Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když někdo řekne, že mu nepřijde OK, když (možná) bohatý a (rozhodně) zkušený člověk žebrá o peníze na místě, kde by se to spíš slušelo u začátečníků, ale ŽE HO MÁ JINAK RÁD a FANDÍ MU, což jsem drahý anonyme řekl, tak to opravdu, ale opravdu není závist. Já tady zase cítím docela velkoi nenávist.
  • No prosim *1*
  • smejki
    FYI, tu závist si tam dosazuješ ty. Už vidím Vávru, jak:
    1) dělá každé tři dny PR update, kde všem děkuje upřesňuje detaily projektu
    2) sleduje forum, kde 80% všech relevantních příspěvků je hysterický trash od lidí neznalých problematiky
    3) jedná s fanoušky o implementaci prvků

Kdepak, myslím, že Dan je velice rád za svou nynější situaci, kdy má prachy na projekt a zřejmě mu do něj nikdo moc nekecá.
  • Miroo_CZ
    Možná by nebylo úplně na škodu brát ty jeho řeči kapánek s nadhledem.
  • To si sem nemal písať...(uvidíš tie mínuská)
  • Zoufalý Vávra

Upřímně, těšil jsem se na Vávru i přes ty kontroverze, které ho provázejí. Ale to co jsem viděl (slyšel) mě dostalo. Je to člověk bezpochyby vzdělanej, ale ty nesmysly, co z něho padaly !? Do očí bijící závist Double Fine a Wastlandu, protiřečení a hlášky typu "je smutný, že.." následovaný "ale vlastně to tak chodí", plamené argumentování ukončené slovy "ale to vlastně nehraje roli". Nemůžu se pomoct, ale to byla tragédie. Z toho, co jsem viděl bych řekl, že Dan Vávra je mistr světa ve všem a zbytek je jen banda nýmandů.
  • Black_Hand
    wasteland ma pres 2.1 mil, takze avellone je na palube.
  • Cahir
    To tady chce tak maximálně trol - a to spíš jen zase provokuje. Já jen prezentoval svůj názor na národní obrození, nic víc. Taková hovadina jako měnit v dnešní době úřední jazyk mě vážně ani nenapadla...
  • Hairy_Ass
    Zajímavé, jak se dokáže diskuse dostat od husitů coby zlodějů a vrahů k požadavku na zrušení čeština jako úředního jazyka a zavedení němčiny. Je něco shnilého ve státě českém. Jen co je pravda. *9*
  • Hairy_Ass
    Taky docela čumím! *8* Těm, co tak moc chtějí mluvit německy nebo anglicky...tak tak klidně mluvte, nikdo vám v tom nebrání, ale měnit úřední jazyk (zvlášť, když jazyk je průvodním znakem národnosti) jen kvůli tomu, že se někomu zdá čeština složitá, to je opravdu názor par excellence. *7*
  • smejki
    neříkám, že nechci mluvit česky. jen se mi líbí, že ve švajcu vládne každá hajzlbába dvěma třemi jazyky včetně angličtiny. podle mne je mnohem opodstatněnější srocování lidí na základě myšlenek než na základě geograficko kulturního původu.
  • Podcas super.Excelentní zvuk i hosté.Dan Vávra na hrad.
  • Nikdo cestinu rusit nechce,jen zavest jiny/dalsi uredni jazyk. Cestina je na houby,nikde se s ni nedorozumim.
  • To ti muzu rict celkem presne, stredni trida a niz a duchodci (nehazet je do toho pytle vsechny, obecne, pac vyjimky se vzdycky najdou). Staci si vsimnout jejich nakupnich kosiku v samoskach. A jeste jedna vec: 'Nedoporucuje se jim to rozmlouvat, protoze je tim znervoznujete a v krajnich pripadech monou byt i agresivni.'
  • Cahir
    Blbě jsi mě pochopil. Já opravdu nechci rušit češtinu *1* Teď už fakt ne. Mluvím o období národního obrození. O centralistických představách Josefa II., které mimo jiné předpokládaly společný úřední jazyk. Tehdy bych asi pro nějakou obrozeneckou činnost opravdu neměl pochopení.

Ostatně, pomineme-li těch neslavných 40 let komunistické nadvlády, historicky, kulturně jsme spjati s Němci a západem více než s našimi "slovanskými bratry".
  • Inquisitor
    Tohle se člověk může dočíst opravdu jenom u nás. To jsem ještě nikde neslyšel že by vlastní jazyk někdo chtěl vyměnit za angličtinu nebo němčinu. A co tady ještě děláte když vám čeština tolik leze na nervy? Lidi jako vy by byly nejradši kdyby se na celém světě mluvilo pouze anglicky? V tom je ta rozmanitost kultur a jazyků na celém světě. Přece nemůžem být všichni na jedno brdo. Naštěstí takových jako vy je menšina(aspoň doufám).
    Brání vám někdo mluvit anglicky nebo německy? Tak proč hned rušit češtinu? Já vím že pro vás to bude nepochopitelné, ale jsou lidé kterým se čeština líbí a rádi ji používají.
    Ne nezlobte se na mně, ale tenhle váš postoj opravdu nechápu.
  • Cahir
    Stojím si za tím, že "jazyková bariéra" může být u potenciálních velikánů překážkou. Jsme malá zemička, je nás deset mega a v moderních dějinách jsme se nedokázali prosadit. Žádný velký básník/spisovatel přece nepostavil svojí kariéru na tom, že by se proslavoval - sláva si ho našla sama. Mácha prostě nikdy neměl šanci oslovit takovou obrovskou skupinu lidí jako např. Byron. A takhle to prostě bývá u těch, kteří zůstanou v české kotlině - ať už doslovně nebo jazykově, tématicky...

Souhlasím s tím, že je třeba do toho aktivně jít, že chce-li se Čech prosadit, musí jít za hranice jazyka i země. Ale to je právě ono; Angličan nebo Francouz něco takového dělat nemusí. Nevylučuje se to s tím, co říkám, ale doplňuje. Nemyslím to tedy tak, že jazyk je příčinou. Myslím to tak, že jazyk je důsledkem, kultura/politický vliv příčinou. Naše dějiny nikdy nebudou tak slavný jako řecký, římský, anglický, francouzský. Jsem s tím smířenej.
  • Cahir
    Národní hrdost není o jazyku. Alespoň pro mě ne.
  • smejki
    hlásím se k blbům.
  • A je docela vtipné, že nejlepší knihu s husity v hlavní roli napsal (v posledních padesáti letech)... POLÁK. A má je očividně radši, než 90% čechů :) A to že jsou v polsku, rusku a dalších zemích skupiny historického šermu dělající husity, je taky docela vtipné :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit