-
" Na jednu stranu bezesporu ve mně samém, 15 let hraní na konzolích a nezdravého života si jistě vybralo svou daň na mém intelektu,...
"
treba to vobec komentovat? -
Tak to je ta nejpitomější věc co jsem dneska četl a to jsem byl ráno na Novinkách *7*
-
Nic nerikajici remcani. Taky muzu zkritizovat uplne cokoli, ale smysluplny clanek z toho nevznikne. Ano, urcite spousta titulu vybira tolik penez, protoze hraci jsou nostalgicti, ale na druhou stranu v poslednich letech vychazeji proste jednoduche hry cilene na masy, kde se zanry prolinaji avsak ani jeden neni zpracovan poradne. Proto maji tyhle tituly uspech, jsou proste cilene na malou skupinu lidi a ten zanr co delaji, delaji poradne a komplexne.
-
K tomu úkolu jsem se ještě nedostal, ale něco málo se dá dozvědět z knih. V knize, "Ta, která ví", je napsáno,
že se jedná o Matku, Paní lesa, jedinou vládkyní Velenu, která se zbláznila a kterou zabily její dcery - ty tři dívky z bažin. Krev té matky zalila dub na Šeptajícím pahorku. Její duše odmítla odejít a tak ji dcery pod tím pahorkem uvěznily, kde zuří .
Kniha se dá najít ve Wyzimě, na hradě. -
KS aneb zpátky na stromy
Velice trefná glosa o KS hrách a hlavně těch dělané pro nostalgiky.
http://bonusweb.idnes.cz/analyza-kickstarteru-zhodnoceni-vydanych-her-glosa-fy3-/Magazin.aspx?c=A150512_134333_bw-magazin_srp -
Já to teda nehraju, ale takhle z obrázků mi ta nebarevnost přijde jako docela hezký způsob psychologizace hrdiny, který svět kolem sebe vnímá přes filtr frustrace a nenávisti.
No kdo ví, třeba vás autoři převezli a ve skutečnosti je to hra o tom, že násilí je pěkná nuda :o) -
Nekdo na multak Project Cars?
-
Nejzajímavější je asi quest Myší věž. Rozhodnutí sice nemá takovej dopad, ale je hodně zajímavej...
-
Beztak to je pirátskou kopií.
-
tym živým prostředím myslím samozřejmě jeho různorodost, barvy a stylizaci. A jdu se podívat zda je v Hatred možné dostat se k texturám, pokud ano tak dodat hře barvy nebude časem nejmenší problém.
-
Ja vim ze Postal je 20 let stara hra ale rict ze melo zive prostredi? Jedine co na tom prostredi bylo zive je to ze bylo barevne. Jinak to byl statickej obrazek kterej uz tenkrat vypadal jak kdyby ho pastelkama nakreslilo dvanactilety dite. V roce 97 sice nevychazeli ty nejkrasnejsi hry na svete ale zpracovanim prostredi teda postal nijak nevynikal ani mezi hrama z te doby.
Ja uznavam ze cernobila stylizace nemusi sednout kazdymu ale popravde s tim nemam nejmensi problem a tak nejak jsem s tim pocital. Opravdu se mi libi jak vykreslujou tu atmosferu a to jak ta hra pusobi prave tim ze barevna je jenom krev, ohen, majacky a veci co bouchaj.
Myslim ze je jen otazka casu nez moderi pridaji barvicky.... -
Postal 1 je 20 let stará hra, jakou grafiku si čekal? jenže to prostředí bylo živé a mnohem různorodější jak to co jsem zatím viděl v Hatred. Teď to už hrám a nedokážu si zvyknout na tu jejich bezbarvou stylizaci, kterou si sice usnadnili kvantum roboty ale člověk má pocit jakoby byl furt na stejném místě i když není. Destrukce je skvělá, střelba super, technicky to není vůbec špatné, smysl pro detail také super, možnost jezdit autem je vynikající bonus jenže o to víc mě mrzí, že to skutečně pokazily tou jejich uspávající šedou stylizací.
-
Tak hlavně že ty sis to koupil Jacku!
-
Co to meles vorechu? Postal mel pekne udelana ruzna prostredi a variaci nepratel? Mel deti a mrzaky? Podle me si pamatujes uplne jinou hru nebo proste kecas...
Jenom pro osvezeni pameti postal vypada takhle: https://www.youtube.com/watch?v=VDemhscUclA
Hatred ma docela slusnou grafiku a ma fakt pekne udelany prostredi a navic je tam skvela destrukce. -
Víra je snůška nesmyslů, boha si lidi vymysleli aby se měli k čemu obracet a modlit... ano nevěčím v něco co neexistuje to neznamená že nic není... škoda že se asi nikdy nedožijeme doby kdyby se přepisovali učebnice... a bible kvůli tomu že to vlastněě s tím cel,ým šajšárstvím bylo úplně ale úplně jinak... beztak budem pod drnem jako celá planeta. Ta (respkt lidi k tomu spějou).
-
Britský žebříček prodejnosti 22. týdne roku 2015: 1. Zaklínač 3, 2. Splatoon, 3. Grand Theft Auto V.
Tvl, Keyz, to je ale pěkně nesmyslná ontologie, co tu vymýšlíš. Můžeš se dohadovat, jestli existuje bůh, ale víra je naprosto nezpochybnitelně fakticky existující, stejně jako je existující ta tvoje nahota nebo Litvínov a Hašlerky. Sotva můžeš popřít fakt, že velká část populace má náboženská přesvědčení a na té víře zakládá svoje postoje a hodnotové systémy. Tím spíš, že to vypadá, že za náboženské myšlení jsou zodpovědné vrozené struktury na mozku, takže jde o stejně integrální součást našich kognitivních dispozic jako třeba jazyk nebo logika.
Navíc: vzhledem k tomu, že tak 90 % naší mentální encyklopedie se tak či onak zakládá na víře, by se tvá argumentace dala natahovat ad absurdum. Kdo kdy bezpečně dokázal, že jedinec má nějaké právo na život? Nikdo. Tak proč furt zakazovat vraždu - to je nějaká pitomá, vymyšlená norma, fuj, pryč s ní...
(jako ten ratingovej systém je na palici, ale nemělo by nám to zastírat pohled na fungování naší vlastní kultury. plus - zajímalo by mě, jestli by u nás mohl vyjít třeba simulátor stínání evropských turistů :-p) -
Tak černá kráska byla main quest a už od gameplay videí bylo cítit, že jeden z nejtajuplnějších a nejatmosféričtějšíc. Jako váhal jsem hodně, ale nakonec převážilo to, že o těch ježibabách jsem najisto věděl, že jsou prostě zlo, o tom srdci jsem si to jen myslel. Jako jo, výsledek byl všelijakej
Anna umřela, Baron se zabil a vesnice byla černou kráskou vyvražděná, ale děcka se dostaly do Novigradu (nebo to byl Oxenfurt?) a začaly se učit, a černá kráska je prostě sympatičtější než ty tři ježibaby
Jinak k tomu přemýšlení...když si to jde Letho vyřídit s žoldáky, tak se nechá střelit a padne "mrtvej", tak jsem si říkal, to je nějaký divný...říkal mi, ať tam nechodím, to vypadá na fingovanou smrt, tak jim jen zabráním mu useknout hlavu, ale nechám je jít, ať to můžou rozhlásit. A přesně tak to dopadlo. *3* -
W3 - Reakce na "zádrhel" od MidnighT91
Byl jsem se podívat na tu plošinu se čtyřmi kostrami severně od stromu oběšenců jak jsi psal, že ti to ještě výše ukazuje ty zvukové vlny. Jsem v levelu 19 a žádné smyslové vlny tam už nejsou... Ale toto místo jsem dříve vymlátil (ty harpyje + jejich hnízdo a vše vybral okolo...). Tak je možné, že jsi tam ještě měl harpyji, která by přilétla níž někdy... No každopádně tam nic už neni.
Ale stalo se mi (jelikož před hlavní linií plním vše okolo, všechny otazníky), že jsem myslím asi 2x našel tělo či něco co mělo červenou auru (tedy něco ohledně nějakého úkolu) ale nešlo s tím nic dělat. Takže myslím, že něco lze splnit až po "objednání" či "sebrání úkolu z nástěnky", tak až pak... -
Tak to jsim udělal něco co běžný tvůrce her nečekal. Začal jsi během hraní myslet *4*
Vskutku nevídaná věc.
Třeba ten quest s mluvícím stromem nebo jak se to jmenuje byl také zajímavý. Vlastně jsi v tu dobu neměl žádné ověřené info o tom, co ten duch ve stromě je zač. Sice tam byly mrtvoly ale pořád jsi neměl důvody proč a co to je. Klidně mohli vesničané být pod vlivem těch ježibab a ten duch byl hodný. Anebo také ne.
Taková blbost a najednou je z toho zajímavý quest. -
Tak to už jsem měl nějaký módovaný asi, fakt si to nepamatuji. Jenom to, jak jsem přišel ke kámošovi a on hned, hele, co mám. A bylo to. Od děcek až po mrzáky na kolečkovém křesle. Místy naprosto brutální a nechutné. Nevím jestli to bylo i v základní hře, je to už hezkých pár let, co jsem to nehrál. Co si vybavuji, tak Postal měl docela pěkně udělané různá prostředí a variaci nepřátel, Hatred nemá ani jedno. Jako jestli to chtěli udělat jako poctu, měli udělat klasický remake. Ne toto.