-
K tomu husitství... Byl jsem jedním z těch, kteří v oné diskuzi psali cosi o tom, že je toto téma v české historiografii nadhodnoceno (asi jsem v tomhle pekařovec :-)). Tenhle názor mám i nyní a dokonce jsem tyhle interpretace slyšel od více lidí přednášejících na FF UK (Ústav světových dějin). Dan si o tom určitě hodně přečetl, jen doufám, že četl i něco zahraničního, zabývajícího se danou dobou. To, že husitství nebylo tak zásadní, jak se u nás píše/psalo (nikoliv nevýznamné!) je názor, který za hranicemi převládá. (Ten rozdíl v náhledu je také zřetelně patrný a liší se u historiků českých dějin a historiků světových dějin.)
Jestli jsem pro tebe proto hned "čecháčkem", který o tom nic neví, tak tedy děkuji.
Ale nechci tu rozjíždět debatu na tohle téma, je to dost mimo Games... :) -
Ja jsem nejdriv myslel, ze tam u toho neco hulis, kdyz si jeste 15 minut po konci reagoval na IRC na Dana v podcastu... :-)
-
Fight Club 74
Super podcast, dobře jsem se u něj bavil a Dana s Michalem bych rád slyšel i v dalších dílech. -
A stoji za tim Jewpacabra?
-
jo, ale historky o vyvoji AP taky koluji. nicmene avellone na wastelandu ma pomoc hlavne tim cim umi.
-
Prosím, prosím, až budete psát článek o tomto podcastů, můžete mu dát nadpis "FightClub odhaluje židobolševické spiknutí na Kickstarteru!!!"?
-
smejki: Tak to je jasný, tak to má asi každej, kdo nežije v cizí zemi nebo není opravdu hardcore překladatel, tlumočník apod.
Kdysi jsem byl na jednom semináři v Německu s lidma z různých koutů Evropy, ale jen dva lidé byli rodilí angličtináři - dvě Britky. No a mluvili jsme samozřejmě všichni anglicky. Na konci jsem se jich šel ze zvědavosti zeptat, jaký to bylo nás ostatní poslouchat. Obě se smáli a říkali, že je vůbec nenapadlo, co za konstrukce je možný tvořit a že přestože to byla často prd*l, byli jsme prý rozhodně vynalézaví. *1* -
Avellonovy hry za posledních deset let jsou těžce nedotažené a většinou na dost špatné technické úrovni. Možná o tomhle Dan mluvil, jelikož vzápětí uznal, že Obsidiani jsou dost schopní pisálci a mají zajímavé designérské nápady. Když si odfiltruju Danův trochu agresivnější a vyhrocenější projev, v zásadě s ním souhlasím a myslím, že je vystihl dobře.
Do AP jsem si myslel, že neduhy obsidiánských her padají na triko nedostatečnému času, cizím nástrojům atd. Ale AP trpí přesně těmi samými neduhy, jako jejich ostatní hry. Je celkem dobře napsanej, je dobře rozvětvenej a obsahuje několik skvělých nápadů, ale je to zabugovanej, chudokrevnej , technicky příšernej a nedostaženej paskvil. Mně osobně je to jedno, líbil se mi hodně, ale ty nedostatky se nedaj přehlížet. Osobně bych mu dal 8/10, ale kdybych měl psát recenzi, byl bych přísnější. -
to jsem, ale ENG->CZ mi jde mnohem lépe než CZ->ENG, tam vymýšlím někdy strašné věci. Ne, že by to bylo nutně blbě, ale elegance tomu mnohdy chybí a obočí se začnou nepatřičně hýbat. *1*
-
Hmhmhmmmm...
Ja bych zas byval rekl, ze to ma kolega spravne.
Ale k jistote mam taky daleko, a prekladatel jsi z nas dvou ty ; P
I tak si ale budu tise myslet, ze jo-o ... -
73
Po Rybkových komentářích na Vávrovy výroky by si kde kdo mohl pomyslet co že to je ten Vávra za levičáka :) -
nejsem si jist, ale dle mě ne-e
-
Dekuji moc, prvnich 30 minut jsem videl
-
Hlavne niektory ludia nevedia pochopit ze je to len tvoj nazor a hned ta musia presvedcit o opaku *7*
-
Tak lidi budou prskat vždycky, ale podle mě je ta pětka adekvátní. Jednička taky nebyl žádnej zázrak. I když odhlídnu od zklamání že nejde o dalšího Jedi Knighta a od toho jak obě hry vysávali a znásilňovali univerzum a budu je hodnotit bez toho že jde o Star Wars tak se konkurenci (God of War) nemůžou rovnat.
-
http://www.own3d.tv/Gamescz#/watch/558320
ps:neni to uplne od zaciatku :/ (niekto to zabudol zapnut :D) -
Not sure if its indefinite article
or my english language lose... -
LF Fight Club #73 video zaznam
Kdy prosim bude zaznam 73. dilu, nestacil jsem dokoukat zive vysilani. -
No on v tomhle podcastu točil více. Ještě mě jasně trklo, jak nejdřív z Farga udělal zbohatlíka a skončil jako páprda co všechno posral a je těsně před krachem. Osobně jeho pochody často nestíhám, ale v zásadě nic proti němu nemám.
A jak jsem psal na chatu, připomíná mi Rytmuse *1* -
Co se ti dneska stalo, že tak hýříš vtipem?
Bohužel však vtipem neúmyslným, protože nejsrandovnější na tvém příspěvku je, že jsi ho psal ty - člověk, který téměř nehraje a nezná hry, o kterých neustále žvaní.