-
Asi ano, mně se líbí i DAI, ale v těch postavách je tak obrovský rozdíl a lokace jsou o tolik hezčí/realističtější, že je Zaklínač asi top. Co je ale důležitější, třetí díl napravuje chyby druhého a i combat je díky těm úskokům mnohem dynamičtější. Celková atmosféra trochu připomíná jedničku (v první lokaci a při audienci)... Zpětně mi dvojka prostě připadá slabá, frustrující a omezená, trojka je po nějakých 8 hodinách a dokončení první lokace na (snad) 100% naprosto úžasná, snad jen ta místa na mapě pod otazníkem by mohla být krapet variabilnější. -
Bloom vypnutí přidá 1 fps k dobru, takže žádná změna.
-
30 fps je u mě taky nehratelných. Původně jsem chtěl stabilních 60 s v-syncem, ale to je pro mě nedosažitelné při slušné kvalitě, takže jedu +- 50 a hra působí velmi plynule.
AA mám vypnutý, rozptyl světla mám pouze SSAO. U tebe bude opravdu asi problém v tom rozlišení, máš tam skoro 2x tolik pixelů. :-( Ale tak 770ka je prostě FHD karta a vždycky byla. -
Jo toho dokreslování jsem si taky všiml, ale je to asi nejméně, co jsem u her s otevřeným světem viděl, abych se přiznal. Jako je pravda, že jsem videa a informace ignoroval, takže graficky nemohu porovnávat první záběry atd. Ale podle mě je toto v současné chvíli nejlépe vypadající RPG na trhu.
-
Ten počet osob beru z článku nvidie, tam říkají, že se jim takovou lokaci ve hře najít nepodařilo, ale může tam být. Je to myslím 75-100-125-150 postav.
Hairworks mi normálně seberou tak 10 fps, ale při detailu (což je často, protože kamera se v těsnějších místech přibližuje ke Geraltovi) bere klidně 30.
Já s GTX 770 hraju se zapnutými postprocessy kromě AA a s SSAO, bez Hairworks a většinu těch nepodstatných věcí na minimum - na max mám jen textury a detaily, foliage na medium. A většinou se to drží mezi 45-60fps (mám zapnutý adaptivní v-sync, takže přes 60 se nedostanu). Hra vypadá parádně, jedinou vadou je při tomhle nastavení viditelné dokreslování porostu, hlavně při trysku na koni. -
Dávám tomu pár hodin než to někdo "očůrá" a nastaví si v systému neexistujícího Titana. *1*
-
Kamarád má prakticky tu samou sestavu, ale hraje s menším rozlišením a jede mu to okolo 40 fps na ultra (bez vlasů a listování na medium).
-
Listovy medium.
Hustota travy high.
SSAO zapnuty
Bloom, blur OFF- ty nesnasim.
Jinak vsechno ultra a FPS se drzi kolem 50, mam lock na 50 alle me to ovlivnuje slabsi procesor.
Hra je optimalizovana dobre, ale graficky orgie se na ultra nekonaji.
Postavy vypadaji good
Interiery a budovy taky. -
Postavy se vyplatí jenom ve městě mít nastavený větší počet, vypadá to fakt uchvatně a zase tolik to nežere (5 fps u mě). Nejvíce žerou "vlasy Nvidia", jak už jsi psal. U mě to dělalo dokonce i 20 fps. Nvidia i AMD už pracují na nějaké opravě, co sníží náročnost. Ale osobně jsem neviděl rozdíl a spíše očekávám při uvolnění moderské obci, že modeři to udělají lépe.
-
The Witcher 3 Wild Hunt free for Titan X owners
http://www.guru3d.com/news-story/the-witcher-3-wild-hunt-free-for-titan-x-owners.html
Jestli máte Titan X, tak to určitě potěší *3* -
Zkousel jsem to nastavovat podle toho co jsi psal a vicemene se shodujeme v tom co ma vliv na vykon (az na to ze v postprocessingu je taky AA ktery ma taky vliv na vykon). Zda se mi ale ze to moc nepomohlo.
Mam taky pocit ze trochu trpim micro stutteringem coz je duvod proc se mi to zda i se 30ti FPS zoufale neplynuly...
Vzdalenost vykreslovani kytek jsem taky menil ale zadna slava. I kdyz to mam na low tak je to skoro bez rozdilu. -
Zaklínač 3 nastavení
(opakuju svůj post z diskuze pod jedním článkem, ale někteří lidé mají s výkonem u W3 problémy, tak třeba to ocení)
Pár postřehů z článku od Nvidie ohledně nastavení a jeho efektu na hru a na framerate:
*nastavení počtu postav nehraje roli, protože jich nikdy není v okolí tolik, aby se tento počet nevešel i do minimálního nastavení
*nastavení detailů jsou ve skutečnosti spíše decals a vzdálenost jejich zobrazování, nemá to moc vliv na grafiku
*i 2GB grafická karta zvládne textury na ultra
*všechny efekty v postprocessingu mají velmi malý vliv na výkon, ale poměrně výrazný na kvalitu obrazu, tedy až na SSAO/HBAO, které si nějaký ten výkon vezmou, ale alespoň SSAO se kvůli kvalitě obrazu vyplatí
*kvalita vody vynikne jen při plavbě oceánem a ani tam to není nic extra úžasného
*nejvyšší vliv na výkon i grafiku mají hairworks
*a také nastavení foliage - v otevřených prostranstvích vás může vysoké nastavení stát desítky FPS. Pro slušný zážitek je ale doporučeno nastavit vzdálenost foliage na Medium, hustota trávy stačí na minimum
*nastavení stínů neovlivňuje víceméně ani výkon, ani krásu hry -
Ahoj, sniž vzdálenost kytek na medium, mělo by to vyskočit, na vlasy s touhle kartou ani nemysli. Mám ji taky a při detailu ty fps klesnou i o 30.
-
vsync je technologie na odstraneni tearingu, ale vyzada si dan v podobe input lagu. Ten se da snizit omezenim fps na nasobky frekvence tvyho monitoru tzn. 15/30/60/120 pro 60/120hz monitory. Vesmes pokud tearing nevidis a nebo ti nevadi je vzdy lepsi ho vypnout. Pokud je nesnesitelnej tak zapnout ale jen v kombinaci s omezovacem kterej je bud uz primo ve hre a nebo prez nvidia inspector, u amd nevim.
Jo a malem bych zapomel. Vsync moc neumoznuje propady fps tzn. pokud ti fps padnou pod urcitou mez vsync fps srazi na nejblizsi nasobek. napr. kdyz ti fps padnou pod 50 pri vsyncu padnes rovnou na 30. To o kolik muzou fps padnout nez se propadnou na 30 zlepsuje triple buffering ale pridava jeste o neco vic input lagu. -
To je me jasny stim cpu, ja se dostanu na ultra nekam k 55 FPS a ja mam nejradsi stabilni framerate, takze dropy od 60 k 50 me vadi. To radci framerate locku na hranici kde to mam stabilni.
Tady je ta hranice kolem 50-45 FPS -
OK, díky. Já že jsem nikdy při hraní žádný rozdíly nezpozoroval *1* Nehraju střílečky...
-
GTA 5 čeština ukázka
Potkal jsem už dva lidi, kteří nevěří, že ta beta čeština co je venku je funkční. Kdyby to někoho trápilo, dávám sem krátkou ukázku, bratránek to s češtinou už dohrál a nenarazil na jediný problém, čeština parádně funguje *3*
https://www.youtube.com/watch?v=VpcNFd7tjkg&feature=youtu.be (na ma go f*ck urself *1* )
Corvus. Vsync si vygoogli co to je. Je to jednoduché, vždycky ho VYPNI (pohyb je pak jemnější, přesnější, rychlejší), pokud nemáš nějaké drastické lámání obrazu - tearing (pak musíš bohužel vsync zapnout nebo si pohrát s nastavením, točí se to okolo fps, googluj), se zapnutým vsync se zvyšuje inputlag (pohyb myší je takový se zpožděním jakoby, hodně to poznáš třeba u stříleček). Nejlepší je si tyhle věci zkusit sám, poznáš to hned. Na netu je toho popsána tuna, hledej šmudlo :) -
Aha... tak to je skoro škoda.
-
OK, a co bys radil na ten V-sync? Zapínat nebo nezapínat? K čemu je to (v kostce) dobrý?
-
Corvus listoví nemá vliv u mě na Maxwellu, netuším jak na jiných grafikách, tam třeba má.
Důležitá věc, v menu si nezapomeňte nastavit u fps limiteru neomezeně, je to nevím proč volba uplně vlevo. Já předtím dal automaticky doprava v domění jako u ostatních nastavení, že vpravo je to nejlepší možnost, ale je tam pouze 60. Nevadí, že máte pouze 60Hz monitor (já taky). Protože jsem cítil v pohybu myší, že je to lepší, zaprvé víc fps se vždycky projeví hlavně při vsync on (u mě ta hra netrpí tearingem, takže rozhodně vsync OFF pro minimalizaci inputlagu jako u každé hry) a hlavně tam není žádná zeď, kdo ví jak ty algoritmy pracují když ty fps narazí na tech 60fps strop.
PS: bleskař (nejsem si jistý, jestli to reagování půjde teď.