Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    ano. a proto je zbytečné, aby grafika stála skoro jako půlka celýho počítače. když teď koupí nějakou baj voko za 4k, výkon nebude mít špatný a na většinu her bude stačit. za dva roky by ji teoreticky mohl na aukru bez problémů prodat za 2k a upgradovat grafiku. to pak cenově nevychází tak špatně. chce to hlavně navrhnout silný základ. když pak bude za dva roky starý a nevýhodný všechno, pak aby člověk kupoval celý komp znovu... takže hlavně myslet i trochu dopředu a využít ty peníze co nejefektivněji.
  • mam taky pocit, ze nejlepsi pomer cena/vykon je nekde uprostred, a ty grafiky se vyviji z hw snad nejrychlejs (tim padem vykon jde nahoru a ceny dolu)
  • bla, 15 000, bla, koupit, bla, ted, bla

nektery rady jsou uzitecny, nektery neuzitecny, kam bys zaradil tu svoji, at pocka? *5*
  • ucho
    když je limitovanej 15k, osobně bych trochu ušetřil na grafice. sice říká, že herní komp, ale stejně grafika stárne snad nejrychleji a ceny se u ní rychle mění, takže bych do ní víc jak 5k nevrazil. a pak bych se snažil sestavit něco, co vydrží a nebudu muset dlouho měnit. s tím, že grafiku bych třeba za 2 roky vyměnil...
  • Viktor_H
    Koukni na stránky PCtunning, klikni na fórum, a tám máš celý sekce věnovaný sestavování PC. Máš to dokonce odlišený podle předpokládaný ceny. Tam ti poraděj mnohem lépe než všehochuť lidí z webu o hrách (bez urážky).

Lidi tam píšou neustále, takže je dost pravděpodobný, že tam ani nebudeš muset psát - různé návrhy na sestavy tam už budou.

BTW, 15k je bez monitoru, nebo s? Pokud s, přijde mi to na herní PC celkem málo.
  • Jack1947
    Coze ? Ty fakt rad jen prekrucujes kdyz jsem nic takoveho nepsal, jak jsem psal na hore jsem demeeent a se*u se do veci o kterejch vim uplne gulove. Inteligenci jsem pobral na stavbe ( jinak to ze jsem napsal o tech 32-64 zatim si stojim pac jsem to hledal na zbozi. *3*
  • Jack1947
    Takze podobna situace jak pred lety co jsem stavel ja, jenze tam bylo pc se vsim vsudy za 27klacku. Jasny ja jsem hrozne tupej, zaselkej v jine dobe a jeste rikam uplne blbosti co neznam.
    Nikde nepsal ze chce rvat, bral bych AMD v jeho pripade to uz je jeho vec. Tak neco dokoupi jeste zalezi na tom zdali ta odchylka od pozadovane castky muze byt +-. Uz radsi mlcim jinak jsem tady jen za blbce, dostal jsem tezke "KO". Jo sorry omluva, jsem spatne cetl ze ty nemyslis ty obchody jenze ktere a to by museli bejt ty kde se zabejvaj primo a ne neco na zpusob, Alzy (CZC nevim).
  • Až na to, že kvalitní 8 GB RAM začínají na 1400-1500 kus. Což nikdo nepotřebuje více jak 16 GB. Ale já jsem Jack, komentuji všechno a nevím nic, jsem Jack, jsem Jack a počkat jsem Jack, komentující trotlík, co neví nic, ale komentuje všechno.
  • Bla, bla bla, jsem Jack a vím bla, bla a bla, ale musím za každou cenu komentovat. Pokud chce šetřit na zdroji či RAM a za každou cenu to chce rvát do Intelu, tak ať raději počká a koupí dráž než koupit něco, co je polotovar a bude se muset opět něco dokupovat.
  • Miserius
    Ty koupeny ve sleve ti zustanou... Co se ti na tom nezda? Normalne ti pujcujou hry dokud jsi předplatitelem, kdyz uz nejsi tak si je zase vezmou, ted tam je 14 dni trial, takze by jako kazdymu rozdali 10 her? Nekterym lidem by se fakt nezavdecili ani kdyby se rozkrajeli....I kdybys měl jen měsíc, ty hry dohraješ a co pak s nima? Máš stovku měsíčně (pokud teda nekupuješ 180kč měsíčne) a vyzkousis si 2-3 hry
  • Jack1947
    Coze ? 8gb pred 5roky a kolik mas ted 32gb-64? Mas vystarano co za peknou cenu , basta mmm
    4x8gb krasnych "lidovych" 7500-8977,. kc. *4* *15* O 64gb ani nemluve to by presahlo cely tozpocet staveneho pc. *4*
  • C-BEAM
    8GB som mal v PC pred 5 rokmi, vtedy ma stáli cca 4tis. Sk. Vtedy by mi ani nenapadlo, že mi vystačia tak dĺho, čakal som rýchlejšie napredovanie. O 4GB dnes nemá žiaden zmysel ani len uvažovať.
  • Jack1947
    Ano, jenze kdyz clovek chce pc do 15kolacu tak asi tezko bude hazet do ramky ktera mu chvily vydrzi a casem zase dokoupi 4gb. Takze nesouhlas a kdybych se v tom nevyznal asi bych nesel se ptat do zminenych kramu, tam o tom vi jeste mene nez co tady plodi na diskuzi. Testy jo ale stale se bavime o pc do 15k , Predator v tomhle ma vetsi pravdu a kdyz uz nic aspon tohle.
  • michelangelocz
    No tak to nevidim duvod si PS+ predplacet. Jinak na zlevneny hry koupeny v ramci toho docasneho PS+ se snad nemoznost hrani v budoucnu, bez PS+, nevztahuje ne? Koupil jsem si totiz Call of Juarez.
  • Pilgrim66
    Třeba kámoš má i při maximálním výkonu "spotřebu" 7,2 GB. Ale on má zase poměrně dělo.
    Jinak já mám

AMD Phenom X4 965 3,4 Ghz (OC na 3,7)
    Radeon 6870 1 GB
    8 GB RAM
    Seasonic SS-500ET-F3 (500W)
    Western digital caviar black 1 TB
    se skrini ANTEC 900 me to stalo okolo 15 tisic. Skladal jsem si to sam, takze na tom clovek usetri a pro to byla navic zabava (i kdyz docela nervni, protoze jsem to delal poprvy v zivote)
  • ucho
    já právě jen vím, že mi přišel mail, nebo odkaz na sony, kde se psalo, že se to automaticky strhne na další dobu. ale teď to nemůžu najít a nejsem si jistej, jestli tam psali ten rok :)
  • Veskoslav
    Jako 4 GB jako jo, ale když vidím, kolik mi berou čistě hry, tak to možná, ale když Bf4 při maximálce žere skoro 4 GB samotná hra a to nepočítám ostatní věci, co mi běží na pozadí, tak mi 4 GB přijde málo, obzvlášť, když i ty konzole budou disponovat 8 GB. A to nemluvím o tom, že 64 systém má raději těch 8 GB RAM.
  • Miserius
    Hale to nevim, já si koupil 90 dní a před pár dnama končilo a samo to koupilo dalších 90 dní, takže to asi kupuje to co máš aktivovaný
  • Miserius
    No jasne že ne, to by bylo jednoduchý, zaplatit si 180kč na měsíc a postahovat 10 her v hodnotě pár tisíc... Ale pokud teda rok sbiras hry, pak rok nebudes ps+ a po dalsim roce zase jo tak samozrejme mas pristup i k tem co jsi si "nakoupil" předtim
  • Pilgrim66
    Když jsem stavěl komp před dvěma rokama tak bylo 8 GB RAM hodně. Teďka normálka. Pokud chce ušetřit pár stovek na ramce, aby si ji stejně musel za rok kupovat tak je j to jeho věc.

A přesně. Jsou i5 processory co jsou lepší než i7 atd. iX je technologie. To se ale nerovná výkonnosti

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit