-
citát o duvěře, přátelství a lásce: "Duvěra,
to je to jediné co vám člověk muže dát. Láska, to je to
když člověk muže být už plně sám sebou před druhým člověkem a nemusí mít už žádné přetvářky ani masky, ani si
už dávat pozor na to co druhým lidem říká. Chovat se mezi sebou
nezištně a bezelstně jako malé děti, ale přitom milovat se svědomitě a zodpovědně pak jako už právě dospělí mezi sebou.
Přátelství, to je to co by se nemělo nikdy už využívat.
Přátelé jsou rodina, kterou si jednou vybereme. Mnohem častěji však
většinou
bohužel přicházejí už lidé, kteří si na naše přátelé jen uspěšně
hrají. Sebeláska, to je to co
většina lidí už nemá, ale v životě potkáte jednou vždy nějakého člověka,
který vám dá tolik, že si dokážete věřit a milovat pak i sami sebe..." (věnováno Wimu Wendersovy, bohužel si to Wim nepřečte, ale moc si ho lidsky vážím, mám k němu silný respekt)
-
,,mé tolik znamenité, vynikající i hodně i vyjímečné komentáře tématicky právě k hudbě se tu v tom všem balastu bohužel už uplně ztratily, asi to někoho od celkového čtení mích předešlích diskusních komentářu už uplně odradí je mi to upřímně dnes nejvíce líto, psal jsem to bohužel v té vší ostré a velice i radikální kritice sociálních sítí a influencéru na You-Tube vše precizně systematicky už tak hluboce psychoanaliticky nakonec dobře nepromyšleně vše v komentáři vždy spontánně a velice vždy už uspěchaně rychle, občas musím také za liškama jinam, taky si tu nikdy v komentářích bohužel osobně moc neodpočinu, proto tu všem předem děkuji za jejich pochopení." Martin Dyntar
-
,,Ano slyším jasně! Sociopa. Fiala se mi
směje se slovy: ,,Když nemáš kapitál, když nemáš peníze na charakteru
dnes nezáleží, jsi pak u druhých lidí stejně vždy největší hovn. Já si
5000,-titisícovou korunou rád vytírám v poslanecké sněmovně vždy prde. a
druhý se přede mnou vždy rádi svuj hřbet ohnou! Však ty se na UP kvuli
superdávce ohneš rád taky!" Vzkazuju: ,,Ano ohnu ale s hlavou k umírání
hrdě vzhuru, ale vždy kvuli sobě a vždy jen před sebou! Ty nejsi člověk,
ale zrud.!, nic než další uspěšný chytrý a "vysoce" vždy vzdělaný
vypočítavý sociopa.!, který na lidi tam "dole pod sebou" vždy rád z
vysoka sere! Na každou swin. se vždy Fialo vaří v tomhle českém státě
voda! Na každého v životě jednou dojde! Jednou i na tebe, podívej se na
Slovensko na Ficu jaký měl osobně bohužel velké a největší už štěstí v
neštěstí!" MD. -
cituji sám Wimma Wenderse: "Zlo není v lidech, ale uměrně ve vzdálenosti mezi nimi samími" -vždy a většinou je to největší Zlo které na sobě nevědomky pácháme a které se tolik pak záměrně šíří v nedostatku už přímé, otevřené a v upřímně duvěrné vzájemné komunikaci, a zvláště pak v komunikaci tabuizované společností!! - tedy že je něco dogmaticky již předem dáno a už se o tom dál otevřeně nemluví a není potřeba o tom nadále pak otevřeně s druhými lidmi mluvit!! A to je vždy špatně!! Tato dogmata v nás častěji vytváří právě totiž náboženství a politika, proto je třeba je umět oddělit či rozlišit od našeho soukromého života, protože politika jak se vyjádřil kdysi právě WIMM WENDERS nepatří do našeho soukromého života!! Vlastně ta potřeba samotné prevence se dál jakoby ve společnosti vytrácí, a tím není možná pak ani učinnost a právní podloženost samotné represe!! A to protože prevence je vždy učinější a cenější než samotná represe, kdy postih trestem častěji už neřeší samotnou příčinu problému bohužel nikoho nezajímá - vydíme to v médiích přece totiž každodenně zase a znovu, kdy za právní vinu odsouzený člověk před soudem ke všemu nehorázně a bez jakkýchkoliv obav lže, zamlčuje svuj prohřešek či svoji vinu a častěji své právní viny vubec přitom nelituje a spíše rezignuje, a to protože mu jednoduše už není dána společností a justicí možnost vyrovnat se s mravní vinou svobodně po svém ku prospěchu celé společnosti jak sám teprve viník uzná za vhodné, třeba už samotnou svou obětavostí se pro druhé potřebné lidi na okraji společnosti na svobodě!! (jsem jinými slovy řečeno resp. pro alternativní trest, když už na něj dojde!!), kteří každým dnem strádají a trpí (viz. muj odkaz na rusa Dostojevského a na jeho fenomenální dílo "Zločin a Trest") Samotná represe totiž ještě nevede k nápravě člověka, zvláště tam kde je absence jakkékoliv prevence!! To je třeba si teprve uvědomit!! Existuje pro tento muj osobní předpoklad vedle Dostojevského jistě mnoho policejních a soudních dukazu - a když ne to tak studie knihy forenzní psycholožky Julie Shawové pod názvem "Zlo" aneb věda o temných stránkách lidství to plně potvrzuje - je coby jinak poučnou, zajímavou, přínosnou a duležitou osobní studií - forenzní psycholožka Julie Shawová nám v této knize nastavuje zrcadlo nás samích co nechceme o sobě už sami častěji vědět a slišet!! - že zlí dokážeme bít bez rodílu všichni!! Bohužel!! Osobní předsudky jsou ke druhým lidem ve společnosti přitom tak snadné, tak snadné téhdy kdy nám jsou informace zprostředkované pouze masovými médii aniž by jsme si pravdu ověřili sami, a když tu možnost či čas na to už nemáme, tak předem rezignujeme, ano tak to předem vzdáme!! - at pak za nás tedy rozhoduje většinová ona pro americká konzumní společnost. A to osobně já si už vubec nepřejii!! Je tady muzikant Tomáš Ortel upozornující texty písní Ortelu na bezpráví druhých obyčejných lidí páchané vysokou politikou... (nedopsáno) a přeci jen to nedokončené zakončím krásným citátem Alberta Camuse o tom že "V lásce je čest, když ta se ztratí láska bez osobní cti není nic!!" Děkuji Wimme!!, puvodně se totiž tento muj komentář měl týkat více tebe!!
-
Bývalí filmový kritik, kameraman, scénarista, režisér, nezávislý producent, fotograf, dokumentarista, esejista, spisovatel, univerzitní pedagog, teolog a vášnivý cestovatel, za své filmy posbíral řadu ocenění na MFF a získal čestné státní vyznamenání.
-
,,tady se taky cenzuruje!" :-)
-
Melancholici jsou upřímní a hodní lidé, jsem dobrosrdečný a hodně empatický, klidný i agresivně výbušny, komunikativní, otevřený a duveryhodny, ale dneska je to samej hajzl a společnost je dnes plná swini, necítím dnes vubec upřímné emoce z TV ani ze sociálních sítí, kde se každý touží dnes egoisticky arogantně bezohledně agresivně dnes prosadit a porovnávat se agresivně bezohledně arogantně neustále ve sledovanosti a čekat na laiky a chlubit se tím, dělat frajery, touží být youtubery nebo influencery a podvádět nejvíce a nejlíp vždy druhé lidi a tahat z nich jen peníze, lepší je na to zapomenout a seznamovat se raději přirozeně vždy bezprostředně, tím se učíme mnohem líp a mnohem více přirozené autoritě, na sociálních sítích nikdy nevíte kdo nezneužíva vaší důvěry a ochoty komunikovat, podvodníci s fake profily atd. a lidí jsou swine, pomlouvat budou na sociálních sítích druhé vždy rádi, je to nejjednodušší a nejrychlejší a nejsnadnější cesta jak ublížit, nenávidím sociální sítě pro ten důmyslný a precizní marketing toho co tam dnes máte nejvíce sledovat a čím se cítíte čím dál tím více deprimovani a osamělý a prestimulovany a zmrzačený, co vymývá vám tolik mozek, jak zpívá Tomáš Ortel je to Falešnej Svět plný falešných lidí co do huby si nevidí, swine za kamaráda lehko získat - tak dnes vypadají sociální sítě! MD.
-
,,Ředitelka RIAPSu Dr. Zuzana Kozáková přijde sama o licenci k výkonu
své ambulantní praxe, postarám se přes státní PČR v Trutnově o to
osobně. Neformuloval jsem možná své přirozené obavy v předešlích
komentáři k Lence Šilarové možná už nejlíp ale byli to skutečně jen
přirozené obavy, muj otec Josef Dyntar žije s takovou zrudou a ještě ji
dal do budoucna privilegia na svuj byt, přišla k němu s holou prdelí,
neměla vubec nic, je to byt mého otce a podřizuje se ji osobně tolik ze
strachu, cholerička Lenka Šilarová jako vypočítavá a mstivá agresivní
sadistka má skutečně sklony k nekrofilnímu sadism. a skutečně mě
nenávidí že jsem pro otce ve své těžké sociální životní situaci jen
největší finanční přítěž, proto tam s ní otec má neustálé spory a hádky,
jeho žena Lenka Šilarová i z hlediska forenzních znalcu a forenzních
psychologu jako cholerička je skutečně více (i častěji případně
nebezpečná) agresivní sadistka a je skutečně osobně rádá hodně
vypočítavá a skutečně i ráda hodně mstivá, nenávidí mě osobně v životě,
ze všeho v životě obvinuje ráda mého otce i mě osobně, byli to skutečně
proto jen přirozené obavy kvuli tomu všemu, které možná v předešlém
komentáři nevyzněli vubec nejlíp, ale o tom že je cholerička a agresivní
sadistka a má sklony k nekrofilnímu sadism. je vše skutečně dnes
pravda." Martin Dyntar. -
Psáno pro Dari: Poznal jsem Dari za 2 a pul roku na Chráněném Bydlení RIAPSu v Poříčí v Trutnově nejlíp. Dari je temperamentní, živelná, impulzivní, výbušná a přitom i klidná, má ráda ticho a svůj klid, je životem zklamaná stejně jako já, je hodně nedůvěřivá, chtěl jsem ji naučit důvěřovat, má ráda dobrou náladu, je ráda veselá a vtipná, vždycky mě rozesmála a tím povzbudila, je nedůvěřivá, umíněná, zásadova a tvrdohlavá, dokáže se naštvat a jít s emocemi ven a zraňovat, ale má dobré srdce, protože jí to je vždy rychle líto a přijde a omluví se vždy ráda, nerada se dohaduje a stejně jako já v životě nejvíce touží po klidném harmonickém vztahu bez hádek, je milá, hodná, laskavá, upřímná, vstřícná a vlídná, jen hodně zklamaná a nedůvěřivá a občas ještě naivní, že sama ještě vůbec neví co v životě sama vlastně chce, Dari je v České Republice svým zevnějškem, svým vzhledem a temperamentem dnes jediná Trutnovská Shakira, Dari má hluboce dobré srdce, trápila se v životě hodně a dnes si zaslouží v životě jen to dobré a nejlepší, má s ADHD s (...), upřímně moc rád bych ji v životě zase ještě někdy viděl, chybí mi v životě hodně, stýská se mi po ní k slzám hodně, chtěl jsem ji naučit duvere a pokoře, budovat lepší vzpomínky a ona mě učila toleranci a lásce, Dari je výjimečná a krásná holka, má hluboce dobré srdce a krásný úsměv, je veselá, vtipná a zábavná, slušná, svědomita, zásadova a zodpovědná, je ráda umíněná a tvrdohlavá, je více sangvinik, je hodně extrovertní, dokáže jít se svými emocemi vždy ven a to na ní nejvíce obdivuji a miluji, že nejen mě, ale i druhé lidi dokáže vždy rozesmát a povzbudit, to mi v životě dnes nejvíce chybí - radost, štěstí, dobrá nálada a spokojenost. Dari je někde hluboce uvnitř sebe vnitřně vyrovnaná, a právě to jsem v sobě skrze ní nejvíce u sebe hledal a na ní nejvíce miloval a vždy obdivoval. MD.
-
tím i dnes končím, hudba je pro mě duležitá, je to nejlepší lék na
bolest, na strádání i na ztrátu emoční péče a emočního i porozumění,
právě všechny ty písně jsem vybýral od srdce svým hudebním sluchem i
svým nejhlubším srdcem, podle své i vyspělé a správné své emoční
inteligence, podle své i mentální vyzrálosti, mentální i vyspělosti,
proto i moc doufám že osloví, zaujme a hluboce vždy inspiruje, protože i
upřímně se dnes nejvíce snažím právě o to aby bohužel i dnes stále
ještě jediný Monopol, jedinou nadvládu jako dnes i hudební Impérium
hudebně dnes bohužel téměř nad vším neměla v hudbě stále bohužel jen
samotná angličtina a jen angloamerický, britskoamerický největší dnes
hudební prumysl, který je i dnes masově mainstreamově už hudebně dnes
právě nejuspěšnější. Bohužel všichni už bez rozdílu dnes ale už žijem
vždy už ve společensky masově dnes konzumní totalitě, to co člověk dnes
vnímá vždy neustále, permanentně je co největší už masová spotřeba zboží
i informací na internetu, zboží, které člověk často ani kupovat nutně a
nezbytně k životu už vubec dnes nepotřebuje a na sociálních sítích jsme
neustále, jsme permanentně zahlceny často mnoha i zbytečnými podněty i
mnoha už zbytečnými informacemi, které člověk vnímat vubec nepotřebuje a
nedokáže už je často rozlyšovat co je z toho vždy nutně často k životu
nezbytné, problém sociálních sítí je v tom že člověk je v permanentní
ostražitosti a vždy v permanentní bdělosti, že má na sociálních sítích
dnes tisíce i miliony dnes už zbytečnými informacemi, které už člověk
sám upřímně i ani nepotřebuje dnes nutně vnímat ani už přijímat,
zahlcený a přestimulovaný mozek příliš mnoha podněty a že už i proto
dnes na sociálních sítích dnes nedokáže už svuj mozek už ani na chvíli
vubec vypnout, zapomenout na vše neduležité a na vše nepodstatné v
životě a odpoučnout si, protože je duležité umět si dnes od všeho ve
společnosti od všeho i v životě vždy už odpočinout, umět správně
relaxovat a umět také i svuj mozek vypnout, to dnes právě samotné
sociální sítě dnes už bohužel dnes nikomu už ani často nijak neumožnují,
největší smysl samotného lidského života je komunikovat ve společnosti
vždy co nejvíce dnes bezprostředně a co nejvíce už dnes i vždy
partnersky už osobně dnes duvěrně, aby se vždy i nakonec i teprve i
jedině už právě tak nakonec teprve i mohli plně odbourávat a plně i
řešit hluboce často už vždy dnes stereotypně dnes vždy zafixované často
špatné osobní předsudky k lidem a k mnoha věcem dnes ve společnosti, je
duležité dnes rozlišovat co je pro mě dnes duležité a čemu vždy budu
dnes věnovat svuj čas a svou pozornost, zda sociálním sítím, kde i často
vnímám, vstřebávám a přijímám dnes už bohužel nejvíce často to to co k
životu dnes už skutečně často ani zdaleka už vubec ani už nepotřebuju a
přesto i tomu často zbytečně už bohužel i nejvíce dnes už věnuju svuj
čas a svou pozornost namísto dnes nakonec právě toho abych i vždy více
dnes vyhledával i více vždy už i to co je právě pro mě dnes i osobně
nejvíce už dnes plně lidsky přirozené, a to je často už právě vždy i
nejvíce dnes už samotný dnes intimní právě život, prostě sex, a dnes i
také vždy právě i přírodu vždy samotnou a bezprostřední kontakty i
bezprostřední vztahy právě dnes ve společnosti, protože samotná
virtuální kyber realita dnes na internetu a s ní bohužel vždy i nejvíce
dnes také právě i dnes samotné už virtuální kyber vztahy na internetu je
sama o sobě dnes lidsky už hluboce nepřirozená, deprimující i
frustrující, lidsky dnes i neuspokojivá a lidsky vždy i hluboce už
neštastná, snad i protože už jedině i právě "Naturalismus je jediný dnes
skutečný realismus!", už psychoanalitik Sigmund Freud nejlíp věděl z
čeho osobní neurozy, vážné psychické problémy a vždy i samotné poruchy
osobnosti vždy lidsky pramení, právě vždy z potlačování nejen samotné
přirozené sexuality ale i často už samotné hluboce dnes lidské
přirozenosti, nejen i potlačování a umlčování právě dnes samotné hluboce
lidské přirozenosti, ale bohužel už dnes často i absence samotné dnes
hluboké lidské přirozenosti ve jménu doby a samotné vždy i společnosti,
ve jménu právě vždy dnes už samotných právě ustavních norem, konvencí i
náboženských tradic a mnoha byrokraticky dnes zbytečných byrokraticky už
jen dnes vždy bohužel zatěžujících dnes mnoha uředních příkazu a
nařízení, uředních vyhlášek a pravidel dnes ve společnosti, kdy i často
kvuli tomu bohužel už i dnes skutečné svobody a demokracie máme všude
bohužel vždy o to méně a vždy i nejmín, nejméně, je to dnes právě vždy
tak trochu jiná "totalita", "byrokratická dnes totalita", "uřední dnes
totalita"! Volnomyšlenkář a levicový humanista Martin Dyntar.