Přejít na výpis diskuzí

Wim Wenders

OSOBNOST 30.9.2008 
599 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

muj nejlepší dnes filmový žebříček, resp. moje nejlepší dnes filmy, moje dnes nejlepší filmotéka: (samotné pořadí filmu už zdaleka vubec u mě už nijak neurčuje jejich oblíbenost podle pořadí): pozn. myslím si, že i rozhodně asi druhé hodně cinefilsky hluboce inspiruju a skutečně i hodně, i nejvíce dnes i cinefilsky už právě nejvíce překvapím velice kinoartově dnes i rozhodně ojedinělími a velice dnes už rozhodně i vzácnými filmovými snímky, protože vybýrám vždy jen svým srdcem a vždy jen svou správnou emoční inteligencí, proto i všechny ty uvedené, výše i zmíněné tu filmy jsou dnes tzv. i kulturně dnes vždy i jiné (je to v téhle dnešní povrchní konzumní totalitě už bohužel dnes všeho vždy tzv. dnes vždy velký, vždy i největší už kulturní šok!) a divácky vždy i velice i náročné, je to prostě komerčně dnes vysoce nezávyslé umělecké kino a rozhodně už i právě dnes už není bohužel divácky dnes vubec snadné se právě i k těmto komerčně dnes nezávyslým uměleckým filmum dnes divácky ještě už tzv. cinefilsky vubec dnes dostat, je to bohužel dnes velký divácký problém!, jsou to kinematograficky dnes unikátní, dnes velice ojedinělé a velice dnes i vzácné filmy, tzv. dnes kinematografické největší klenoty a skvosty, posudte nejlíp divácky dnes sami, taky mě ta filmotéka proto dala dloholeté divácky velice dnes náročné cinefilské usilí i proto také bez nadsázky to celé i divácky dnes rád uplně i shrnu, divácky dnes celé rád uplně i zrekapituluji do tzv. Absolute Kinoart best TOP 22!, možná pak i líp sami už nakonec pak i teprve už více pochopíte proč dnes tak hluboce nenávidím dnešní kinematografii a dnešní i konzumní dobu a konzumní dnes i společnost a dnešní typicky už pak jen právě americký film! V tom i předem také děkuji dnes nejvíce právě za pochopení!: 1. "Submergence" ("Až na Dno", 2017, režie Wim Wenders), 2. "Ein Augenblick Freiheit" ("Na Chvíli Svobodní", 2008, režie Arash T.Riahi), 3. "Oskar a Lily (i Lili)" ("Ein Bisschen Bleiben Wir Noch", 2020, režie Arash T.Riahi, velice vzácný film), 4. "On The Waterfront" ("V Přístavu", 1954, režie Elia Kazan), 5. "Shi-Gan" ("Čas", 2005, režie Kim Ki-duk), 6. "OldBoy" (2003, režie Park Chan-wook), 7. "American History X" ("Kult Hákového Kříže", 1997, režie Tony Key, postprodukčně režijně má na filmu dnes i největší svuj podíl právě americký herec Edward Norton!), 8. "Baader Meinhof Komplex" (2008, režie Uli Edel), 9. "Die Fremde" ("Cizinka", 2010, režie Feo Aladag), 10. "Salt and Fire" ("Sul a Ohen", 2016, režie Werner Herzog), 11. "Chlapi ne Muškaru" ("Chlapi Nepláčou", 2017, režie Alen Drljevič), 12. "Modern Times" ("Moderní Doba", 1936, režie Charlie Chaplin), 13. "Sjunde Inseglet" ("Sedmá Pečet", 1957, režie Ingmar Bergman), 14. "Prestuplenije i Nakazanije" ("Zločin a Trest", 1970, režie Lev A. Kulidžanov), 15, "Leto" ("Léto", 2018, režie Kirill Serebrennikov), 16. "Se7en" ("Sedm", 1995, režie David Fincher), 17. "Pride and Glory" ("Hrdost a Sláva", 2008, režie Gavin O'Connor), 18. "Zielona Granica" ("Hranice", 2023, režie Agnieszka Holland), 19. "Palermo Shooting" ("Přestřelka v Palermu", 2008, režie Wim Wenders), 20. "Every Thing Will Be Fine" ("Všechno Bude v Pořádku", 2015, režie Wim Wenders), 21. "Land of Plenty" ("Země Hojnosti", 2003, režie Wim Wenders) a poslední i 22. "Je Třeba Zabít Sekala" (1998, režie Vladimír Michálek). Volnomyšlenkář a levicový humanista Martin Dyntar dnes za "lepší" Trutnov.

• MartinDyntar

Ενδελέχεια - Best of (Official Audio) na YOU-TUBE, "Best Of Endelehia" 01:05 (05 min) hod. melodicky i lyricky nejvíce dnes překrásná melancholická balada "Mikri Istoria", kterou mám dnes od řeckých Endelehia nejraději. Martin Dyntar

• MartinDyntar

ORTEL - FALEŠNEJ SVĚT na You-Tube, ,,jsem rád že dnes alespon trochu
    potěším českého vlastence, textaře a zpěváka Tomáše Ortela, protože
    stejně tak i pro mě to je dnes "Falešný Svět", hodně moc falešný, hodně
    moc konzumně povrchní, pokrytecký, nehumánní, nelidský, chorobně
    nemocný, tvrdý i nemylosrdný a krutý, kde je dnes skutečně i upřímně
    dnes už těžké najít své místo dnes ve společnosti a žijeme dnes bohužel
    už ve světě ve kterém už dnes i zvířata se k sobě dnes chovají
    tolerantně vždy mnohem líp i tolerantně vždy více než dnes sami lidi či
    lidé, podívejme se na zločinecké špinavé totalitní praktiky a na
    zločinecké nelidské, nehumánní zákony dnes v samotném Rusku jak lidé
    nejen každodenní cenzurou a každodenní politickou perzekucí dnes nejvíce
    už trpí, u nás máme po vzoru slavné Ameriky, která je dnes s arogantním
    republikánským diktátorem a s republikánským radikálem Donaldem Trumpem
    dnes sama hluboko v prdeli, i západní pop kulturně dnes velkou či
    největší i konzumní totalitu všeho ve společnosti i velkou a největší
    dnes i byrokratickou totalitu ve státní zprávě i bohužel dnes velkou
    kybertotalitu o které i zpívá právě sám Tomáš Ortel." MD.

• MartinDyntar

Polské stíhačky opět ve vzduchu. Rusko provokovalo poblíž Británie, tzn. ,,jinými slovy mezinárodní válečný konflikt Ruska s NATO se skutečně konečně pomalu dnes blíží. Hurrrá!!! Všichni s Tomášem Ortelem v čele českého odboje vzhuru do boje za českou vlast která nám sama dala velké howno." 🙂 MD

• MartinDyntar

,,a ze všeho dnes nejhorší je vždy co největší masový konzum uplně často zbytečných i neduležitých dnes informací na sociálních sítích, kterým dnes i bohužel věnujem čas a největší i svou pozornost i permanentní lhaní a permanentní lži a permanentně nejvíce dnes špinavé a hluboce prohnilé obchodní praktiky a obchodní marketingové triky současných influencéru dnes na You-Tube, který jsou sami často bezpáteřný i bezcharakterní!
    a vysoce vždy uplatný a vždy už marketingově sami dnes nejvíce
    vypočítavý a potřebují sami vždy jen největší finanční zisk a svou finanční vždy největší provizi z každé jejich reklamy a obchodní vždy jejich propagace dnes na You-Tube." Martin Dyntar, Trutnov.

• MartinDyntar

,,Ne kdepak parchanti český napálil jsem vás!, říkalo se to o nás už za Rakouska-Uherska a platí to o to více bohužel i dnes." 🙂  MD.

• MartinDyntar

,,Forenzní psychologové dnes otevřeně tvrdí že každá zkušenost s duševním onemocněním vždy nakonec vede k hluboké a k největší osobní mentální vyzrálosti a k osobní mentální vyspělosti, přesto všechno že dnes lidé s touto dobrou zkušeností, která je posune v životě vždy hodnotově dál, (tato zkušenost s duševním onemocněním má vždy velký smysl, protože hluboce mění a nejvíce dnes i hluboce vždy proměnuje žebříček osobních hodnot, osobních vždy priorit v životě), nejsou i z hlediska forenzních psychologu dnes pro společnost ani sami sobě nikdy už nijak více nebezpečný než dnes běžná populace ve společnosti a z hlediska i forenzních psychologu tyto lidé bez ohledu právě už dnes na svou psychiatrickou diagnozu, která má vždy zustat pečlivým a dukladným vždy přísným soukromým lékařským tajemstvím často kvuli samotné častné snaze právě i kvuli dnes psychiatrické diagnoze tyto lidi pak stigmatizovat, v jejich právech často znevýhodnovat, diskriminovat a právě i kvuli samotné psychiatrické diagnoze je vždy často i zdiskreditovat, ta snaha o to ve společnosti dnes bohužel stále ještě je tvrdí právě i forenzní psychologové, a z hlediska forenzních psychologu i tyto lidé s touto zkušeností s duševním onemocněním, o kterém je dobré nemluvit jako o duševní nemoci ale vždy mnohem více vždy jako o samotné osobní vždy životní zkušenosti právě s duševním onemocněním, navzdory své psychiatrické diagnoze, která má zustat pečlivě a dukladně vždy soukromě dnes přísně chráněným lékařským tajemstvím, už bez ohledu na svou psychiatrickou diagnozu svého onemocnění jsou stejně tak vždy bez rozdílu s běžnou populací ve společnosti u sebe dnes schopni svého vysokého náhledu na svuj zdravotní a duševní stav, forenzní psychologové také nejlíp vědí že zdaleka není to v jejich "léčbě" zdaleka jen ani tak o psychiatrických práškách jako vždy mnohem více o osobním náhledu na svuj zdravotní a duševní stav, ale přesto vše, přes všechny závěry forenzních znalcu a forenzních psychologu másová média se dnes vždy destigmatizační kampani ve společnosti, tak jak ji dnes často právě nahlíží a často i preferuje, upřednostnuje a prosazuje ve společnosti dnes NUDZ a mnohé neziskové oprganizace ve společnosti typu RIAPS či PDZ dnes bohužel stále ještě nejvíce sami vždy vyhýbají, jsou vysoce politicky uplatný a vysoce politicky dnes sami hluboce prohnilý a zkorumpovaný!" Volnomyšlenkář a a občansky levicově politicky dnes demokraticky aktivní levicový humanista Martin Dyntar dnes v české společnosti, coby česká obdoba Andrease Fregeho známějšího dnes mediálně vždy i mnohem více pod jeho právě dnes uměleckým pseudonymem Campino dnes ve společnosti. MD.

• MartinDyntar
    Клип: Россия - Игорь Тальков (HD) / Clip:
    Russia - Igor Talkov (HD) aneb "MD. přesvědčený komunista tělem i duší!
    Vzkaz paní Danihelkové z UP: ,,Na mě se tu nikdo kapitalisticky rád
    přiživovat a bohatnout v tomhle politicky pravicově dnes zkurweném státě
    rozhodně už nebude! To raději chcípnu! a nejen to!..." 🙂

• MartinDyntar

,,Dnes končím! Ted už právě tu končím se svými komentářemi! Už to nemá dál stejně žádný smysl, napsal jsem tady toho dost, jsem s tím plně spokojený. Aktivně občansky jsem se tu angažoval ve společnosti se svým psaním a jsem s tím dnes plně spokojený'! Napsal jsem tady komentářu už dost a je o čem nejen z mé strany hluboce přemýšlet, jsem s tím plně spokojený a stejně už sám téměř ani nemám už v sobě potřebu se k tomu dál vracet, at každý mé stránky prolistuje zpět a líp pak i teprve pochopí že jsem se tu snažil ve společnosti dnes některé věci mnohem líp změnit, nelze nikdy vytrhnout některé věci z kontextu všeho o čem jsem tu všem psal, má to svou správnou tématickou návaznost a mé komentáře nikdy nejsou tématicky už jednotvárné, nikdy nejsou tématicky už monotonní, mé komentáře jsou vždy vícetématické, vždy tématicky nesmírně bohaté, tím jsem tu vždy nejen polemicky, ale zpoloviny vždy i téměř i esejisticky sám nejlíp přispěl ke svým komentářum, kdo prolistuje mé komentáře o několik stránek zpět teprve líp vše pochopí, z mé strany konečně ted vše." MD.

• MartinDyntar

,,forenzní psycholožka Julia Shawová a její kniha "Zlo - Věda o Temných
    Stránkách Lidství" (vydalo Paseka, 2019, 260 stran.), kapitoly: 13.
    "Uvod: Hlad", 25. "Váš vnítřní sadista: neurověda zla, o Hitlerově
    mozku, agresi a psychopatii.", 55. "Předurčení k vraždění: psychologie
    lačnění po krvi, o sériových vrazích, toxické maskulinitě a etických
    dilematech.", 83. "Přehlídka stvur: dekonstrukce divnosti, o klaunech,
    zlém smíchu a duševních chorobách.", 109. "Dvě tváře technických
    vymožeností: jak nás mění technologie, o pirátech nebes, zlých robotech a
    kybertrolech.", 135. "Perverzní jak prase: vědecké pozadí sexuálních
    deviací, o sadomasu, coming outech a zoofolii.", 169. "Lov predátora:
    jak porozumět pedofilum, o pochopení, prevenci a polidštění.", 189.
    "Hadi v kravatách: psychologie skupinového myšlení, o paradoxech,
    otroctví a etické slepotě.", 221. "A já nic neřekl: věda o vyhovění, o
    nacistech, kultuře znásilnění a terrorismu.", 255. "Závěr.", 263.
    "Poděkování.", 265. "Poznámky.", 293. "Rejstřík.", závěrem 10 věcí,
    který by měl každý vědět o zlu: 1. ,,Označovat lidi za zlé je lenost.",
    2. ,,Mozek každého z nás je trochu sadistický.", 3. ,,Všichni jsme
    schopní vraždit.", 4. ,,Naše divnoradary nestojí za nic.", 5.
    ,,Technologie mohou nebezpečí ještě posilovat.", 6. ,,Sexuální deviace
    jsou celkem běžné.", 7. ,,Všechny stvury jsou lidé.", 8. ,,Peníze
    odvádějí naši pozornost od bolesti a škod.", 9. ,,Kultura nesmí promíjet
    krutost.", 10. ,,Musíme mluvit o nevyslovitelném.", poznámka Julii
    Shawové závěrem: ,,Nakonec bych na vás měla jednu prosbu: přestante
    prosím lidi, jejich chování nebo události označovat za ,,zlé". Pomíjíte
    pak duležité nuance, které tvoří základ příslušného chování. Místo toho
    vás chci povzbudit, abyste přemýšleli o nemyslitelném, mluvili o
    nevyslovitelném a vysvětlovali nevysvětlitelné, protože jenom tak se nám
    podaří odvracet to, co jiní považují za neodvratitelné. Je načase zlo
    přehodnotit.", ...mými slovy: ,,Asi ano, jenže žijeme dnes v nehumánní, v
    nelidské, v nemocné v tolik dnes bezohledné, arogantní a netolerantní
    nejen české společnosti, ve které jsme si bohužel dnes už zvykli na to
    si vždy ubližovat rádi, vidím nejen v české společnosti lidskou
    povrchnost a hluboké lidské pokrytectví, nekomunikaci ve vztahu a
    nezájem o komunikaci ve společnosti vždy o těch skutečně teprve
    duležitých dnes věcech, přičítám to dnes každodenní a všudepřítomné
    západní americké pop kultuře dnešní másové zábavy, na kterou je dnes i v
    TV v masových médiích často bohužel vše vždy marketingově dnes ve
    společnosti vždy všechno systematicky pečlivě, velice precizně a
    dukladně vždy vypočítané a hodnotám masově dnes konzumní společnosti.
    Osobně mám dnes nejvíce špatné zkušenosti se společenským stigmatem a se
    společenskou stigmatizací duševního onemocnění dnes ve společnosti, kdy
    se tím zvenku vždy jen co nejvíce už tlačilo právě vždy na mé hluboké i
    největší vždy osobní sebestigma, není to jen neetické, nepříjemné a
    hodně bolestivé na duši i u srdce, ale je to dnes vždy velice povrchní a
    vždy i hluboce osobně pokrytecké, pro mě dnes i nepochopitelné, protože
    nikdo z nás už nemuže dnes s jistotou dnes vubec vědět kdo ve
    společnosti u běžné "zdravé" populace vždy dnes má nebo vždy nemá vždy
    nějakou už poruchu osobnosti i bez tzv. už schválené officiální
    psychiatrické diagnozy! Hodně jsem se právě za to vše osobně rád velice
    nelítostně a velice nemylosrdně vymstil rád celé společnosti za všechno
    to její největší dnes společenské stigma, na které sama nemá dnes žádné
    své morální ani etické právo!" Volnomyšlenkář a levicový občanský
    aktivista i levicový humanista Martin Dyntar.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit