Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sluchátka

Za ty drobný toho moc nevymyslíš, navíc nepíšeš ani základní věci jestli mají být otevřená nebo uzavřená. Výhody/nevýhody jednotlivých viz net + pravidlo otevřená hrají stejně dobře jako minimálně 2x dražší uzavřená. Upřímně HD201 jsou šroty (měl jsem to na hlavě). Základní pravidlo je vyvarovat se sluchátkům typu "gaming", "5.1" a podobné nesmysly typu Siberia, Genius, Razor. Rozhodně kup klasická stereo sluchátka, zvukově jakékoliv tyhle příšery rozválcují a budou o třídu pohodlnější (lehčí atd.). To je předpokládám jasné a nemá cenu to víc rozvádět. Osobně mám z lowendu ověřených několik kousků a můžu doporučit:

Samson SR850 cca 1000kč
    Senny HD435 cca 1200kč (mám je aktuálně u PC jako nouzovku na večer, poměr kvalita cena vynikající, ovládání hlasitosti na kabelu)
    Fostex TH-7 cca 1700kč ty jsem neslyšel, ale jsou hodně chváleny
    AKG K540 - dají se sehnat pod 2tis, je k nim třeba se chovat s péči nebo se zlomí most, ale zvuk paráda za ty prachy
    Shure SRH 240A cca 1300kč uzavřená

Vybíral bych něco tady takového, nebudu tady zacházet do detailů, na to zde není prostor a ani nevím, zda o to stojíte.
    • ucho
      pokud napíšu, že mají zakrývat uši, tak mám na mysli uzavřená. ta tolerance je tam +- 500,- ale je otázka, jestli je tam výrazný rozdíl...
      ale díky za tipy
      • Pletete jablka a hrušky dohromady spolu s PC-hráčem. Uzavřená sluchátka nejsou obepínající ucho. Otevřená/uzavřená sluchátka jsou podle toho, zda mají průchozí mušle - tedy zda zvuk prochází ven nebo se odráží zpět do ucha. Otevřená jsou kvalitnější (lepší zvukový přednes) a tedy i dražší (ale zas neodstíní tolik okolí). Ucho obepínajícím sluchátkům se říká fullsize a nebo circumaurální.

Jinak audiofil taky nejsem, ale shodou okolností ty Sony MDR-V55 mám a zvuk se mi zdá super, nemám ale konkrétní srovnání. Taky jsem hledal něco kolem tisícovky a nakonec sáhl po těchto. Nezakrývají celé uši, ale jen skoro celé. Horní konstrukce je jen v gumě, může to trochu tlačit a ty mušle se dají otáčet/skládat. S tím souvisí plastová konstrukce, která při pohybu může vrzat. Na celodenní nošení nejsou (tlačej), ale nějakou tu hodinku v pohodě. Nedoporučil bych je používat s pohybovou aktivitou, ale na doma k pc ideální. Papírově lepší v téhle cenové kategorii asi nenajdeš. Pokud to, co jsem uvedl ti nevadí, pak si myslím, že za tu cenu dostaneš kvalitní zvuk.
        • Nikdo nic neplete, jen jsem psal, že jsem ve spěchu přehlídl, že chce mušle. Předpokládám, že ví co jsou to otevřená a uzavřená podle toho co píše.

Ty Sony nic moc, většina takových ultralevných sluchátek jsou srajdy. Do litru jsem zatím lepší než ty Samsony neslyšel.
          • ucho
            chvíli jsem uvažoval o těch samsonech, ale zaujaly mě ATH-T400 (1490,-)

edit: no je to divočina něco vybrat, teď se přikláním k těm Shure SRH 240A.

edit2: tak jsem zatím skončil u Sennheiser HD 449 za 2100,-
          • Jak jsem psal, nemám moc s čím srovnat. Určitě se najdou lepší sluchátka, ale na domácí podmínky stačej bohatě. A co si budeme povídat, pokud člověk stojí o špičkový zvuk, nehledal by ho ve sluchátkách za tisícovku :-)...
            • Stačí bohatě jsou silná a trochu divná slova. Jasně, že pro lepší zvuk hledáš za jinou cenu a za litr to budou dycky tak nějak šroty, ale proč v rámci svého finančního limitu nekoupit to lepší, když můžeš.
        • ucho
          no já to potřebuju mít na uších třeba 6 hodin (s pauzama)... tak to mě trochu odrazuje, jestli tlačí. i když mám pocit, že to se píše u každých sluchátek.
          • tak to musíš mít hodne vyplachnutej mozek když si pouštíš do uší sr4čky 6 hodin. slyšel jsi nekdo o tom že ticho léčí?
      • Jsem přehlídl ve spěchu. Samozřejmě, že tam rozdíl je. Být tebou beru ty Samsony, oproti těm hd201 budeš mít pocit, že jsi koupil aspoň 3x dražší sluchátka, bezesrandy.
    • Jack1947
      Nauč se správně reagovat nebo tu bude nepřeberné množství vláken. 5.1 sluchátka by rozhodně nestála do 1000kč. Spíše nad. Tipuji že chce klasická stereo...
    • A někdo se ptal na špunty, opravdu špunty nebo in-eary ? Tam hlavně pozor na ruchy od kabelu pokud to má být i na běhání třeba atd.
      • Nejsem v daném tématu moc kovaný, ale nerozlišují se v našich končinách sluchátka na pecky a špunty (in-ear)? Rád si to nechám vysvětlit případné rozdíly mezi špunty a in-ear sluchátky a z toho plynoucí výhody :).
        • špunty = in-eary.
          • Sorry už blbnu, myslel jsem pecky a špunty (in ear) ... tam je samozřejmě rozdíl.
          • A to je právě blbost.
  • Erendiel
    Rockstar už potvrdil mikrotransakce a dodal další info k online...Takžeee nový článek?:D Nebo aktualizace stávajícího *3*
  • gtamaniak

Pokud se vám laguje singleplayer Gran Turismo 5, uživatelé doporučují odpojit PS3 od internetu.

PS3 fail.Microsoft má online služby nej.
    • Jo, ten marketplace je úžasná věc, zrovna nedávno se tu o tom diskutovalo.
  • Do světa Destiny se zaregistrovalo již 9,5 milionu hráčů, kteří hrají v průměru 3 hodiny denně.

Kde na to berou čas? Mě když se povedou dvě dvouhodinové hráčské seance týdně tak sem happy.
    • Mart9
      Přesně tak, taky mi to vadí. A když mam čas, udělam tohle, ještě tohle a zase si nezahraju. Musím s tím něco udělat.
    • nemají reálny život jako my...
  • Andrew - Rozhovor

Nekonečný Labůžo #2
    Andrej Anastasov
    https://www.youtube.com/watch?v=cWBHHtLr-Es
    • Je to strašnej borec, měl by zase začít psát, četl bych všechny jeho články.
    • Keyz
      Dík.

Je to borec. Uměl věci zařídit.
      Taky souhlasím, že by se hry měli dohrát, protože pak nelze dobře ohodnotit příběh a další prvky. Taky je pak v recenze často více faktů, které mohou pomoci při rozhodování.
    • Obezita, nadváha, korpulence. Ať to nazvete jakkoliv znamená to totéž, být jako prase. (South Park s01e01)

Proč prasata mají často krátkné upnuté hadry je k nepochopení.
      • od urcitych rozmeru se asi blbe shani tak siroky pruhy platna *5*
    • Ať si o něm každý myslí, co chce, ale naprostou pravdu má v názoru na herní časopisy (weby) a indie hry (plošinovky ap.).
      • pravdu ma, z pohledu hardcore hrace, ale bohuzel svet=obchod, takze se nelze divit, ze se ridi vetsinou, a vetsina je povrchni, tak vznikaj povrchni recenze (aso ne u vsech, to ani nedokazu posoudit, ale treba ta na dragonfall, to by zvladnul napsat snad i clovek, co to nehral, a pusobilo to tak na me, slohovni cviceni bez obsahu, jak kdyby to bylo preview nikoliv recenze)
        • Keyz
          Pak to je dost smutný. Když i vzdělaný recenzent který toho minimálně hodně nahrál to hodnotí z pohledu davu.
          Mám rád hodnocení z pohledu hardcore hráčů, protože často řeší podstatu hry a jak se hraje. Je to sakra hra, má se to hrát a ne čumět, jak to něco dělá celou dobu samo a další srandy. Taky řeší herní prvky a fakta. Díky tomu máš přehled který pochopí většina. Žádně složitě kecy o herním zážitku a spanilé cestě danou hrou. Co to je ví pouze autor a vůbec ti to nepomůže před koupí hry.

Navíc jsou často přísný a díky tomu vyniknout podle čísla a verdiktu skvělé hry. Neodpouští vše co si dovolí vydat velké studia. Hra kterou nelze po vydání dohrát, závodní hra s 30 FPS, 3 hodiny SP kampaně, port z konzole který je zoufalý.... To bylo bylo lepší kdyby u těch FPS ten SP nebyl, jak to je debilní.
          • to asi kazdej, koho bavi hrat hry a ne jen proplouvat interaktivni filmy...

jenze to zas narazime na to, co chce dav, a co chtej hraci

dav chce linearni jednohubky, takze nejvetsi neduh soucasnych her je pro ne vlastne plus, proto se delaj trapny hry a vychazej na ne trapny recenze, trapny hry jsou norma, takze se hodnoti kladne i kdyz to sou hovna, a neni o tom pomalu ani co napsat

nakonec to dopadne jak ty nfs, stopadesat dilu o nicem, ale samotny jmeno kdysi dobry hry drzi prodeje nad vodou, i kdyz nestoji za zlamanou gresli
        • Celosvětově se prodalo již více než 6 milionů kopií The Last of Us.

Jde spíš o to, že na zahraničním serveru se objeví nějaká novinka a to samé se hned objeví na všech domácích serverech, i když to třeba není nic zajímavého pro tuzemské hráče. Jediná změna je, když to (nezřídka) je blbě přeložené, nebo tu novinku píše člověk, který evidentně neví, o co jde, a pak to vyznívá divně.
          Dále spousta času a prostoru věnovaná propagačním článkům na budoucí hry, které slouží pouze k reklamně a půlka informací jsou velkohubá prohlášení, jak hra bude skvělá, technicky dokonalá, originální a bla bla bla. Redakce musejí vědět, že jsou to kecy, ale stejně si neodpustí tím zaplácat místo (na webu to tak nevadí, ale v tištěných časopisech mě to vždy štvalo). Často mám pocit, že po samotném vydání ty hry jako kdyby už nebyly zajímavé. Narychlo se zfoukne recenze, za týden se objeví článek jak hra je/není úspěšná z hlediska prodejnosti a za pár týdnů se rozjíždí stejný kolotoč s novým pokračováním v sérii. Hry se mnohdy zřejmě ani nedohrají, nebo jen tak v rychlosti, nebo se recenze vydá až moc rychle na to, aby bylo možné se poctivých hraním dostat do pozdějších fází.
          O těch vyzdvihovaných retro plošinovkách a spol. to je také pravda. V osmdesátých a devadesátých letech jich byly mraky, blbé i výborné. Ty současné indie objevy s vysokým hodnocením vypadají často hůř něž ty historické a s hratelností je to podobné. Mnohé starší kousky by s přehledem i dnes proti nim obstály v přímém porovnání, přestože vznikly v dávných dobách.
    • haha, prej beyond two souls nejvetsi ubohost, porad muj clovek i po tech letech, co jsem o nem neslysel *5*
  • Hrou roku dle prestižního magazínu Edge je Super Mario Galaxy 2.

v Edge myslim moc hulej *1*
    • claymen
      myslim, že minimálně na wiičku to bylo hrou roku i na ign
  • ucho
    neprodá někdo z Brna Driveclub na PS4?
  • Gamespy: Exclusive! First Hands On with Grim Dawn

http://pc.gamespy.com/pc/grim-dawn/1224555p1.html
  • Vogon

PS2 ovladač na PS1?

Poté co jsem viděl retro gamesplay Resident Evil, jsem dostal chuť zahrát si něco na PS1, vyhrabal jsem konzoli(pozdější verzi s zakulacenými rohy), nějaké hry a ovladač, který bohužel nefunguje. A tak jsem se podíval na net jestli není někde k dostání ovladač k PS1, jak se dalo očekávat není(S aukrem, apod. nechci nic mít po předešlé zkušenosti), ale k mému překvapení je v prodeji dost ovladačů k PS2. Nevíte jestli budou na PS1 fungovat(případně na kterém modelu odzkoušeno)?
    • Jsem si celkem jisty, ze na PC funguje celkem obstojne emulator a muzes k tomu teda pripojit co chces.
    • 10-ti vteřinové hledání na googlu jistě napoví...
      • Vogon
        Myslíš si, že jsem dementní? Jasně, že jsem se díval na google, jenže někteří tvrdí, že to funguje a někteří, že ne.
        • drasta
          Fakt? Ja jsem zkusil googlit a ve vetsine odkazu pisou ze funguje u vetsiny her a ze tam zpetna kompatibilita normalne je..

Lide co to zkouseli pisou ze to fungovalo bez problemu u vsech her...
        • Mé zkušenosti s otázkami na internetu hovoří, že většina lidí se místo chvilkového hledání čehokoliv zeptá. Jelikož jsem se na to mrknul a vyhodilo mi to, že ovladač je zpětně kompatibilní, tak jsem Tě za takového člověka považoval, protože jsem nenarazil na opačnou odpověĎ.
          Pokud jsem Tě urazil svojí odpovědí, tak se omlouvám.
  • Nepotvrzeno: Nový teaser ke hře Plants Vs. Zombies: Garden Warfare jako předzvěst oznámení verze pro PlayStation konzole.

Na originu je Battlefield 3 zdarma :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit