Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • uzivatel1982
    to Klobouk: Mno mi měli Sharpa, ale i u něj byl poměr loading erroru(kvuli kabelu) přímo uměrnej tomu jak se na danou hru člověk těšil:). Čím víc člověk chtěl danou hru zkusit tím to navíc padlo pozdějš a nám nefungoval Counter, takže pak dohledat začatek datový stopy byl hroznej porod:). Po pravdě mě to ted na emulatorech už tolik nebaví a to i kdyz to je v barvě:). A konkretně hry z gumáka prostě zestarly a dneska už si nevzpomenu na žadnou co by nabídla něco navíc oproti novějším hrám...i když si je práve kvuli vzpominkám občas zahraju.

A co se týče fps, řek bych, že i na to odreagovávací střilení semtam něco vyjde. Co třeba Crysis2, Singularity, Sniper: Ghost Warrior, Metro..a asi by clověk přišel i na další. Což kdyby šel časem zpět až k dukovi, tak by určite objevil docela hromadu použitelnejch a srovnatelnejch s dukem(bez přidaný nostalgický hodnoty). A co se týče manipulace s předmětama, tak se dá udělat krok stranou k hrám jako je Call Of Cthulu,Penumbry a jim podobným. Ale je recht, že tech průměrnejch a zjednodušenejch vychází poměrově víc než dřív a člověk je pak rád za archivy:).
  • Black_Hand
    prave. jde mi o to, jestli to nahodou nebyl spis jen sen hracu a novinaru. to by mozna chtelo redaktory, aby nam na to odpovedeli :).

starcraft 2 jsem jeste nezkusil. mozna, ze je na me moc profi. hlavne kdyz koukam na ty zaznamy :)). a navic mam trochu vic her na odehrani ted.

ad to C&C bylo uz od zacatku vlastne spis "akcni" strategii i v porovnani s konkurencnima blizzardima strategiema. a to rikam jako fanda od dob jednicky, ktera byla nezapomenutelny zazitek, hlavne od instalace po konec prvni mise za gdi. ale s tim aktualnim vyvojem co predvadi...pamatuju si jak jsem hral trojku single a musel jsem prestat. tak nudnou strategii jsem fakt nemoh. mozna to ale zaniklo v kontrastu s forged alliance, co ja vim. FA melo totiz naprosto skvely single. clovek si rekne: "7 misi za 3 rasy, a to pro kazdou rasu skoro stejny, hmm, to je teda obchod." ale pak zjisti, ze hned prvni mise je alespon na urovni posledni z puvodniho supcoma a zacne mu padat celist. a pak mu spadne uplne, kdyz vidi, ze AI se dokonce snazi neco delat.

ja uz jsem nad CoD zlomil hul davno. posledni, ktery jsem poctive dohral, je dvojka. pak jsem jen zkousel dema a nak me to nelakalo. MoH jsem pak taky uz moc neresil. na druhou stranu, ale vylodeni v treti misi allied assault patri taky k mym nejlepsim hernim zazitkum...perfektni ripoff ryana. vidis, to me privadi k napadu si precist recenzi na MoHAA. porovnam co se o nem rikalo tenkrat a co ted. :)
  • Pan_Klobouk
    to Black_Hand: sakra davno! Koukam prvni zminka o Bioshocku tady na TG je z roku 2002 a prvni preview (dva roky potom) rika ze Nástupce System Shocku se jmenuje Bioshock. Holt System Shock 3 chteli vsichni, od hracu, pres novinare, mozna az po lidi z Irrational Games.

Supreme Commander je dobry priklad - skvela strategie, co se diky mainstreamu a konzolim zmenila s druhym dilem v cosi velmi podivneho. Ale jo, mezi strategiemi se jeste da vybrat, Dawn of War, Men of War... nekoho mozna bere i ten Starcraft. Na druhou stranu, staci se podivat na Command & Conquer. Uz od casu Duny zalezelo s cim vyrazim, kam jednotky postavim, jak zautocim atd. C&C na tom byl dlouho podobne, uz to sice byla hra pro vsechny, ale porad jeste zalezelo na strategii. A ted? Tech poslednich nekolik dilu a jejich datadisku k datadiskum? Skoda mluvit. Co je CoD pro FPS, je C&C mezi RTS. Postupny zmainstreamovateni a zovcovateni, kterakoliv ovce z masy si to v klidu muze zahrat, nejak to naklika, ono se to (samo?) nejak vyhraje a hotovo. BTW pri zmince o pathfindingu a AI se mi hned vybavila revolucni Stormrise - vskutku perla RTS zanru, nic horsiho a tupejsiho za posledni roky snad k videni nebylo.

Jinak Operation Wolf i Thunderbolt jsou samozrejme perly. Ale nemuseli by nam je prodavat jeste po vic jak dvaceti letech s faceliftem, jako CoD, MoH a tyhle majstrstyky. :)
  • Pan_Klobouk
    to uzivatel1982: hroznej smich hned na zacatek - kazetak tlumeny polstarem. Jeste rekni, zes´ mel taky nemecky magnetofon Elta. Zrovna tak nahravani, stacilo malo, jen neopatrne zavadit o kabel a hned R tape loading error. ;) Nj, vsichni mame stejny zazitky.

Jj, chapu ze se to vyviji jako vsechno a doba je zla, ale dnesni hry a specialne jejich vyvoj je vazne absurdni. Presne, vysledek urcuji kravataci a jejich sileny barevny grafy. Pochopitelne cest vyjimkam. Mam holt smulu, ze ty klasicky a opravdovy FPS dneska nahrazuje brak typu CoD a nejsem ochotny nechat se strhnout k Arme nebo Stalkerum, kdyz si chci jen tak zastrilet, bez ovladani pulky bojiste nebo RPG prvku. Jeste ze ta studnice starych dobrych her je fakt bezedna, je toho porad dost k cemu jsem se zatim nedostal a i kdyby s tim zitra vsichni sekli, jeste mam co hrat.
  • uzivatel1982
    to klobouk: Koukám, že pro slovo nejdeš daleko:), ale s většinou musím souhlasit a chápu po čem voláš. Mě to od fps proto stáhlo právě trošku stranou do vod, kde se fps mixujou s ostatníma žánrama. Člověk pak semtam najde i výzvu a něco u čeho je nutno přemejšlet..., ale to holt musí bejt od lidi který to dělaj pro radost, plněj si sen a zaroveň vedí o čem mluví a né banda modrokravatáků co místo joypadu držej karkulačku a místo klávesnice machaj letákama. I když ono zaplatit nějakou hru asi není nic snadnýho. Ale jakmile někdo prodává dobrou hru, tak si to ty lidi koupěj stejně. I když je fakt, že ty starý hry z poličky a disku nemizej, kdyžto ty nový člověk dohraje a pošle dál. Jen malokdy nějaká uvízne. Ale to je asi už tím, že člověk nezažije pocit očekávání toho jak tlumil haldou polštářů kazeták do kterýho se nesmelo strčit a čekal co za obrazek se nařádkuje:), nebo nějakou jinou nostalgickou vzpomínku. Mno nic. Dodělal se mi research laser rifle, tak se zvedám z duchodcovské lavičky:D...a těšim se az se v listopadu naučím mluvit dračí řečí:)
  • Black_Hand
    heled co ja si pamatuju, tak to spojovani se system shockem probihalo hlavne veci hraci, ta PR na tom zase tak uplne zalozena nebyla. ale je to davno, muzu se mylit.

ted k tem strategiim. nerekl bych, ze to je tak spatny. supreme commander me hodne nadchnul uz jen tou velikosti. a ted hlavne s kamosema hrajeme dawn of war 2 (zatim bez retribution). singl uz mame odehrany vsichni 3, ale to na nem neni to nejzajimavejsi. multak nas vsechny bavi a zaroven frustruje. odlisnosti ras jsou super vec. rozkladani zbrani a firing arcs jsou skvely a spousta dalsich mechanik je super. i kdyz tedy dow 1 mel nektere veci lepsi tak je to porad zabava. co mi ale leze krkem je obcas pathfinding a AIckovy micro, co se tam obcas predvede. ale jak rikam, porad je to dobra strategie. a nakonec tu mas Theatre of War, Men of War atp., pokud ses extra drsnak.

a na operation wolf mi nesahej! :P
  • Pan_Klobouk
    to uzivatel1982: Tys to vzal moc z gruntu. ;) Doom nebyl interaktivni skoro vubec, Duke pak maximalne. A to i z pohledu dnesnich her. Viz co jsem psal posledne, spousta veci tam fungovala, vsude samy spinac a knoflik, zdi se daly prostrelit... Je tohle k videni v dnesnich FPS? Obcas ano, vetsina si ale vazne zaklada na formuli "jsem tunel, nikam te nepustim, nemuzes tu delat nic nez strilet, vsechny spinace jsou jen namalovane a nefunguji, vsechny dvere jsou odemcene, s nicim nepohnes, nic nezvednes, nic se neda znicit, tohle je moderni prostredi roku 2010, vitej!"

S oldies gamesama nicmene souhlas, ty bavi jen nas a obecne hrace, co je pamatuji. Kdo zacal s Quake IV, tezko bude hrat prvni dva dily a FPS te doby. Nic mu to neda a asi by je ani nepochopil a nedocenil. A samozrejme, i dnes se najdou "obycejne FPS" co maji misto chodby celou louku a da se behat volne. Far Cry 1+2, Crysis... velka volnost + spousta moznosti a postupu jak hrat, to zase jo. Naproti tomu Bad Company (hral jsem jen jednicku) sice byla na oko volna, jenze hrac jen pendloval mezi misty, kde se neco delo. Vyresil co bylo potreba v bode A a pak se mohl krasne potulovat pustou krajinkou... jen aby dosel do mista B, kde uz cekala nova mise. Takze taky trochu tunel bez tunelu. ;)
    Armu, Flashpoint nebo Stalkera mezi FPS nepocitam, ackoliv zanr je to hodne siroky, od Dooma a Duka jsou tyhle hry naprosto vzdaleny.
    A k tem klicum - no slo mi o to, ze v dnesnich FPS opravdu nic nemusis, jen strilet. Nehral jsem je urcite vsechny, ale zamcene dvere jakoby vymizely. Nejak uz se nikde nemusi nic resit, spoustet mechanismy, hledat klice a ozubena kola, prepinat paky, spoustet mosty. Vetsinou se ani nic nehleda a nesbira a kdyz, jasne to zari a ukazuje na to sipka. ;) Skrin ani suplik neotevres, dvere na zdech jsou jen namalovane... vzpominam treba na NOLFa, kde byla opravdu moznost manipulovat se vsim a kazdou chvili neco najit. Kam se podely tyhle ukony?
    ad "to už bys tvrdil, že v novejch fps nemusís udělat jednu věc abys moh pokračovat" - ale ono to tak bohuzel malem je, viz tebou vzpominany CoD. Ano, je to extrem a ta nejvetsi zumpa a radoby moderni FPS. Opravdu jen filmovy Operation Wolf ve 3D. Nedavno probehlo inetem video z CoD, ten clovek ani jednou nevystrelil, nic neudelal, v podstate se jen kryl pred (nijak dobrou) AI a odmackaval skriptovane sekvence a ingame filmecky. Ta hra se zkratka hrala sama. A dobra, i kdyz ji budu chtit normalne hrat a budu strilet, neudelam o moc vic, protoze to ani nejde. Nikde zadny zakys, prekazka, zamek, past nebo alespon trochu logicky problem. A takhle postizenych FPS je dnes bohuzel spousta.

A jak podotykas, tyka se to snad vsech zanru. Misto leteckych simulatoru mame strilecky s letadelky. Misto RPG akcni hry s kamerou nad ramenem hrdiny. Hrani strategii se smrsklo jen na oznaceni vsech jednotek a vyslani na cil... zni to jak narky duchodcu nekde v parku na lavicce, ale ono to tak bohuzel je. Kdo zazil i starsi hry, vi jak se hraly a co vsechno nabizely. A kdo vyrostl jen na tehle modernich paskvilech, mozna mu to ani neprijde a tohle 100x vylouhovane nic mu staci je stesti. Smutne.
  • Pan_Klobouk
    to Black_Hand: Ja vim, to mas jako s Mass Effect 2. ;) Nekonecny dohady, jestli je to jeste RPG nebo uz 3rd person akce. Stalker to ma podobne, urcite bych ho neradil mezi "obycejne FPS" na to je tam az moc rozhovoru a moznosti jak vylepsit zbrane i postavu.
    Jj, nejlepsi "hry podle filmu" jsou nakonec ty, ktere nejsou tak uplne podle filmu. Spis si vezmou jen inspiraci, postavy, prostredi...
    Bioshock - jasne, je to uplne jina hra, jen od stejnych lidi. To jen ze v pocatku se o nem mluvilo jako o nastupci, kdyz ne rovnou prequelu. Alespon v technologicke rovine, od scif-fi z x-teho stoleti zpatky na zem, do casu art deco. Mno a to hackovani ala Pipemania... do System Shocku daleko. BTW umrit se samozrejme da, ale hned se zjevis v komore za rohem, coz je vazne hardcore.
  • Tak jsem teď objevil tento podcast... trochu s křížkem po funuse. Pány znám kdysi z LEVELu, takže vím, že vědí o čem mluví. Budu poslouchat pravidelně.

A navíc taky "nejsou zrovna fanoušky" Call of Duty... *5*
  • uzivatel1982
    mno budu reagovat na celý vlákno....míra interaktivity v doomovi nebo dukeovi nebyla dvakrát dokonalá...neřikám,že si je jako pamětník nepustím a nezahraju, ale zase plně chápu člověka kterej by s nima přišel poprvé do styku až dneska,že by ho nebavili. Co se tyče otevřenosti světa tak se da sahnout po Far Cry, Stalkerovi(s Datastorem pro mě nej střílečka), Crysis, Far Cry2, Sniper Elite, Bad Company, Arma, Flashpoint a nebo krizeninam jako je Borderlands(tam je aspon trocha humoru) a lidi by mě asi doplňili i o nějaký další. A třeba i Crysis2 není o nic větší koridor než duke. Jen to vypadá líp, zní líp a máš vychytávky suitu, který ti daj volnost postupu. A jestli argumentujes sbíráním barevnejch klíčů.....to už bys tvrdil, že v novejch fps nemusís udělat jednu věc abys moh pokračovat. Použil si prostě neadekvátní argumenty.... I když neřikám, že v některejch novejch fps jako je Cod se holt hratelnost rovná třeba Operation Wolf nebo Time Crysis kde se ti navíc doplňuje zdraví, ale zjednodušováním trpí víc hlavně jiný žánry než fps. Letecký simulatory, RPG, turnbase strategie....
  • Black_Hand
    stalker neni rpg. to ze mas otevereny svet, muzes si pokecat a upgradujes zbrane z tebe jeste neudela rpg. ja riddicka sazim do trochu jine kategorie a to: "hry podle filmu, ktere se nesnazi kopirovat pribeh filmu". tadle kategorie ma kupodivu uz standardni rozlozeni kvality, ne jako klasicke filmove hry. ja sam bioshock se system shockem vubec nespojuju, nema to cenu. hodnotim ho samostatne. a umrit se da, mozna si to hral na moc lehkou obtiznost :).

ad ten vtip: ano todle mi fakt chybi. vzdycky me potesilo, kdyz jsem narazil na level design, ktery kombinuje funkcnost (aspon, ze to vypada nejak pouzitelne, kdyz uz to nemuzes pouzit ty), kterou by si od daneho mista ocekaval s dobre navrzenym level z hlediska zabavnosti. kdyz nad tim premyslim, o todle se naposledy pokusil trochu crysis. myslim 1cku, 2jka me vubec nelaka :X. ani se mi nechce verit, ze tak moc crysis obhajuju :). bioshock taky, ale jen asi na par mistech.
  • Mopped
    Tak za to se omlouvám, měla tam být dvojka, je na ni čeština, která funguje na GOG verzi, trošku jsem to popletl, ale i tak je to jen jedna hra z toho výčtu. Je něco lepšího než Commandos, Baldury, Jagged Aliance 2, Stonekeep nebo Albion. Fallouty nemá cenu ani zmiňovat. A klidně tam napíšu i všechny dungeony, tam je chyba ta, že už to nikdo tak nedělá, proto to ani nikdo nemůže překonat. Nebo že by konečně vyšel ten Dungeon Master 3, vždyť o tom psali ve Score.
  • janchor
    Mít v seznamu "klasik" zrovna trojku Master of Orion, za to by tě leckterej pamětník prvních dvou dílů vykrákal za uši. A i kdyby ne, zrovna žánr 4X & spol. je ideální příklad, kde modernější kousky typu Galactic Civilizations nebo Sins of the Solar Empire strkají minulost do kapsy.
  • Jozef123
    U mňa bodujú Bulánci (ja viem ja viem nieje to moc stara hra ale aj tak....)
  • Mopped
    Tak dohrané staré hry za poslední řekněme dva roky, možná tři: Baldur's Gate, Commandos, Duke Nukem, Jagged Alliance 2, Panzer General 3D, Realms of Arcania 2, Fallout. A pak několik rozehraných Ishar 1, Eye fo Beholder, Stonekeep, Master of Orion 3, Albion.
    Myslím že v pohodě hratelné i v dnešní době, skvělá obtížnost, zábava a u RPG i délka.
    A každý fanda vyjmenuje dalších dvacet. Takže ano, staré hry jsou lepší.
    *3*
  • Black_Hand
    aha, tak ok :).
  • Pan_Klobouk
    Takze uz to nejaky ten patek bude, Jedi Outcast je pomalu deset let stary. Mozna to vidim az moc cerne, ale FPS za posledni roky opravdu priserne zdegenerovaly, tedy ty klasicke. Portal je fajn, ale je to spis 3D logicka hra. Stalker zase RPG. Riddick se povedl, to zase kloboucek... tim spis, ze je to vlastne hra podle filmu. A Bioshock? Taky dobra hra, nicmene - jako moderni FPS je to jiste nadprumer, ale jako odbocka od System Shocku je k placi. Neda se umrit, misto hackovani se hraje Pipemania... nj, tohle jsou dnesni moderni hry.

Tenhle vtip to skvele vystihuje, bohuzel to vlastne neni vtip.
    http://rampantgames.com/blog/wp-content/uploads/2010/11/BITmX-650x519.jpg
  • Drom
    ne, to byl jen koment na to "hardcore RPG" - videohry totiz zadne hardcore RPG nejsou ve srovnani s "papirovym" RPG jako D&D.
  • Black_Hand
    ale timdle myslis zase neco trohu jineho. ad muj primer k adventuram: takze nejvetsi rpg jsou adventury s parserovym interfacem?
  • Black_Hand
    to bylo na tvou obhajobu :), jestli si to teda myslel vazne. jen, ze kdyz vezmu co znamena roleplay, tak nejvetsi RPG jsou adventury.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit