-
Recenze videohry "The Order: 1886" (PS4) - 30%
http://www.fffilm.name/2015/03/recenze-videohry-order-1886-ps4-30.html
Pravdivá česká recenze. (tečka) -
-
Pravdivá? Zkrátka se jen shoduje s tvým názorem, nic víc. Tak z toho nedělej vědu. Někomu se to líbilo, někomu ne.
-
Bože, to ste se ještě nesmířili s tím, že se hra Olejníkovi líbila a dal jí tak podle něj odpovídající hodnocení? Mě třeba totálně nebaví strategie a obecně hry jen pro PC, ale nebrečím tu, když hře, která mě nezajímá, dají dobré hodnocení. Fakt jak malý děcka...
-
"The Order" vypadá, jako kdyby tvůrci vytvořili přesně to, co chtěli, a připadá mi fascinující, že se vůbec někdo mohl domnívat, že takováto zvláštní hra nehra může fungovat."
u olejniku asi funguje -
-
Zde je ledacos vysvětleno:
https://www.youtube.com/watch?v=Nwy6CMJJKNA
-
-
Něco jako pravdivá recenze neexistuje, pokud se skládá převážně z dojmů. To, že se s něčím ztotožňuješ, z toho nemůže dělat pravdu. Je to prostě recenze, se kterou souhlasíš a shoduje se s tvým názorem na hru. To ještě neznamená, že jiní lidé nebudou mít na hru jiný názor. (tečka)
-
-
To pak popíráš, že nemůže existovat pravdivá část i ve vědách u kterých nemáš tvrdá data.
A přesto se označuje něco v daných vědách za pravdu, protože je na tom shoda mezi lidmi kteří něco řeší anebo použijí techniky ze kterých vylezou fakta (třeba dotazníky) Tedy je možné napsat něco, co je možné považovat za pravdu i v nějakém textu který nespoléhá na fakta, ale ano nebude to absolutní pravda jako 5+5=10. Pořád to bude výsledek který je považován za pravdu, protože se na tom shodli lidi (slavní kritici - i když dnes často nehledí na věci kriticky). Něco jako když kritici nominují na Oskary. Také se shodnou na základních prvcích a berou to, jako "pravdu". Navíc v recenzích se často hodnotí i nějaká technická úroveň a tam to máš výrazně ulehčené, protože to jsou již měřitelné věci...
Jinak lidé očekávají, že odborník který píše pro veřejnost jím dobře pořadí a nenapíše pouze svoje pocity. Není to komentář! Když bude někdo kdo má averzi proti FPS hrám, tak neporadí v sekci FPS her. A zde podle šéfa "na recenze vybírám lidi, kteří se o daný žánr zajímají"
Jinak jasně. Nelze to považovat za absolutní pravdu a není to bez debat, jako u všeho kde kecá a neřeší se fakta. -
-
nějak nechápu, proč stavíš vědu a recenze na stejnou úroveň. a snad to raději ani nechci chápat :)
-
-
Tenhle povýšil vědu i pro nákup rohlíku. Jestli má fotra u reklamy a mamu vidí jednou za týden, když ji pustěj z laboratoře pro biologický zbraně, tak to bych trochu jeho obavy chápal, ale jeho pokřivená rebelující představa o vlivu všeho a všech na všechny o všem vším, kterým lze jen na všechny zamezit zase jiným vším, není moc promyšlená.
-
-
-
manuál na užití kritiky [2/2]
Zároveň se sluší dodat, že rozumnej člověk si pak na základě té shody vybere kritiky, s jejichž názory na to, co dělá kvalitní hru se (často) ztotožňuje a tyto kritiky pak sleduje.
Na Games.cz se bohužel většinou nachází jedinci, kteří sem chodí vysvětlovat kritikům, proč to mají blbě, kterážto aktivita zpravidla vrcholí v době vyhlašování žebříčků za uplynulý rok *7* *11* -
-
Vidíš to nějak ideálně.
Většina populace sleduje vybrané autory a ne články. To je skoro zlatý věk novinářů :). V debatách často nadávají na weby a ne na autory a skutečně pochybuji, že většina čte autory a ne články. To by se někteří možná ani neuživili (když se na ně nadává pod články a přesto pořád píší ve stejné rubrice, třeba idnes - Mirka Spáčilová)
Jinak ten manuál který jsi popsal je rozumný. Když víš, že tento autor radí v recenzi dobře (pro tebe) a máš tam info které hledáš, tak proč číst i něco jiného. To je dobrý.
-
-
-
" "The Order" oproti adventurám od Telltale Games také navíc obsahuje několik akčních střílecích scén, které představují přibližně třetinu herního času a označil bych je za "Modern Warfare, ale pro debily, a nikoliv Modern". " *15*
-
-
Co na to říct? Snad jen, že Honza Olejník byl velmi spokojen. Co z toho plyne, nechť si každý domyslí.
EDIT: Zaznamenal jsem tu vlastně hlavně dva lidi, kterým se hra líbila. Tím prvním je výše jmenovaný recenzent, tím druhým je jeden ze zdejších diskutujících, vystupující pod jménem "UL".
-
-
-
PS4
Mam si koupit PS4 v baleni s Watch Dogs nebo The Last of Us? Co myslite? -
-
kup si pc a divinity original sin
-
Post-apo akční survival s filmovým feelingem, skvělou hratelností, silnou story, krásnými lokacemi a výbornými hereckými výkony.
VERSUS
Watch Dogs..... *6*
(co by si asi každej vybral) -
Jestli si TLOU na ps3 nehrál, tak jdi určitě do toho.
-
Doporučoval bych Last of Us. je to perfektní hra ;)
-
-
kdyz tu ted ctu ty komentare pod videorecenzi, tak jsem taky spis toho nazoru...
nebo bych si mozna pockal na to baleni s bilou verzi PS4 a Destiny, ale nevim jestli se bude prodavat i v CR, predobjednavky nikde... -
-
Rozhodně Last Of Us, na PS jedna z těch lepších her narozdíl od Watch Dogs
-
-
-
-
Femto
Tak je to logické. Proč je asi malá scéna v Crysis 3 náročnější, než scéna v GTA 5 kdy se rozhlížíš po celém městě?
Grafickou náročnost hry tvoří kvalita textur, počet polygonů, náročnost různých efektů atd atd a ne velikost něčeho, co vůbec nevidíš ve chvíli kdy hraješ.
Doufám, že si tu fakt někdo nemyslí, že jeho cpua gpu počítá třeba v Zaklínači 3 nějakou lokaci ve které není *1* -
-
Musím uznat že v HW se vyznáš, i když svoje poznatky tu podáváš arogantně a proto jsi tu (po právu) neoblíbený. Ale teď jsi skutečně mimo. Samozřejmě že CPU v open world počítá i lokace mimo aktuální zobrazení. Nebavím se o grafice, ale o AI, chování NPC apod. Na CPU bude vždy open world hra náročnější než koridor, i když vývojáří používají různé berličky, které hráč ani nepostřehne, aby CPU ulevili. A protože je CPU (a do jisté míry i RAM) více vytížené, logicky se sníží i performance grafické karty. To jen tak rychle, stručně, laicky.
-
Může to být i navrub optimalizace. Navíc když máš malý prosto, tak si s ním jak říkáš můžeš víc vyhrát, což zvyšuje náročnost. Proto je těžké říct zda je náročnější otevřený svět než uzavřený, protože by jsi musel srovnávat stejnou kvalitu modelů, textur, nasvícení, efektů, atd.....
-
-
Ve čtvrtek bude představen multipalyer ke Grand Theft Auto V, který se bude jmenovat GTA Online.
To uz zacina zavanet MMO , ten podtitulek online... (F2P buded nasledovat, nedej boze). -
-
Ne, tak se prostě menuje mp v GTA V. Nic samostatnýho ;)
-
-
Windows 10 - nový product key po upgradu
Moc se omlouvám se za dotaz. Píši správně, že po upgradu z legálních Win 8 na Win 10 bych měl dostat nový Product key, který by měl být ORIGINÁLNÍ, tedy pro každého "upgradéra" jiný? Dočetl jsem se na webech, že prý každý kdo upgradoval dostal stejný klíč, s tím že Microsoft rozezná majitele předchozích originálních Windows podle HW (základní desky), ze které upgradoval. Ale myslím, že je to kravina, protože když člověk změní např. za půl roku základní desku, tak přeci nebude dělat znovu upgrade, aby si MS znovu "spároval" novou desku s originálními předchozími Windows... -
-
Co jsem cetl, tak to celkem sedi. Aktivace je na HW (nejspis jen zakladni deska) a provadi se pri updatu z predchozich win. Takze kdyz pak reinstalujes je vsechno hned aktivovane. Nevyhodou ale je, ze nejspis vsichni dostali OEM verzi, ale treba ta aktivace pujde zrusit pro zakoupene retail verze.
-
No popisovaná situace by podle mě buď vyústila v nemožnost upgradu, protože ten už byl proveden na to sériové číslo na jiném hardwaru, nebo po akceptaci nové desky (nová aktivace, možná přes telefonní linku Microsoftu, jestli se to tak pořád dělá) by mohl jít udělat upgrade nový (ale ten bude časově omezený, takže tady bude časem problém).
Jinak to totiž funguje tak, že upgradované Windows 10 se ti aktivují na tom samém hardwaru po reinstalu automaticky, žádný product key nikam nezadáváš. Microsoft prostě ví, že na daném hardwaru je Windows 10 legální a aktivuje ho. To je obrovský pokrok, protože třeba upgrade z Windows 7 na Windows 8 se vždy musí i při reinstalu dělat jako upgrade, což je záležitost na dva dny, protože než se jen Windows 8 updatuje a následně upgraduje na 8.1... (ano, upgrade sériové číslo na Windows 8 nefunguje ani na samostatnou instalaci, ani na upgrade rovnou na Windows 8.1...). -
-
Vím, že se číslo nezadává při instalaci (i čisté) Win 10 na ten samý hardware. Jde mi o to mít to číslo zvlášť napsané kdyby člověk někdy HW měnil. Zvlášť když tyto Win 10 jsou (podle posledních zpráv, ale nikdy neříkej nikdy) poslední a jen se budou vylepšovat.
Jinak souhlas máš recht, v popisovaném případě by ani nešlo znovu ugradovat pokud by člověk změnil základní desku - bralo by se to jako nové PC (čili jakobych chtěl instalovat original Win 10 na více PC...). Takže to musí dávat vždy original Product Key... Jinak prográmek "ProduKey" umí vypsat klíče z nainstalovaných MS programů - pokud člověk třeba ztratí napsaný klíč či original krabici apod. -
-
Windows 10 jsou distribuovány jako OEM, takže pokud změníš desku, tak máš tydle možnosti:
- vrátit se ke starým widlím
- koupit si znovu desítky
- zavolat na podporu s tím, že ti např. shořela deska a musels ji změnit- pak by ti to měli resetnout (jak moc je to fér ať si každý posoudí sám) -
-
Mám upgrade z XP na Win 8.0 za sníženou cenu a měnil jsem základku a nic se nestalo. Jenom jsem napsal na MS, že měním základku kvůli zastaralosti a poslali mi produktový klíč do dvou dnů.
-
-
však jasne, dosavaď s tím na podpoře nedělali problém.
-
-
Počkej fakt je to tak? Takže upgrade zdarma funguje jen na tu základní desku na kterou zrovna upgraduju (do toho roku co free upgrade bude)? Takže jednou člověk desku změní (jedno zda za měsíc či za 5 let), a bude muset jednou stejně Win 10 zaplatit (třeba i menší částku za upgrade předchozích Win)?
-
-
přesně tak to funguje. Ale taky na podpoře nedělali problém, pokud jsi jim zavolal, napsal či je jinak kontaktoval, s tím, že máš novou desku kterou chceš s Windows spárovat.
-
-
Je to nefér a každej kdo si k novýmu PC nekoupí nový winy okrádá hodný Microsoft. *15* *15* *15* *15* *15* *3*
A nechápu proč mi někdo pořád dokola banuje IP, kdyz můžu psát z milionů různých proxy.
-
-
-
-
-
Dad By The Sword: Swordplay Simulation Action Tactics
https://youtu.be/DM3TQDiYDGQ
šílenost -
-
neni moc chytrej, pokouší se zachytit 3d pohyb na 2d podložce myši
-
-
Otázka do pranice. No Man's Sky je ve slevě 60 % za nějakých 20 éček. Stojí to už za to?
-
-
Na PS Storu to nedávno bylo ještě levnější a nešel jsem do toho. Takže nestojí to za to. Stojí to za 5€ jako přinejlepším několikahodinový zážitek.
-
Zalezi co cekas, hra to neni.
-
-
Jděte PCčkáři s tím neustálým házením špiny na konzole už do zadele. Diskuze tu už se fakt nedají číst.. To sem chodí jen 15ti letý děcka, kterým rodiče koupili PC "kvůli škole"? Já jsem odkojenej PC hráč a přešel jsem na konzoli a bavím se mnohem víc, než u PC a to, jestli je nějaká textura rozplizlá a nebo že si nemůžu měnit detaily, je mi fakt jedno.. Hry na PS3 vypadají graficky dobře (jasně, že na PC by to mohlo být o třídu víš) ale mě to stačí (občas se např. u GTA V divím, co dokáže ta stará škatulka vykouzlit).. Hlavní je se bavit.
-
-
A víš, že tímto jsi dosáhl toho, co daný "člověk" chtěl? Navíc fanatiků je na obou stranách a je zbytečné to řešit, protože od dob prvních internetových diskuzí je to pořád to samé. A ano vlastním jak konzoli, tak pc a rozhodně mi ho nekoupili rodiče. Zaprvé by řekli, že některé komponenty jsou zbytečné drahé (grafika a herní periférie) a na školu je to zbytečné. Takže doporučuji klid.
-
-
Ty mas teda rodice kdyz ti ani nekoupi PC...
-
-
Že jo, minulé pc donesl Ježíšek, monitor letos donesl taky Ježíšek. Serou na mě *9*
-
-
Ten člověk v uvozovkách *1* Masakr *1*
-
Koho zajímá, jestli ti rodiče něco koupili nebo nekoupili? A už vůbec koho má zajímat, co by na to tvoje rodiče řekli? Klidně ať ti konzoli donesl Ježíšek...
-
-
-
Jak zmínil Mickey, akorát tím rozdmýcháváš další "hate". Ti "PCčkáři", co se tu povyšují budou beztak jen trollové. Za mě a ostatní PCčkáře, co znám, můžu říct, že nám je jedno, na čem kdo hraje.
-
Je ti jasné, že tímhle příspěvkem jen dáváš záminku k dalšímu dlouhému vláknu o ničem? Tedy k tomu, co se ti nelíbí.
-
-
Jak se ta hra jmenuje?
Nemuzu si spomenout na nazev jedne hry. Byla to stealth third person, bylo to v klastere mam taky dojem a chodily tam strazci s lampama...
a je to tohle>
http://www.abecedaher.cz/index.php?page=hra&page2=detail&whatsrch=inqu&od=0&id_hry=0000005045
taky jedna ze zapomenutych klenotu... -
-
Něco hodně starého?
-
-
Porovnání zvuků zbraní v Halo: Combat Evolved a jeho remaku Halo: Anniversary.
Kromě výbuchů tam moc velké rozdíly nejsou. Měli se inspirovat u DICE. -
-
Tak je to remake,tak se musi drzet originalu.
-