-
V Need for Speed Rivals si zahrajete třemi možnými způsoby i za policajty. Hra vyjde 21. listopadu na...
Mně strašně chybělo třeba ve starém NFS Most Wanted, že nešlo já za závodníka a kamoš vedle mě přes splitscreen za policajta nebo prostě oba za závodníky na těch dlouhých tratích a policajti by nás chytali... -
?
http://black-aperture.com/ -
-
Tohle už tu nemá cenu ani vytahovat, ne? Je jasny, že je to totální blbost a Valve s tím nic společného nemá.
-
fake
-
-
Seznam vítězů (a poražených) jednotlivých kategorií z VGA 2012.
no jako každej rok, udělal bych to úplně ale úplně jinak *1*
The Walking dead je dobrá hra, rozhodně bych jí ale nedal přednost před Dishonored. Mezi TWD a Dishonored je jeden základní rozdíl. TWD dokola hráče upozorňuje na to, jak je výjimečná, kdežto Dishonored vyjímečná skutečně je. Zombíky můžu vřele doporučit. Skvělá atmosféra, silný momenty i gradace napětí. Na druhou stranu prohlášení "vyše rozhodnutí ovlivňují děj", co se pořád objevují na obrazovce, zůstanou nenaplněny...
No a nejlepší závodní hra. Sorry, ale to je prostě fraška. Forzu Horizon jsem bohužel nehrál, i když jsem dost silně zvažoval koupi Xboxu, ale NFS MW je marketingovej blaf. Omlouvám se všem milovníkům arkádovejch závodů, já je mám taky rád, ale ten jízdní model prostě patří na Iphony, ne na PC/konzole. Navíc je to přeskinovanej Burnout Paradise...
No jak říkám, každej rok stejný *1* Uvidíme, jestli na příští rok nezapomenou na Far Cry 3, který to do tohohle hodnocení nestihlo. Jestli ho uvidím až za CoD nebo podobnou instantní omáčkou, tak VGA oficiálně ruším *1* -
-
Je to trochu podraz na hráče. Je mnohem jednodušší napsat výbornej lineární příběh, než vytvořit bohatě rozvětvenej a přesto stále konzistentní (viz Witcher 2, kde se to podle mě celkem podařilo). Když máš jasně danej příběh, můžeš si imho dovolit mnohem větší hloubku, mnohem propracovanější twisty, no prostě celkový pojetí. Když pak takovej příběh vezmeš a narveš do něj iluzi voleb, vyjdeš z toho jako king. Je to ale svým způsobem podvod...
Já proti tomu ale obecně nic nemám, protože lze zastávat koncept, který sice dává hráči do rukou možnost volby, ale svět mu přece nemusí naslouchat/reflektovat ho (zdravím realitu *1* ). Takové hry se orientují na hráčovu postavu.
BTW, proto jsem zčásti nechápal např. u ME2 výroky typu: "Proč nemůžu Ilusive mana poslat do *cenzurováno* a raději se přidat k alinaci?" No protože by jim to totálně rozsekalo ten jejich intense adn epic scénář, stálo by to mnohem víc člověkohodin a ještě by to pravděpodobně vytvořilo další a další "plotholes" (d'oh!). Klíčový bylo, aby dali hlavnímu protagonistovi možnost nesouhlasit (což udělali), přestože byl později "semlet" osudem. -
-
Tohle je docela o šťouralství. Já si třeba WD zahrál/zahraju (jsem ve 4. ep.) jen jednou a jestli by byl výsledek mejch rozhodnutí ve finále stejnej, i kdybych se rozhodl jinak, a změnila se akorát cesta k tomu výsledku, tak mi je to fuk, ten zážitek tam je a třeba že jen iluze volby, ale je tam taky...
A jasný.. šťoural to může dohrát pětkrát a pak se vztekat, že to dopadlo úplně stejně. Já se v tom vrtat nepotřebuju a budu si pamatovat jenom dobrej zážitek. Zároveň mi ani nedává smysl dohrát hru vícekrát, abych si v každym pokusu zvolil jinak a viděl tak, co se stane. Pokud je ta volba nějak důležitá, tak to budu respektovat a trvat na tom, jak jsem se rozhodl a nebudu zkoušet co by kdyby... O to víc si to budu pamatovat. A zároveň neobjevim ty podvody, o kterejch píšeš. *3* -
-
O šťouralství je to podle mého u lineárních her, pokud si ale zahraješ např. takového Witchera 2, čeká tě na konci 1. aktu rozhodnutí (a dodejme, že to rozhodnutí nemá žádný morální rozměr - je to výstřel na slepo, tudíž nehrozí, že hráč, který hraje podle jednoho určitého modelu, by nemohl tento svůj model zopakovat při dalším playthrough), které naprosto změní 2. akt hry (který je nejdelší). Ta změna je tak obrovská, že se dá s trochou nadsázky hovořit o dvou odlišných hrách (úplně jiná lokace, jiné postavy, naprosto jiné questy a naprosto jiná hlavní zápletka, navíc to má vše dopad i na akt třetí). Já chápu, že u spousty RPGéček je znovuhratelnost minimální, ale zrovna u Witchera platí, že jedno dohrání je pouze 50% hry (bereme-li pouze hlavní quest!).
Nechám stranou, že Witcher je na rozdíl od WD skvostem ve všech videoherních aspektech... Ale dokonce i v tom, na čem jako jediném WD staví, jej absolutně poráží, jelikož v jeho případě má věta "Your choices matters." naprosto jiný rozměr... Nemám problém s tím, když jsou volby iluzorní, mám problém s tím, když je hra prezentována tak, že iluzorní nejsou... A pak za svou důmyslnou lineární story (a tedy mnohem spíše filmovou než interaktivní) slízne smetanu... Není tu řeč o obsahu (ten je nepochybně na úrovni, alespoň podle mainstreamu), ale o formě. -
-
Witchera jsem nehrál (i když teď o tom uvažuju), ale jo.. taky nemám rád, když autoři hry tvrděj něco co očividně neni pravda, takže se vývojářů WD v tomhle nebudu zastávat. Ale jak řikám, ten pocit tam je a to mě osobně stačí. Rozhodnutí alespoň důležitě vypadaj (nechat žít/zabít atp.) a hlavně mě baví, že jsi dost často nucenej je dělat ve stresu s nějakym časovym limitem, takže probrat si všechny možný varianty a vyvodit důsledky prostě nestíháš a musíš jednat impulzivně, což je občas hodně zajímavý.
EDIT: Jinak jsem to šťouralství právě u linearních her myslel. Pokud hra nabízí po rozhodnutí víc variant, který se po dlouhou dobu hodně lišej, tak určitě stojí za to vyzkoušet oboje/všechny.
-
-
-
-
-
Nový, neoficiální remake Resident Evil 2 je na cestě - poběží na Unreal Engine a nabídne i kooperaci. (+ video)
za zmínku stojí: "While it’s unlikely this will ever be released or made playable..." -
Obrazem: Nové screeny z chystaného freeware projektu Jurassic Park: Aftermath.
Graficky to nevypada spatne ale rikam si ze kdyz uz si dali takovou praci s tema dinosaurama tak by alespon mohli jejich model udelat trochu aktualni. Predstava o tom jak vypada velociraptor v devadesatych letech byla trosicku odlisna od toho co o nem vime dnes. -
-
Tak jsem se chtěl podívat jak vypadá ten velociraptor v roce 2014. Liší se teda podstatně od toho co jsem viděl v Jurským parku !
https://www.google.cz/search?q=velociraptor+2014&safe=off&biw=1920&bih=943&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4pwhVN2AFaGd7gaurYDgCw&ved=0CAYQ_AUoAQ
-
-
Valve spustilo více než 100 nových serverů pro DotA 2.
Mě z těch Valve asi jednou fakt klepne.
Loni v říjnu oficiální oznámení, od tý doby ani písmenko, a teď najednou BUM!, je tu beta *8*
Tak ať už je to tady, HoN už je úplně v hajzlu *1* -
Celý to je podvod,registroval jsem se včas,všechno řádně vyplnil a doted nic nepřišlo. No jo holt jsme v čechách
-
-
Zkoušel si to vypnout a zapnout?
-
-
Fanoušci Valve začali zaplavovat kancelář a facebook stránku firmy páčidly. Instrukce jsou jasné:...
už jim tam napsal někdo z valve, že ty peníze raddši měli dát na charitu *1* -
-
Lost Planet 2 vyjde podle jednoho asijského obchodu na PSV.
Můžete mi někdo vysvětlit o co jde? Z příspěvků na valve fóru jsem to nezjistil? -
-
Pokud se mluví o Valve, Vždycky jde o Half-Life (3) *3*
Fanoušci se snaží Gabea dotlačit k nějakým novým informacím... -
-
HL už tak nějak vyčpěl , takže dějově to bude už jen větší maglajz
Taky by jim mohli natruc udělat z HL3 strategii ;) , když EA dokáže z Syndicate udělat FPS ... -
-
Že ty chceš dostat páčidlo do kolena! *16*
-
-
To už by ho pak nikdo nerespektoval *1*
-
-
-
Aha díky *4*
-
-
-
-
Just Add Water (Oddworld New ‘n’ Tasty) chystá na GamesCom nějaké oznámení.
Že by se jim opravdu podařilo přes twitter domluvit remake prvního Metal Gear Solid? -
-
to by mě naštvali, se zrovna chystám na jedničku :)
-