Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ubisoft pracuje na zcela nové hře s AAA grafikou, která vyjde na PC, Xbox One a PS4.

hmm grafika AAA? co to znamená? takže grafika UberCool ze který nakonec az to vyjde bude prumer a hratelnost nulová?
  • montatatana

The Last of Us se bude muset obejít bez 3D podpory.

Tak to je tragedie. Pulka zazitku v riti! :)

Ze by uz i Sony docvaklo, ze 3D nikoho nezajima?
    • Malleth
      Mě jo. Je plno her, kterým to 3D dost prospívá. Třeba motorstorm, Shadow of Colossus, God of War:Ghost of Sparta, nebo Resistance 3
      • Ja nevim v cem boleni oci a hlavy hre prospiva :D
        • nemáš si kupovat sr@čky 3D TV jako Sony, Samsung atd... Já mam LG a nikdo mě ani nikoho z rodiny hlava nebolela.
          • Ja jedno jestli je to televize, monitor, telefon nebo platno v kine. Boli me z toho po chvili oci i hlava.

Nastesti jsem si misto obrazovky se srackovym TN panelem radsi koupil poradnej 2D monitor a nelituju.
        • Malleth
          Nebolí mě u toho vůbec nic. Problém sem měl spíš s 3DS, občas z toho bolí hlava a ten pozorovací úhel je dost malej
          Brejle mi u telky nevaděj, i když záleží na tom jakou máš TV. Já mám Samsung a ty maj brejle úplně v pohodě. po chvíli nevíš že je máš na hlavě.
          Jen kdyby se konečně povedlo odstranit ten ghosting.
          • jo a ještě detail, filmy 3D si stahuju, takže i kdybych měl aktivní technologii, tak rozlišení bude poloviční tak jako tak. jedině moderní 3D Blueray přehrávač umí plné fullHD 3D ;)
          • co tě proboha přimělo koupit si 3D tv od samsungu? :O :O
            • tak s tím nemám problém, mužu koukat i ze slušnejch úhlů a co se týká vzdálenosti od TV tak pokud sedim cca ve 2m (42") tak to je nejidealnější, ale bez problémů i 3m a víc. Film 3D si vychutnáme v pohodlí klidně i v sedmi lidech. a co se týká toho rozlišení, tak to já osobně vubec nepoznám, a to se považuju za fajnšmekra :) radši se ochudim o FullHD rozlišení při 3D filmech, než aby mi před xichtem blikali brejle :)
            • tak s tím nemám problém, mužu koukat i ze slušnejch úhlů a co se týká vzdálenosti od TV tak pokud sedim cca ve 2m (42") tak to je nejidealnější, ale bez problémů i 3m a víc. Film 3D si vychutnáme v pohodlí klidně i v sedmi lidech. a co se týká toho rozlišení, tak to já osobně vubec nepoznám, a to se považuju za fajnšmekra :) radši se ochudim o FullHD rozlišení při 3D filmech, než aby mi před xichtem blikali brejle :)
            • Malleth
              Pasivní má poloviční rozlišení a je potřeba sedět od televize konkrétní vzdálenost, jinak se začíná obraz rozdvojovat. U aktivní s tim nemám vůbec problém, stejně tak pozorovací úhly jsou v pohodě.
            • proč si nechtěl pasivní? já zase nechtěl aktivní. vubec se mi to nelíbí, je to zastaralej system. pasivní 3D nemá žádnej ghosting ani jiné neduhy, obraz je plynulý a ostrý a hlavně mužu klidně koukat s opřenou, nebo natočenou hlavou..
            • Malleth
              Zkoušel sem v několika prodejnách TV od různých výrobců. Nechtěl sem pasivní, proto sem nekoupil LG. Obrazově se mi jinak zdáli ostatní TV ve stejný cenový skupině podobný, tak sem se rozhodoval podle pohodlnosti brejlí.V tom má Samsung navrch nad ostatními (pokud se od loňskýho léta něco nezměnilo).
        • Jazz
          Zas další expert na 3Dčko.
          • To jsou zcela subjektivni pocity ktere zazivam pri kazdem 3D at uz je to avatar, prometheus, crysis nebo cokoliv jineho. Bohuzel....
  • oktavius66

Mé dojmy z APLHA verze hry EVOLVE

Tak, jsem se konečně dostal do Big Aphla verze hry EVOLVE (Jacku děkuji za kód) . Mám z té hry velkou radost. Původně jsem si myslel, že bude hra nudná a nezábavná, ale jakmile hru spustíte, tak je těžké se od ní odtrhnout. Možná si myslíte, že 4 Lovci vs. 1 Monstrum je jednoduché. Opak je pravdou. Jakmile se za Monstrum spawne nějaký borec, tak Vás dokáže, tak rychle rozrubat, že jste to ještě neviděli. Ve hře můžete hrát za Medica, Útočníka, Engineera a nebo za Trapeera ("pokladače pastí") se svým mazlíčkem, který vystopuje Obludu a dokáže oživovat spoluhráče. Osobně jsem zatím odehrál zhruba 10 zápasů, takže zatím moc neznám taktiky a jak fungují všechny udělátka, která máte k dispozici. Osobně se mi hraje nejlépe za Trapeera. Má k dispozici samopal s vysokou kadencí, možnost chytit příšeru do kopule odkud neuteče a Váš tým do ní může valit ostošest. Taky má dělo s hapunami, které chytí a nepustí příšeru na nějakou určitou dobu. Pokud bych chtěl mluvit o grafické stránce, tak hra je zpracována velice hezky. Hlavně prostředí ve kterém se lov odehrává (Lesy, jeskyně, propasti, ...) . Na to, že se jedná o ALPHA verzi, tak hra šlape celkem krásně. Jediné mínus je padání při napojování do Lobby. Ale jedná se o Alphu a proto to není tak závažná chyba, protože se po čase upraví. Levelování postav není ani rychlé ani pomalé. Je potřeba využívat všechny prostředky k zabití monstra, protože si tak vylevelujete všecno. Za body se Vám také otevírají různé perky, jako je třeba: rychlejší změna zbraní, více paliva v jetpacku, o 200% větší skok atd. . Pokud si myslíte, že ve hře je pouze 1 nepřítel, tak to není pravda. Během lovu na Vás může zaútočit spousty dalších menších nepřátel jako jsou podivní "dinosauři" a různá další větší zvířata. Překvapením bylo pro mě když a mě zaútočila přírodní vegetace a sežrala mě obrovská masožravá rostlina. Pokud nemáte po ruce přítele, tak jste nejspíše v koncích.
    Celkově zatím uděluji ALPHA verzi hry EVOLVE 9/10. Zaslouží si to.
    • Tilwaen
      Díky za minirecenzi, celkem mě to navnadilo ke koupi *4* Budu to dál sledovat.
    • Morraw
      Já se snažil dostat do alfy už od prvního oznámení a když jsem se dočkal, tak jsem byl zklamán. Odehrál jsem jen 2 hry. Za medika a monstrum. Osobně mi nesedí ten moba styl. Ale při dalším eventu tomu ještě šanci dám.
      • oktavius66
        Medic je strašný... Snad jediná třída za kterou nehraji. Monstrum jsem ještě nezkoušel, protože si myslím že bych byl moc velký NOOB *15* .
        • Me ze vsech bavil nejvic prave medic, proste ma slow a expose krom toho healu. Ale kazdopadne hrat za monstrum je desne snadny. Zatimco se lovci musi ve 4 domluvit a spolupracovat, ty jses sam a ve vetsine pripadu te ani neobjevi nez neni pozde.
  • VGA2012 ze záznamu

Bude se nechat na celou Video Game Awards 2012 nechat podívat potom ze záznamu? Nechce se mi kvůli tomu vstávat ve tři hodiny ráno.
  • Nejoblíbenější mapou hráčů Battlefield 3 je Operation Metro.

A Teheránská dálnice určitě nejmíň :D
    • Pravdu máš! Do bleskovky to bylo dopsáno... *5*
  • Mohl by mi prosím někdo stručně popsat jak fungují hlasové příkazy v Elite? Kde a co stáhnout a co je ke správnému použití potřeba?
    • Tilwaen
      Je to placená aplikace Voice Attack, nicméně za tu cenu (5 liber za základní voice pack) plně stojí.

Potřebuješ samozřejmě mikrofon, dále ale také software pro rozpoznání hlasu od Microsoftu. S tím bývá problém, protože v češtině nefunguje, musíš být přihlášený na účtu v angličtině (pouhé přepnutí účtu do EN mi na Win7 nefungovalo, bylo potřeba vytvořit nový anglický účet - možná to na Win8 bude jinak).

Samotné hlasové příkazy fungují tak, že zkrátka promluvíš *4* Můžeš se v souborech voice attacku podívat na příkazy, které jsou k dispozici. Boost engines, deploy landing gear, what is coffee, Am I Spock?, ... Téměř vše, na co si ve hře vzpomeneš, je ošetřeno.
      • Dík za info, dočetl jsem se, že existuje i hlas Normana Lovetta (Holy) z Červeného trpaslíka. Zní to fakt parádně *1*
  • Malleth

PS4 verze Diablo 3 nebude přímým portem. Naopak prý získáte pocit, jako by byla pro PS4 přímo stvořena.

Já hlavně doufám že ten pocit zažiju ještě letos
  • 5 let starý chlapec zemřel v nemocnici poté, co ho jeho matka zbila za rozbití televize při hraní...

Hry jsou špatné ÁÁáano
    • 5 let starý chlapec zemřel v nemocnici poté, co ho jeho matka zbila za rozbití televize při hraní...

spíš deme....ntní máma?
  • Mart9

Paměť na konzolích

Mám takový debilní dotaz na zdejší odborníky. Co všechno se na PS3 ukládá na HDD? Když si chci koupit co nejlevnějši PS3 kvůli 2-3 hrám, bude mi stačit verze 12GB? Nechci být ani připojený k internetu, takže nějaké stahování her z PSN jde mimo mě. Nechci tam ani filmy, prostě jen tyhle 2-3 hry + třeba někdy další, ale zase na disku. A liší se tohle nějak u Xboxu a jeho 4GB verze? Dík.
    • Ne ze bych tu konzoli vlastnil, ale neda se ten disk vymenit standartnim 2,5" hdd se SATA rozhranim ?
    • Miserius
      Nemám čas tak to tu nebudu procitat, takze pokud ti to uz nekdo napsal tak sorry. Vetsina soucasnych her se instaluje na HDD. Porad jsou hry ktery si nevezmou z disku nic, nebo treba jen 10 mega (Dark Souls) ale chces se na to orpavdu spolehat? Ze jednou prijdes s hrou domu a nepujde ti nainstalovat? 12 GB bych rozhodne nekoupil, buhvi co si veme samotnej operacni system a pak staci jedna hra co bdue na disk chtit 5 giga a mas smulu
      • Mart9
        To má nějakej operační systém? Bože, to je jak PC sakra
        • Tilwaen
          Samozřejmě, že mají konzole operační systém, a díky bohu za to. Absence OS by byla v dnešní době neskutečná otrava - bez správy zdrojů, API, ... :-)
        • Draken69CZ
          Určitě si pořiď s pořádným diskem, časem najdeš víc her co si na tom zahrát.
        • Na 12 GB konzoli zbude cca 8-9 GB.
    • Konzole by měly fungovat na tom, že tam dáš DVD/Blu Ray-Disk, který se ti bude načítat a nebudeš nic muset instalovat. Často se ale stává, že novější hry potřebují instalaci na pevný disk, proto ber vždy tu variantu s větší pamětí. Pro představu například GTA IV nebo RDR (to jsou hry do méně než 8GB) nepotřebují nic instalovat na pevný disk, bez problému vše jede z DVD. Náročné hry, jako je třeba GTA V, požadují instalaci na pevný disk (i v případě PS3 verze). Je teda třeba si zjistit, jestli tvé hry budou požadovat instalaci na pevný disk.

Pokud chceš pirátit na PS3, větší harddisk je nutností.

To co jsem napsal, píši ze zkušenosti s Xboxem 360, který jsem koupil v bazaru za 2 000 Kč s harddiskem 60 GB, který mi bohatě stačil. Nakonec mě ale Xbox hodně zklamal a po měsíci jsem ho hned prodal. Kupoval jsem hlavně kvůli exkluzivkám, ale nebavily mě, tak jak jsem očekával.
      • Mart9
        Díky za vysvětlení. Právě jsem si to představoval tak, že vložím DVD s NHL 14 nebo právě RDR a pojede to bez instalace, tudíž by měl 12 giga HDD stačit. Pokud kolega výše napsal, že připojení k internetu je v téhle době nutnost, nebo že budu muset hry dokonce instalovat, jak píšeš, je to pěkně na h o v n o. To asi radši nebudu konzoli kupovat.
        • Na dnešní hry už prostě točení placky v mechanice nestačí. Instaluje se snad skoro vše, snad bych ani konzole neobviňoval, prostě technicky by to jinak nešlo.
          • Mart9
            Já tam ale právě ty dnešní hry hrát nechci, přece nebudu dávat přes 1600 za 1 hru, to je nesmysl. Chtěl jsem NHL 14, Top spin 4 (na sporty jsou prostě konzole nejlepší), případně Red Dead Redemption, protože je to prý sakra dobrá hra. Žádná novinka u mě nepřichází v úvahu.
            • Mart9
              Hokej ne, ale tenis chodím hrát pravidelně. Ovšem těžko porazím Federera že? :)
            • nechci ti do toho kecat ale napadlo te si jít ten tenis nebo hokej zahrát naživo, když už jak píšeš u toho pc traviš selej den?
            • Mart9
              Aha, to je dobrý nápad, zkusím to nějak pohledat.
            • Tak to by sis měl asi udělat přesně seznam her, co si chceš zahrát, a zjistit, jestli instalaci vyžadují, nebo ne. Já si to koupil na hraní exkluzivit a vím, že Heavy Rain instalovala kotel+instalovala velký patch. U PS4 jsem už zvyklý, že se instalují a stahují kvanta dat, u PS3 mi to zatím přijde podobné, ale spousta her na PS3 běží bez instalace, jen je potřeba počítat s těma patchema. Třeba ten Top Spin podle všeho chce instalaci 5 GB a půlka HDD je v háji.
    • Keyz
      To se podívej kolik zabírají hry které tam chceš ne?
      - Něco na OS a uložené pozice. (údajně lze použít 8GB)

Pak to lehce zjistíš. Případně by tam měl jít připojit disk
      • Mart9
        No já právě nevim, jak tohle funguje. Moje poslední konzole byla Sega Mega Drive 2, kam jsem vložil kazetku a hrál jsem. Jde mi o to, jestli do konzole vložim disk s NHL 14 a ono se mi nainstaluje na HDD, kde mi požere 6 giga, nebo jestli mi na HDD požere jenom třeba 30 mega uloženýma pozicema a pojede z disku?
        • Keyz
          Divný. Tohle by měli uvádět u hry. Kolik bere při full instalaci do konzole a kolik když to bere něco z disku.

Ale co jsem rychle mrknul na nějaké hry do českých obchodů tak se to nepíše *15* Přitom to je důležitý.
        • Ještě nezapoměň na patche pro hry..ty taky něco sežerou a pro to budeš potřebovat připojení na net..protože hra je v původní verzi na disku a někdy obsahuje poměrně dost bugů takže tahání patchů přes net je nezbytnost..dnes už konzole bez netu nejsou to co bývali..na discích ti zbydou po odpojení serverů neaktuální zabugované hry.
    • kennyB
      Jde jen o to, kolik ty si ty hry vezmou po naistalování. Doporučoval bych ale větší HDD, než 12 GB.
    • Pokud nepotřebuješ nutně nový PS3, tak si kup použitý Slim - je lepší než ta nová verze a za tři litry máš s 300GB hadrem.
    • ucho
      Disk víceméně potřebuješ, jde vyměnit, ale lepší je vzít rovnou těch 160gb.
  • nova hra od From software - Bloodborne

http://youtu.be/5mVW6tu0-eU
    takze nie Demon souls 2 ale Bloodborne..Rezirovane Hidetaka Miyazaki-im (demon souls, dark souls1)
    Vyzera to temnejsie nez vsetky souls hry dokopy :) Kazdopadne sa posuvame dalej do Viktorianskej ery a vyzera to, ze Darkdiver Grandahl si strihol cameo :)
    tesim, chcelo by to ale este gameplay (Vraj v stredu).
    ako niekto na fextralife fore podotkol - Dark souls with shotguns..
    • Pro me asi nejocekavanejsi oznameni z celeho E3.... Ma to PS4 exkluzivitu?
        • A kua...
    • Kozy
      Že by to byl svět ze kterýho přišel Marvelous Chester? :D
      • Inak vyzera to tak, v jednom momente tam aj presne taka postava je mam pocit :)) na konci to vyzera trosku ako royal rat ale teoreticky to moze byt kludne nejaky Magnus zas :) celkovo k Dark sa od DLC 1ky tahaju stale..takze nedivil by som sa :) Som zvedavy na to ci budu strelne zbrane pouzivane tak ako Kuse (co by nebolo moc fajn, lebo tie som sa nikdy nenaucil moc pouzivat).
        kazdopadne FULL HAVEL so shotgunom bude asi sranda :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit