-
RuThaN
Novy podcast byl tentokrat velmi plodny, takze se v nem objevilo hned nekolik zavaznych tema na, ktere je treba reagovat a to milou vrchovatou.
Skalni priznivec, myslim, ze tento termin jste vylozili spatne. Sklalni priznivec je slovy diletanta, clovek takovy, ktereho by bylo lepsi schodit ze skaly, skoro tak hrozny jako potuplni kazatele..
Plugin - v obdobrne technicke literature, byl prekladat zpocatku jako plužina. Pokud, vsak pouzime play&plug theorém, ktery vymyslel kdysi jeden nas profesor a cestinu, tak muzeme tento termin jako zapojto, coz jak uznatene neni nic extra proto navrhuji odborne komixu ke zvazeni termin "vražhotam", takže například Unity vražhotam pro Fofrfox ci Chromazla.
Facehnus - ja jsem skalnim odporcem facebooku, protoze me urazi uz jeho nazev, ze je to o xichtech, hezkych xichtech.. kdo by se taky chtel koukat na xichty hnusny, ze :) Nicmene, to taky vede k velmi casual, skoro bych rek free to gay pouziti, kdy sim v pres to vsichni hlavne schani nekoho se zminenymi peknym xichtem. Dalsi duvod je zaplevelovani internetoveho prostoru, zalostnimi zvasty, jen aby se neco reklo. Poslednim je, ze spousta obsahu je jen prihlasene konzumenty reklamy. Nejake rybkodni zneuzivani osobnich udaju vubec neresim. -
-
Jedna stará kočičí moudrost, která se sem teď moc hezky hodí, říká: „Co to sakra meleš ty vořechu?”.
-
-
Taková drobnost
Pozvat do klubovny Alžbětu je určitě super nápad, přináší trochu jiný pohled než chlapská část redakce.
Jediná výtka by tak směřovala jmenovitě k Martinovi Bachovi. Když už si Alžbětu pozvete, nechte jí chudinku taky mluvit. Občas mi přišlo, že by i měla co říct, ale slova se ujal Martin a už nepustil ;)
Každopádně výborný podcast, bavil jsem se a těším se na další (třeba s Pavlem Dobrovským ;) -
-
A to tam jeste nebyl Don Vavra - ten nepusti ke slovu ani kluky *1*
-
Nojo, hroznej zlozvyk.. Snazim se ho zbavit, ale jde to tezko obcas ;)
-
-
FC 109
Bude videozáznam z posledního podcastu? -
-
Bude. Měli jsme technické problémy při uploadu, ale už je vše vyřešené a dnes to snad vyjde.
-
-
Paráda. Dík.
-
-
-
Tak tohle se hodně povedlo.
-
Dotaz
V jakém díle Karel Drda představoval aplikaci Serfurt? -
-
Mám za to, že 87, ale to o tý aplikaci snad v sestříhaný verzi neni. Kdyby tam nebyla, tak já to mam v mp3 :D
-
-
Dík za info. Někde bylo video. Nevím zda to někdo nahrál anebo jak to bylo.
-
-
Myslíš tu aplikaci,co má vyhledávat záchody nejbližší? *1* *1* *1*
-
-
Jo, mluvil o tom v nějakém podcastu. Chtěl bych si to připomenout :)
Köln mit Drda jsem již znova viděl *3*
-
-
-
geez načo taký drbn*tý formát Fight Clubu?? chcete zmenu k lepšiemu? vyhoďte z neho Pavla a Blixu a dajte tam Drdu a Bulíra...hotovo.
a odstráňte scénar a nezahriakujte hostí, keď sa o niečom rozkecajú alebo kritizujú Asasins Creed IV aka nudný Piráti z Karibiku po 5x tá istá hra s jalovým príbehom... -
-
Podcast: Age of Farid
Já ještě s láskou vzpomínám na dobu Faridovu (ještě v hpodu), z pravidelných debatujících považuji v současnosti za nejzajímavějšího asi Aleše Smutnýho, z hostů (nepravidelně chodících) patří mezi nejlepší již zmíněný Farid, pak Vávra a Rybář. L. Grygar je dobrý v pozici moderátora. -
Pavel D. je suchar,to je pravda,klidně bych ho vyměnil,ale jen ne proboha za toho vidláka Drdu,at si jde ty svoje rozumy (nerozumy)vykládat do hospody,mě zábavný nepřijde (tím nemám nic proti hospodám,i já tam zajdu) .Mě se nejvíc líbí P.Poláček,normální chytrej kluk (ani přechytralí pražák,ani vydlák).Ty hosty bych taky nechával domluvit a nedržel se striktně scénáře
-
-
dyt prave polacek je takovej ten, co se snazi tvarit desne chytredistingovane a nad veci, cimz je pro me ve skatulce nudnej pozer
okolo vseho chodi jak okolo horky kase a malokdy rekne, co si opravdu mysli, radsi se usklibne, ze to ani nestoji za rec -
-
love him!!! *14*
-
-
-
Mluv za sebe, oba poslouchám rád. Kdybych chtěl poslouchat něco na úrovni Drdy, jdu do nějaké hospody a zaposlouchám se do oduševnělých rozhovorů tamních štamgastů.
-
-
A keď chcem videť strnulého moderátora hodného hlavých správ v tv pustím si podcast *4*
-
-
-
O,o
Propásl jsem podcast *9* kdo vyhrál v soutěži a co se řešilo? Díky za případné info! -
-
Koudelka.. dál si to nepamatuju..ale František to nebyl...
-
-
soundtracky
ad otazka v podcastu na soundtracky: doporucuju http://www.abandonia.com/en/externalmp3player_abandonia . z hernich soundtracku bych vypichl vetsinou stary veci. novy jsou na pytel. samej symfonak bez tvare (ne vsechen symfonak je mimo, treba remake intra prvni civilaze co byl ve 4ce byl spickovy http://www.youtube.com/watch?v=XZlWmYe8HM4 ... a cenu daj pitomosti jako Baba Yetu...nechapu). vyjimkou muze byt treba portal 2. dal treba veci od Franka Klepackiho obecne, ten je zodpovedny za vetsinu C&C, a dalsi hry, a hlavne Dunu 2, kterou ve tomto smeru extremne doporucuju. stejne tak Dunu 1 (Stephane Picq se fakt vyradil) a v tom pripade doporucuju verzi pro AdLib. kousky z dooma a dukea 3d jsou samozrejme super. semtam neco ze starych needu (trojky, petky). Alexander Brandon, ktery delal spoustu veci pro Epic, od UT po Jazz Jackrabbita, a Tyrian. dale treba Sam & Max od Telltale, to je opravdu vyjimecna kvalitka. pak treba soundtracky ke Space Questum od Sierry. nebo i takovy Transport Tycoon. Lotus III Ultimate Challenge. Heroes of Might and Magic III. a treba i takova uchylarna jako Wacky Wheels....staci tazajici se cloveku? :)
5.1 ultra cisty zvuk nezachrani nudny soundtrack. zacalo se proste skladat jak pro filmy -> hudba je ryze sekundarni a ma jen podporovat atmosferu. tady bude drsnejsi zastaraly staromilec, neze kdy jindy. dnes uz se proste temer nedelaji soundtracky tak aby fungovaly jako hudba stala sama o sobe, s hrou spolupracovala a navzajem se s ni zazitky umocnovaly. -
E-shop s ang. knihami
Nedávno jsem našel e-shop, kde prodávají všelijaké ang. knihy, učebnice a tak, a protože vidím, že i Crawford se tu rozebírá, tak uvedu adresu toho obchodu:
http://www.reading.cz
i tu Crawfordovu knihu:
http://www.reading.cz/koupit/Chris-Crawford-on-Interactive-Storytelling-4054078/ -
-
Nejlepší internetový obchod na knihy v angličtině je Bookdepository. Sídlí v UK, mají obrovskou nabídku, poštovné po evropě zadarmo, chodí to k nám do pěti dnů. Bezkonkurenční ceny oproti Amazonu a dalším. Pokud má Amazon náhodou levněji, tak díky jejich nulovému poštovnému je trumfnou. Mám odsud kupu věcí a většina kamarádů tam taky nakupuje, tak můžu doporučit.
http://www.bookdepository.co.uk/ -
Překvapilo mě, že tam mají některé tituly, které bych nečekal, každopádně stejně je lepší a násobně levnější amazon.
-
-
ps3 flops
Pokial ide o PS3 tak zozaciatku na tom mohol ficat linux a FLOPS je vlastne pocet operacii s desatinou ciarkou za sekundu, co je dolezite pre vela vedeckych vypoctov. Kedze na tom bezal linuxu bolo mozne tento vykon vyuzivat prave pre tieto vypocty. -
-
Tak jde o hry a teraflops se udává jako měřítko výkonu hardwaru, a je uplně jedno, jestli většina lidí do podrobna ví, co to vlastně znamená, ale každý chápe, že to něco vypovídá o tom, jak na tom poběží hry. To píšu jen jako reakci na podcast, se mi moc nelíbily ty řeči, jak vlastně výkon neni důležitý a že tomu stejně nikdo nerozumí. Možná byste se divili (páni redaktoři). Hráči her jsou podle mě ve znalostech IT a hardwaru na slušné úrovni.
-
-
Nikdo, kdo bere výpočetní výkon jako nějakou absolutní fyzikální veličinu, o sobě nemůže prohlásit, že tomu rozumí - neříkám, že to tvrdíš ty, ale tuny hráčů skutečně těmi flopsy a spol. mávají. Viz třeba miliardy výkřiků o 8 GB GDDR5 v PS4 jako by mělo jít o druhý příchod Krista (protože přece 8 je hodně a 5 > 3, "G" není číslo, zanedbáme).
Ten flopsový výkon se měří v benchmarcích, které víceméně chroustají nějaká čísla pro hardware tím nejpřívětivějším způsobem. Nikdo netvrdí, že to o ničem nevypovídá, ale hry jsou mnohem komplikovanější software než ty testy. Jedním kamenem úrazu napříč všemi platformami je např. přístup k paměti, který může být nechutně pomalý - má takový běžný hráč ponětí o tom, co je to cache miss a jak moc zabíjí výkon? Ta omílaná exotická architektura PS3 je taky problém a evidentně se tím netají ani Sony. Papírově to vypadalo strašně sexy, ale efektivně rozdělovat data a práci mezi všechny ty specializované výpočetní jednotky je podle všeho dost peklo. -
zas tolik nevypovida. staci se podivat na CELL a jine vicejadrove architektury.
-
-