-
*8* Čumim. Těšim se na ní, protože věřim, že má určo co říct, narozdíl od tamtej nádhery.
-
Teď vidím že to má napsaný na twitteru wow...to je ale rychlost...palec hore games (nebo kdo to domlouvá)...
-
O_O
HA! Slečna Tlamiczka v zítřejším Fight Clubu! Jupí. -
Apropo, jak je to čtivé pro člověka, který v ruce nikdy nedržel žádný výrobek od nakousnutého jablka?
-
to pozérství mělo skončit v uvozovkách, pravda
-
On právě vyšel na jiném webu ale bylo slíbeno Petrem Poláčkem, že bude i tady, a měl by být mnohem podrobnější.
-
Teda ne ze by "pomyleny predsudky" nemohly vychazet z tupy pozy, ale tady urcite vychazeji spis ze zkusenosti, ze...
-
A opravdu je nutny to nazyvat pozerstvim? At uz kluky, nebo ty "joudy"?
Kluci to zkratka leda zamitli s pomylenyma predsudkama, a i jouda se (svete div se!) muze zajimat o fenomeny a osobnosti svetoveho formatu. *7*
Tenhle tvuj komentar (i kdyz ohledne knihy souhlasim) zabolel o to vic, ze co jsem tu od tebe cetl, casto smrdelo pozerstvim daleko spis. Au. -
Mně to přijde úplně zahnané jinam, než jak to mysleli. I herní novinář má názor, se kterým asi nebudeme všichni vždy souhlasit. V otázce názoru na knihu o SJ (a navíc v neformálním podcastu) přece nemusí zastávat nějakej pseudoneutrální postoj. Ostatně pak by podcasty neměly ani smysl...
Jinak já osobně jsem tu knihu nečetl, ale výhledově to asi zkusím. Nicméně i mí ovocní kamarádi (kteří ji četli) mi tvrdili, že některým pasážím je věnováno málo místa oproti jiným. Netvrdím, že je to kvůli tomu "rychlokvaška", nebo že to zestručnění (konkrétně se jedná o posledních 10 let života SJ a Applu v poslední dekádě) je cílené, spíš o tom SJ sám tolik nechtěl mluvit, těžko říct.
Každopádně nechápu ty negativní konotace, však ať si o tom každej myslí svoje... -
Tak, tak. Docela mě Petrovo a Martinovo pozérství překvapilo. Ta kniha se psala prakticky od roku 2004 a jen díky zhoršujícímu se Steveovu stavu se posunul čas vydání o pár měsíců nazpět. A nemyslím si, že by prodeje byly nějak menší, než kdyby to vyšlo v původně plánovaném letošním březnu (?). Naopak si myslím, že kdyby vyšla teď, byla by ta zdánlivá aura rychlokvaškové ždímárny mnohem silnější. A to, že si ji kvůli jeho smrti koupil každej jouda (projev pozérství z přesně opačných příčin), není chyba knihy a nijak to nesnižuje její kvalitu.
Klucí, fakta a zas fakta. Ta kniha vyšla dva (?) měsíce po Jobsově smrti. Málem mi vyrazilo dech, když jsem uslyšel, že si Petr myslí, že je to rychlokvaška. Když jste nad hrami a jejich vývojem schopni přemýšlet systémově, zarazilo mě, že jste u tohodle úplně selhali. Dost mě překvapilo, že novináři, od nichž se čeká střízlivost, nestrannost a nějaká analýza skutečnosti, dokáží takhle šmahem něco shodit jen díky jakémusi mystickému "čujení".
Za toto selhání uděluji Petrovi dočasně jeho velmi oblíbený titul "blbec v diskusi" *1* -
K té knize o SJ. Myslím, že je psána s dostatečným odstupem, SJ v ní není vychvalován do nebes, naopak je to celý napsaný lidsky a zřejmě přesně tak, jak to bylo. Absolutně žádné zaujetí osobou SJ bych tam nehledal. Není tam. Odstup a čistej a čtivej popis toho, jak to všechno bylo - to je to, co v ní je.
-
Stejně si nemyslím, že jakékoliv "doporučování" od čtenářstva má větší vliv na skutečná pozvání.
-
Od věci by také nebyl Vojtěch Schubert aka Falagor (z TopCD), který dojížděl překládat do Polska Zaklínače II. Jeho zpravodajství z překladu bylo fantastické (kdo četl ví). Ten by měl k češtinám rozhodně co říci. *5*
-
O,o
Kluku, Tlamiczku jsem doporučoval ve svém posledním dotazu do Fight Clubu, zůstal bez odpovědi, ale Petr Poláček slíbil interview s kluky s DeerBeer čili dojde na rozhovor (na Games) s autory old-school RPG Nyrthos! HELL YEAH!!! Nemůžu se dočkat. Podle mě jednou Tlamiczka dorazí, určitě pozvní dostala, jen nechtějí nic slibovat *3* -
Pán Tvrdý by tam nebyl špatnej, jsem pro.
Jo a pokud myslíš ten článek o češtině DA2 a cracklých verzích hry, tak to jsem se taky zajímal a nakonec vyšel exkluzivně na jiném webu. -
Hmm... když byl hostem Marek Rosa, co takhle pozvat Marka Tvrdého, určitě by měl co zajímavého povědět o tom jak se má situace okolo češtin atd..., a mohla by to být i náhrada za ten článek, který Petr Poláček už dvakrát slíbil a čekám(e) na něj už přes půl roku. *3*
-
ale som si istý že tlamiczka by mala fakt čo povedať :-)
-
a cisla budu lietat jak ked pride Alzbeta
-
Nechcete pozvat Tlamiczku? :)
-
Kdo, co - nějaká hrubice? Ať koukám, jak koukám, nic nevidím.
EDIT: Jo, už. Můj mozek je rychlejší než děcko po prvním kari.