Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud člověk tvrdí, že 4 GB je optimální, tak dost kecá. navíc výběr grafárny je taktéž nic moc. Vybral něco, co je už nějaký pátek na trhu a srovnatelná "nová řada" R9 od AMD vynechal, dále tvrdí, že Toxic řada je zbytečná a mnohé jiné perly. O tom, že sem už nebude psát, to bych ani nerozebíral. Zajdi si raději přímo do obchodu (Okey, electroworld a spol vynechej) a nech si poradit tam. Pak doporučuji přečíst nějaké testy na netu atd.
  • C-BEAM
    za ten cenový rozdiel to určite nestojí a to že i3 stačí je jasné. Čo sa optimalizácie na viac jadier tak moderné hry dokážu vyťažiť štvorjadro na cca 75% čo je velmi slušné.
  • MidnighT91
    Omlouvám se Predátorovy, ten člověk podle všeho ví o čem mluví...
  • Veskoslav
    No "hádáme" se o pc do 15 000, rozdíl mezi i3 a i5 atd.:)
  • Veskoslav

Hele jenom drobnost

Mimochodem není i3 jako i3 a není i5 jako i5. Ale psát, že není mezi nima rozdíl je docela dost divné:) A 4 GB RAM je žalostně málo, ať si říká, kdo chce co chce, ideální je 8 GB a za 16 GB Vám taky nikdo hlavu neurve. Jde o to, že v nynější ceně jsou 4 GB paměti zbytečně drahé a s dobrými parametry to je tak 1000 za 4 GB a to mi přijde docela dost, když kvalitní 8 GB začínají už na něco okolo 1500 kč. Hlavně pak srovnávejte i3 klasickou s tou, co je v notebooku. Naprostý rozdíl. Ono člověk vidí i3, i5 či i7, ale už nevěnuje tomu číslu zatím žádnou pozornost.
  • Jack1947
    Neporeferuje, mrkni dolu a stranku dozadu. Pchf lenost. *7*
  • Pilgrim66
    Koukám, že jsem přišel o krásnou flamewar. Někdo ve zkratce poreferuje?
  • Jack1947
    Jinak asi souhlas s Predatorem i kdyz ma vetsinou zcestne nazory a diky hateu atp...
    Tentokrat neni uplnej blbec, asi vazne nema smysl cokoli radit cloveku co je ho naroky jsou asi -
    "15Fps pokud se hra da dohrat jsou v pohode" I kdyz se treba tolik uz za leta nevyznam vim ze to fakt uz je moc i na mne, ja bych treba nesel pod min 25Fps Ramka se da preci dokoupit i kdyz 4gb jsou fakt minimum. Zameril bych se na grafiku, s procakem v tehle cene asi clovek nic moc neudela ty jsoiu fakt drahe ledva alternativa levnejsi AMD. Zdroj tak stacil by do tech 600ghz sam mam 700 a mam na tom 5disku bylo 6( jeden 2 oddilovy svazek) . ( a zvladl by i sli) *3*
  • nekromant33
    za chvíli tady z toho bude opravdu hippiezáckej web, kde se všichni budou mít rádi a nikdo nebude dostávat mínuska *1*
  • ;)Benefity co za svou cenu přinese i5 dneska jsou opravdu minimální a to tu čekáme na skutečné mnohavláknové zpracování už přes čtyři roky ... a kde nic tu nic . Díky konzolím se snad příští rok začne optimalizovat na víc než dvoujádro. V každém případě ti to píši jako vlastník i3 , který přes den dělá s i7 duálnígrafikou a 16GB RAM. Dneska se za i3 stydět nemusíš a s přehledem ti na hry bude ještě nějaký čas stačit .
  • Závodní hra Rodge Racer Slipstream oznámena pro mobilní platformy. (+ trailer)

Už jsem se vážně lekl , že je tam "Rodge" . Bohužel další arkáda s "fyzikou" z Asphaltu mne opravdu už neláká .
  • Řeknu ti to asi takhle. Zdroj za pade tě může "překvapivě" vyjít na 15 tisíc + 15 tisíc za další komp pokud teda náhodou něco nepřežije z toho starého. Kvalitní Seasonic není zase tak drahá záležitost. Ale to bys musel trošku pohnout prdelí a trošku pohledat na HW stránkách!
  • Ne, ramka je ted šíleně drahá, 4 jsou ok. Renderovat na tom snad nebude. Až pak dá časem další 4 do dualu, pomůže mu to víc, než 1600Mhz.
    S tím fanem souhlas, ten arctic co jsem psal je skoro zadarmo a ten box strčí do kapsy.
  • C-BEAM
    s kombináciou i3 + 770 si zahráš a vo väčšine hier aj pri vysokom framerate ale nevyužiješ plný potenciál karty. Ideálne je otestovať zostavu cez afterburner a pozrieť si ako máš vyťažený GPU. Predator písal, že rozdiel medzi i3/i5 a i7 je žiadny, čo nie je pravda (ani na CPU nenáročnom Metre).
  • Psal jsem to já, kolega předtím použil xko, jedeme přes stejnou IP a hapruje to trochu. Píšu to pro jistotu aby jsi to pochopil, protože u exotů jako jsi ty nikdo neví.
  • Radioaktivni_surikata
    A na kolik tě to vyjde? Sry za lenost, ale jsem línej to někam zadávat a počítat :) Každopádně vyhoď chladič CPU, protože dostaneš ten Intaláckej spolu s procesorem v sadě, a ten ti bude stačit, a kup další 4 GB Ramek. Nezapomeň na to ale dát 64bit operační systém, jinak tu druhou ramku hoď rovnou z okna.

4GB skutečně stačí, Windows se umí smršťovat, ale když mu nabídneš 8, tak se rozplácne a funguje pak o něco rychlejch. Nemluvím teď přímo o frameratu ve hře, ale o práci ve windowsech a probouzení některejch úloh. Já mám teď zaplněno 3,5 GB a když zapnu BF4, tak si další 2,2 spolkne.
  • Dotáhnu tady ten topic do konce už jenom z nějaké slušnosti, přestože jsi ***. 500 HDD je nesmysl, je vidět, že nečteš, co píšu, přidáš 2 stovky a máš 1TB. G43 nemá chlazenou kaskádu, velká chyba, tady nešetři opět nějakou stovku. Kde ušetři je CPU, 3350P je k hov*nu. Ten Fotron nebrat, proč jednoduše nedáš ten Seasonic, když nevěříš mně, psali ti to tu další 2 lidi. 660 budiž, ale Gigabyte je fail skrz WF.

Vůbec nic o tom nevíš, ale názory lidí, kteří jsou 10x chytřejší než ty, ignoruješ. Jsi vážně blázen.
  • Predátor ti navrhl adekvátní sestavu za tvých 15 000. To že dvěma třetinám tu nejde pod fousy je pak už jen fakt ignorace reality a omezenosti financí které nemusí čelit .
  • ucho
    Nemám ti za co nadat, jen v mých očích klesneš ještě víc, když si neumíš ani stát za tím, co tady prohlásíš. A tím, že ani nenapíšeš teď už svůj nick to nezměníš...
    Seasonic je dobrej zdroj. Ten dotyčný tomu zjevně moc nerozumí a tak si holt přišel pro radu. Kvůli tomu mu nemusíš nadávat, stačilo mu dát návrhy, ne jen jedno možné řešení... 500GB disk je samozřejmě nesmysl.
  • MidnighT91
    ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit