Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Warren Spector je unaven z her, jako je právě oznmený Wolfenstein: The New Order.

:) No někdo je unavený z Wolfenstejna , někdo zase z COD ,Battlefieldů a Crysis, někdo se podivuje nad Sims a City ......ale stále víc je všem zřejmé , že platící mainstream nezatížený nostalgií pouhý kvalitní gamedesign neocení , pokud není zablalen v latest grafickém kabátku a pak si ti stejní militantní zákazníci často sami ospravedlní existenci permanentního DRM spojeného s předplatným :(
  • Už jste slyšeli skladbu z Battlefield 4? Co na ni říkáte?

nic moc. skladba bude urcite pri nacitani mapy
    • michals
      jj, ty zvonky me tam po chvili zacli pekne sr**.
  • PS4 verze Battlefield 4 bude srovnatelná s PC verzí na střední nastavení.

Tohle clovek u soucasne generace slysel poprve az tak po roce od jejich uvedeni a u nastupujici generace tohle zaciname slychat jeste predtim, nez tyto konzole vubec spatri svetlo sveta.
    Mno bude to jeste vesele, pokud s nami tento "next-gen" zakufruje na dalsich 7 let *1*
    • Jack1947
      No jo no, tak nemohl nikdo cekat ze PC a Next next gen bude srovnatelne, vzdycky tady bude propastny rozdil.
    • jindra.veliky
      co rok...u po dvou letech rikali v DICE, ze na Bad Company 1 nemaj PC dostatecny vyvoj *1*
      • snorgrind
        do dvou let tu mame zase zpatky 1024, FOV 40 a 30 fps *1*
  • Witcher 3 - 13 000 exp bodů za 30 000 zlatých

Asi to každý zjistil, ale víte že u směnárníka Vivaldiho můžete kupovat exp body. Vždy 1 nákup v poměru 30 zlatých = 13 zkušenostních bodů... A jde to furt dokola. Takže 10x si půjčím a mám 130 exp bodů. No a když si půjčíte 1000x, bude vás to stát 30 000, tak máte koupeno 13 000 exp bodů (6,5 levelu po 2000 exp) :-D. Screen: http://666kb.com/i/czwialssvria9mskh.jpg
    A 2 "fígl", také "legální" ve hře, a také asi známý (ale třeba někdo nezná). Prostě mušle a lastury rozebrat a máte bílé a černé perly a ty jsou snad 10x dražší na prodej než ty mušle.
    • Keyz
      Dokonce když si určitě věci vyrábíš sám, tak to stojí více než si je koupit. Třeba Runy apod. Na to musíš mít prášek, prázdnou runu atd...A to když koupíš tak to ve výsledku stojí více.
      A tohle je více věcí. Nevyplatí se koupit materiál a z toho něco udělat. Vyplatí se to jen tehdy, když jsi ten materiál našel.
      A pak to rozebraní....Když něco rozebereš, tak to skutečně lze prodat často o dost lépe než celek, což je opět hloupost. Udělali to složité ale již to nedomysleli. To samé loot v domech. Každé NPC má zlomené hrábě. Dokonce to mají i hradě.... To je po Updatu. Předtím měli chudáci smaragdový prášek za 500 apod.

Do toho je škoda, že změnili systém schopností. W2 to měl lepší. Prvně šlo se zaměřit pouze na Queen atd. Zde to nejde, protože musíš mít určitý počet bodů v nějaké sekci a tedy brát i to co nechceš. A neuděláš třeba: Max rychlý boj a Max Quen. To nejde protože musíš dát body hodně kolem aby jsi postoupil ve sloupci který chceš... Snad to změní mód.
      To samé výdrž. Bohužel se spotřebovává na znamení (a to vždy celá), ale také jí berou speciální schopnosti! Ty mají brát pouze adrenalin. Takto musíš řešit, zda znamení anebo boj. Obojí nejde, protože to bere stejný zdroj.... Ve W2 jsi měl ty "bary" které měly výdrž a ty "bary" šli zvyšovat abych jich bylo více a hlavně...Bojové věci braly adrenalin. Tedy bylo to oddělené a šlo to hrát více způsoby a mít boj + quen a používat to. Hodil jsi znamení -> zrušili to -> dal jsi to klidně 3x protože jsi měl 4x "bar" super. Do toho adrenalin body zvlášť.

Ve W3 je to dost omezující co můžeš aktivně být a hrát. To samé znamení během boje. A pak nevýhodný crafting.
      • jakubc
        Crafting se taky vyplatí jen tehdy, když věci najdeš - tam se naopak nevyplatí to někdy prodávat, protože to prodáš za zlomek, což je celkově funkční - když nechceš craftit, tak to prostě za zlomek prodáš a máš klid, ale zase nesmíš všechno prodat za levno a pak to nakupovat za mnohonásobně více...
        To samé u rozebraných věci - můžeš sice namítat, že škeble je levnější než perla v ní, ale to je jako asi namítat, že šperk vytažený z kanálu si na sebe šlechtična nevezme, ale hezky vyčištěný už ano... Perla je hezká a teoreticky je v tom i ta práce - najít škebli, ve který je ta perla (ok, tady je vždy...), otevřít, vyčistit, zbavit se nepotřebné škeble.

Ke znamením - obyčejný boj výdrž neber, navíc si můžeš zvyšovat regeneraci výdrže, abys mohl znamení chrlit hodně rychle. Navíc znamení jako Quen, Axie a Yrden fungují po vyvolání déle, takže po jejich zapnutí si můžeš počkat na naplnění výdrže a používat dalších schopnosti nebo znamení. Prostě to funguje a je to zábava, mnohem lepší než ve dvojce.
        btw: kolik bodů jsi mohl dát jenom do quenu ve dvojce, že říkáš, že ses mohl zaměřit jen na jeden? Navíc jsi musel dávat body i do dalších skillů ve znameních, aby ses na to své vyvolené dostal. Pokud bys ale chtěl vylepšovat jen Quen a pak něco z mečů, dobře, to jsi mohl, ale připravoval by ses tím o ty skilly, co třeba zvedaj sílu znamení obecně, zvyšují ty políčka výdrže atd... Ani jeden systém není moc nakloněný kombinování boj/alchymie/znamení, ale ve trojce je to udělané líp, už těmi mutageny, díky kterým si můžeš sílu znamení vylepšit opravdu výrazně, bez ohledu na to, jaké znamení preferuješ.
        • Keyz
          To je ta sranda. Koupíš materiál, chceš něco vyrobit a zjistíš, že když to koupíš již hotové tak to je levnější a to někdy výrazně. To je hloupost a zcela proti tomu jak to funguje normálně. To samé to rozebírání. Škeble. Rozebrat to stojí pár peněz tedy cena škeble + ta práce. Ale zde to máš jinak. Rozebereš to + práce a najednou ta perla má hodnotu jako prase přitom tam je vždy.

Natož pak vzácné meče. Stojí prd ale = rozebereš a máš z toho prášek, nějaký vzácný šutr atd = stojí to 2x více. Ta logika je zcela obráceně. Tedy když to někdo upatlal, tak musel mít drahý materiál a poté se to prodává za méně než cena materiálu (tedy prodělal). A tak to koupíš i v obchodě. Levně. Nějak to divně promysleli. Nebo to asi našel a tedy materiál nekupoval.... Tedy vyrábím to co potřebuje jen díky tomu, že jsem ty věci našel v bednách u lidí a jinde. Jinak bych prodělal, kdybych to jel klasicky přes základní materiály. Když jsem dělal runy, tak to bylo něco. Koupíš to levně ale vyrobíš to draze.

U 2 šlo hlavně používat kombinace speciálních útoků mečem které berou adrenalin a znamení. Zde to je spojené a má to jeden zdroj a poté máš jedno anebo druhé. Jestliže chceš používat dané dovednosti často a nechceš čekat jak píšeš, tak to je problém.
          Já třeba bojuji a ihned požívám ten skill jak se seká a točí se okolo. To je silné ale poté to sebere jak staminu tak adrenalin. Tedy počkám si na doplnění a musím se poté rozhodnout co: Znova použiji ten skill abych sekal okolo anebo znamení? V tom mi přišla dvojka lepší. Tam jsem dal oboje a hotovo a mohl jsem to vesele kombinovat, protože jsem měl dva zdroje a ne jeden společný, která navíc nelze zásadně zlepšovat.
          Šlo to lépe kombinovat i když jak jsi psal, stejně jsem často musel brát jiné věci. Ale ne tak šíleně jako zde. Vyloženě beru něco co nechci a nikdy nepoužiji. Viz ten boj. Kdyby to udělali tak, že lze brát věci ve sloupci, tak by to bylo lepší. Vzal bych si sadu Quen a styl rychlého boje a hotovo. Takto to není možné. Vždy vezmu jednu věc ve sloupci a musím dát dalších 5 bodů mimo....A tohle je nutné dělat každou řadu. Beru to co chci v nové řadě +x bodů mimo.

Nijak extra to nevadí i bez toho to je hratelné v pohodě, jen nemohu mít to co chci a jak chci :)
  • Ronox

Batman: Arkham Origins

Tak kdo hrajte a jaký máte dojmy? Já jak jsem byl skeptickej vůči tomu, tak mě to mile překvapilo. Super atmosféra, menší vylepšení soubojů, kdy Batman využívá i prostředí (zeď, zábradlí). Zatím u mě dobrý.
    • Jazz
      Jo, je to boží. Bohužel je tam dost bugů, například jedna věž vpravo dole na mapě nejde "osvobodit", protože jakmile ohackuješ ten panel, tak se za tebou zavře okno a dveře, a do šachty nahoře se nedostaneš, protože Batman jen tak visí na okraji.

Taky se mi stalo, že jak jsem získal ten omračující detonátor, tak jsem letěl 2x zpátky (dvojitá animace) a pak mi Batman zmizel z povrchu zemského a nemohl jsem ho ani ovládat. Myslím, že i Glide Kicky jsou rozbité, když už letíš a chceš někoho zaměřit.
      • Ronox
        Já jsem zatím měl jen jeden bug, kdy se mi otočil když otvíral šachtu, tak to vypadalo trochu komicky.
        • Jack1947
          Typicke treba po zmlaceni, roztahly nepratele stojici na zemi,jen jeden bug no.
          Jinak je tam urcite hodne vylepseni ale pro toho kdo to zatim nehral. Nechce moc spoilovat ani v tagu spoiler. Potrebuje si to kazdy zaparit. Zatim jen jsem mel docineni s 3 bossy, i nepratele se umi lepe mlatit. Atp ... a gadgety jsou vylepsene Disruptor, hak s kotvickou , ve 15% se neda jeste moc rozepisovat pac hra je jeste dlouho predemnou. *3*
    • Já nevím, ale co jsem viděl videa z hraní, připadá mi to jen jako Arkham City v trochu lepší grafice. Mám dojem, že prostředí v soubojích bylo využívané i v AC, ale většinou jsem bojoval na otevřenějším prostranství, tak si nejsem jistý.
      • Ronox
        Gotham je předělanej .. samozřejmě, že některý budovy tam jsou "stejný" když z jeho části udělali Arkham City v AC, ale jinak je to super. Sic to vypadá stejně, ale hraje se to furt stejně dobře, souboje jsou dynamičtější, protože se nepřátelé víc zapojujou klidně 3-4 najednou, tak je lepší uskočit. Boss fighty tu jsou lepší se mi taky zdá a hlavní a to příběh je zase dobrej. Jestli tě nebavilo AA a AC, tak si tohle nepořizuj, protože žádná změna, ale jestli tě to bavilo, máš rád Batmana a Gotham, tak do toho jdi.
        • Hrál jsem obojí, AC zrovna nedávno. Bavilo mě to, i když mi to přijde trochu přeceňované. ŠPozději mě štval respawn nepřátel ve vyčištěných lokacích, trochu stereotypní souboje i čištění místností plných nepřátel a vodění za ručičku. Ale jsou to fajn hry a Origins si koupím později, až to bude zase ve slevě.
          A mimochodem, víc nepřátel najednou na mě určitě útočilo i v AC.
          • Ronox
            Tak tady se mi zdají celkově agresivnjější oproti AC právě a mám to v kontrastu, protože jsem před Origins hrál AC znova. Ten respawn jsem zatím zaznamenal po restartu nebo znovuzapnutí hry, ale vyčistil jsem uličku před GCPD a tak dobrý 2 hodiny se tam nikdo neobjevil .. mezitím jsem vlezl do stok pod GCPD a dalších lokací s loadingem a zatím se nerespawnuli. Někomu se zdají ty souboje stereotypní, ale mě stále baví jak u AA a furt mě to utvrzuje, že to je jeden z nejlepších soubojovejch systémů v takový hře. To flow soubojů je neskutečně návykový pro mě :D
            • Jo, ten soubojový systém je hezký a přitom celkem jednoduchý na ovládání. Když jsem hrál v AC hlavní dějovou linku, tak toho ani zas tolik nebylo, ale při dodatečném plnění vedlejších úkolů a hádanek jsem se vrátil do nějaké lokace a musel se zržovat likvidací nepřátel znovu. To by ani tak nevadilo, kdyby nebyli stále stejně rozmístění a nechodili po stále stejných trasách.
              No a také se mi zdálo, že používání speciálního vybavení v bojích bylo celkem zbytečné a raději jsem protivníky umlátil. Ani jsem nevypozoroval, jestli ty věci mají vliv na zdraví protivníků, nebo jenom na omráčení a tím získání trochu času pro vypořádání s ostatními.
        • Miserius
          I'm in!
      • Miserius
        Já vim ze treba zeď využival už i v Arkham City, ale jestli tady to je nějak víc, to už nevím :)
    • Jack1947
      Hlavne jsem si nebyl jisty jestli se to odehrava v minulosti/budoucnosti. Pak Joker a doslo mito.
      • Ronox
        Tak ono slovo Origin = původ, počátek .. takže už od začátku bylo jasný, že to je prequel :)
        • Vrook
          Já někde slyšel, že přestože se to jmenuje Arkham Origins, tak se to neodehrává v Arkham a nejsou to ani origins v tom smyslu počátků Batmana. Jak je to?
          • Ronox
            Na Arkham se to podle mě napojí na konci hry přímo. Teď si v Gothamu a jdou po tobě nezjnámější padouši. Zatím jsem byl v pár lokacích co se týče budov a to policejní stanice, loď Final Offer jinak si tak furt lítám a mlátím gangy okolo :D Predikce je, že v nějaký části hry se to přesune do blázince a nebo to skončí napojením na něj, ale nechci spoilovat jak sebe, tak i vás.
            • Vrook
              Dík za info.
  • https://twitter.com/MAATOHA/status/658976485525602304

Netušíte někdo o co jde? Vávra na facebooku dával smutnýho smajlíka, takže předpokládám, že jde o to samé. To nějakej vývojářskej tým končí?
    • Tilwaen
      Kdybys zjistil, o čem to bylo, dej vědět.
    • Prý Vavrovo ego dosahlo maximální hodnoty, tak můžou zavřít krám.
  • Leonidasss

Markus ´Notch´ Persson: „DRM ochrana napomáhá pirátství.“

To už všichni víme, teda až na Ubisoft.
  • montatatana

Co nás čeká a nemine v nejnovější (23.5.2012) aktualizaci PS Store?

juhuuu a zhruba tretina pro nas opet neplati a muze nam byt ukradena! Co takhle konecne zacit uvadet, ze dycky postujete aktulizaci americkyho Storu? :)
  • Vogon

40 minut z Deus Ex: Mankind Divided

https://www.youtube.com/watch?v=e09V-A8zk6U

Docela zajímavé, že ve hře se Praha přemístila do Ruska.
  • MickTheMage

Nove screenshoty z Vaporum

Do hands-on preview na dungeon crawler Vaporum som prihodil parik cerstvych screenshotov z tejto chystanej hry. Enjoy :) http://www.mickthemage.sk/2017/03/hands-on-preview-vaporum.html

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit