Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TV NOVA: Zlé počítačové hry

Kdo se chce zasmát jak počítačové hry vychovávají budoucí vrahy :D

http://www.youtube.com/watch?v=bvBLMNiCQc0&feature=player_embedded#at=76
    • A díky Geohotovi můžete LEGÁLNĚ stahovat hry pro Playstation :)
      7minuta http://voyo.nova.cz/multimedia/televizni-noviny-27-4-2011.html?s=0
      • ucho
        tak já tam slyším "můžete i legálně stahovat hry...", to by mohlo být i "můžete ilegálně stahovat hry..." ne?
        • Ja tam vyrazne slysim "ilegalni stahovani her". "I legalni" by IMHO znelo trochu jinak (vetsi pauza pred slovem legalni).
          • ucho
            Crook: když ta "dírá" nebyla myšlena doslova, tak nepoužívej slovo "díra" a použij jiné slovo.
            když nemluvíš o mně, laskavě neříkej, jaký typ člověka jsem, když o mně naprosto nic nevíš.
            paragrafy nejsou slovíčkaření, paragrafy jsou paragrafy, které jsou v tomto případě jasné. zde nevyslovíčkuješ nic.
            to že si ty myslíš, že je něco špatné je tvoje věc. každý si o tom může myslet svoje, tedy to nemusíš cpát ostatním jako svatosvatou a jedinou pravdu, jak to má být.
            žijeme v demokracii a máme tedy nějaké zákony. pokud se někdo rozhodne nějaký zákon změnit, změní se. řešil jsem pouze legálnost. názory stranou, tak nechápu, proč je sem pořád cpeš (já sem svůj názor nenapsal) :) uvědomuješ si rozdíl mezi názorem a faktem?
            • Jestli ty se me ptas, jestli vim rozdil mezi nazorem a faktem, tak bych se te musel zeptat, jestli vis co je otaznik...
              Tvoje osoba se do toho zatahla sama, a jadro ty otazky se mi k tomu zdalo jako nejlogictejsi duvod. Tot vse.
              Opet teda myslim ze pomotany to mas spis ty. Ale na tom se dva holt nikdy nedohodnou : D
              Kazdopadne te mam rad, stejne jako kazdeho ziveho tvora. Rad ti odpoved znuden venuji, a na zaver poslu srdecne pozdravy.
              Absence dalsi reakce ale zamrzi. Podkladu neni nikdy dost : D
            • ucho
              Crook: asi to máš trochu pomotané. v předchozím příspěvku jsi psal: "Jsi zrovna ty ten pripad stahovace filmu a hudby, co pak rad nadava hernim piratum?"
              načež tě upozorním, že je zbytečné do toho tahat mou osobu, což touhle větou naznačuješ jasně. nebo kdybych snad napsa: Jsi zrovna ty idiot?" asi bych psal taky o tobě, nemyslíš? tedy popisoval typ člověka.

jestli se chceš do mě pustit, posluž si, snesu cokoli. reakci už ode mě ale nečekej :) postrádá smysl psát tuny textu s někým, kdo nechápe to, co ostatní píšou...
            • Tak kdo z nas ma problemy s porozumenim? Nejsi nejakej rozjetej?
              Zkus se podivat zpatky, kde jsem zacal vazne minenou otazkou. Na tu mi povysene odpovis, posila okomentuje dal, a ja mu jen dam za pravdu a pridam svuj nazor na tohle rozlisovani. Jestli tady nekdo nekomu neco cpe, tak spis ty. Nebyt tvych dalsich a dalsich zbytecnych, a diskusi uplne jinam tahajicich komentaru, byl by davno konec. Mluvil jsem nekdo o faktech? Co to sem tahas za nesmysly? Jsi fakt tak zoufalej?
              Opravdu si nemyslim, ze by obraty jako "podle me" "rekl bych" apod. prezentovali FAKTA, a nic takovyho jsem ani nezminoval. Jen debil v tom muze zacit rejpat, a takhle si cucat "argumenty", ze?
              Kde jsem ti treba rikal co jsi za typ cloveka?? Bozeboze... Jestli tohle neni ozyvajici se potrefena husa, tak uz nevim co : D

Vic k tomu dodavat nebudu, i kdyz nepochybuju ze tady za me zase neco vysvetlis tak, jak jsem to ja bezpochyby myslel... *7*
              Proste jdi prudit jinam, jestlis me chtel dotlacit k tomu, abych se do tebe vazne oprel (doted to bylo jen v tvy nebohy makovici), tak se ti to povedlo.

Tesim se co zase vyctes mezi radky, ale reagovat na to snad ani nebudu - leda bys fakt pobavil : D
          • ucho
            Crook: máš problém chápání psaného textu? asi jo, jinak naprosto nechápu, o čem diskutuješ. dotaz zněl jasně. odpověď je na něj jasná. nejedná se o žádnou "díru" v zákoně. tak to prostě v zákoně je. žádné možná nebo třeba, ale naprosto přesně toto definuje. to je fakt, se kterým neuděláš nic ty ani nikdo jiný. poukazoval jsem pouze na to, že v televizi škatulkují, to je tak zhruba všechno. stejně jako jsou pro české novináře počítačoví hráči zvláštní exoti, kteří se věnují prapodivným věcem, další televizní škatulka. a proto, abych se vrátil k tomu nahoře, je velmi nepravděpodobné, aby v televizi bylo v jedné větě "stahování" a "legální"... zákon je však jasný ;)
            • Ja vubec nemluvil o tom, jestli to nahoda je, nebo neni.
              Ta "dira" nebyla myslena doslova. (i kdyz pochybuju, ze by sami zakonodarci ten dvoji metr pouzivat chteli.)
              A nemluvil jsem ani o tobe - nevzal sis to nejak osobne? Jsi zrovna ty ten pripad stahovace filmu a hudby, co pak rad nadava hernim piratum?
              V tom pripade si nech slovickareni o paragrafech. Pokud je pro tebe zrovna zakon slovo svaty, tak teda potes...
              Myslim ze clovek by mel mit lepsi smysl pro to, co je a neni spravny. Podle me neni stahovani her o nic horsi, nez stahovani filmu. Tecka.
            • ucho
              není to ani náhodou, takhle to někdo záměrně chtěl. kdyby takhle zásadní věc byla "díra", někdo by ji rychle lepil. ovšem takto může sloužit jako odůvodnění k vybírání autorských poplatků, a tedy se na tom někdo i přiživí (legálně, bohužel). ale nechám tě u toho. jestli se to v budoucnu někdo rozhodne změnit, to je věc jiná...
            • posila
              Nebavil. Rekl jsi, ze legalnost stahovani hudby a filmu neni "dira" v zakone, ale presne presne definovana vec. Ja tvrdim, ze to neni presne definovana vec, ale je to legalni mozna jen nahodou.
            • ucho
              posila: bavil se tady někdo o tom, kdo to kam nahrál? ne. ano, v některých definicích je zákon nejednoznačný a jsou známé případy, kdy ti 50 % právníků bude tvrdit, že je to tak a druhá polovina, že je to onak. tohle není ten případ...
            • posila
              Tvrdit o zakonech, ze jsou jasne a naprosto presne definovane, je docela prehnane. Pral bych si, aby to tak bylo :)

V zakone je neco jako, ze fyzicka osoba si muze vytvorit rozmnozeninu dila pro osobni potrebu a je tam taky, ze jen jen autor muze nekomu dilo poskytnout k rozmnozeni nebo udelit nekomu opravneni rozmnozovat jeho dilo pro komercni ucely. Ale neni tam napsano, ze si nesmim udelat kopii ze zdroje, ktery nema autorem dovoleno poskytovat dilo k rozmnozeni. A co neni zakazano je dovoleno. Treba je to naschval, treba pri tvorbe toho zakona nepomysleli na to, ze to nekdy bude problem ... ja nevim ... Nicmene je docela zvlastni rict "Ja jsem sporadany obcan, protoze jsem neporusil zakon. 'Kriminalnik' je ten, co to na ten rapidshare nahral."
          • ucho
            tak mezera by tam být velká nemusela. lidi někdy zkracují dost. ale počítám, že nejsou natolik retardovaní, aby říkali, že je jakýkoli stahování legální, když v televizi považují i stahování hudby za nelegální.
            • ...nevim teda jestli byla rec o blbech co warez "chlubenim" vyplachujou fora - zrovna pro ty bych asi taky vlidny slovo nemel : )
            • Presne tak, posilo.
              Pokud teda lidi ty moralisticky vyplachy zakladaj na hloupy dire v zakone, je to o to smesnejsi.
              Pirati jsme vsichni stejny, provinile bych se mel po stazeni filmu cejtit uplne stejne, jako stahovac her.
              Dokonce bych rekl, ze tim odvolavanim na (zhovadilou) pravni stranku to pokrytectvi teprv nabira na intenzite : D
            • posila
              Na ceskych internetech koluje takovyto vyklad autorskeho zakona: clovek si muze vytvorit kopii umeleckeho dila pro vlastni potrebu. Zakon neporusuje ten, kdo kopii vlastni, ale ten, kdo sdili original (resp. vlastni kopii) s jinymi lidmi. To ale neplati pro software, na ten jsou v zakone jine paragrafy.

Ze je to (mozna) legalni ale neznamena, ze je to moralni. Nadavani piratum je sice pokrytectvi, ale clovek, ktery se chlubi tim, ze je pirat si zaslouzi vynadat ... a mimo to ... flamy jsou vzdycky zabava :D
            • ucho
              Crook: ano, nastuduj si potřebné paragrafy. stahování audiovizuálních děl pro vlastní potřebu je dle zákona ČR naprosto legální. to jen v televizi to mají trochu pomotané...
            • A spravne se snad pouziva na hudbu jinej metr?
              Ja teda i z tohohle duvodu nemam potrebu nadavat piratum, jelikoz abych ukojil svoje hudebni/filmovy choutky, musel bych za to utracet fakt snad miliony. Takhle koupim spis jen to co mam fakt moooc rad...
              Ale ze povazoval stahovani hudby za legalni? Nebo "min nelegalni"?
              To je snad ciry pokrytectvi, ne? Nebo je to nejak pravne podlozeny?
      • Top je taky krásný slovní spojení "hack umožňující legální stahování her" *1* A to jsem myslel, že jen FOX news jsou takový ale jak tak koukám, že u nás mají v nově velkou konkurenci.
    • ucho
      tohle je lepší, jak vidí počítačové hráče tvůrci seriálů (zde konkrétně seriál Life). všimněte si toho, jak se pozná hráč. když někoho vidi hrát, drží totiž ruce ve vzduchu a nevědomky hýbe prsty, jako by hrál sám... :)
      http://www.youtube.com/watch?v=HFfJ4ZC1AtA
      • Znám, ano to dokáže taky velmi pobavit *1* podobných kousků jsem už zahlídl vícero. Jeden z nich byl myslím jak hrál Dexter Halo 3 na pc s myší a klávesnicí (Halo3 - xbox360 hra)
        • ucho
          no a nebo Sony si proti těm hackerům měli najmout tyhle experty ze seriálu NCIS:
          http://www.youtube.com/watch?v=u8qgehH3kEQ

víc lidí na jedné klávesnici znamená samozřejmě rychlejší práci.
    • Pan_Klobouk
      Trochu starsi zalezitost, navic Nova... co bys chtel? Otazkou zustava, pan Kalivoda je Lachtan? A pokud ano, tak co to tam placal? :)
  • Jack1947

Možná zbytečný - Komentář ale...

Grafika v dnešních hrách , např Wolfenstein který konečně hraju, na maximum.(samozřejmě) Zdá se mi to hezké to jo ale to je DX11 tohle? ha hezké postavy i efekty ujdou ale to je tak všechno. Nebo Lichdom jako hra to asi začne být stereotyp a opět kostrbaté cosi...

Připadám si, jako by se ten výkon pomalu ani nezužitkoval. I když tohle např nejsou nejnáročnější hry na grafiku ( hehe ted už si zapařím Crysis1 na ultra nastavení *2* ) nevím, ještě uvidíme co Dayz... jinak mi to bez urážky příjde nic moc... jasně zaklínač , GTAV. to bude jiná bašta ale to jsem dohrál na konzoli. Co chci říct lol? že od booomu DX10 kdy byl člověk rád aspon za 20fps v medium nastavení tehdy ve Vistě se toho zas tolik nezměnilo... neřikám že to je škaredé nebo takto vůbec ale nepříjde mi to nej. Jako by jen další directx byly jen efekty navív a člověk dootlačen do upgradu postupně automaticky... aby se hw prodal no nic. Hry přeci nejsou jen o grafice, koneckonců... což je celkem vtipné jak mi může přijít málo že když jsem byl v konzolích zavrtaný roky a neřešil jsem pc. Z opojení výkonem přišlo studené vystřízlivění.
    Konzole má svůj limit zto jo, tam se to chápe no.
    No nic no. Od DX10 v DX11 nevidím moc velký pokrok , jasně hladší textury atp. FPS mne nezajímají at si sou 40+- nebo i 60. Známe to dneska šecko pojedu na max a za pár let budu snižovat -pak upgrade jede se na novo. DX12 - ale jestli to bude na stejné urovni... nemluvě o tom že ty hry nemají např ani svůj vlastní antialiasing nebo je moc malý.

Podotýkám že tohle nikoho nenutím číst je to čistě můj názor, a dnešní hry. Nejde o nějakou zmlasonst. Jsem oc rád že šecko si dám na max - je to příjemné to jo no. Akorát to max je dneska jinde jak před lety. Není to o náročnosti nebo tak, jak bych mohl být lol.
    Je to i taková otázka k zamyšlení trochu nemyslíte? Hmm... Fyzika + DX10 před lety kdo z toho neuchcával že? ale dnes dnes se jen mávne rukou...
    Jinak při vytížení mám teploty ok... a po odkliknutí jedné blbosti mi ani zdroj nevypíná Upsku.
    Ok, je tzv u všeho cca 65-70´°.Možná to je proto že jsem to čekal tišší, fakt je to uplně fuk a nevadí mi to - už jsem i se zaplým pc spal a usnul jsem. Takže "hluk" mi nevadí.
    • No já největší přínos za poslední dobu vidím v dostupnosti většího rozlišení než 1080p, sam jsem si pořídil 1440p a jsem nadšený :)
    • Jacku zahraj si Vanishign of Ethan Carter, a uvidis co zvladne Unreal engine 3 kdyz nejsou tvurci lini. A Metro je taky nadherny, hezci nez Crysis 3.
      • Jack1947
        Ten jsem hrál sice na 8800GT ano grafika byla ok... ale takhle jsem to nemyslel. Dobře byla parádní ale zbytečná dá se říct.
        • Ja ti asi nerozumim, jak byla zbytecna? V komentu nahore brecis nad grafikou a kdyz ti napisu hru ktera ma peknou grafiku, tak napises ze byla zbytecna, co to kua je :-D
          • Jack1947
            Vzhledem k tomu o jakou hru šlo, tak takové grafiky bylo až škoda no jak brečím kua nad grafikou, jen vyjadřuji moje rozpolcení nad dnešní grafikou že jsem čekal více kua.
            • Jack1947
              Metro LL nejhezčí hra? ano není to špatné ale nejhezší je silné slovo. Vanishing ethan měl nádhernou grafiku to jo ale to bylo všechny jak píšeš chyběla tam interakce. Tedy ta grafika byla nevyužita.

Nemusíš psát ještě víc her, víme že hra na úrovni Crysis, v dnešní době hold není no. Ještě není nic co by Crysis překonalo, ano menší věci zde jsou atp... ale žádná evoluce. Přešlapuje se na místě a zaobírá se více detaily než celkovou grafickou stránkou.
            • No ja nejsu zadne fanda umelckech her nebo clovek co tomu rozumi, ale Carter me prisel doslova jako umelecka hra (muj pohled) Jinak kdyby tam bylo vic veci, zvirata vic lidi atd, asi by ta grafika nebyla tak pekna. Tak zahral Metro LL, asi nejhezci hra v soucase dobe (ja vim je to tunel)
    • jakubc
      Hlavně sis nevybral moc dobré hry na posouzení grafiky. V první řadě Zaklínač 2 - zkus si dát ubersampling a uvidíš, že to ani tvůj komp nerozchodí plynule, ale vypadá to fakt velmi pěkně. Dále samozřejmě Crysis trilogie. GTAV sice bude hezké, ale zase bych si to tak neidealizoval, ta hra má jiné silné stránky než grafiku. Z opravdu nádherných her bych zmínil asi ještě Tomb Raidera a samozřejmě Metro Redux.
      Částečně ale souhlasím, že při nástupu konzolí minulé generace byl ten wow efekt mnohem vyšší - pamatuju na ty "naleštěné" hry, které byly jen na X360 a PCčkáři měli smůlu, než pak přišlo Crysis a od té doby se podobný wow efekt co se týče grafiky nedostavil.
      • To bude tim, ze kdyz prisli x360 a ps3 tak byli na urovni, ba dokonce o malinko silnejsi, nez high end PC. Zatimco xbone a ps4 jsou tak mid end.

a pro Jacka: Grafika uz proste dosahla takove urovne, kde se da pomerne obtizne pridavat na kvalite obrazu. Proto mas nove generace dx, ktere vypadaji skoro stejne jak dx9. A neni tak zasadni skok v kvalite obrazu. Podivej se treba sem http://i.imgur.com/ChsSwUE.png .
        • Jack1947
          Obávám se že máš pravdu, je to smutné že defakto od 2007 zde nebyl žádný větší pokrok a to už je drahno let.
          • No, ale ten pokrok jen tak nastat nemuze. Ba dokonce bude hur. Uz se s integraci zacinaji projevovat kvantove jevy (uz asi od 8nm) a proste ten tranzistor uz o moc zmensit nepujde.

A nesouhlasim s tim, ze od 2007 to vypada stejne. Dost velka prace se odvedla napr na stinech, nebo tesselace. Mnohe sceny vypadaji kvuli tomu o dost lepe. Hold uz veci maji relativne spravne tvary a nejsou na prvni pohled neobvykle hranate.
            • Jack1947
              Neřikám že stejné ale nic extra to fakt není a to byla první náročná hra podobně tehdy jako Far cry... od té doby nic ani do té. Úpřímně nevím ani kam by se měla grafika posouvat, směrem k dokonalému vyhlazení, fotorealističnost je už aut. Nevím jen mi to příjde fakt málo... tesselace , stíny to je hezké a možná i účinné ale je to málo aby každý nový Directx jen vylepšil ten stávajicí mi nepříjde úuplně ono.

Tehdy se HW platil a hry tak vypadali, dneska v tom vidím minimální přínos. Nevím třeba ještě nějaká hra co fakt bude vypadat nějak hodně parádně se ještě chystá. Tedy by to znemenalo že od konzolí se k rom rozlišení a větších fps zas tolik neliší. Ještě že se už hry ani nebudou načítat a pak taky výjdou neoptimilizované a taky nedokončené. Zblízka ty textury v 80% hrách, jsiou beztak hnusné a smrdí to stále dx9 (néli8).
              Ta doba je ještě asi daleko kdy hry budou zas někde dál. To mně až tak na grafice ezáleží jen by člověk čekal že od dx10 (9) doba pokročila poněkud více. Neřikám že vůbec ale změny jsou a jak páíše keyz ještě ne u všech her.
    • Keyz
      To co ve hře vidíš nejvíce jsou textury a od jistého bodu na první pohled nepoznáš rozdíl. V minulosti to byly velké rozdíly kdy konečně třeba oči vypadali jako oči apod. To lze lehce dohledat.
      Proto se může zdát, že se to nikam neposouvá.... Stále je zde prostor hlavně ve kvalitě textur menších objektů. Jak říkal někdo z WH, je důležité aby všechny textury měli podobné rozlišené jinak to je pěst na oko.

Tedy někdo píše ódy jak je skvělý pohled na noční město v GTA V a pak bleješ když vidíš třeba chodník.. To je blbá práce. A lež o tom, že nezkoumáš chodník je prostě lež. Nemusíš nic zkoumat když to vidíš během hraní a i kdyby jsi to musel zkoumat tak je blbě, že to je takto špatně uděláno. Něco jako vychvalovat špatnou práci za kterou platíš.

DX 11 přinesl Tessellation a to je sakra znát. Mrkni na Heaven Benchmark kde to lze testovat. Jak moc to je ve hře a kde opět záleží na těch kdo to dělají.

Na fyziku se dlouhodobě se*e protože to je asi složité. Extra fyziku přinesla pouze Nvdia v rámci PhysicX třeba v Borderlans 2, kde to bylo pěkné. Jinak hadr panák je stále většinou maximum. Přitom zlaté časy soldier of fortune 1 a 2...

Také se mění animace díky motion capture. I když to následně někdy vypadá extra komicky když věrohodně animovaný panák začne blejt kecy z "C" filmové produkce jako třeba romance v DA:I (jestli tam vůbec použili na ty kreace motion capture)
      • Jack1947
        Prostě zklámání no, mrzí mně že se vlastně vývoj tolik neposunuje a co je ta teeselace - např je v Wolfu to je nějaké vlnění či co. To je vtipné každý nový directx 1- 2 nové efekty navrch.

SSAO, Ambient oclussion věci co rozmažou při výbuchu atp... pak vidí člověk textury a řekne si safra to je nic moc. Dokud to nevidí zblízka bleskne mu hlavou to uměl DX9 před lety lol a možná lépe.
        Dneska se tedy nehoní za výkonem, za cenu lepšího všeho na slabé sestavě si nepustíš všechny fičury - ale ve výsledku se to zas neprojeví atp. Vyšší fps zase ok, není to jak na konzoli lol. Jen občas zaškube - ale jinak ok. Tjn SOF byl parádní - to byl havoc? lol a když jsme u havocu kam se hrabe trapné Physix kde vrcholem je zdužený dým nebo upadlá omítka.
        Tjn, efekty co jsou spíše na pěst. Havoc měl parádní destrukce a nestrhával tolik (spíš vůbec) hw. Animace a postavy pak vypadaj nic moc.

Nejde o efekty ani fotorealističnost a ty dnešní efekty jsou spíše - nevím nic světoborného.

Fyzika, to už je pasé a pokud ne - nikdo přece nebude mít 2karty to měl i s ageia physix jen to bylo dražší , jistě emuluje to cpu ale co z toho. DX příjde s vlastním řešením. Fyzika není beztak potřeba.
        Takže ve finále je to jen o nové technologii, tlačení do jejího nákupu a o plynulých hrách. Snad DX13-15 už přinese nějakou tu revoluční změnu, snad...
        • Keyz
          Co je teselace najdeš lehce na netu. Ale přesné info je hodně technické proto jsem doporučoval aby jsi zkusil ten Heaven Benchmark který je zdarma kde se lze volně pohybovat na dané scéně a měnit nastavení.
          Zde je fotka bez teselace a s teselací http://www.stahuj.centrum.cz/direct/iR/magazin/9337/teselace.jpg

Prostě to udělá to, že to co má vypadat vystouple tak vypadá aniž by jsi to musel udělat extra 3D objekt. Blbě se to vysvětluje (nejlepší je ten bechmark kde to vidíš). Navíc tomu technicky přesně nerozumím.

U SOF to byl GHOUL engine. Fyzika může do hry přinést ten rozdíl jako grafika 3D panáka v generals vs nějaké nové RTS. Tedy zcela zásadní a pro každého jasný. Lze udělat nějaké demolice, poškození těla apod... ale s tím se musí počítat od začátku vývoje hry. To je ten problém. Jak říkal Vávra, že v KC nebude možné v hospodě posouvat židlemi apod.

Hlavně jak chceš dělat pokrok když ten vyžaduje silný HW a všude máš lživé reklamy jak si na konzoli zahraješ ty nejpokročilejší hry po dobu 5 let...Když pokrok vyžaduje změnu a to u 5 let stejného HW není (navíc slabého). To se pak dělá blbě. Sice na PC máš většinou extra věci navíc (bavím se o SW) a to je super ale není to tak slavné. Jasně musí existovat nějaké minimum kde máš garanci aby každý nemusel měnit HW velice často ale 5 let...tvl to je zoufalost.

U HW to je lepší. Máš zde zvukové karty, 1080p+ monitor, virtuální realitu, SSD disky a další zajímavosti. Jestli máš prachy může mít budoucnost již dnes.
          • Joshua
            Neco podobne umnel uz stary MatroxG400 tam to byl Bump mapping.
            • Keyz
              jj. V minulosti byla řada pokrokového HW, bohužel se to masově nepoužilo.
          • Jack1947
            Ano vystouplé a více detailů na to benchmark nepotřebuji. Chápu ale příjde mi to jako něco co tu mohlo být již dávno no.
          • KUA ta fotka není jen o maximální teselaci , protože jak se říkalo i kdysi - Benchmark nehraješ a pokud máš stále platit krvavou daň v podobě výkonu , tak i na nových kartách a současném herním SW si teselačních skopičin naplno neužiješ ;) Takže stále - nejlepší je ten bechmark , kde to alespoň vidíš .....
  • https://www.youtube.com/watch?v=PYQhvW-tjNM

Tohle je přesně ten typ hry, kterou zdejší redaktoři vychválí do nebes jako ultra přemýšlivé alternativní umělecké dílo a dají tomu 10/10. Zvláště, pokud to dostane do pracek pan Grygar.
    • SalemCZ
      s titulky
      http://www.videacesky.cz/parodie-parody-youtube/the-onion-nova-videohra
    • Jack1947
      Pecka no... ale na můj vkus moc krve a násilý navíc to řikali ve zpravách. *6*
    • https://www.youtube.com/watch?v=8X_Ot0k4XJc
  • První recenze Epic Mickey se zatím drží vysoko (průměrně 8/10), jen Eurogamer.net dal šestku.

čekal jsem lepší hodnocení, ale přesto do toho půjdu.
  • VAT

Da se nejak pri kupovani z Bundlestars nebo jinych shopu obejit VAT poplatek pro EU? Staci na to zmenit IP treba na americkou?
    • Lukyz
      Já používám Hola plugin pro Chrome + ukrajinskou adresu. Funguje skvěle i na Kinguinu.
    • Morraw
      Na Bundle Stars používám Hola plugin do firefox a jedu přes US vpn. Většinou to sníží cenu o nějaké ty eura. Taky to používám na humblebundle. Tam je většinou konverze eura-dolary 1:1.
      Na G2A a Kinguin to nefunguje + poplatky za platby kartama atd.
  • Pilgrim66

Orion Dino beatdown drive zname jako Orion Prelude officialne oznameno

http://spiralgamestudios.com/post/17895631228/orion-dino-beatdown-announced

Vypada to skvele!
  • Zerahypt

Zkouseli jste to nekdo? Neni to uplne spatny na to ze je to zadarmo. Nektery vozitka jsou podle me fakt povedeny a to i kdyz jsou trosku pritazeny za vlasy.

http://www.zerahypt.net/
  • Právě zkouším Zaklínače, hraju si s nastavením a stihl jsem projít jen tu úvodní lokaci. Hrál jsem asi půl hodinky a dvakrát mi to spadlo do Windowsu. Jednou spadly ovladače a jednou hra. Ovladače mám ty poslední od Nvidie, tak se jen chci zeptat, jestli s tím máte taky problém nebo mám jen extrémní kliku? :-) Verze hry 1.02...
    • Morraw
      Mě to zatím nespadlo, ale testoval jsem jenom výkon.. Jsem schopen hrát na high, ale úplně plynulé to bohužel není.
      Abych si nekazil zážitek, tak jsem se rozhodl aspoň měsíc počkat na nějaké performance patche, tweaky a otestované SweetFX presety. Nebo snad něco vydá oficiálně CDP.
      Každopádně hra skvělá, celková grafika se mi líbí. Postavy jsou detailní, takže všechny animačky/rozhovory vypadají parádně. Nepochybují, že po herní a příběhové stránce mě to bude taky náramně bavit.
    • jakubc
      Žádný problém nemám a to jsem měl zaplé fraps a při hře měnil asi 100x nastavení. :-) Mám ty samé ovladače.
  • Z3 fps - testováno v otevřené krajině na začátku jak se přijíždí do vesnice

Předem musím říct, že už mě přešlo naštvání na downgrade, nebo ne přešlo, spíš jsem to přestal řešit a střídmýma očima grafika je slušná, žádný zázrak, ale ok, jen škoda toho zbarvení, mohlo to vypadat líp.

Ta hra opravdu na Maxwellech běhá asi nejlíp, kamarád co má 770tku má míň fps než já s 960, cpu máme stejný - haswell i5 3,6. To listoví u mě nemá vliv (mid nebo high pořád stejně fps), zkoušel jsem si teď s tím hrát a na high (bez AA) to běží 50-60fps při 1200p (Lukáš tebe brzdí slabší cpu, proto máš při stejném nastavení o cca 10-15fps míň), takže ta hra se mi jeví jako poměrně slušně optimalizovaná, aspoň teda na jádro Maxwell, ovladače mám někdy z dubna ani jsem se nedíval, jestli jsou novější. Co je teda zabiják výkonu je Hairworks, to po zapnutí spadne na 38fps, takže to bych zapínal opravdu až s 970+ (290+).

Corvus Fraps pokud ti stačí čistě fps hodně jednoduchý prográmek a nebo MSI afterburner, pokud chceš sledovat vytížení VRAM, gpu, cpu a další věci.
    • Lukass
      To je me jasny stim cpu, ja se dostanu na ultra nekam k 55 FPS a ja mam nejradsi stabilni framerate, takze dropy od 60 k 50 me vadi. To radci framerate locku na hranici kde to mam stabilni.
      Tady je ta hranice kolem 50-45 FPS
    • Corvus
      Akrát netuším (a to u žádné hry) co s tím V-sync? Zapínat/nezapínat? Nevím...
      • vsync je technologie na odstraneni tearingu, ale vyzada si dan v podobe input lagu. Ten se da snizit omezenim fps na nasobky frekvence tvyho monitoru tzn. 15/30/60/120 pro 60/120hz monitory. Vesmes pokud tearing nevidis a nebo ti nevadi je vzdy lepsi ho vypnout. Pokud je nesnesitelnej tak zapnout ale jen v kombinaci s omezovacem kterej je bud uz primo ve hre a nebo prez nvidia inspector, u amd nevim.
        Jo a malem bych zapomel. Vsync moc neumoznuje propady fps tzn. pokud ti fps padnou pod urcitou mez vsync fps srazi na nejblizsi nasobek. napr. kdyz ti fps padnou pod 50 pri vsyncu padnes rovnou na 30. To o kolik muzou fps padnout nez se propadnou na 30 zlepsuje triple buffering ale pridava jeste o neco vic input lagu.
    • Corvus
      Díky, díky za rady, prubnul jsem Fraps, jak jsem uvedl níže. Nakonec jsem to vyladil na nejvyšší/vyšší s tím, že hairworks technologii jsem vypnul (podle mě to není nic podstatného a výkon to žere slušně) a listoví dal nižší (ale pokud píšeš, že to nemá vliv, tak to ještě prubnu) a jede mi to venku/při boji na 40-45 FPS se zapnutým AA i HBAO+. Takže to docela ujde, řekl bych. Na to, že mám textury, krajinu atd. na maximum. Možná vypnu AA. Uvidím dál ve hře.
  • Naughty Dog: The Last of Us je celé o příběhu.

No nee a o com inom, nebodaj o multaku alebo o technologiach pouzitych na PS3 :D :D :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit