej roleplaying, tisic roli v ramci prubehu jedny hry, no neberte to *5*
-
co jsem tak pochytil, tak bez toho si v hajzlu, protoze vetsina classu umi jen fyzicky nebo magicky utoky a na nektery bosse muzes jen jednim nebo druhym... akorat u toho jednoho hopsajiciho sikuly nekdo rikal, ze zvlada vicemene vsechno, ale neni mezi zakladnima classama
-
chjo no.. to bleskovani je uz unavny.. pokud clovek o vecech nic nevi tak si rekne zajimave. vesmes ale je kazda druha/treti bleskovka v nejakym smyslu dezinformace