Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Draken69CZ
    Proč? Stačí půl roku za tu dobu ta recenze už nebude zajímat nikoho ať si to pak dává kam chce. Pořád to píšeš špatně... *7*
  • Mart9
    Standartně leda tak na nějakém blogu *3* Takhle velký web si jistě ošetří, aby všechna díla patřila jemu.
  • Draken69CZ
    To právě záleží na té smlouvě jak to bude, ale pochybuji že by si to seznam/tiscali nepohlídal. Jen by tam mohl být uvedený autor to je snad slušnost. Několikrát říkali že něco vyšlo v Levelu a ten autor to pak může poskytnout jinde, ale musí dodržet nějakou časovou exkluzivitu. Třeba nám to někdo ve FC zítra osvětlí.
  • Predator2
    Ale takhle to přeci v těchto věcech chodí. Ty jako autor jsi sice autor, ale své dílo prodáváš někomu dalšímu. Je normální, že ve smlouvě bude dodatek, že si s ním mohou dále nakládat dle svého. Normální věc. Ta recenze patří ve finále webu, ne recenzentovi...
  • Draken69CZ
    Pozor děcka je tu dospělák pozor *15* Ty znáš tu smlouvu? Ono standardně *3* je to totiž obráceně pořád je to autora jen to po nějaký čas nesmí uveřejnit jinde v tomto případě to vychází souběžně takže tak, ale to nic.
  • Jack1947
    Jsem myslel že na právo tady máme místního znalce Dorkina *7*
  • Mart9
    Pravděpodobně games.cz v rámci smlouvy odevzdal své autorské dílo a všechna práva tím na games.cz přenesl. Jak s tím games.cz naloží, už je jejich věc. Poměrně standartní postup mi připadá. Vítej mezi dospělými.
  • Draken69CZ
    No asi to rozdám, i ta 20% sleva do toho jejich předraženého shopu je nepoužitelná
  • Draken69CZ
    Když na tom někdo může vydělávat dvakrát? Ok nechceš pro mě něco udělat?
  • Jack1947
    Dobře ti tak to máš z toho že hledáš kde co nejlevněji ! *4*
  • Mart9
    Bohužel, letošní hry od Square Enix v Holiday Surprise Box jsou hodně špatný vtip.
  • Mart9
    Být autorem, tak shrábnu prachy a víc je mi úplně jedno, co s tím dál dělají.
  • Jack1947
    Já to věděl že to je jedna velká zlá konglomerace *16* Tady se to potvrdilo *11*
  • Draken69CZ
    Tiscali platí lidi by sem psali a pak to vychází jinde v lehce upravené podobě? WTF
  • Jo, myslím, že o tom byl kdysi článek na novinkách, když to startovalo a někdo se na to ptal i ve Fight Clubu, ale nevím už, jak to bylo dávno, takže od té doby to může být jakkoliv, najít se to tam nikde asi nedá, ale docela by to i sedělo vzhledem ke "zdroji" těch recenzí. A už jenom to, že nikde není jediné jméno nepůsobí moc seriózně, o morální rovině nemluvě.

EDIT: http://seznam.seznamblog.cz/post/130325951431/hrycz-spou%C5%A1t%C3%AD-ve%C5%99ejn%C3%A9-testov%C3%A1n%C3%AD-nov%C3%A9ho-konceptu tady to je, ale už teda víc než rok a půl zpátky, takže pokud už s tím Martin nemá nic společného, samozřejmě se omlouvám *4*
  • Draken69CZ
    to vypadá, aspoň se to tak tváří, že to jede pod seznamem tak jestli to není projekt místo toho TVgames
  • MickeyMutant
    Martin Bach? Chceš říct, že si svoje recenze z Games takhle przní sami? Víš to jistě? Tomu se mi tedy nechce věřit. Vždyť i kdyby snad měli legální možnost měnit autorský text, převracet jeho postřehy, smysl, závěry a zveřejňovat jej na dalších stránkách, tak by tím přece plivali všem svým autorům přímo do ksichtu. Jako by říkali "Dík, že jste nám to vypotili, pro Games dobrý, ale jinak se nám to moc nelíbí, trochu to poupravíme, obrousíme růžky, přizpůsobíme hodnocení a nepodepíšeme. Pak to hodíme na naše inkognito stránky. V cajku, ok, ju?" Být autorem, vím naprosto přesně, kam bych je poslal.
  • 0011
    pěkný, DSC znám, ale já mám radši víc arkádový věci, nedoporučil bys něco, co se podobá T.C. HawX? Věci jako Sturmovik jsou fajn, ale já si chci spíš zablbnout ve vzduchu než jako třeba v MFS X bojovat s podlě mě až přehnaným větrem
  • No pokud vím, tak za tím serverem stojí Martin, každopádně i když by to všechno bylo s Honzou domluvený, je to pořád HODNĚ podivná praktika....
  • MickeyMutant

Cenzura recenzí?

Úplnou náhodou jsem na stránce hry.cz narazil na recenzi hry The Last Guardian Honzy Olejníka. Text, ač nepodepsaný, jsem sice hned poznal, ale vzápětí se nestačil divit. Nejkritičtější pasáže jsou cenzurované, ostřejší výrazy zmírněné, nadpisy upravené, autor tedy nepodepsán a hodnocení výrazně změněné.

Může mi někdo vysvětlit, co to proboha je a kdo to má na svědomí? Opravdu můžete (někdo může) provést s autorským textem podobné vylomeniny a zveřejnit ho na cizích stránkách v takto zkryplené (omlouvám se, ale jiné slovo by tady nebylo dostatečně výstižné) podobě?

Douška: S údivem zjišťuju, že tahle recenze není na odkazované stránce zdaleka jediná, co leží obdobným způsobem zmrzačená, dobitá, vykuchaná a pohozená v cizí krajině*8*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit