Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta nemožnost editu je strašná. Zapomněl jsem napsat jednu důležitou věc, v menu si nezapomeňte nastavit u fps limiteru neomezeně, je to nevím proč volba uplně vlevo. Já předtím dal automaticky doprava v domění jako u ostatních nastavení, že vpravo je to nejlepší možnost, ale je tam pouze 60. Nevadí, že máte pouze 60Hz monitor (já taky). Protože jsem cítil v pohybu myší, že je to lepší, zaprvé víc fps se vždycky projeví hlavně při vsync on (u mě ta hra netrpí tearingem, takže rozhodně vsync OFF pro minimalizaci inputlagu jako u každé hry) a hlavně tam není žádná zeď, kdo ví jak ty algoritmy pracují když ty fps narazí na tech 60fps strop.
    • braveman

pro LV426

Editovat nelze, reagovat by ti však tuším mělo jít normálně.
      Překopíruj post pod ten ke kterému se to váže, později tento skryji.
      Díky .
  • Morraw

33, ročník The Golden Joystick Awards zná své vítěze ve všech kategoriích. Cenu za nejlepší hru roku si odnesl Zaklínač 3.

Moc nechápu, jak se může dělat taková anketa, když některé z velkých her mají teprve vyjít (Fallout, CoD, Just Cause..)
    Každopádně, hráči zvolili a někteří, jako vždy, se mohou zbláznit.
    Zaklínač skutečně šel do mainstreamu, díky tomu může být větší a hezčí a jsem rád, že hra evolvovala do otevřeného světa. Nejsem ještě příliš daleko, ale už teď dokážu ocenit ten obrovský kus práce, kterou Poláci na Zaklínači odvedli.
    Open world hry hraju moc rád a většina musí nutně obsahovat i generický obsah. Zaklínač ho samozřejmě také obsahuje, ale podle mě ho lépe maskuje. Kontrakty a vedlější questy se větví, náhodná místa (otazníky) jsou rozmanitá a nepovinná atd..
    Všechny letošní hry jsem nehrál, takže nemůžu zatím hodnotit, ale Zaklínač je u mě určitě už teď hodně vysoko.
    • Fůůůj sem se lek....Ale pak sem se podíval a zjistil že to je jen na hry pro Konzole....Sem se bál že si už všichni zbláznily.....
      • Není to je jen na hry pro Konzole...
    • jak přesně se větvi kontrakty? Kontrakt spočivá v tom, že vezmeš quest, dojdeš na místo, prozkoumáš stopy, sleduješ stopy, zabiješ generické monstrum, pořád dokola, navíc jsou debilně poskládané, takže jako lvl 10 bereš kontrakty pro lvl 30...
      • Morraw
        No právě. Nevezmeš jen kontrakt a nejdeš monstrum zabít. Děláš nějakou investigaci atd. Pořád dokola ? Nevím co by sis představoval jinak. Samotné povolání Zaklínače je postaveno na kontraktech a ty jsou ve hře rozmanité.
        To, že není mapa rozdělena podle lvlu nebo se monstra neškálují podle lvlu hráče je jen dobře. Nelineární postup hrou a mám důvod se vracet později ve hře i na dříve objevená místa.
        • Udělali to vlastně tak jako to bylo v Gothicovi 1,2 kde jsi mohl už na začátku narazit na skřeta. Jinými slovi s tebou souhlasím. Na Zaklínače jsem se těšil už od prvního traileru a i přesto že si hra prošla určitýma změnama bavila mě opravdu hodně
        • rozmanité? je to naprosto jednotvárné, jen je na konci jiné monstrum(skin). Tvůrci nevěděli jak to udělat, tak tam udělali detektivní mod jako berličku. Bohužel je to použivané i v klasických questech. Zlatá jednička
          • Morraw
            To jako chceš každý kontrakt unikátní ? Je jasné, že kontrakty jsou ten obsah navíc, který má zabavit, když zrovna neděláš více propracovanější vedlejší a hlavní questy. A díky těm rozdílným úrovním se ti nestane, že bys jich udělal 10 za sebou a tím pádem se nudil.
            • Upřímně, tohle zní ještě nudněji a generičtěji než to lineární a alespoň komentované hledání stop...A víš, jak by to vypadalo v praxi? Každý by cpal talenty do inteligence, čili by kontrakty probíhaly stylem promluvit si s NPC, zabít příšeru. Promluvit si s NPC, zabít příšeru. Nemůžeš všechno nacpat do dialogů, vždyť by to působilo stejně hloupě jako z tvého pohledu hledání stop.
            • tak si užij interaktivitu. Já tomu říkám předscriptovaná casualita.
            • Morraw
              Hledání červených stop..to je tak zjednodušené myšlení..

To, co jsi popsal je mimo kontext hry. Páčit informace od zadavatele kontraktu (v jehož zájmu je ti je všechny poskytnout) a ještě to mít ovlivněno herním atributem ? Možná v nějakém izometrickém RPG, kde to nelze udělat jinak než textem.
              Zde si užiju tu interaktivní činnost doplněnou Geraltovým zasvěceným komentářem.
            • Zaklínač je z velké části o hledaní stop, takže ten kdo vykřikuje, že Zaklínač je o hledaní červených stop, má samozřejmě pravdu.

Můj nápad? Nebudu jim teď vymýšlet celý systém, takže bych tu nudnou mechaniku celou odstranil a prostě bych to dal do dialogů, prostě vymámit info z přeživšího, kde se bestie přesně skrývá, takže bys zabíjel stejné bestie, jen by sis ušetřil čas hledaní červených stop a následování šipky. Samozřejmě bych dal body vlastností inteligence, čili více inteligence= více možností dialagů, chytřejší otázky a zjištění lokace. Ano, to se váže na celý RPG systém, ta hra je celá špatně nadesingovaná. Hrůza. Šipka Je to jen umělé natahovaní času u generických questů. Hlavní questy by
            • Morraw
              A tvůj nápad?
              Jde o to jestli chceš udělat RPG nebo simulátor Zaklínače. Nějaké informace získáš od zadavatele, něco si pak musíš dohledat na místě. Šestý smysl mohl být volitelný, ale pak by jsi musel překopat celý systém hledání.
              Prostě je to herní prvek, který není nelogický a rozhodli se ho využít napříč celou hrou.
              Když něco takově izoluješ a začneš se v tom patlat bez kontextu, tak to vždy bude působit divně a zástupy lidí pak budou jen nesmyslně vykřikovat "Zaklínač je o tom, že hledáš červené stopy"..
            • Prosim tebe které RPG dnes nemá šipku, která ti ukazuje kam mám jim?

WitcherSence mi alespoň poskytuje naraci během questu, což mi obyčejná šipka neposkytuje tzn. pro mě je to lepší možnost.
            • je trošku smutné, že si neumíš představit jiné řešení questů než přes červenou šipku. Ano, červené stopy jsou v podstatě lineární šipka, která říká sleduj mě jako oslík, já tě zavedu ke konci questu.
            • Morraw
              Tak to mě nic nenapadá. Jedině ty červené stopy odstranit a hledat naslepo bez nich. Ale to už by nebylo zábavné, že?
              Kontrakty jsem splnil zatím jen 4, takže stereotyp se zatím neměl šanci dostavit.

Každá open world hra bude obsahovat generický, opakujicí se obsah. Přesto u Zaklínače i po 60h mám pocit, že nedělám to samé. Jak jsem psal, dokáže to maskovat a zdánlivě opakující se aktivity dokáže oblepit omáčkou, která mě chytí.
            • chtěl bych mechaniku která by byla zábavná, nesvazující a nelineární. Bohužel si nepamatuji ani jeden kontrakt, bohužel si pamatuji, že mechaniky detektiva jsou využivatelné i ve vedlejších questech. Tomu se říká generický obsah a ve Witcherovi je ho dost a dost.
  • MickeyMutant

Pokud chcete zkusit bug, díky kterému jde v aktuálním fotbalovém brawlu v Overwatchi hrát i za jiné postavy, než Lúcia, nedělejte to. Vývojáři před tím důrazně varují.

Buď budete hrát přesně tak, jak jsme to plánovali, nebo nebudete hrát vůbec. Licenci, kterou jste si koupili na naši hru, Vám můžeme kdykoliv zrušit, přečtěte si EULu. S pozdravem Blizzard (nebo jakákoliv jiná softwarová společnost).
    • oni tam maj nějaký rank systém v tom fotbalu, nebo je to jenom "public"? že takhle vyhrožují banem
      • Veskoslav
        Ne, ale je to systém, který ti přidává XP a za to následně získáváš bedny, takže si "usnadňuješ" cestu. A když máš proti sobě bastiona a sám nemůžeš nijak útočit, tak vždycky prohraješ.
        • SalemCZ
          a vlastně je to chyba Blizzardu nebo hráčů? Že mi přijde jako by Blizzard chtěl za svoji chybu trestat hráče
  • kupon nový Batman a Thief

Mám tu 2 kupony, poslední letos. 200kč/hru. Email kdo chce.
    • Proč to nedáš na aukro?
      Za tu cenu bych to bral (kdybych batmana neměl a na thiefa pravděpodobně nemám dostatečně výkonný pc), ale ke koupi bych potřeboval nějakou větší jistotu, kterou aukro zajišťuje.
      • prodáno. prcat se s aukrem není můj styl
        • Vrook
          Zato postovat to do diskuzí, který sloužej pro úplně jinej účel, to je styl jak sviňa. *15*
          • Vždyť se tu věčně píše kolik kde na co je jaká sleva, to jsou ještě ty užitečnější zprávy. Ale chápu tě, ty si místo nabídky na super hru za pár šupů raději přečteš zprávu o tom, kolik Xboxů se prodalo na Srí Lance a že PS4 bude umět přehrát MP3.
            • Cosi
              Hlavně Predatore jak ti máme napsat na mail, když seš tu skrytý a mail nikam neuvedeš? To je zas člověk tohleto.
            • Tak je sice pravda, že co se redakce věnuje Levelu, web značně povadl. To ovšem neznamená, že musíš ke každé zprávě o konzolích plácnout svůj osobní dojem a rozjet flame. Mě například zprávy o konzolích zajímají a to mám taky mimochodem herní PC. A tvrzení, že nic lepšího na hraní než PC mít nelze, je opět jen tvůj dojem. Tak ho prosím nikomu necpi.
            • Mám své herní PC, nic lepšího na hry mít nejde, mně jen otravují ty přiblblé zprávy, vážně by mě zajímalo kolik lidi to tady doopravdy zajímá. S kým se bavím, každý na to nadává, znám nebo znal jsem 11 lidí, co sem chodí číst, teď už jsme jen 4.
            • Hodně tě nové konzole vytáčí? To je dobře!
            • Jack1947
              Vsechno z toho cos vyjmenoval je zajimavejsi. *3* Neez to co tu provozujes. ( Jesteze mi REGISTROVANI mame EDIT) Docela se mi to zamlouva. *4*
          • Jack1947
            To vis Predator ten ma svuj vlastni vyhraneny styl. *15* *3*
  • Drakensang the river of time

Hrál někdo? Nemáte radu, jak donutit nepřítele aby útočil na mýho tanka (jestli je něco jako nalákání ho na něj či něco)? Místo toho se vždy rozběhne na mýho lučištníka a nejde ho z něj dostat a to mám lučištníka na pasivní. A vážně, děsně mě to vytáčí, mrskám do něho jak za první ligu a on si stejně vesele zlikviduje lučištníka. Kazí mi to dojem ze hry.
    • Dám ti radu z jiného soudku. Smaž to. Takové věci tě budou provázet po celou hru. Drakensang je cipovina. Nahrej si něco osvědčenějšího.
  • Drastíček

Vsadím se, že ti tohle připadá strašně rychlé a zmatené, že ano? Tvoje gamepadová hlava to nebere, že je to tak ?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EUcXaegNWQo#t=147
    • BookerDeWitt
      A tvoje "myší" hlava tohle dokáže pobrat? Až mi PCčkář předvede skill s gamepadem, jako borci na tomhle videu, tak jedině potom může kritizovat druhou stranu, respektive konzole. Nikdo nepopírá, že hraní s myší je jiný level, ale skill nelze hodnotit na základě herní výbavy, kterou hráč používá

https://www.youtube.com/watch?v=1BdJUnzgtgk

Podotýkám, že Xbox One verze Titanfallu nemá žádný auto-aim ani aim-assist!
    • Miserius
      To je hnus, to ma jako byt zábava a uvolnění se u hry? Vždyt takle pari zavislaci co maj 30 kilo i s klíčkama protože cely dne jen sedi u Quaku aby pak vyhrali 4gb ram a novou myš... Koukáš i na filmy sportovně? Jako kdo ho dokouká dřív?
      Asi jako říct že kluci co hrajou venku fotbal jen tak jsou paka, debílci a nerozumí tomu, protože nehrajou na světový úrovni... Už se proboha proberte vy nolifeři, hry nevznikly aby se ukazalo kdo dokáže rychlejš točit myší
      • Ale o tom to vůbec není, konzolisti jsou fakt divní, zbytečný vysvětlovat, mizím.. jedeme s mojí na večeři.
        • Miserius
          Jdi, než ti z ní uteče vzduch... Rychlý reflexy a dokonala znalost mapky... Sedět u toho tak dlouho jako ten chlápek/klučina tak to umim taky, ale ani bych nechtěl... Nebo to pak má na životopisu? "Celé mládí a dospívání straveno ve hre Quake 3, dokazu zabit 3 hrace za 2 vteriny ze vzduchu" To je proste ten vas detskej pohled na to... Neumim s gamepadem? Fuuuj, konzole jsou trapny... Zvladnu hekticky hodiny a hodiny mávat myší a pak z toho udělám 5 minutovej záznam? Jsem profík!
        • Co je na konzolistech divnyho prosimte? Ze umej hrat na ovladaci? Nebo to zase bude muj oblibenej argument o tom jak jsou vsichni konzolisti hloupy protoze konzole se da snadno pouzivat?
    • Ja teda nevim co beres ale doporucuju ti snizit davky nebo s tim prestat. Ja jsem si sice u prilezitosti vydani GTA V konzoli poridil a par her na ni dohral ale necitim se byt uplne konzolistou a na gamepadu mi to zoufale nejde.
      Quake 3 a Unreal tournament bylo ale uz tenkrat neco co me vubec ale vubec nebavilo i kdyz quakovi musim nechat na svou dobu opravdu krasnou grafiku. Ne nadarmo se Q3 engine pouzival jeste dlouho dlouho pote.... Ja nikdy tyhle tupy a rychly akcni strilecky bez kontextu nemusel ale proti gustu zadnej disputat.
      Urcite si pareni Quaka uzij a my ostatni se pohneme s dobou..
      Jinak jsem ti chtel napsat ze lidi jako ty co si myslej jak jsou super hardkor PC parani a musej v tom porad nekomu machat hubu jsou spis pro smich nebo pro plac.
      Nauc se na veci koukat z nadhledu. Ovladac neni konkurence ke klavesnici a mysi. Na PC se pouzivaj gamepady odjakziva.
      • Ty jsi pako, prý pohneme s dobou. HW tisíckrát výkonnější a hry tupější, než bývaly, omezenost čím dál větší. To jsi se opravdu pohnul s dobou ty voe :D Snad tě jednou osvítí Duch hráče a probereš se,,,
        • Duch hrace my ass... kdyz vidim jak tupe a omezene se vyjadrujou lidi co se zrejme povazujou za hardkor parany tak budu mnohem radsi uplne normalni hrac co hraje hry co ho bavi ve volnem case.

Her vznika vic nez kdy predtim a chytrych je spousta. Staci se kolem sebe trochu rozhlednout...
          • hladam novu skupinovu rpg, ktora vyzera a HRA sa aspon tak dobre, ako BG alebo Temple of elemental evil
            *3*
    • Keyz
      To neber ani moje *15*
      Něco jako tohle: https://www.youtube.com/watch?v=ZYT14fEF8Y8

I když někdy se člověku povedlo něco podobného. Ale to bylo v mém případě náhoda. I když pak to byla sranda. V UT 04 jsem 2x v rychlé sledu zabil mistra headshotem (lightning gun) a prohlásím mě za cheatera.
      Stejně tam byla nejlepší motivace. Věděl jsi, že ten druhý je lepší a žádná super výbava ani perk mu zásadně nepomáhaly.
      • Já jsem jednou nechápal borca od nás z baráku,na nějakém mistráku v Quake stál s pistolkou proti 2ma borcům s rakeťákama ve slepé uličce a sundal je :D Škoda, že tenkrát myslím ještě nebylo YT a není to zaznamenany
        • tak to museli byt totalni trotli, kteri se zabili raketou o zem sami *1*
      • Tak jasny, UT 04, Quake a další, to jsou klasicky, které se hrnou ve velkém to teď. To je opravdová hra, opravdový skill, ne ty konzoloidní sra*ky s gamepadem. To samé platí pro single, co člověk kolikrát v singlu dělá s nepřítelem, to je paráda, bohužel dnešní hry mají tak dementní AI a jsou tak lehké, že už to není taková sranda jako dřív.
  • oktavius66

Obrazem: Grafické porovnání PC a PS4 verze Assassin's Creed Unity.

Připadá mi to tak nějak stejné... Až na nějaké ty stíny.
  • alladjex

Valkyria Chronicles 2 PSP - dotaz

Rozehrál jsem na PSP Valkyria Chronicles a nemůžu nikde přijít na to, co znamenají malé ikonky, které se objevují vpravo dole nad statusem postavy, když jsem v Akčním módu. Například na tomhle obrázku:
    http://www.rpgland.com/content/media/2009/12/valkyria2newclasses09.jpg

V manuálu to není a na netu jsem to nenašel, protože netuším jak se tomu říká. Neví někdo?
    • Fremencz
      Řekli bych že je to právě nějaký buff nebo aspoň mi to tak připadá.
      • alladjex
        To určitě je. Jenže já nemůžu nikde najít přehled, co která ikonka znamená. Některé tuším. Ale u některých naprosto nevím.
        • solomon.short
          muze to byt tohle?: http://www.gamefaqs.com/boards/961429-valkyria-chronicles-ii/53569497
          • alladjex
            Koukal jsem, že v japonsku vyšel offitial strategy guide. Možná si ho zkusím sehnat. Líbí se mi jak mají ty guidy dělaný. Škoda, že anglicky jich moc nevychází.
            • solomon.short
              rado se stalo :) ja dvojku nehraju protoze uz nemam psp, ale jednicka se mi vali na steamu :)
          • alladjex
            Děkuju mockrát. To je přesně co jsem hledal ;]
  • SalemCZ

Čerstvý update pro Gran Turismo Sport přináší pár nových aut zdarma a japonský okruh Autopolis.

Děkuji už jsem četl v bleskovce včera.

5. 3. 15:00 Nejnovější update pro Gran Turismo Sport přidává pět aut a trať Autopolis.

• ucho

PID

a opět https://indiegamestand.com/
    za jeden dolar (a více) byste měli získat klíč na GOG a Steam...

http://youtu.be/zTInO0o9MFc
    • ringmancz
      asi dostaneš palec dolů, další hra do sbírky, kterou budu hrát bůhvíkdy *1* i když tuhle mám v pořadníku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit