Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Video: Grafické porovnání PS4 a Xbox One betaverze hry Titanfall. (+ obrazovka s grafickým nastavením z PC verze)

No teda takhle si dělat srandu z vlastníků PS4 *7*
    • Ah on už to tu někdo psal,pardon
  • oktavius66

"Far Cry: Primal"

Zdá se to jako vskutku zajímavý nápad. Po takové hře jsem vždycky toužil, ale jsou tu prostě spousty otazníků, jak ta hra bude vlastně fungovat, pokud se teda jedná o Far Cry. Nedokážu si teda představit způsob bojového systému. To tam budu lítat s kyjem a budu vypalovat kempy? Však v té době nebyly téměř žádné jiné zbraně než: Sekera, kladivo (kyj), oštěp, luk a možná nějaký primitivní prak. Na to navazuje crafting systém zbraní. Pochybuji, že si přidělám na kyj kolimátor, nebo tlumič *1* . Pokud se jedná o crafting vybavení, jako jsou šipky atd., tak by to lovení zvěře fungovalo na jedničku, už kvůli té době, kdy se to muselo dělat denně pro přežití. Zde je to slovo "Survival" vhodné. Taky mi lítá hlavou cestování. Nejsme u Flinstonových, aby tam byla auta na rozběhání nohami. Buď se bude cestovat na zvířatech (což nevím jak by fungovalo časově, při takovém větším světě) , nebo nevím jak. Uvidíme, co z toho vyleze, ale tohle mě opravdu zajímá, jak to vývojáři vyřeší. Budu jim držet palce. Far Cry zbožňuji, takže ať to nepokazí.
    • Keyz
      Také bych se těšil ale je to FC.... Bohužel.

Lze předpokládat podobný styl jaký jedou jen v jiném prostředí. Zase tam nebudou muset řešit dabing *15*
    • Dovedl bych si představit, že by se spíš nahrazoval material zbraní nebo hroty šípu, atp... Apropo ve hrách z druhé světové války taky podobné věci nemáš a stejně je to zábava.
    • Možná půjde spíš o menší spin-off ala Blood Dragon
    • Jack1947
      Návrat do doby kamenné? snad tam nebudou tyhlety nesmysli jako bléhání stanovišt a lezení na věže... a respawn vojáků a sloni co sbourají jeskyni.

Podle mně to bude budoucnost nebo přítomnost ve stylu JP... nebo JW to...
      • mohli udelat radeji primal watch dogs
        • Jack1947
          To hackování by se provádělo skrz nějaké ty kameny ne? něco jak křesání ohně ale akorát trochu jinak... důležité by byli jeskynní malby jediná cesta jak se dozvědět nějaký ten brief z aktuální mise a vůbec její zadání.

Byl by tam i rozsáhlý stealth systém který by se ubíral ázením kamenů k odlákání pozornosti a skřeky a posunky by se dorozumívalo.
  • God-of-War

Scan letáčku zrušeného StarCraft: Ghost z Blizzcon 2005 odhaluje vozidla, jednotky a dva módy hry.

Proč to nikdy nevyšlo... *9* *13*
    • Xspy

Mám jeden soukromý MMO typ ......
      • God-of-War
        Jo no..za*raný wowko *10* *16*
  • Rockstar žaluje BBC

http://www.gamesindustry.biz/articles/2015-05-21-rockstar-sues-bbc
  • F4 první hodinka hraní

powerarmor dostanete i s minigunem v první hodince hrani a deathclawa taky stretnete v první hodince ale nic vam neudela, protože ma blbou AI a pak to už jen kosíte (staty jsou nanic). První quest je super: parta týpku se brání banditum nekolik dní, pomoct by jim mel powerarmor s minigunem, jenže se nemužou dostat pres terminál (minihra). tady pricházíte na pomoc vy a terminál rozlousknete (není treba zadny staty) *1* geniální
    proste bethesda zase jede a pokud to takhle bude pokračovat mame se na co tešit
    • Skyrim v jiném kabátě. Stejné chyby a kraviny jako ve skyrimu. Do toho tragické UI pro pc...

Tomu říkám zlepšení. Ale on to někdo zdarma časem dodela :)
      • Johnny
        Skyrim v jiném kabátě! Přesně, jelikož sem u skyrim proseděl asi 150 hodin tak to je dobrá informace :-P
    • No já to hraju už 2 hodiny a ještě jsem nezačal plnit misi ani jsem nebyl stále doma ještě (který je blízko toho výtahu hned). Chodím po okolí (sám bez svého psa) a zabíjím krysy, zmutovaný vlky, zatím 4 bandity se psem. Každá krysa dá XP + maso + nějakou tu věc, banditi toho měli také dost. Jo je to super. 2560x1080 je ohromně rozlehlý pohled. Zatím líbí.
      • Některá rozlišení to nepodporuje v menu hry .Rozhled nemá co dělat s rozlišením ale s fov.

Nerozumis tomu.
        • Všechno vedle... Rozlehlý pohled (ultrawide) není to samé jako rozhled trubko *1* . A další věc JO některá rozlišení nepodporuje menu hry, ALE mohl sis zjistit že jdou zadat jakákoliv rozlišení do Fallout4Prefs.ini - proto hraju 2560x1080, které v menu není. Tak nevím kdo čemu nerozumí rozumbrado *1* . Máš se ještě co učit...
    • homeles8
      Jo, není třeba žádný staty,protože je to ten nejlehčí. Ale pak jsem na jednom vrakovišti při cestě vůbec nemoh na ten počítač, ženská řekla že to neumí a nápověda napsala, že musim mít perk hackre, nebo tak nějak, takže všechni terminály nepůjdou bez dobrých statů.
  • Amylee.Anderson

Kterého herního hrdinu by chtěli čtenáři IGN vidět nahého?!

Já určitě vojáky combine :D
    • A já zase nějakou kozatou bábovku...
  • MishKonn

EA představuje možnosti SimCity na téměř desetiminutovém videu ze hry.

Sakra, Bleskaři, dávej pozor, je to tady jako plnohodnotnej článek už z 12:30 ;)
    • braveman
      Moc s tím nenadělám. Mnoho bleskovek je v systému připraveno dříve než se zobrazí. Pokud se tedy ráno někdo rozhodne vytvořit článek na identické téma, může dojít k tomu, že vyjde dříve než bleskovka. Doporučoval jsem, aby se v tom případě alespoň přesměrovala bleskovka na náš článek, mnoho redaktorů si to ovšem zapomíná zapsat za uši.
      • Bleskovky jsou pripravene pul dne predem? *11*
        • ty asi nevíš jak to chodí v médiích moc, viď :)
          • Nebudeš ty primitiv? Očekávám ze pokud se neco nekde semele, daji sem co nejdrive bleskovku a ne ze ji pripravi na 6 hodin pote. Pokud tobe to prijde normalni a bezny tak si dal zij v tvojim svete kdy ti bude kazdej rikat kdy, kde a na co koukat...
            • Njn, to tak bývá... Primitivové si na internetovych forech a diskuzich hrajou na inteligenty,znalce a odborníky, a inteligentum je jedno jestli si pár anonymních postaviček zavřených doma bude o nich myslet že jsou primitivové *3*
            • jinak jako primitiv se prozatím projevuješ hlavně ty a to poměrně často :)
            • pripravi, ne pripravy :)
            • Ano, je to normalni. Treba tady je to lehce poznat, protoze bleskovky vychazi kazdou celou (vetsinou jedna). Jen vyjimecne jich vyde vic ve stejny cas a jeste vyjimecneji v jinou dobu, nez v celou ;)
    • tohle se v poslední době stává často, je hlavní zpráva a za pár hodin se objeví to samé v bleskovkách...
  • dilinja

Update: Na dohrání hlavní dějové linie The Elder Scrolls V: Skyrim budete potřebovat 30 hodin,...

to sem zvedavej jak me donutej dohrat celou hru *1* imho pocitam ze kdyz bude clovek pouzivat fast travel tak to bude celejch 15 hodin *2*
  • Nejoblíbenějším bossem ze "Souls" série je pro Hidetaka Miyazakiho (tvůrce Bloodborne) 

Ted uz je Old Monk o nicem, hraje to tak malo lidi ze to je v 99% pripadu NPC
  • MidnighT91

AC U

Chlapi můžete poradit? Už pár dní hraju ac unity, hra to není špatná a sama o sobě jede překvapivě dobře v rámci optimalizace, ale poslední dva dny jsem se setkal s problémem který mě poměrně děsí a znechucuje mi hraní. Totiž, kdykoli přejdu do menu s úpravou postavy ( takové to bílé s 3d modelem města) pc začne v několikavteřinových intervalech velmi hlasitě hučet, a to tak že to zní jako startující Boeing. Nevíte co to může způsobovat, zkoušel jsem si hrát s nastavením gk ale bez výsledku. Ze začátku to hra nedělala...
    • Jack1947
      Sice to sem nepatří ale naposled když mi odcházel zdroj tak mi celé pc jen "zhaslo" - tedy uplně. Bylo to při hraní Dead island. Takže si nemyslím že by grafika vydávala nějaký ton předtím než zkape ale zkušenosti s tím nemám každopádně to je holt dan za zmrvenou hru. Když to dělá i PS4.

Pc mi např vydávalo za začátku s novým zdrojem takové skřípání trochu jsem se bál poté to přestalo, jinak pokud tam máš teplotní čidlo tak by ti to hlásilo pípáním což ostatně spomenul už Keyz. To pípání je samozřejmě blbost když grafika vydrží i 80stupnů v plné zátěži. Začne pípat např při 65+... na to bych moc nespolehal... ani nevím proč tuhle srandu tam mám dneska to ani není potřeba vše řeší programy.

Pískání jsem ještě u grafiky neslyšel... *15* ale asi to nebude nic příjemného. *3*
      • Keyz
        https://www.youtube.com/watch?v=8mMm26F6t3I
        Strašný zvuk. Také jsem to zažil u GTX 260.

Btw jak tohle může být vlastnost? Je to vada kusu.
        http://wccftech.com/nvidia-gtx-970-coil-whine/
        A lze to řešit reklamací. Kupuješ si grafickou kartu a ne zvukovou *15*
        • Jack1947
          Zajímavej problém hmm, to by asi bylo nepřijemné být otravován pokaždé při hraní nějaké náročnější hry.
        • Proste je to vlastnost civky, kvuli resonanci muze zacit civka piskat a moc se s tim udelat neda. Typicky kvuli zatezi je to jeste tak, ze cim vykonejsi karta, tim vetsi proud prez ni pujde a tim vic se to projevi.
    • Keyz
      Jestli hučí tak to asi větrák nestíhá.

Zapni HW monitor a během hraní (chvilku hraj) pak udělej to co popisuješ a mrkni na hodnoty.
      HW monitoru na teploty CPU a GPU. Asi někde bude hodně a proto to začne hučet.
      • MidnighT91
        Teď si o tom problému čtu a podle všeho si na "náročnost" onoho menu stěžují i na ps4 kde to dělá to stejné a píšou že je to způsobeno tím že to menu oproti samotné hře nemá fps lock a fps v něm vyletí na 200.
        Btw: jakákoli z posledních her mi na pc jede na ultra ve full HD, jmenovitě FC4, Shadow of Mordor (a to včetně HD textur). každopádně díky za rychlou odpověď měl jsem v plánu to otestovat ale ještě jsem se k tomu nedostal...
        • Keyz
          Jestli vyletí v menu FPS tak to nemá co hučet ale případně "pískat" a jestli to píská tak to dělají cívky na grafické kartě. To je vada karty.

Lze to řešit zapnutím vertical sync v menu hry anebo zapnutím vertical sync v ovladačích karty pro tuhle hru (v ovladačích lze měnit nastavení pouze pro vybrané aplikace a ne globálně). To udělá mimo jiné, že FPS nepůjdou více jak obnovovací frekvence monitoru. Tedy většinou 60 a to i v menu.

To bude asi to co myslíš. Jinak by to muselo hučet u každé hodně náročné hry kdyby větrák nestíhal chladit.
          • Pískání cívek při vysokých fps (třeba 1000) není žádná vada ale vlastnosti, některé karty slyšíš trošku, některé ne. Záleží jakou máš kartu, jak máš odhlučněnou sestavu atd.
          • MidnighT91
            Grafika rozhodně hučí, nepíská. Navíc pc je nové takže vadu karty bych vyloučil. Pc v menu dál hučí i po zapnutí vsync ve hře i na grafice. jinak hra sama o sobě jede naplno pouze se sníženými texturami ( když jsou textury na ultra tak hra místy zamrzá takže jsou na vysoké).

BTW: I když nastavím 8x MSAA tak to během hraní ani v tom největším davu hučet nezačne...
            • MidnighT91
              Crysis 3 mi v menu ukazuje až 2000 fps, vše na ultra, vsync vypnutej a hra jede stabilně bez lagu a hučení.
              S tím MSAA to bylo myšleno tak že i když ten pc u ACU zatížím sebevíc (8xMSAA, HBAO + tisícovej dav lidí) tak to během hraní hučet nezačne ale v momentě jak přejdu do menu tak je z toho stejně tryskáč.

Zkusil jsem kouknout na to MSI. Zapnul jsem hru s vsync, přešel do menu, pc začal hučet tak jsem přešel alt + tab do msi a ten ukazuje že během toho hučení je rozdíl v teplotě pouze 5 stupňů.

BTW: to hučení je přerušované třeba 5 vteřin ticho a pak zase 5 vteřin hučí...

Reakce na PC-hráče: V té hře jsou dva druhy menu hlavní, do kterého jdeš jednou a pak je tam během hry menu s jakoby 3d modelem města (to je to co způsobuje hučení) a do něj musíš behem hraní chodit neustále, kvůli úpravám postavy, levelování, atd...
            • Nejlepší je tu AC srajdu nehrát a máš po problémech. A Vsync určitě nedoporučuju, zvýší to akorát inputlag. Ale stejně, v menu si jen při zapnutí hry a pak už se do něj nepodíváš, tak co řešíš.
            • Keyz
              A FPS máš pořád 200 apod i když si zapnul ten vsync?

Vypadá to tak, když 8XMSAA tohle řeší a tedy hodně zatíží kartu a sníží FPS. Divný. Jestli máš teploty ok tak netuším. Většinou to je to co jsme psal. Hodně FPS a karta dělá ten zvuk.
              Klidně může být nová to je prostě kus od kusu. Lze to otestovat u jiné hry kde vypneš vsync a v menu budeš mít také stovky FPS. Anebo MSI afterbuner nějaký test a vše dát na min. To budeš mít také hodně FPS.

- V MSI Afterburner je možné nastavit chlazení karty na určitá %. Podle toho uslyšíš zda to je větrákem :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit