-
Příčiny násilí v nás samích - strach, který nemá vytyčené jasné hranice, nedostatek všímavosti, lásky a naslouchání si, nedostatek či absence vcítění, pozornosti a laskavosti, a emocionální msta!! Wim Wenders je svými filmy velmi pro společenský, Wim svými filmy, cestopisnými či hudebními dokumenty své filmové diváky pro sociálně vzdělává a vychovává, v tom je ctižádostivý, jedinečný, vyjímečný a nenahraditelný jinými, zvláště pak americkými filmaři. A také je v tom bohužel nedoceněný. Dnešní filmový diváci jsou slepé a tupé němé mainstreamové ovce vedené převážně americkou a Hollywoodskou filmovou produkcí, takový diváci nejsou pro sociální, jsou typicky pro trend americké konzumní společnosti, chtějí si osobně co nejlíp užívat a bavit se a nepřemýšlet už nad společenskými problémy druhých lidí, které se jich také dříve nebo později dotýkají. A co znamená ono slovo bít pro sociální? Levicově smýšlet, nemyslet a nestarat se jen sám o sebe. Myslet také na druhé lidi, přemýšlet o jejich pocitech, o jejich současné životní situaci, zkrátka přemýšlet o jejich životě. A to Wim Wenders svými filmy a dokumenty přesně dělá a kdo vubec ze současných druhořadých amerických filmařu něco takového muže o sobě otevřeně s jistotou říct?!!! Pro američany bohužel je a bude filmová zábava a finanční zisk nade vše!!! Nad životy druhých lidí!! Američani v tom jdou tím nejhorším příkladem ostatním, představují dnes špatný vzor pro Evropské filmaře!! Odsuzuju pro americkou konzumní společnost k tomu nejhoršímu zániku pro společenského chování lidí, americká konzumní společnost představuje to skutečné a největší ZLO které muže bít!!
-
oprava: ,,influencéru".
-
Melancholie - "lepší" slovo pro depresi #zeživotabipolárky viz. YOU-TUBE. (od Teryll Art)
-
,,Pro ty co tomu vubec správně nerozumí, v
písni "Sonne" je hluboká a krásná hudební metafora německých RAMMSTEIN! "Nové
Německé Tvrdosti", hluboké a krásné podobenství o tom že všichni vždy těžce
žijeme a vždy těžce a obtížně přežíváme ve tmě a všichni dnes toužíme po
lásce a nevinnosti. Je v tom krásná a hluboce i pravdivá metafora.
Nejvíce vždy upřímně miluji od německých RAMMSTEIN! právě dnes tu to
jejich písen." Martin Dyntar
-
Stigmatizace, její prokázání má být trestný čin! Nesmí se to ve společnosti dít!, vede k diskriminaci, vždy ke znevýhodnování jak v partnerskem a v mezilidskem vztahu tak vždy i na trhu práce! Prostě malá destigmatizační osvěta na osobnostech.cz jen prospěje.
-
Německé RAMMSTEIN! ted od srdce sám miluju hodně a skutečně dnes nejvíce jejich dnes už officiální hudební videa dnes k jejich písním "Mutter" (nesouzním vubec s písní, jsem na tom dnes stejně podobně jako téhdy Andreas Frege ve svém officiálním hudebním videu právě ke své písni "Nur Zu Besuch" německých Die Toten Hosen, ale právě po samotné podmanivě melodické stránce je právě písen "Mutter" dnes skutečně největší hudební skvost a největší hudební klenot), "Sonne" (zpívám rád vždy do refrénu samotné písně, skutečně hodně podmanivá, hodně v německém jazyce dnes melodicky krásná a hodně i vyjímečná písen), "Ich Will" (durazná silná a ostrá kritika masových médií i podpory tragického lidského osobního heroismu), "Im Nebel a "Mein Teil" (obraz nejen dnes duševní, ale i sociální hluboké patologie), takže i nejlepším ted závěrem k jejich hudbě právě dnes německých RAMMSTEIN!, rozhodně přesto všechno dnes už nejsem jejich skalním hudebním nadšencem ani velkým hudebním fanouškem, protože industriální metall v "Nové Německé Tvrdosti"
je mi dnes hodně hudebně vzdálený, i když dnes nejlíp vím že právě
samotné hudební album "Mutter" (2001) bylo tím dosud, do dnes i vubec už
dnes nejlepším hudebním albem německých RAMMSTEIN!, které posluchačsky
osobně z minulosti také dnes duvěrně nejlíp osobně dnes znám, protože
právě s hudebním albem "Mutter" (2001) jsem u německých RAMMSTEIN! kdysi
v německé rockové hudbě jako rocker téhdy i teprve začínal, pak přišel
největší hudební zlom v podobě hudebního alba "Auswartsspiel"
západoněmeckých DIE TOTEN HOSEN! a přešel jsem více hudebně pak nakonec
právě od německých RAMMSTEIN! více k nim, více k německému punk rocku i k
hard rocku, ale právě německých RAMMSTEIN! jsem se v těžké emoční
deprivaci s těžkou a s hlubokou depresý v životě naposlouchal právě
osobně nejvíce, od hudebních alb "Herzeleid" (1995) k albu "Sehnsucht"
(1997) a nejvíce pak právě po jejich dnes nejlepší hudební album
"Mutter" (2001), které jsem opakovaně hlasitě téhdy poslouchal rád snad
už nejvíce (možná za celý rok přes i více jak 100 jeho poslechu), mnohem
více přirozenější je mi skutečně německý Rock dnes mnohem více v hudbě, v podobě právě západoněmeckých DIE TOTEN HOSEN! i některých dnes už i písní německých BOHSE ONKELZ! a IN EXTREMO!, ale právě u německých BOHSE ONKELZ! a německých IN EXTREMO! jich dnes samo o sobě těch právě jejich mnou oblíbených
už písní rozhodně už nikdy moc není, je jich vždy o to mín., mám dnes
hudebně srdečně nejvíce osobně duvěrně dnes už víc hudebně oblíbené
Ukrajinské hudební OKEAN ELZY! (mám jejich na 8 už jejich hudebních alb)
a Ukrajinské VEREMIY! (3 jejich nejlepší hudební alba z let 2012 až
2016) i německé DIE TOTEN HOSEN! (ve formátu MP3 z MyFreeMP3vip-net. na
stažených 220 jejich písní, na 4 jejich dnes nejlepší hudební alba z let
1993 až 2004 krom jejich nejlepší hudební výběrovky "Alles Aus Liebe -
40 Jahre" také dnes ve formátu MP3) a stále i vyjímečně dnes ještě i
kanadana a folkaře a snad dnes i největšího hudebního flegmatika
LEONARDA COHENA! (celou kompletní jeho hudební diskografii v MP3, která
se mě ani celá hudebně dnes vubec nelíbý krom jen 4 hudebních alb "Songs
of Leonard Cohen", "Song From a Room", "Songs of Love and Hate" a "Ten
New Songs", které i jediné dnes ještě občas hudebně dnes poslouchám) a
ruskou melodickou populární, resp. pop rockovou hudbu podrobně
posluchačsky dnes nejlíp hudebně celou zmapovanou právě od samotných
jejich 80. let dnes i nejvíce právě po rok 2012 (v MP3 formátu ze
stažené výběrovky nejlepších ruských populárních, resp. pop rockových
písní po rok 2012! pod hudebním názvem "Ruský Rock - 100 nejlepších
ruských písní 1980 až 2012!"), jak jsem i nejvíce hudebně psal, zustávám
v hudbě dnes osobně i mnohem více vždy u němčiny, právě u německého i
Ukrajinského a Ruského jazyka dnes právě s hudebními skupinami s
německými DIE TOTEN HOSEN!, s Ukrajinskými VEREMIY! i OKEAN ELZY!, to je
dnes duše a srdce celé dnešní Ukrajiny a s některými i písněmi kanadana
a folkaře LEONARDA COHENA!, které nejsou hudebně dnes vubec špatné, i
když jich v osobní oblibě dnes u mě osobně moc už není, přesto si ke
COHENOVY dnes svou cestu také ještě najdu, zmíním rád jen některé dnes
jeho nejlepší písně, většinou už právě i milostné, romantické textařsky i
melodicky dnes i nejvíce podmanivé sugestivní hudební duety se
zpěvačkou Sharon Robinson, které dnes srdečně nejvíce miluji a nejvíce
dnes poslouchám, tady jsou všechny ted i zmíněné: "A Thousand Kisses
Deep", "Boogie Street", "Land of Plenty", "The Letters" a jedna z dnes i
jeho posledních hudebních písní "Happenes to the Heart", ano vím, to co
dnes už celé i nejvíce už hudebně poslouchám je dnes nakonec vždy i
celé dnes otázkou hudebního sluchu v sobě, a ví se že právě melancholici
právě častěji skutečně sami mají hudební sluch, a nejen vždy jen
částečný, viz. největší hudební velikáni v klasické hudbě Johann
Sebastian Bach, Franz či Ferenc Liszt atd. MD. -
Игорь ТАЛЬКОВ - Лучшее Кумиры 90-х Видеоальбом na You-Tube, nejlepší
pruřez vrcholnou hudební tvorbou nepohodlného a zavražděného
protirežimního ruského zpěváka a folkaře Igora Talkova. MD -
Ve svém oboru vysoce vzdělaný, vysoce fundovaný a vysoce profesionální, svědomitý, zodpovědný a dusledný, pečlivý a vysoce vzdělaný a vysoce profesionální MUDR. Vladislav Oliver Borovanský s vazbami na Německo (proto ho mám srdečně rád a vážím si ho upřímně, měl jsem k němu jako jeho pacient velkou duvěru!) dal na oddělení S8 výpověd a po jeho samotném odchodu už tu také dál být a zustat dál také vubec nechci (ano mit domov, mit se kam vrátit nejsem tu), sem tzv. vysoké kapacity v oboru psychiatrie či psychologie až na výjimky do Kosmonos vubec nechtějí, každý od tud raději odchází pryč!, je tu zprominutím zkurwený personál, který tu místo primáře Matějky vládne direktivně rád autoritářsky ustavně totalitně pevnou rukou a má ve všem místo primáře Matějky, který nemá odvahu se špatnému přístupu personálu postavit a podmínky napravit k (mnohem více) dustojnému! zacházení s pacienty na oddělení S8 vždy ve všem poslední své slovo, mám tu konflikty se špatným personálem, tak to vše ideálně řeším raději pak delšíma vycházkama s poslechem německých DIE TOTEN HOSEN! (ano "SCHEISS WESSIS" to tu bohužel není!) a obávám se že mi to tu za ty konflikty ještě nakonec dají tzv. soudně, mají v tom volnou ruku, pro ně ideální, personál na oddělení S8 pacienty zbytečně buzeruje i obsedantně kompulzivní poruchou několika sester a šikanuje kvuli každé maličkosti, zamyká jim pokoje a vyhání je jak dobytek v pracovním lágru či v koncentráku na chodbu vždy pravidelně vždy v době od 16:30 přibližně do 19:15 až 19:30 i déle a některý sestry už mají asi syndrom obsedantně kompulzivní poruchy a měli by se sami z toho nakonec i léčit, hodnocení Kosmonos nejen jejich oddělení S8 na internetu jako psychiatrické nemocnice je převážně negativní a převážně špatné, málokdo to po své osobní zkušenosti druhým lidem tu psychiatrickou hospitalizaci skutečně doporučuje, ano vysoce chválím přijmové oddělení A12 Kosmonosy velice vstřícné, laskavé, milé, hodné, zkušenné a empatické skvělé a také i vyjímečné primářky Evy Pokorné s výjimkou dnes polootevřeného skupinově dnes psychoterapeutického oddělení K20! vedle přijmového oddělení A12 vynikající primářky Evy Pokorné se skvělým personálem asi nejvhodnější oddělení v Kosmonosech na Kosmonosy jejich upřímně i špatnou a negativní pověst a špatné poměry právě především díky doléčovacímu oddělení tzv. na S8, jinak právě doléčení na oddělení S8 je absolutně už uplně přesným opakem přijmového oddělení A12 laskavé primářky Evy Pokorné s empatickým a s vysoce profesním zkušenným personálem a právě tzv. dolečení v Kosmonosech na oddělení S8 připomíná přístupem personálu k pacientum více totalitní praktiky před rokem 1989, pracovní lágr či kriminál v jednom. Martin Dyntar
-
Jak jsem mohl v textu opomenout nechápu, byl to samozřejmě Carl Gustav Jung, ale ani to už by se mě do celého textu komentáře v kolonce bohužel už ani jeho jméno nakonec nevešlo. Vše jsem musel v komentáři celý text bohužel už osekat a zkrátit.
-
23 věcí, který by měl každý vědět o zlu aneb britská forenzní psycholožka Julia Shawová s mím doslovem (celkem 23. odpovědí), forenzní psycholožka Julia Shawová: 1.) Označovat lidi za zlé je lenost., 2.) Mozek každého z nás je trochu sadistický., 3.) Všichni jsme schopní vraždit., 4.) Sexuální deviace jsou celkem běžné., 5.) Všechny tzv. stvury (agresoři, násilníci, vrazi, psychopati, sociopati..) jsou vždy lidé., 6.) Peníze nejlíp odvádějí naši pozornost od bolesti a škod., 7.) Musíme vždy otevřeně nahlas mluvit o nevyslovitelném., 8.) Zlí jsme bez rozdílu všichni. (vybráno z knihy "ZLO." ...aneb "Věda o temných stránkách lidství.", česky. nakl. Paseka, 2020). Muj doslov!:..., 9. Sado-masochismus je v naší lidské přirozenosti., 10.) Musíme vždy otevřeně nahlas mluvit o tabuizovaných věcech ve společnosti., 11.) Musejí se vždy změnit podmínky (prostředí, výchova atd..), aby člověk nebyl zlí! Musejí být vždy více lidštější, vždy mnohem více humánnější pravidla v rámci přirozené autority! (každý potřebuje s sebepřijetí i k přijetí větší benevolenci, lásku a duvěru, toleranci a respekt.), 12.) Neodsuzujme druhé lidi, kteří jsou pro nás zlí, snažme se místo toho raději aby měli sami tyto lidé nakonec soudný usudek vždy sami nad sebou!, at se to zdá vždy jakkoliv už nemožné., 13.) Tahle společnost nesmí zustat k sobě dál bezohledná a lhostejná! Každý z nás má v sobě tendenci reagovat na hněv vždy hněvem, na nenávist svou nenávistí, to je to nejhorší co mužeme vždy udělat. Snažme se druhé lidi nezaujatě více i lépe vždy chápat a odpouštět si vždy sobě i druhým lidem kolem nás, protože tahle společnost nejen svým už bezohledným tlakem na výkon a svým uspěchaným a rychlím, bezohledným a tvrdým kapitalismem je sama k sobě bezohledná, zlá a sadistická, je sama nehumánní, je sama nelidská a nespravedlivá., 14.) Po dobrém si hluboko do svědomí nikdo z nás už nikdy nesáhne., 15.) Respekt ke svému svědomí a ke své osobní cti vždy vede přes depresivní stavy, resp. se dosáhne vždy přes depresivní stavy., 16.) Svá osobní lidská sebeucta se dlouho vyvíjí i mění zkušenostmi a komunikací, díky vzájemné partnerské a nejlíp vždy bezprostřední komunikaci se vždy pak odbourávají stereotypně vždy zafixované naše osobní předsudky., 17.) Skutečné zlo není nikdy v lidech, ale vždy jen ve vzdálenosti mezi nimi samími v nedostatku jejich komunikace! Každý z nás je vždy vrozeně dobrý.. 18.) Platí právo na lidskou dustojnost u lidí se zkušeností s duševním onemocněním, nesmí ve společnosti nikdy chybět respekt k jejich osobní lidské dustojnosti!, 19.) Být čestným se nevyplácí!, respekt ke cti a ke svědomí není nic (resp. není nikdy výhodné) pro většinovou společnost, - je jen pro skutečně dnes hodnotově silné jedince., 20. Všichni bez rozdílu do jisté míry potlačujeme v sobě své přirozené instinkty., 21.) Sadismus v sobě všichni potřebujeme pro přežití., 22.) Je pokrytecké druhé lidi označovat za zlé!, 23.) Každá dehumanizace má svá pravidla - otevřené Stigmatizování a Démonizování dané osoby často přes verbální agresivitu přes písemné nebo verbální pomluvy často s cílem aby dané osobě často i fyzicky ublížil pak někdo jiný, kde chýbí už jakkýkoliv osobní kontakt, kde často chybí vzájemná partnersky často už pak duvěrná komunikace s danou osobou, kterou často už pak nejlíp skutečně pak dobře duvěrně osobně už pak nikdo vubec nezná., 23.) Tahle společnost je sama bezohledná!.. je plá bezohlednosti! Musíme být k sobě více tolerantní i vždy více benevolentní a mnohem více vždy ohleduplný a mnohem více i chápaví než jsme, nestačí nikdy trestat!.., každá partnerská komunikace by měla být naplněna ochotou naslouchat, chápat a pomoci, by měla být naplněna tolerancí, vzájemnou duvěrou a vždy vzájemným i respektem.. (Martin Dyntar)