Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • blixa

Karel je marod...

Takze dneska bohuzel dneska bez nej.. :(
    • Cosi
      Nadpis jsem poprvé přečetl jako: Karel je mamrd.
    • Keyz
      Škoda :(. Co dělal? Jel na kole?
      • jnsCZ
        V tramvaji :)
    • Kurvník, zrovna na Drdu bych ten FC pustil. *13* Tak ať ten zánět špeku rychle vykurvíruje a příští týden se ukáže.
    • Nééééé tvl...Drda na hrad.A co telemost? *13*
  • Keyz
    Jsem si vzpomněl jak Karel Drda říkal. Něco jako "Za dva roky mně je 40,ty vole já jsem úplně v prdeli" *1*
    To bilancování nad věkem je opravdu na prd. *13*
  • Luke
    Je na čase jít s pravdou ven. Z důvodů technického selhání se nepodařilo nahrát FC116. Nenahrával si to některý z laskavých čtenářů do audia nebo videa? Hrozně bysme to uvítali.
    • Chlapy vy uz to nehulte a nebo jestli to nehulite tak zacnete! Zrovna tenhle podcast sem vyjmecne poslouchal zive a utnul sem to kvuli pracovnim telefonatum "abych si ho dal v klidu" :((
      • Articless
        Ja byl zase donuceny jit umyt auto, takze jsem prvni pulhodinku nestihl. No nic, rekl jsem si, pustim si je ze zaznamu jako vzdycky. Kruty to osud :D
        • shmeck
          To já zas čekal ve frontě u kadeřnice, a stihl jsem až dotazy. Btw, normalně tam bývaj tak 2-3 lidi, v úterý jich tam bylo 6... To není náhoda *8*
    • nevadí, Eurogamer má i tak vžd lepší podcast...

tú nudu už radšej ani nenahrávajte a nešírte ďalej..
      • spoock
        Nevím, podcasty eurogameru mají kvality dost rozporuplné, nejvíc mě štve, že to natočí třeba pár týdnů předem a pak to vydají, mám dojem, že to dělají, aby se neřeklo, myslím, že nejlepší byli ze začátku, ale jejich podcasty mám pořád radši, než ty ze současného Hrej.cz, kde některým redaktorům fakt nerozumím /Mowald, Princ/ *7*
        • Podcasty Hrej jsou super, je to neco jinyho nez Fight club, ale porad dobry. Taky nejak nevim, cemu na tom nerozumis. Zato Eurogamer je hroznej. Prapodivnej strih - kdyz mam nahrano nekolik podcastu za sebou, vetsinou nepoznam, ze jeden skoncil a jinej zacal. To bych jeste zkousnul, pres co se ale neprenesu, to je kdyz nekdo jí, mlaská a do toho mluvi do mikrofonu (JD). To kdyz clovek posloucha ve sluchatkach, tak se mu zveda kufr.
        • Jak "nerozumím"? To by mě zajímalo
      • 13_11
        Takže Jsme úspěšně rozklíčovali, kdo se skrývá za přezDívkou „blabla“...
    • Keyz
      Zrovna bylo zajímavé téma :(
    • 13_11
      Mohli byste podcast sepsat textově (spatra) a přidat k tomu fotky. Byla by to fajn recese.
    • Corvus
      Smrť!
    • Mart9
      tak si jdu dolů, kde jsem odpovídal, jestli bude záznam ve středu, taky kliknout mínus *1*
    • Black_Hand
      vsechno je jednou poprve. vsadim se, ze to byla pomsta JDho za pretazeni nejhezciho redaktora na ceske herni scene.
    • Ronox

Oh, hell no!

Damn! To kdybych věděl, tak v tý práci zůstanu dýl a budu "vzorný" zaměstnanec :D Tak internetový slídilové šup! Najděte aspoň audio! :D
    • spoock
      Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, kruci, jak já se těšil.
      • Luke
        Možná to ještě není ztracené, jak jsem se právě dozvěděl. Tak uvidíme...
        • rekni vic, rekni vic!
  • xixixao
    Prej "Do you have a flag??" :D Že by někdo z diskutérů byl fanouškem Eddieho? :)
  • MidnighT91
    Proč s váma Bětka není v podcastu častěji ?
    • helgi
      Narozdíl od nás ostatních, ona má i skutečný život... *1*
  • Black_Hand
    vetsinou toto nedelam. ale pokud mate nervy na stupiditu, tak doporucuju dneska zajit na aktualne.cz a podivat se na clanek o hrach zpusobujicich agresivitu. v komentarich se dokonce objevil clovek z 2k czech, ktery je jako jediny je trochu pri zemi. ten clanek sam sebe diskredituje odkazovanim se na daily mail, ignorovanim kontextu, absenci odkazu na zdroj atd.

proti takoveto stupidite ve ctenem, verejnem mediu by melo vic lidi s facebookem vystoupit. komentare jdou pridavat jen s facebookem, takze mam smulu (a to se komentarum tam OBLOUKEM vyhybam, pac je to zumpa jak idnesove komentare).
    • Robotron3
      A dyť je to pravda, střílečky vyvolávají agresivitu. To ví přece každý. Nebo ty ses nikdy u her nevztekal, že bys málem něco rozmlátil? Naštěstí ale hry taky vyvolávají lenost se zabývat něčím jiným než hraním hry, takže to člověka rychle přejde, a nějak se agresivně ventilovat na okolí mu už nestojí za to. A to už v takovejch studiích neřeknou ;)
      • zdeeneek
        Ja se u her nevztekam, pokud me nebavi nebo se nemuzu pres nejakou obtiznou cast dostat, hru na nejakej cas odlozim a vratim se k ni pozdeji. Vetsinou to pak uz celkem jde a kdyz ne, tak hru prestavam hrat uplne. Zatim u me zadna hra nevyvolala stav, ze bych chtel neco rozmlatit, bouchal pesti do stolu, klavesnice atd. Me hra dokaze spis znechutit nez nastvat - pak ji prestanu hrat a je to vyreseny ;)
      • Black_Hand
        hmm, mozna tak jednou. DLC mafie 2 byly asi jednou z nejhorsich veci, kterou jsem zazil. co hur neskoncil jsem s nimi kdyz jsem mel, protoze jsem doufal, ze se zlepsi. a pritom u super meat boye medituju jako zenovy mistr :).
        • Robotron3
          Nutno ale podotknout, že stejnou agresivitu může vyvolat třeba i zahrádkářství, muzicírování, nebo kutilství, když to člověku nejde, a u posledního zmíněného je to o to horší, že v tu chvíli člověk třeba drží v ruce kladivo. Kdežto při hraní her jen ovladač, který způsobí tak maximálně bouli na hlavě :)

Hele, a ten článěk na aktualne.cz, kde ho mají, že bych si to taky přečet? :)
          • Black_Hand
            pockej, ty si todle nepsal?

"No jo, už to vidim, 3 roky sledovali děti, kterým bylo na začátku 14 let. A v 17ti po vyplnění dotazníku vykazovali ty puberťáci větší míru chuti dát někomu do zubů. To je překvapení. Pro srovnání měli udělat stejný test na stejném počtu dětí, které by však vůbec hry nehrály. A dám levou ruku za to, že výsledky by byly stejné :)"

naznacujes, ze ten paper byl odbyty treba proto, ze byl bez kontrolni skupiny.

toto je jasna snaha o diskreditaci paperu aniz bys ho cetl. tahle reakce se tedy moc nelisi od tech v opacnem gardu, ktere jsou na aktualne a podporuji vyzneni clanku.
            • Robotron3
              Němce ale neovlivňuje nějaká momentální nálada, ale celá jejich historie :) Jinak myslim, že počítačový hry jsou politikum uplně ukradený :)
            • Black_Hand
              "k nicemu zbytecnost" to neni, protoze nalada ve spolecnosti vuci pocitacovym hram muzet ovlivnit politiky v jejich politice a pak bude pozde. dopadnem jak nemci, nebo jeste hur jako do nedavna australani.
            • Robotron3
              Mě to připadá vtipný, když se tak vážně mluví o takových k ničemu zbytečnostech. Tak se snažim reagovat s humorem no :)

Jinak máš pravdu samozřejmě, přiznávám, všechno co jsem tu napsal je neoprávněná kritika a nespravedlnost, asi z hlouposti no, jdu si hodit mašli :)
            • Black_Hand
              ?!?!?! wtf? v tom prispevku si obvinil autory clanku ze spatne metodologie a to aniz by si ho cetl. nebo kdo jsou "oni" ke kterym to vztahujes?

ja obvinuju jemelku z toho, ze je lemra lina, protoze jsem jeho clanek cetl a shledal zasadni nedostatky v jeho obsahu, ktery hranici z bulvarem, a ty jsem vyjmenoval. pokud tedy nechce psat bulvar, pro ktery jeho pristup absolutne postacuje.

kdyz uz kritizujeme, tak aspon trochu rozumne a ne bulvarnim stylem.
            • Robotron3
              Co já tady diskredituju nějaký paper, kerý jsem ani nečetl? A ty zase diskredituješ chudáka Jemelku, který musí takových sranda článku napsat třeba několik denně, aby si vydělal na živobytí, a ještě mu to šéfredaktor dá třikrát přepsat, že je to málo úderné a bulvární. A ty s nějakým paperem, o kterém kdyby chudák Jemelka nepsal, tak by to vůbec nikoho nezajímalo :)
          • Black_Hand
            ani nevim, jestli je produktivni to jsem hazet...ale cert to vem: http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=759676
            • Robotron3
              Samozřejmě, že jsem žádný původní paper nečet, tak na něj nemůžu útočit, z čehož mě obviňuješ, nevim proč teda :).
            • Black_Hand
              a ozvat se pri tom, a pritahnout pozornost je reakce naprosto na miste. pekne proprat Petra Jemelku jako novinarskou lemru linou atd.

a pokud to beres jako standard, tak proc utocis primarne na puvodni paper? ten si s nejvetsi pravdepodobnosti necet a prave z toho duvodu, ktery si zminil, rika velmi pravdepodobne neco jineho, nez ten clanek.
            • Robotron3
              A nad timhle se pozastavuješ a vyzýváš k nějakému veřejnému vystoupení proti? A proč zrovna tady? Vždyť to je novinářská praxe dějící se u každého článku a u každé informace :)
            • Black_Hand
              eh robotrone. asi nechapes zakladni problem. ten clanek s velkou pravdepodobnosti dezinterpretuje puvodni paper. soudim dle toho jak je ten clanek podany. pravdepodobne ho ani autor clanku necetl a jen ho prezal z daily mailu.

s velkou pravdepodobnosti nejakou kontrolni skupinu meli, jinak by jim to do journalu nevzali. nevim jak to presne s psychologickyma, ale dostat se do (impaktovanych) informatickych journalu je daleko narocnejsi, nez napsat paper na nejakou konferu.
            • Robotron3
              No jo, už to vidim, 3 roky sledovali děti, kterým bylo na začátku 14 let. A v 17ti po vyplnění dotazníku vykazovali ty puberťáci větší míru chuti dát někomu do zubů. To je překvapení. Pro srovnání měli udělat stejný test na stejném počtu dětí, které by však vůbec hry nehrály. A dám levou ruku za to, že výsledky by byly stejné :)
    • 13_11
      Současným trendem bulvarizovaných médií je být jako akční film. Myslím, že to vystihuje vše.

Proto čtu nejraději Infobaden.cz. Ačkoliv jde totiž o zcela jasnou fikci, nabízí paradoxně mnohem pravdivější pohled na věc.
    • ales.smutny
      O tom výzkumu jsem četl v úterý, přemýšlel jsem jestli napsat novinku, ale bylo to poměrně minoritní vzhledem k výsledkům. Nicméně žasnu, co dokázal redaktor z té zprávy vyčarovat...

Asi klíčové je to, že redaktor nepochopil (nechtěl pochopit, protože to ubírá na ostří) fakt, že výzkum neřeší, co je kauzální jev a co je symptomatický jev. Tedy to, že výsledky pouze poukazují na výskyt vzorce chování, ale nepotvrzují, zda je hraní příčinou a nebo vedlejším jevem u kritizovaného vzorku jedinců.

Bohužel, je to symptom současného trendu, zprávy se tvoří ne na základ faktů, pokud možno kriticky analyzovaných, ale pro čtenářské publikum, aby korespondovalo s jejich postoji - viz diskuse pod tím.
      • Black_Hand
        me prijde, ze autor toho clanku cet jenom ten clanek na daily mail. DAILY MAIL! to uz muzu rovnou sledovat fox news.

ten chlapik z 2k ma na to relativne rozumnou reakci.

kdyz k tomu das kontext (tedy souvisejici clanky, tak jak se spravne dela vedecka prace), pridas i dalsi zajimava data, tak by to mohl byt hodne dobry clanek. ono je na miste mluvit o takovych studiich, ale v takove forme jake jsou prezentovany, jako vedecka prace v kontextu ostatnich vedeckych praci.

btw, nekde jsem cetl zajimavy clanek o korelaci snizujiciho se poctu nasilnych trestnych cinu a popularite pocitacovych her. ale musel bych to hledat. tedy kdyz zkusis pouzit google pri priprave clanku a najdes to, a bude to seriozni, tak to bude asi taky pouzitelny.

...sry, ze se ti pletu do prace :). a ta tvoje reakce tam je tam moc pekna.
        btw, jak se prosim presne jmenuje ten puvodni clanek a jeho autori? pokusil bych se ho najit a precist.
  • sleepless
    Zastihla nás menší technická potíž, kvůli které nemůžeme podcast vypustit do světa, přestože je nahrán, střižen a připraven. Řešíme to, aby mohl vyjít co nejdříve.
    • Drom
      tak to hodte na rapida :D
    • oin.odin
      ako za všetko zle na svete ... tak aj za to určite môže microsoft a ich win
      • nebo jim hapruje klávesnice od čikoteku *1*
  • PSN - Welcome Back Problem...

Na zacatku podcastu mluvite o problemu kolem PSN a her zdarma. Mel jsem stejny problem. Zde je pripadne reseni pro znameho P. Polacka a pripadne dalsi uzivatele PSNka (me pomohlo). http://www.youtube.com/watch?v=j5pGN_7DqBo&feature=feedlik

S pozdravem Tetsu
    • welcome back PSP

Ahoj, a nevíš jek je to s PSP - připojuju to přes Media Go, u welcome back mám no content a acount management nefunguje. Připojit se na store přímo z PSP mi nejde.
      Díky
      ALeš
      • Udělal jsem to úplně stejně jak na PS3. S PSP jsem se napojil na wifi, pak jsem dal PlayStation Network > Account Managment > Transaction Managment >Services List > A tady jsem vybral "PlayStation Network Promotions" a PSP Free Games...

Druhá možnost je potahat to do PS3 podůe návodu ve videu, připojit k PS3 PSP via USB a pak to nainstalovat.
  • Dotaz

Ahoj kluci,
    jsem dlouholetý hráč na PC, nemám na to teď moc času, tak bych chtěl využít čas
    při cestě do práce. Zkoušel jsem hry pro Android,ale to mě moc nechytlo. Uvažoval jsem nad koupí Nintendo 2DS . Má to smysl? Hry jsem myslel nějaké oddychové skákačky třeba. Dík
    • Overwatch
      Co třeba zvážit Switch?
      • *1* Ten byl dobrej!
        • Tilwaen
          Proč? Na to, co od toho Libor očekává, je Switch úplně adekvátní.
          • Myslím, že na nějaké oddychové skákačky je vhodnější to 2DS nebo 3DS. Je na to spousta her, teď už i celkem levných. 2DS se prodává za necelé 4000,- kč. Switch stojí kolem 9000,- Kč a her je na něj asi 5? Liborovi do hlavy nevidím, ale pokud mu jde fakt jen o to si na cestě do práce něco na 20 minut zahrát, tak Switch mi pro tenhle účel přijde dost overkill zařízení.
            • https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_Switch_games

5 her, jo? *15*
            • Jack1947
              Kdyby stál do 5k ok ale takhle drahé - navíc Switch je i na domácí hraní takže spíš to 3ds/( 2DS radši).
    • Jako dlouholety PC hrac... ja bych na ten Android nahodil DOSbox a ScummVM, a zabavil se s milionem klasickych a lety proverenych PC klasik. ;)
  • Black_Hand
    wut? zajimave info: zacali zvat do bety the old republic. prave mi prisel email, ze muzu...
    • leckie
      Jojo, mně taky poslali mail - ale podle toho, co jsem pochopil, tak musim čekat ještě, než mi napíšou - aspoň, že jsem taky vybranej *1*
      • Black_Hand
        jj, taky jsem to tak pochopil. aspon jsem si procet podminky...

EDIT: pak sem napis. muzeme tam nekde dat sraz, at tam toho vyzkousime co nejvic.
        • leckie
          Jj, určitě - jsem zvědavej, kdy mi to pošlou, dám sem pak vědět

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit