Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dotazy na Petra Pýchu:
    1) Jelikož jsi tvůrčí osobnost zajímalo kdo ti byl/je vzorem a ke komu vzhlížíš a respektuješ ho?
    2) Je při tvé práci prostor pro improvizaci (jasně že je!), improvizuješ rád? Vyšla některá tvá skladba z čiré improvizace?
    3) S jakým ze svých dosavadních dokončených projektů jsi nejvíce spokojený a naopak?
  • Keyz
    -Když udělá hudbu do hry,může pak jako autor náklad se skladbou jak chce,anebo to je jednorázová záležitost?
    -Do jaké hry na kterou dělal hudbu se mu nejvíce líbil jeho finální výtvor?
    -Jaká hudba ze staré hry(Amiga,DOS Hry) a jaká hudba z moderní hry se mu nejvíce líbí?
    -Jaké má nejraději klienty.Dominantní kteří do všeho kecají anebo benevolentní kteří to nechávají z velké části na tvůrci?
    -Dá se tím živit? :) (dělat pouze hudbu pro hry?)
  • Cosi
    Páni, zajímavý host. Mě by zajímalo:
    1. Jak se k tomu dostal - na to se ho zeptáte asi vy sami.
    2. Jestli sám skládá nebo má za úkol jen nahrávat, popřípadě jak moc mu do toho kecají zadavatelé.
    2.2 Jaké požadavky byly ty nejbizardnější.
  • Luke

Host FC84

Přátelé, zítra bude ve Fight Clubu hostem Petr Pýcha (http://www.musa.cz/pycha.php), který má pod palcem nahrávání herní hudby (mimojiné http://www.musa.cz/credits.php?cat=3&det=2). Protože Petr nebude mít moc času, tak takhle dopředu poprosím, abyste si třeba připravili nějaké otázky na téma "hry-hudba-nahrávání-spolupráce se skladateli" atd, protože je budeme muset sjet v rozhovorovém bloku. A když budou nějaké připraveny, tak to bude super. Házejte je klidně do reakcí sem. Díky.
  • smejki
    Přetržené nitě!
  • Cosi
    Přenošené dítě?
  • Amylee.Anderson
    Copak Cimrman, ale jmelí!
  • Trol.diskuzni
    Se mi líbí, jak se všichni rádobyerudovaní pseudosnobi rádi vyžívají v trapných cimrmanovských hříčkách... Je rok 2012, vzpamatujte se. *6* *11* *11* *11*
  • smejki
    Cimrman, příteli
  • O cem se to tu hosi bavite?
    (ze modri uz vedi je fajn... ;)
  • Hairy_Ass
    Lepší je ta verze s názvem hry Přetržené dítě. *15*
  • smejki
    nebyl v divadle a já měla premiéru?
  • Amylee.Anderson
    Škoda, že ti můžu dát jenom jeden +
  • Trol.diskuzni
    Cože, Grygar nahrával? Já se picnu... Stejně to stojí za houby ten podcast, Vávra nebyl! *16*
  • Jsem Jackova šťastná nálada
  • Luke

Video Fight Club #83

http://youtu.be/zzQKM4VytY4
  • Black_Hand
    a proc nevytahnout rovnou jona blowa, ze ano? https://www.youtube.com/watch?v=mGTV8qLbBWE . tendle previt nad vetsinou z tech veci uz nejakou dobu premysli, tak si obcas pripadam, ze objevuju ameriku :P.
  • Nevím teda, co tam ukazovali expedici z games.cz, ale podle zveřejněných artworků to vypadá spíš na realitu, asi ve stylu dnešních falloutů.
  • Sakra, tak to jí asi budu muset z té sklepní mučírny pustit :-)
  • Kdo tuto paralelu bude chtít pochopit, pochopí.

Jeden marťan (Tim) každý den chodí cestou. Tou cestou, kterou chodily i generace jeho předků. A stejně jako generace jeho předků, i Tim pokaždé při cestě občas zakopne o lýtko jiného marťana (Marvin), který tu cestu šlape s ním. Děje se to tak od nepaměti. Někteří Timovi předkové o Marvina zakopávali naschvál co nejvíc, jiní se naopak snažili, aby těch zakopnutí bylo co nejmíň. Zakopávali ale všichni, a Marvinovi se to nelíbilo. Ale nemohl ni pořadně dělat, okolo chodili jiní marťani, taky zakopávali a kdyby se Marvin ozval, asi by to s ním nedopadlo dobře.

Jak šel čas a myšlení i soužití marťanů se vyvíjelo, Jednou se tak při cestě Marvin otočí na Tima a konečně se po staletích rozpovídá: "Hele, to zakopávání docela bolí. Já vím že se většinou snažíš nezakopávat, ale stejně to občas uděláš a fakt to bolí. Mohl bys toho prosím nechat? Nejsem přece žádné zakopávátko, ale taky marťan, tak jako ty." Timovi i ostatním to sice napřed přijde divné, ale postupně dospějí k názoru, že je to vlastně pravda, i když se pořád najde dost marťanů kteří tvrdí, že jejich spoluputovník je sice marťan, ale zároveň takové jakési ... no okopávátko. Těch ale ubývá a marťani se učí nezakopávat o svého spoluputovníka na cestičce.

Po pár letech jde takhle Tim po cestičce a naráz plesk, něco ho kopne do lýtka. Tak kouká a plesk, Marvin mu dá ještě jednou do druhého lýtka. Tim na to hledí a ptá se: "O co jde?" Marvin na to: "Podívej, taky jsem přece marťan, takže máme stejná práva. A tak jako ty jsi do mě kopal, tak teď mám právo kopat i já do tebe." Tim na to: "Hele, ale já o tě jednak zakopával a ne do tebe kopal, a jednak jsem to dělal tak jako ti přede mnou. Přece jsme si teď nedávno řekli, že jsme marťani a tak už o tebe zakopávat nebudu." Marvin: "Ne, tys o mě nezakopával, ty lžeš. Pravdu říkám jenom já a já tvrdím, že jsi do mě kopal. Takže jdi do mě kopal. A ano, už do mě kopat nebudeš, protože jsme oba marťani a máme stejná práva. A já si teď kopnu ještě jendou, to abys věděl že máme stejná práva." A Marvin kopne Tima ještě jednou do lýtka. Tim pokrčí rameny, a pomyslí si něco o tom, že časem se to doufejme spraví.

Tak pokračuje dál soužití našich marťánků, kde nyní Marvin okopává Tima a zároveň mu neustále zdůrazňuje, že Tim se na Marvina nesmí ani křivě podívat, protože Tim i Marvin jsou oba marťané a oba mají stejná práva. Jednoho dne takhle jdou a plesk, Tim dostane kopanec do slabin, kde to marťany velice moc bolí. Tak se koukne a plesk, dostane do slabin z druhé strany a Marvin se jen chechtá. Tim se vymrští a ocasem drapne Marvina pod hlavou: "Tak hele, klídek. To už by s..."

Vtom do jejich cestičky vrazí marťani z jiných cestiček, omračující holí neutralizují Tima a ptají se Marvina: "My víme, že Tim je starý násilník. Udělal ti něco?" Marvin napne svaly po stranách (ekvivalent pláče) a začne povídat jak on, Marvin, nic nedělal jenom chtěl žít s Timem jako rovný s rovným, jenže Tim si to nedá líbit a tak mu, Marvinovi, ubližuje, takže se Marvin musí bránit a taky ubližovat Timovi. Marťani se otočí na Tima a prohlásí: "Hele, my víme že nesnášíš svého spoluputovníka. My tě chápeme, že se bojíš o svoji identitu a potřebuješ aby to bylo jako za starých dob, kdy jsi ho kopal.." Tim ze země: "Hele, ale já ho nekopal, já o něj zakopával tak jako ti přede mnou. Vždyť jsme to pak probírali a přece jsme se doho.." Mluvčí: "Ne, ty jsi do něj naschvál kopal a víš to. My to víme taky. Takže znovu opakuji - my víme, že jsi měl rád staré doby, kdy šlo do spoluputovníků beztrestně kopat. Ale tak to už nejde, my jsem vyspělá civilizace a na rozdíl od předků, my se navzájem nekopeme. Pochopils to nebo tě máme paralyzovat ještě jednou?" Tim mlčky přikývne, že to chápe.
    A tak ti dva tou cestičkou chodí dodnes. Marvin časem přešel od slabin i k jiným částem Timovy schránky, dle vlastního uvážení. Tim se sice stále tu a tam snaží ozvat, ale odpovědí jsou vždy jen rány omračující holí, starost o to, jestli se Marvinovi nic nestalo a jasné varování Timovi: jestli jsi to pořád nepochopil že my už do sebe navzájem nekopeme, tak není problém tu hůl přinést znovu, až konečně pochopíš, že ty i Marvin jste si rovni a máte stejná práva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit