-
EVOLVE- Alpha
To jsem si nic od toho nesliboval lol, dneska mi přišel Email že jsem byl vybrán abych se jí učastnil. *15* Takže zejtra to zkusím no. Přesvědčím se na vlastní kůži. Jaké že tohle je. -
Přečti si aspoň tohle. http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=8448&Itemid=91
To si nevymýšlím, to je prostě fakt. Obecné pravidlo zní, pokud chceš s uzavřenými sluchátky docílit stejného zvuku jako s otevřenými, potřebuješ 2x až 3x tolik peněz. Měl jsem doma uzavřené Klipsche za 3tis a řeknu ti, to bych teda poslouchat nechtěl, moje Senny 435 co mám zrovna teď na učích (cca 1200kč) hrají líp. -
Skoro 2,6k ? *8* to je myslím za sterea (nepíše se tam jaké jsou) docela dost.
Jinak docela sranda ucho, a neví jaké sluchadla si pořídit. Respkt se neví pro jaké rozhodnout. -
Mam je tretim rokem. Plast nikde nepraska a ani kabel se jeste nezlomil (narozdil od vsech predeslych sluchatek co jsem mel).
-
Já už fakt nevím jak ti to mám vysvětlit, kromě těch Samsonů jsou to všechno UZAVŘENÁ sluchátka ! Budou hrát asi jako ty Samsony, možná hůř. Pochop už konečně, že uzavřená za 2-3tis kč hrají stejně jako otevřená za tisícovku. Píšu ti to potřetí. Někde si to nastuduj, když to nechápeš a nebo běž do obchodu a poslechni si to na vlastní uši. Pokud vyloženě nepotřebuješ zavřené, tak je nekupuju, je to nesmysl.
-
A nebo jednoduše vem ty 240tky za 2200kč jak jsi psal, mk2 nebo ne to je jedno, pořád budou zvukově lepší. Parametry mají stejné, popravdě netuším v čem tam je rozdíl. Nebo ještě třeba tohle za 2500 http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi/380-akg-k142hd, možnosti jsou různé...
-
jako nakonec to vypadá, že se budu rozhodovat mezi tímto:
1) Audio-Technica ATH-T500 (2190,-)
2) Audio-Technica ATH-T400 (1490,-)
3) Sennheiser HD 449 (2095,-)
4) Shure SRH240A (1390,-)
5) Sennheiser HD 201 (574,-)
6) Samson SR850 (990,-)
spíš bych se tedy na základě zdejšího doporučení rozhodoval mezi 4) a 6)
edit: tak ještě mě trochu zaujaly Sennheiser HD 215 II za 1990,- (mají i slušný odpojitelný kabel) -
S tím si vydržel 6 let jen proto, že sis myslel, že hrají dobře a neznáš nic lepšího. To chceš dalších 6 let poslouchat nějaké křápy? Se hecni a kup něco normálního, uvidíš, že nebudeš litovat. Pokud ti jde tak moc o cenu, ber ty Samsony a je to. Pokud fakt chceš dát 2 litry za uzavřený a potřebuješ uzavřený (pochybuju), místo 449 ber Fostex TH-7, ale je to fakt škoda, se dobrovolně připravit o lepší zvuk, který ti bezesporu otevřené modely dají.
-
gear vr
vy jste věděli, že oculus rift a Carmack spolupracujou se samsungem? pro mě to je novinka teda... -
no tak Senny HD 201 mi vydržely 6 let a stojí kolem 600,- :) (a byl jsem s nimi spokojen)
plán byl takový koupit něco krapet zajímavějšího, lepšího, zhruba za dvojnásobek ceny. nechci připlácet do aleluja a 3k už mi přijdou za sluchátka moc. strop si představuju spíš kolem těch dvou tisíc. -
Tak jestli mám dát 2100kč za uzavřený, který hrajou na úrovni otevřených za litr a nebo mám přihodit na pořádný sluchátka několik stovek, který zvukově ty 449tky rozmetají, to už je na tobě :) Vždycky je lepší něco připlatit, kor za věc, kterou denně používáš x hodin a budeš ji mít několik let. Žijem jen jednou.
-
no jo, špatně jsem se podíval. tak to 3k už jsou celkem dost...
-
To se píše u těch 540tek, ty jsou náchylné na tohle. Většinou si za to lidi můžou sami, protože se k tomu neumí chovat.
-
myslíš tady? http://www.audiotek.cz/product-13468-akg-k-240-studio To nejspíš nejsou mk2, zkus se informovat, jinak ty sluchátka se už dají sehnat kolem 3tis běžně se dívám, nedávno a dlouho předtím to bylo spíš 3500 a výš okolo 4tis. I za těch 2800 co jsem postnul je to výborná koupě.
-
a vydrží to několik let? na netu někdo psal, že mu plast začal po roce praskat.
-
270? asi překlep a řeč je pořád o těch AKG K240 MK2. dívám se, že jsou na netu v akci za 2190,- tak jestli je to lepší a za přibližně stejnou cenu, tak tedy možná na doporučení dám.
-
překlep 240 (ne 270).
-
Však třeba u těch 270tek budeš mít uši taky schovaný, se podívej jak vypadají, jsou polootevřená, navíc máš v balení i kožené n´áušníky na výměnu. A jestli poznáš rozdíl? Já mám pocit, že pořád nechápeš o jakém zvuku se tady bavíme :) Představ si to asi jako přesednutí z Favorita do nové Oktávky. Má to jedinou nevýhodu, jakmile tohle jednou zkusíš, už není cesty zpět a nechceš nic horšího. Mimochodem konkrétně tyhle sluchátka dokázala dost slušně namrknit i moje integrovaná zvukovka (ALC892). Když jsem k nim dal DAC Fiio10, rozdíl byl minimální. (tím neříkám, že s lepším DAC nebudou hrát ještě líp, ale to platí obecně pro všechny sluchátka a repro samozřejmě).
-
tak jak jsem psal, nejsem audiofil a zase tak dobrej sluch nemám. když jsem poprvý uslyšel zvuk z těch HD 201 před x lety, byl jsem maximálně spokojen :) uzavřená sluchátka bych bral spíš z principu, ty HD 201 už mám tak 6 let a jsem zvyklý, že to prostě nasadím na uši a jsou v tom schovaný. většina zvuku, se kterým pracuji, není extra kvalitní. a nejsem si jistý, jestli u hraní her ten rozdíl uslyším.
-
Jsou velmi pohodlná a mají neutrální projev, zahrají ti to, co mají hrát. Žádné cinkající výšky, přebasované zahuhlané basy atp. Napadá mě třeba ještě, pokud jsi dřív používal ekvalizér u těch levných na dokrášlení (domrvení) zvuku, tady s takovýma sluchátkama už rozhodně všechno na nulu a jakýkoliv kurv*če zvuku vypnout. Najednou v písničkách nebo hrách uslyšíš tóny a zvuky, který jsi předtím neznal. Tohle jsou podle mě právě sluchátka, kdy se tak nějak láme ta hranice mezi "nějak to hraje" a "ono to hraje".