-
Věnuji zdarma knihu "Dech Andělu" o Wimu Wendersovy, dobrý stav, vyšlo 1996 u nakl. Aurora, výbor z kritik, eseju a rozhovoru s Wimem Wendersem... Trutnov. Pište mě e-mail na martindyntarr@seznam.cz
-
Cituji ted možná trochu nepřesne Wimma Wenderse: ,, Evropske filmy jsou tradične zcela velmi přesne. Dej filmu se odehrává na určitém miste a filmy jsou natočeny vždy v určitém jazyce. Dej většiny právě amerických filmů se odehrává na neupresnenych mistech. Jejich jediným cílem a posláním už je líbit se za každou cenu (a Já k tomu dodávám) nenáročnym filmovým divákům, přičemž už není nijak důležite to kde je samotný příběh situován, umístěn. A ja se právě už domnívám že je pro mlade lidi (diváky) dobre, aby si konečne už uvědomili to že filmy nejenže mohou bit přesne, konkrétní a že nejen mohou, ale naopak by už měli vyprávět a pojednávat o skutečných mistech, odkud pocházejí a kde žijí druhý lidi jak už je tomu v mich filmech a dokumentech. (Hodně zvláštní a nepresna citace)
-
ВЕРЕМІЙ - Віхола (Official Video), muj komentář k tomu, muj komentář k Ukrajinským hudebním Veremiy: ,,Poslední prozatím dnes poslední hudební album Ukrajinských Veremiy z roku 2021 mě osobně nepřijde už zdaleka dnes hudebně už tak zdaleka kvalitní a dobré jako už předešlá jejich hudební tvorba právě v předešlých letech 2012 až 2016, to byl hudebně už teprve skutečný tzv. metallově hudebně unikátní "Melodic Heavy Folk", který jsem si v jejich hudbě nejvíce od srdce zamiloval pro nejlepší hudební album z roku 2014, ze kterého pochází písen "Polety" (celé album, kdo měl možnost ho poznat a slyšet, je neskutečně a neuvěřitelně akademicky melodicky podmanivě sugestivně systematicky precizně už nejvíce melodicky dnes nejlíp hudebně dnes akademicky neskutečně dobře muzikantsky celé akademicky, s akademickou hudební prupravou a s akademickou hudební precizností nejlíp hudebně propracované a jejich nejedna písen právě z tohoto i v pořadí druhého jejich hudebního alba melodicky podmanivě sugestivně dojme hluboce k slzám!), Ukrajinský Veremiy se bohužel už sami dnes hudebně už nejvíce vzdálily od samotné hudebně melodicky své folk metallové polohy bohužel mnohem dnes hudebně více k modernímu rocku s prvky moderního metallu s minimálními s decentními vlivy tradičního akustického hudebního folku a právě i tím mě dnes bohužel i nejvíce hudebně už osobně dnes hluboce zklamaly, mám rád v jejich hudbě vždy více akusticky hudební folkovou a folk rockovou polohu tzv. "Melodic Heavy Folk", ale přesto vše Ukrajinské Veremiy dnes nejvíce hudebně už srdečně obdivuju a hluboce miluju, a nejvíce dnes srdečně miluju." Martin Dyntar
-
,,nehumánní česká společnost s Fialou a s Fialovou vládou v totálním rozkladu!, s Fialou k hluboké sociální patologii dnes nikdy není daleko. Pro peníze, pro západní kapitál a pro západní kapitalismus absolutně vždy vše, první i vždy poslední!" :-) :-) :-)
-
Sleduji ted ZEMĚ HOJNOSTI, pro mne nejlepší film Němce Wimma Wenderse. Muj nejoblíbenější. Mám z toho filmu alespoň na krátkou chvíli ten nejlepší pocit toho že život muže bit krásný a že stojí za to pro druhé žit. Kéž by ten pocit ve mne přetrval i po skončení tohoto filmu navždy. Je to nenásilne křesťanské road-movie o hledání svých rodinných příbuzných, je to film o hledání nového domova a s tím i své životní jistoty. Je to film o soucitu s druhými lidmi, je to film o vzájemném porozumění si svým nelehkym, obtížným a u srdce tíživym pocitům, je to film o již zmiňene životní jistotě s nalézáním a s objevováním své rodiny a domova, a s tím i vzájemné důvěry a životní jistoty. Je to film o nevyrcenych, o zatajovanych a o v sobe samém potlačenych dávných traumatech z války (ve Vietnamu), které se nevrátili zpět s teroristickými utoky na světové obchodní středisko z 11.zari, za kterými je nezdrava podeziravost a paranoia. Je to film o Americe, o stavu teto země po 11.zari po teroristickém útoku na New York. Film diváka zaujme pohyblivou a beztiznou kamerou v rukou Franze Lustiga a smutkem a steskem nostalgií krásně procitenou a dojemnou hudbou Thoma and Nackt a upřímným, důvěryhodným a přesvědčivým křesťanským kázáním zdejšího faráře. Michelle Williams a John Diehl v hlavních rolích.
-
Rak (21. června – 22. července)
Rak je vodní znamení, což znamená, že je emocionální, intuitivní a citlivý.
Má hluboké pouto se svou rodinou a blízkými a má silnou ochranitelskou
povahu. Je velmi vnímavý k potřebám druhých a umí poskytnout empatii a
podporu. Raci mají sklon být sentimentální a nostalgické a mohou se
snadno zranit, pokud jsou zraněni emocionálně. -
,,Ano, až teprve ted to slovo sex nebylo v kolonce mého komentáře rozházený! A to slovo je vždy nakonec duležitý i pro mě. Najdu dnes ještě nějakou nezadanou a svobodnou lišku v Trutnově? Věk kolem 30 až 46 let, vím je to sice hodně blbý věk na seznamování, taky jednou sami zestárnete a poznáte to možná nakonec i teprve sami jak je skutečně dnes těžký, jak je skutečně dnes obtížný a jak je skutečně dnes už nemožný se v tomhle blbém věku ještě dnes seznámit, ani to nezkoušejte, nestojí to dnes za to, nemá to žádný smysl, je to na nic, je to jen ztráta času, ale jediná dobrá zpráva je mužete si ještě dnes alespon vybrat z několik nabídek kritického řešení "vztahu" - bud skočit z mostu nebo pod vlak nebo se jít oběsit nebo se jít utopit (utopit se nejlíp v podnapilém stavu vždy doporučuju :-), jsem optimista :-) ,i protože: ,,Život vždy plyne jako řeka a je vždy jako moře a smrt je vždy krásná jako oceán.", ano přesně, právě to muže napsat už jen rak :-) ).." MD.
-
Právě ted sleduji a hlasitě poslouchám officiální hudební video klip k písni německých RAMMSTEIN! "Ich Will", je to zkurwená společnost! Nikdo dnes není "morálně" uplně bez viny na tom všem dnes ve společnosti už špatném!!! Němci si takových odvážných lidí, co projeví svoji největší kuraž, dnes alespon nejvíce cení, ale co vy? Vy tu takovým druhým lidem dnes už sami nepřejete bohužel už vubec nic dobrého, česká společnost dnes jen hluboce nejvíce hnije!!!, tady se už bude brzo dařit v Česku bohužel vždy jen největším swiním a dovolání svých práv nikde nebude už žádné, mám to i na srdci, ted se mě evidentně v Trutnově někdo osobně rád mstí, zkurwená česká povaha "Pracovitý, ale stejně swině!!!", mám to na srdci, budu na to stále myslet, občansky levicově aktivně angažuju se ted ve společnosti plně i svým psaním tak nejvíce jak jen osobně už mužu!, ale v Česku se bohužel už daří jen swiním a charakterní čestný sebedisciplinovaný slušný člověk na vše špatné ve společnosti doplatí vždy osobně už bohužel na vše vždy nejvíce a nemá často už bohužel sám nikde už vubec žádné dovolání, často už jako nepotřebný a vysoce vždy i nepohodlný. Německé RAMMSTEIN! ted v poslední době poslouchám hodně, rád sleduji officiální hudební video klip k písním "Ich Will" a "Mein Teil", nejlepší písně i officiální hudební videa německých RAMMSTEIN!, nechcete to tu vubec po pravdě už upřímně dnes slyšet, že tohle vše je největší dnes nejen duševní, ale vždy více i sociální patologie, která člověka často dotlačí k tomu že chce vidět druhé lidi dnes také co nejvíce dnes hluboce trpět a dotlačí ho především vždy k tomu že už ubližuje bohužel vždy rád!! (dnes z forenzního psychologického hlediska je to často vždy přirozená lidská reakce na osobně vytrpěné hluboké trauma!!!) Srovnejte si to v hlavě líp i vy, protože vždy po dobrém si dnes bohužel často hluboce už do svědomí už nikdo nikdy bohužel dnes už nesáhne, tohle je hluboký morální apel i na lidské svědomí, pokud ovšem ještě dnes vubec ještě nějaké je. Někdy o tom bohužel sám i pochybuju. Z mé strany vše. "EM ENDE" Martin Dyntar.
-
,,Přišlo vyrozumění z vnítřní kontroly. Nebylo to zbytečné jak jsem si myslel, tady v tom bezpráví je dnes skutečně těžké mit nějaké své skutečné dovolání spravedlnosti bez toho pokud se neobrátíte už v celé věci sami do TV na média, která vše zveřejní, teprve pak se bohužel vždy většinou skutečně nakonec i řeší mnohé věci ve společnosti, nechci uplně už podkopávat duvěru veřejnosti v médií, ale myslím si že pravdou nakonec je že vždy bohužel jen malí nepatrný zlomek všeho občanského lidského bezpráví se nakonec uspěšně dostane do TV do médií k zveřejnění mnoha věcí, o kterých často nemá veřejnost už dnes vubec vědět a kterých se dnes tzv. už nemá veřejně dnes otevřeně vubec mluvit, ale právě média, TV to vždy jediná často dokáže uspěšně vždy změnit." MD.
-
,,Křivé nařčení a křivé obvinění ze strany ředitelky RIAPSu a mé ambulatní psychiatričky DR. Zuzany Kozákové! Budete nakonec sama nejspíše obviněna i z mého vydírání!",,Křivé nařčení a křivé obvinění ze strany ředitelky RIAPSu a mé ambulatní psychiatričky DR. Zuzany Kozákové! Budete nakonec sama nejspíše obviněna i z mého vydírání!",,Budete v celé věci obviněna z křivého obvinění, vše jsem telefonicky ustně předal městské policii v Trutnově a ještě ji to celé předám dál rád v písemné podobě!",,Budete sama obviněna z mého křivého obvinění bez jakkýchkoliv už přímých dukazu, budete obviněna městskou policií v Trutnově a budete to celé muset sama vysvětlit i městské policii v Trutnově! i mé veřejné městské opatrovnici paní Gabriele Mačkové! Tyto informace od městské policie bude mit dnes už sama také, máte se sama skutečně také na co těšit bezpáteřní a nečestná psychiatrická DR. Zuzano Kozáková! se svými dnes tolik už nečestnými a špinavými svými bolševickými totalitními praktikami." Martin Dyntar.