Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cahir
    Hele a co se týče vizuálu, je to stylizovaný, nebo je to snaha o realitu?
  • janchor
    Brekotem jsem narážel na ten hate. Každopádně hry mají bavit pouze pánský publikum, bavit jen útokem na první signální? Jde čistě o to zastoupení různejch stereotypů a role, jaký v danejch hrách hrají - právě na tohle se chce ostatně zaměřit ta dokumentaristka.
  • Thorleif_cz
    Jsem nerad, že mě vidíš takhle, neměl jsem nejspíš reagovat na problematiku, která je mi vlastně putna. Mě je naprosto jedno, jak se někdo cítí tímto uražen. Chlapskej brekot? Proč myslíš?

Stejně tak je mi naprosto jedno jak moc se cítí být křesťané dotčení tím či oním filmem, metalovou hudbou, nebo gayové vtipy o gayích nebo romové těmi o romech... Sám jsem schopnej zasmát se vtipům o češích a to že je každej druhej hlavní hrdina maniak vraždící často z pochybných důvodů mě taky neuráží, ačkoliv mi reálné násilí jde samozřejmě opravdu proti srsti. Hry mají bavit, kdo soudný očekává, že ve stylizovaných japonských mlátičkách budou poskakovat ploché dámy v kalhotovém kostýmku od gucciho s červeným diplomem v pravačce?
  • Dik za rozumne vysvětení.
  • sleepless
    No, nechce se jí. Teda ne v hodinách, kdy mají na poštách obvykle otevřeno. A v noci hrála Resonance nakonec ;)
  • janchor
    Koukám se a nevidím, to už spíš ten chlapskej brekot. Jak soudíš, co je berlička, co ulita? A pokud se pod nějakou schovávají, tak před čím vlastně? Říkáš emancipaci jo, ale musí splňovat tvoje (tedy chlapský) kritéria?

A nejde o stereotypní zobrazování samo o sobě, jde o to, jaký konkrétní stereotypy daná věc živí. U chlapů jsou to stereotypy síly, rozhodnosti, hrdinství. U ženskejch? Nemám pocit, že by zrovna tenhle záhon někdo překopal.
  • Milda8
    Tak včera "sekretářka " nosila vodu jak splašená ale na poštu se jí nechce co! A co si vůbec včera vybrala za hru na večer?
  • sleepless
    Zdravíčko, dalekohled šel po svých na poštu až dneska ráno, takže zatím bych pošťačku výslechu nepodroboval :)
  • "zástupům soudně uvažujících mužů a žen"

Tak to je ovšem nejoptimističtější výraz tohoto týdne.
  • smejki
    O_o
  • Vcerajsi podcast nic moc.... *11* *11* *11* *11* *11*
  • Thorleif_cz
    Ten myšlenkově omezenej hate (to zmiňovaný vyhrožování, nadávky, atd..) zřejmě svůj původ v tomto má. Ale je třeba mít na mysli, že vadit to může i mužům, kteří emancipaci žen z principu neodsuzujou, když se koukneš jak se v dnešní době schovává pod ulitu emancipované ženy spoustu rozmazlených dívek (a kolikrát i pokryteckých dam), tenhle trend bývá až příliš často používán jako výmluva, páka jak hejbat s chlapama, nebo prostě jen složka cool a trendy image. Navíc tohle oplakávání "cizích hrobů" mi přijde opravdu hodně vtipný. Nejde o skutečné ženy (vzniknou snad odbory zastupující imaginární bytosti), muži bývají ve hrách zobrazováni naprosto stejně stereotypně, přesto nejsou křičící maskulinisté tolik slyšet.

Navíc, jak jste kolikrát Vy sami pravili, nejvíc jsou slyšet nespokojenci, takže mě hřeje u srdce fakt, že oba tábory, jak natvrdlé, ultraaktivní a všerýpající feministky a oblbnutí, testosteronem nabušení, agresivní šovinisté jsou vlastně jen menšina oproti zástupům soudně uvažujících mužů a žen, kteří se nad podobnou problematikou pousmějí.

Přemýšlet o světě kolem sebe jistě není rýpání, ale faktem je, že neustálý okopávání jednoho záhonu je květiny smrt... *3*

Napravou míru chci uvést, že proti emancipaci nic nemám, pokud se k ní žena postaví čestně a ne jen jako k berličce.
  • Black_Hand
    skoda, ze jste tam nemohli vzit smejkiho (plne chapu). fargo by si pak ale mozna pripadal jako u vyslechu v kgb.
  • Výhra

Zdravim, chlapi. Chtěl jsem se zeptat - minule jsem vyhrál ten bezva dalekohled Risen, ale kde nic, tu nic. Nechci vás popohánět (i když se na něj těšim), spíš mě zajímá, jestli mi ho nezabavila chamtivá pošťačka. Takže byl už poslán, nebo mám ještě čekat?
  • zdeeneek

pochvala

Vzhledem k tomu, ze se na vas od predchoziho podcastu vali zloba od nekterych posluchacu sem hodim pro zmenu jednu pozitivni vec. Chvalim za rychly nahrani audio verze podcastu na web.
  • Luke
    WL2 jsme viděli v její aktuální fázi - tj. po pár týdnech vývoje. Nešlo o kompletní kód, ale o testovací úrovně (AI, pohyb, zasazení modelů atd). Za infošum zřejmě můžu já, když jsem Petrovi říkal: Jo, viděli jsme to v pohybu. Omlouvám se teda celému světu za "vlnu rozčarování" a jsem rád, že se situace vyjasnila dřív, než na nás někdo podal trestní oznámení. V inXilu bylo prima: http://i50.tinypic.com/35kn6oh.jpg
  • Wasteland 2

To zas jednou Poláček prášil. Jsem rád, že po vlně rozčarování se situace okolo návštěvy inXile vyjasnila.
  • janchor
    Tak "padlá na palici", aby se zkoušela probrat tím, jak jsou ve hrách zobrazovaný ženy? Přemýšlet o světě kolem sebe je "rýpání"?

Ten hate pramení z faktu, že se chlapi odjakživa bojí emancipovanejch ženskejch a reagujou na sahání na svý "jistoty" podrážděně. Nějaká (velmi, velmi diskutabilní) pozitivní diskriminace v tom hraje mizivou roli. Je to reakce sprostá a především - hysterická.
  • Black_Hand
    jj, to je ten sandbox pripad. tam pribeh vytvareji hraci.
  • MickTheMage
    Minecraft? :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit