Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a uz to z tebe leze, pokrytce, za filmy "no budiz" kvality se platit nemusi atp.

selektivni moralka je horsi nez zadna moralka, tim se aspon nikdo nebije v prsa jakej je zasadovej borec
  • Veskoslav
    A o tom to je. Samozřejmě že to není tak, že přijdeš a vidíš pálené kopie. Všechno podpultovky. Ale přijdeš, dáš 300 na pult a automaticky se Tě zeptá, co chceš za hru a jestli PS3 nebo Xbox. Jinak v Ově vím o dvou obchodech, kde mezi originální hudbou jsou vesele vystaveny pálené kusy v "akci". ČOI jeden už zavřela minulý měsíc.
  • Miserius
    10 obchodů co prodává pálený hry? Stačilo by otevřít jeden obchod s palenou hudbou a filmama a viděl bys to divadlo a najednou by se to řešilo...
  • Miserius
    Jak by to vypadalo? No jako před 15 lety... Chtěl jsi film? Kouknul jsi se v televizi, pučil v půjčovně případně koupil... Kazety s pisnickama byly tak levny ze to nemohlo nikoho vytrhnout a prestoze byla nabidka mnohem mensi, stejne mel clovek 2-3 kapely a poslouchal ty... Dnes si můžeš film půjčit online za nejakych mrzkých 30 korun, hudbu poslouchat na youtube.
    S filmama je to i přesto trošku jiny, to samozrejme nebudu rikat ze si zadny nestahuju, taky si stahuju filmy (ale ne přes torrenty), ale kdyby to nešlo, tak to taky přežiju, znám spoustu lidí co se na filmy koukaj zásadně v televizi (mluvim o lidech mezo 20-30 lety, ne důchodce) a jediny co se opováží stáhnout je z ulož.to nějaky dil seriálu... Sám mám doma hromadu dvd/bluray disků s oblíbeným seriálem (např. Sopranos 7 řad) a filmy který mám oblíbený, filmy co si stáhnu jsou takoyv nejaky "no budiž" kvality který kdybych neviděl tak budu vklidu spát...

Naprosto mě udivuje, že v diskuzích, a ne jen zde, jsou lidé, kteří nechápou že pokud si stáhnou něco, za co se normálně platí tak to ukradli... Pravděpodobně si myslí že když to dělá Pepa tak to znamená že můžou i oni... Určitě je to o vzdělání, inteligenci a věku, protože lidé v mojim okolí hry nekradou a pokud si to nemůžou dovolit, prostě si počkají na slevy (to přijed místním pubošům taky komicky, ze nekdo čeká na slevy - prý jako důchodci, je přece mnohem lehčí to ukrást - ano je lehčí ale neni to správny a prestoze to pr ovetsinu z vas prijde strasne ubohy, ze se nekdo ridi tim co je spravny, ubozí jste právě vy)
    Pokud je ale těm co se tu zastávaj pirátění a urážej normální, platící hráče 15 let, tak pro to mam pochopení, to je věkem.
  • Veskoslav
    Ne, jenom konzole. Řekne, že jediné, co nesmíš, připojit se na net. Pálit v dnešní době hry na pc? To se nevyplatí.
  • To se mě nezdá. V dnešní době, kdy si najdeš pomocí googlu na netu všechno sám, ještě někdo kupuje pálenky? Navíc, když na PS3/X360 ani vypalovat nepotřebuješ a všechno se může naházet na HDD. Mě by ani nevadilo to, že někdo je tak blbej a platí za pálenky, spíš mě vadí, že dávají vydělat někomu, kdo jen hodil disk do mechaniky. PC hry tam taky jde sehnat?
  • michelangelocz
    Vy lidi a ty vase militantni nazory... Pirateni bud zlo a nebo svatej gral a dva tabory slepych, nebo jen zavrenych oci. A byt je mi jasny, ze se tu pohybujou spis deti, kterym nasledujici radky vubec nic nereknou, budu pokracovat.

S dusevnim vlastnictvim je to zkratka komplikovany a definovany dobou, masivni nabidkou a pochopitelne poptavkou. Ale jakpak by to asi vypadalo, kdyby si clovek veskerou hudbu, filmy atd. nemohl stahnout, tudiz jedinou moznosti, jak se k nim dostat, by bylo za ne platit. A kolik kultury by mu v ramci moznosti jeho rozpoctu asi tak dostalo? A kolik kultury by k vuli tomu ani vubec nevzniklo?

Tady jde o zdravou rovnovahu obojiho. A ta, co si budeme povidat funguje. Pirateni realne tribi vkus a paklize clovek dospeje do bodu (coz sice neni vec obecne dana, ale naprosto individualni), kdy se mu to stava nejakou hodnotou — tak autory, kteri ho ideove, esteticky, nebo jinak bavi, zkratka podpori. At uz zpetne a nebo v budoucnu. Navic je to eliminator kultury a tvorby, ktera hodnotna neni pro nikoho, tudiz je odsouzena k zaniku.

Ve vysledku je tahle rovnovaha zrcadlem vkusu (byt i vzdelani) obecne a o leccem vypovida.
  • Veskoslav
    Nechci ti brát iluze, ale podle návštěvnosti vede o celý Titanic CZtorrent oproti PirateBay. Navíc jenom v Praze vím minimálně o 10 obchodech, kde se prodávají za cca 300 Kč nové Xbox a PS3 hry vypálené. Což mi přijde mnohonásobně horší.
  • Vrook

Oculus Rift TV Spot

Nevim jestli to tu už nebylo.. *15*
    http://vimeo.com/74025061
  • oktavius66
    Já vím... Ale myslím celkové hry s Alieny. I poslední Aliens vs. PREDATOR (3) byl teda odfláknutý.
  • to je dost naivní představa, pokud to není humor
  • Miserius
    Zloděje bych pozavíral, at uz kradou cokoliv - v tomhle pripade bych zrusil moznost krast, pokud ti prijde ze zavirani zlodeju nebo ruseni veci ktery umoznujou krast je nacismus tak mas pekne zvracenej pohled na svet
  • zrusit, zatvorit...
    necitis sa ako v 39tom v cechach? *7*
  • Miserius
    Teď by ještě mohli zrušit zátoku a bude hotovo... Nastane chaos, protože polovina místních nebude mít možnost stáhnout hry
  • To snad ne? Zatkli moje nejlepší prodavače?
  • Ten nalevo určitě, ale ten napravo vůbec.
  • Kozy
    Už od pohledu to jsou kriminální živly, doufám že je zavřou až zčernaj.
  • Dva ze zakladatelů Zátoky jsou teď ve vězení. Měl by o tom být článek, protože o dvou jistých vývojářích třetí Army tu byla taky spousta článků.
  • je to sranda, ze sa zisti, ze ti, co sa citia ukrivdeni kvoli hocicomu, su proste len nevzdelani a (alebo) hlupi a je smutne, ze ti hlupaci potom udavaju trend, pretoze su hlucni (v diskusiach, protestoch)
  • Rebellion nemá s Colonial Marines nic společného.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit