Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty tady rozumujes nad piratstvim, a sam si to Crysis 2 stahujes :)
  • Dan Vavra by si mel zalozit nejakou vlastni vyvojarskou firmu a sefovat tam, protoze jako normalni podrizenej s nim asi nemuze bejt velky porizeni. A to myslim jako ze respekt (velkej) :)
  • co se nákladů na videohry týče,tak takový Gothic 2 od Phirana bites byl tvořen pouze v 11 lidech a jeho vývoj trval pouhých 11 měsíců a jaká to byla parádní hra,to jen tak pro zajímavost...
  • Poddotek k hrám všeobecně

Kdy se doprdele vývojáři naučí aplikovat do hry kolonku PATCH NOW, když hra je vydaná a nedodělaná. Před chvlikou jsme hrál NfS: HP a dvakrát jsme měl bug, kdy jsme se prakticky při závodu propadl do moře, pač mi zmizela trať.

Proč jsou výbojáři tak líní?
  • kokr
    Předem přiznám, že jsem si Crysis 2 stáhnul, zkusil a smazal. Beta je to značná a tím čas trávit nehodlám. Napadlo mě, že by Crytek mohl otevřít na svém fóru beta feedback, když už to uniklo. *2*

Lidé pirátí Crysis, protože je to hra ze starých časů. Celý ten model vydám hru, hlavní komponentou je singleplayer, obzvlášť FPS s dobou trvání do 10h. Hra bude stát $49.99. A já budu sedět na zadku a čekat, že ji nikdo neukradne je k smíchu. Na závěr pak pan CEO projde všechna herní média a udělá rozhovory a brečí jak je PC komunita zlá a že už s nimi končí. Na konzolích to možná funguje, ale tady nejste na konzolích - saláti(Crytek).

S takovou hrou se na PC musí umět pracovat, je třeba v zákazníkovi vyvolat dojem, že když hru upirátí o něco přichází (DLC, multiplayer, nastaveni v cloudu, levelení postavy, prakticky cokoli). V současnosti se to děje všude u konkurence, zdaleka nejlépe s tím kdysi dávno začali pracovat právě Valve. Steam a jeho prostřednictvím nikoli hra, ale jak kdysi říkal Gabe služba, kterou představili už s Half Life 2 a Counter Strike Source je cesta, kterou je dobré se vydat.

Další možností je čekat dvacet let, nebo nevím jak dlouho, až se v pirátech pohne svědomí a přestanou hry krást. Good luck with that. A tím nikoho nehájím, krást hry je špatné, áno!

Někdy mi přijde, že vývojáři nemají žádný kontakt s realitou. Dobře vím, že spousta rozhodnutí, při vývoji her nepadají z vůle samotných autorů hry, ale exekutivy. Pokud se tak děje, ať ta firma skončí.
  • Figh Club hymna

http://www.mashstix.com/tracks/001792.php

Snad se bude líbit.
  • Don Dan a Fight Club #14

Pan Vávra se nehorázně rozjel ^_^. Ale s většinou názorů na vývoj her a chod korporací souhlasím.
  • M.Habarta
    "...a myslim, ze dokonce nekdo z nich rikal, ze dela titulky. takze uz ma praxi."

Tak o tom tedy vážně nic nevím (jsem pečlivý posluchač). Je třeba si uvědomit, že překlad ≠ výroba titulků. Překládat se mohou dokonce knihy. Světe, můžeš se divit.
  • jednička po vydání prodala na konzolích kolem milionu a v EA nadávaly, že je to málo, dokonce hrozili, že dvojka nebude....ted se zatím prodalo také něco přes milión, čili nic moc, no ale hlavně že potvrdili trojku *5*
  • emvee81

invertovaná myš

Taky jsem invertovaný a nestydím se za to! A zatím každá hra, kterou jsem hrál na gamepadu (XBoxový na PC), měla možnost osy prohodit.
  • Bídně? Když se prodává 2x více než DS1?? *1*
  • zvlášť když jsem to založil já *1*
    a co z toho všeho vyplývá?
    že češi jsou češi
    že internetové petice podepisují boti/spameři
    že dobré skutky vyčerpávají - jeden za rok stačí
    že kauza kolem ovládání DS 2 je jen marketingový tah jak podpořit zatím bídně se prodávající hru
  • Řekl cpt. Obvious. Jasně, že je to prdel, vole.
  • Mopped
    To teda ne, je to věrohodné. Podepsal to například Osama bin Laden a Colin Mcrae.
  • Randale, máš recht, bůh ví, aby se takoví pomatenci neozvali, že. SW je obyčejná zamotaná sci-fárna, která ničím nevybočuje. Nic pro mě.
  • Drom
    nic proti, ale ta petice je naprosto neverohodna, staci se podivat, kdo je pod tim podepsany... vetsina jmen neni ani naznakem ceska
  • Kolik zrakove postizenych hraje videohry?
    A co je sobeckeho na zadosti o prepis? Nekdo to nekoho nuti delat pod vyhruzkou smrti?? Pokud to nekdo udela, tak urcite dobrovolne.
    A vubec - na nekoho kdo jen tady stihnul xkrat zminit jakej je lidumil (a snad charita sama : D), mluvis dost cynicky - primo hnusne, rekl bych.
    A to rikam ja, cyniku kral : D
  • Drom
    Podcast je pro zrakove postizene, web pro hluchove postizene. To je myslim dobry kompromis a nikdo nemuze chtit, aby kvuli par jedincum, kteri o podcast vlastne ani nemusi mit zajem, kdyz ho nikdy neslyseli, nekdo prepisoval hodinovy dialog. To je dost sobecke jednani.
  • *at si jejich nazory dostanou i k neslysicim

Kluci z redakce urcite vedi o cem mluvej a je to casto i poucny, takze je vlastne pravda, ze JE o co stat.
    Jestli to ale otrocky prepisovat... Nejaky dobrovolnik?
    Nebo zavedte videopodcast ve stylu odvaznych palcu - treba pak budou lidi moct odezirat.
    Ale to by ste se u toho pak nemohli rozvalovat ve spodarech, jak mate v klubu jiste ve zvyku : D
  • Eh.. Je tam uvedeno, ze te o podpis zadaji sluchove postizeni - ti si to bohuzel poslechnout nemuzou.
    Ale taky myslim ze by bylo pro autory dost narocny to prepisovat - to spis at zkusej apelovat na dobrodeje dobrovolnika, ktery by se toho zhostil.
    Jinak FC je porad vlastne jen tlachani, tudiz tam neni vylozene o co novyho stat - jsou to prevazne nazory lidi, ktery si vazne muze kdokoli precist v diskusich.
    Treba by jako rozumnej kopromis fungovalo, kdyby se do diskusi vic zapojovali sami redaktori, at si i muzou vstrebat neslysici jejich nazory..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit