Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Proč to má pak v recenzi 8-10 ? Robotické postavy jsou v snad v každé hře od Bethesdy a pořád to lidi přehlíží jako by to bylo dobře zpracované.Mně to strašně vadilo a vadí.Pak mně dostává jak někdo to vychvaluje do nebes,přitom to má zjevné chyby a právě ty chyby neumožní atmosféru například původního Fallout anebo světa TES.
    - Otázka proč si nenajme pisálky aby udělala lepší dílo,předpokládá,že chtějí udělat lepší dílo.Vypadá to,že nechtějí.Chtějí určitě vydělat peníze a když se jím takto nedodělané hry prodávají skvěle a navíc komunita vesele a hlavně zdarma opravuje tak to je super.Proč by pak utráceli zdroje za pisálky?Konkurence jak se zdá není tak silná aby je k tomu donutila a většině to jedno.Bohužel pro lidi co nechtějí hrát svůj příběh na planetě směšných robotů :(

"Příspěvek obsahuje zakázané slovo pr*ser" To snad nemyslíte vážně? :)

Ten název mně dostává.Zakázané,to jako Zakázané město,Zakázané knihy atd.

Kdyby to bylo:Sprosté slovo...
  • CrazyDiamond
    Skvělý příspěvek, tleskám.

Přidám něco málo z mého pohledu. Mi by jako velkému fanouškovi původních Falloutů ani nevadilo, že se Bethesda rozhodla nectít odkaz původních Falloutů. Mi spíš přijde, že se o to právě pokusili, a o to smutnější byl i ten výsledek - bylo vidět, že chtěli zachovat ten nadhled a humor obsažený v původních dílech, leč to tam působilo strašně roubovaně, dělané na sílu, v konečném důsledku zmíněné vyvolávalo přesně opačné dojmy, než jaký byl záměr autorů.

Zdaleka největší pr*ser však spatřuji v příběhu a (to především) naprosto robotických NPCčkách, a teď mi nejde o nějaké denní cykly a podobné kraviny. Ale o to, že ty postavy tam působí strašně nelidsky, v podstatě jen jako nějaké nástroje, které vám mají předat určitou informaci, kdyby tam místo nich byly na stromech připíchnuté papírky s danými informacemi, tak by to vyšlo nastejno. Původní Fallouty už jsem nějaký ten čas nehrál, přesto si pamatuji Sulika, Cassidyho, Marcuse, Harolda a kopu dalších postav. Fallouta 3 jsem dohrál nedávno, přesto si nepamatuji jediné NPCčko, nejlidštěji tam paradoxně působila jakási umělá inteligence, nebo co to bylo. Proč si na Bethesda ksakru nenajme pár schopných pisálků, kteří se jim o to postarají?! A tohle se netýká jen Fallouta, ale v podstatě i TES.

"Příspěvek obsahuje zakázané slovo pr*ser" To snad nemyslíte vážně? :)
  • leckie
    Ale mají jen 4 mikrofony nebo kolik, ne? Možná sehnat nějaký provizorní, nebo na střídačku...
  • Slotermeyer
    Podle mě by Gamesáci do jubilejního podcastu mohli pozvat víc hostů najednou (mixák má 8 vstupů, ne?). Témata k diskuzi by navrhli čtenáři, koupilo by se zas něco na přípitek ;-)..... úspěch zaručen.
  • holec89
    na own3d.tv se da shlednout: http://www.own3d.tv/Gamescz/video/736854
  • holec89

Twitter

Co kdyby byly dotazy v live vysilani vedeny za nejakym # tagem na twitteru ? Myslim, ze by to bylo prehlednejsi pro moderatora dotazu...
  • holec89
    100. fightclub by mohl prinest Draken :)
  • Nestihl už někdo uploudnout plný záznam? Děkuji.
  • Ten koncept ze by tam prisli nahodny hosti a kto by vedel tak by sa zapojil tiez nieje na zahodenie...
  • Cahir

Bethesda vs Stalker

Já osobně si myslím, že fanoušci Stalkera mají důvod k obavám, protože historie se nám tu opakuje. Klíčovou otázkou totiž je, jestli se Bethesda dovede naladit na vlnu univerza, které rozšiřuje. A Fallout 3 ukázal, že to neumí. Fakt tu nechci rozebírat, jestli je F3 dobrá, nebo špatná hra, o to tu nejde. Důležité je (a aktuálně zejména pro fandy Stalkera), jestli F3 ctí svůj předobraz. A zcela objektivně lze říci, že nectí. Fallout 3 totiž s původními Fallouty sdílí jenom postapokalyptické téma, vaulty, modré kombinézy, radškorpiony a názvy frakcí. Zde veškerá podobnost končí. Všechny aspekty, které dělaly Fallout Falloutem, byly zcela překopány, o tomto faktu opravdu není třeba diskutovat. Bethesda vzala svůj koncept z Elder Scrolls, který je do hlavy až k patě naprosto odlišný od konceptu původních Falloutů a téměř beze změny ho naroubovala na univerzum Falloutu. Vznikl nechvalně proslulý název (a naprosto trefný) "Oblivion se zbraněmi". Z příběhového RPGéčka unikátního svým humorem a pojetím světa vznikl na gamble zaměřený hybrid bez špetky humoru a s příběhovým pozadím do počtu. A znovu říkám, je jedno, jestli to byla dobrá hra, Fallout to prostě nebyl.

Petr v podcastu velice rozumně argumentoval tím, že Bethesda se pokusí zachovat ducha hry už jen kvůli tomu, aby si udržela zákazníky původní hry. V souvislosti s tím se však nabízí otázka, jestli Bethesda a) opravdu chtěla udělat duchovního nástupce Falloutů, ale autoři to univerzum naprosto nepobrali a tudíž to i přes snahu prostě nedali, nebo b) jestli na to měli, ale prostě to jen nechtěli udělat, a místo toho se rozhodli svůj osvědčený koncept nacpat do sci-fi univerza. a) i b) jsou obě dost špatné varianty, ale zatímco a) je předem prohraná bitva (Bethesda prostě nic jinýho než svoje variace na Elder Scrolls neumí, takže i kdyby chtěla, do vyznění původních her se nestrefí), varianta b) skýtá naději.

Jak ale kluci v podcastu říkali, všechno je o tom, kdo na tom bude dělat. Varianta externího studia samozřejmě posílá na smetiště všechny moje teorie, ale jestli s tím budou mít co do činění lidi z Bethesda Games Studios, tedy lidé, co mají na svědomí TES a F3, lze už částečně předpovídat, kudy bude projekt směřovat - špatným směrem pro ty, kdo věří v zachování ducha původních her.
  • leckie
    Na 100# Fight Club by se mohl objevit Vávra nebo Drda nebo Rybka :-) nebo všichni tři dohromady! Macura by mohl taky přijít... No věřim, že se ten podcast povede *4*
  • Další hosti

Pozvěte Dana Vávru a Karla Drdu, dva borci !! :)
  • Cosi
    Já jsem právě na OWN3D a vše je v pořádku.
  • Pani Redaktori

mate tam chybka stream vam nejede jenom zvuk
  • Chybka

stream nejede
  • je to čas 53:47 v mp3 verzi ;)
  • To bylo ovšem legendární :), směju se taky, i když si to jen znovu přečtu. Můžeš sem napsat, která to bylo minute:sekunda, rád bych si to ještě jednou či dvakrát poslechnul :D?
  • Jak to vypadá s podcastem, bude se dnes natáčet? Nějaké info, díky.
  • Wyder
    Ne.
  • Jestli to jest tohle,tak tento vtip už je z předminulého podcastu ,který vyplynul tak nějak náhodně,když se říkal výherce a tohle je už obrazová podoba vtipu *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit