Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz

Performance Analysis: Assassin's Creed Unity

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-assassins-creed-unity-performance-analysis

Aneb 25 FPS stačí!
    • Jeden čas jsem si říkal, že 30 FPS je ideálních, jak ale člověk uvidí a zkusí 60, tak změní názor. Na druhou stranu, těch stabilních 30 by bylo nakonec fajn oproti tomu, jak to funguje teď.
    • Propad k 20-25 fps, tak tomu rikam bida. Pak at mi nekdo jeste tvrdi, jak jsou nove konzole vykone, kdyz rok po jejich vydani hry nezvladaji ani tech bidnych 30 fps stabilne.
      A jestli tady tyhle konzole budou dalsich 6+ let, tak potes koste teda.
      Nebyt nekterych exkluzivnich her, tak bych se po novych konzolich ani neohlednul.
      • Keyz
        Ty propady asi bude řešit patch. Podstata je ta komedie okolo.

Výrobci tvrdí jak za 10.000 Kč máš nejlepší herní zařízení, kde si zahraješ super hry co vypadají prostě ehm...super. Tvůrci her, se snaží aby to na levný a slabý HW nějak udělali a pak to jede ani ne 1080p a 30 FPS. Někdy ani to.
        V recenzích se ještě vychvaluje grafika a další věci a pak zde máš typickou bublinu, že za 10.000 Kč. Máš silný HW na 5 let.

To je nesmysl. Máš sra*ku. Tohle kdyby bylo jasné není problém. Koupím si sra*ku, protože nechci více anebo nemám na více a hotovo. Ale nutit vše podle sra*ek je špatné. Protože na slabém HW konzole jede hra sotva nějak. Musí to jet sotva nějak na PC. Prostě nebudeme řešit aby to jelo co nejlépe všude....

Vůbec ta nemožnost mít lepší konzoli, ale prostě zde je jeden model, který je low a hotovo. Ale budeme to vydávat za top. Jinak jasný. Mít zde další roky křáp, který je prostě slabý a ten nepřímo určuje technickou stránku her i na PC je zoufalost.
        • Jack1947
          Zároven ale nemůžeš tento případ přirovnávat na všechny hry, v tomto se to holt nepovedlo ale neznamná to že obhajuji jejich kecy a omlouvat. PC taky není žádná sláva no.

Tedy opět zmrvená hra, po WD nakonec ten Rouge je oproti tomu parádní pecka. Bohužel na konzolích s pomalu 10let srým hw. Smutné ale je to asi tak no.

Pak se nediv že s tebou nebudou tady lidi souhlasit, budeš jen za hejtra co ještě ani pomalu neví co hejtuje. Bud jím prosím jestli chceš.
          • Samozrejme, nekdo napise svuj nazor podlozeny argumenty a retardovany blbecek ho oznaci za hatera, protoze je fanaticky konzolefagot a navic nevi co hate znamena. Typicka games tiscali diskuze.
            • Jack1947
              Nevíš o čem mluvíš... není to jen názor v tomto případě oukej ale on se takto prezentoval už předtím. Beztak si jen anonymní troska co dělá chytrého. Dobrou. Faggot si sám, faggote.
      • MrSanta
        Že je vývojář tak tupej a není schopnej hru optimalizovat na konzoli kde má pevně daný HW není chyba konzole.
        • Kde není výkon fps nenajdeš.
      • Hanzales
        Já zatím PS4ku nemám a minimálně rok mít nebudu, ale nejsou náhodou právě ty exklusivní tituly hlavní důvod, proč si člověk konzole kupuje? Myslím, že i právě ty exklusivní tituly ukážou co dokáže šikovný vývojářský tým za pomalu někdy i kouzla. AC není zrovna zdárný příklad pro "benchmark" čehokoli. Na PC je taky spousta titulů, co vypadaj blbě a hýbou se blbě a pak hry co vypadají úchvatně i po roce, dvou a běží i na mainstreamu krásně plynule, to samé i s konverzema. Některé jsou mizerné a některé naopak hru vylepšují celkem extrémně. Nicméně i za ten rok (hlavně za ten rok) si právě budu chtít tu novou konzoli přikoupit k té staré a dále pařit na kompu všechno a na konzolích ty bezvadné exclusivitky. Za ten rok už by se jich mohlo nasbírat, myslím těch co na PC bohužel nikdy nevyjdou. Na PS3 mám vlastně jenom exclusivitky a už je to docela hromádka.
        • Ano, exkluzivky vzdy dokazali z konzoe vymackout uplne maximum, zatimco multiplatform na tom zakonite je vzdy trochu hure.
          Ale nepamatuju si, aby u predchozi generace melo tolik Ackovych her problem s fps (a to zejmena ze zacatku jejich zivotniho cyklu), jako je tomu u te soucasne a to je tady teprv rok.
          Vzdyt kazdou chvili clovek nekde cte, jak vyvojari s hrdosti a famfarami oznami, ze hra pobezi na 30 fps a fullHD a to v tom lepsim pripade. Jindy naopak slycha, ze to na fullHD ani nepobezi. Do toho ty zpravy, ze ta a ta hra ma problem s propady fps.
          Proste takovehle problemy, v takove mire a tak brzo po vydani predchozi generace nemela. Taky ty konzole staly vic a vyrovnali se v dobe vydani i high-end pc.
          Tahle generace je prinejlepsim slabsi nadprumer a to tady ma byt dele, nez generace pred nimi.
          Ja osobne cekam, kdo driv se trhne a prijde s novou generaci konzole driv, nez puvodne oznamenych 7+ let.
          A pokud ne, tak to bude teprv sranda. *1*
          • Samozřejmě to bude Nintendo...pokud se tedy bavíme o tom kdo příjde jako první s další generací konzole..o výkonu se neodvažuju diskutovat..znám Nintendo :)
      • ucho
        neřekl bych, že je hlavní problém u konzole...
        • Samozrejme, Ubi melo s optimalizaci vzdy trochu problem ( i kdyz spise u pc a to z duvodu odflakleho portu), ale tech her je na nove generaci konzoli vicero a ne jen od Ubisoftu.
          A to sme na zacatku cyklu, ktery ma byt udajne delsi, nez u predchozi generace.
          K tomu si pripocti skutecnost, ze snad i pulka her nebezi ani ve FullHD.
          Souhlasim, ze v pripade noveho AC nemusi byt hlavni problem u konzole, ale na druhou stranu nemuzes poprit fakt, ze nove konzole toho vykonu na rozdavani zrovna moc nemaji.
          • ucho
            ta čísla si taháš z paty. mně zatím ve FullHD běžely všechny hry, co jsem na PS4 hrál, takže ta tvoje snad i půlka je podivná. osobně je pro mě grafika her na PS4 plně dostačující. nepotřebuju od hry víc, než co předvedlo Last of Us, jen se holt musí pořádně optimalizovat.
            to padání snímků u AC je trochu podivné, protože na řadě míst to jede v pohodě těch 30 a scéna vypadá dost náročně, k poklesu kolikrát dojde, když k tomu není ohledně grafiky žádný větší důvod. neřekl bych tedy, že to padá kvůli nedostatečnému výkonu hardwaru. to bude až druhotný jev vyvolaný jiným problémem. jo, nové konzole mohly být o chlup výkonnější, klidně bych si 1-2k připlatil, ale myslím, že teprve Uncharted 4 ukáže, co PS4 dokáže...
            • ucho
              no vydat hru na 3 platformy zase tak velký problém není, jak si někteří myslí. největší komplikace je PC, kde je velké množství různého hardwaru, ale konzole jako takové problém nepředstavují.
            • Uncharted neukáže co umí ps4...Uncharted ukáže jak se dělají exkluzivní hry na jednu konzoli za podpory SONY...On je krapet rozdíl vydat hru na 3 platformy a vydat jí exkluzivně na jednu..
  • jakubc
    Tak ten 60fps trailer na GTA už je tu:

http://www.rockstargames.com/
    • Keyz
      Zbytečný trailer. Nic extra a 60FPS tam bylo skoro na nic. Filmový záběr sem, filmový záběr tam atd.

Kdyby to byl gameplay trailer kde ten rozdíl je více znatelný, to by pak bylo vhodné.
      • jakubc
        Souhlasím, jízda městem ve vysoké rychlosti by obzvlášť bodla.
  • Pilgrim66

Casey Hudson (Bioware):Mass Effect 4 je krásné, zábavné, ambiciozní a Mass Effectové.

A protože to říká Casey Hudson tak tomu samozřejmě všichni věřímě....
  • MickeyMutant

Evropský sud rozhodl, že Nintendo nesmí bránit hackování konzole.

Lomikare, Lomikare...
  • Kód na battlepack

abcd-4eQf-5gEh-NUiD
    a. počet herních firem, kde byl zaměstnán Ken Levine
    b. 6. písmeno prvního slova polské firmy, která udělala CGI filmeček k Cyberpunk 2077
    c. poslední písmeno názvu 1. epizody The Wolf Among Us
    d. 1. písmeno seriálu, ve kterém si v posledních třech dílech utahovali z konzolové války (btw. doporučuji kouknout)
    e. 1. písmeno ze jména princezny, kterou zachraňuje Link
    f. 1. písmeno právě vyvíjené hry od studia za Deus Ex: Human Revolution
    g. 4. písmeno z přijmení game designera, který pracoval na Deus Ex, System Shock či nově na Epic Mickey a založil firmu Junction Point Studios
    h. 1. písmeno z názvu vydavatele, který vydal Deadfall Adventures
    i. 1. písmeno z názvu firmy, která udělala Spec Ops: The Line
  • ucho

Toby: Secret Mine

zaplať, kolik chceš (minimum je 1 dolar pro steam key)
    kraťoučká česká hra, ale podle traileru mi přijde, že si ty peníze zaslouží:

https://indiegamestand.com/deal/#details
    • Jeden dolár je dosť. Keby mi milión ľudí dalo jeden dolár, budem milionár. Úprimne, neviem či by som to hral aj keby to bolo zadarmo.
      • ucho
        tak to už je na zvážení každého, kolik je ochotný za něco takového zaplatit. herní doba má být jen kolem 2 hodin, takže rychlá jednohubka, kterou nebude problém proběhnout. za to, kolik to muselo dát práce (a vizuál vypadá povedeně), je nakonec i ten dolar skoro výsměch autorovi, ale přijde mi lepší ho podpořit takto než nijak :)
        • solomon.short
          ja koupil i s extras, tedy 1.77. soundtrack je dle meho hodne povedeny
      • taky to asi nebudu hrát, hlavně je to fakt hodně kopírka Limba, ale co, minimálně tomu člověku nechybí píle a schopnost dotáhnout to do konce a vydat... třeba to příště bude něco originálnějšího a mýmu srdci bližšího :)
      • solomon.short
        tak neco vytvor a kdyz to bude stat aspon za dolar, tak ti ho poslu
    • solomon.short
      taky koupeno, dekuji za tip :)
    • koupeno, v tomto jsem vlastenec
      • To jo no, ten dolar z bundlu misto ceny 10 euro na Steamu, to jim moc pomuze, ty vlastence *15* *15*
        • ucho
          steam si bere tak 30 % (u indiegamestand to snad nepřesáhne 20 %) a pokud se o hře hodně v dobrém nemluví, tak má za těch 10 eur minimální prodeje a jedinou šancí k nějakému výdělku je to, aby se na steamu dostala do akce a byla vidět. a ve finále až to bude na steamu v akci, tak to bude za obdobné peníze. na PC je takových hříček tuna a je celkem obtížné prorazit, takže lepší prodat to za málo než vůbec.
          v minulosti na tomhle celkem pohořel Shuggy a to je mega nářezová hra.
          • kdyz se matlali s dvema verzema na starou a soucasnou generaci, tak proti tomu dat do hry detekci hw a podle toho zapnout nastaveni pro ps4 nebo ps5 zvladnou s prstem v nose
        • dal jsem jim dolar, ale kdyby to nebylo český, nekoupil bych to vůbec... takže je tu rozdíl mezi 0 a 1 :)
  • kostejnesmrtelny

Bastion

Och *14* .

Transistor už se stahuje a jestli je z půlky tak dobrej, tak mám nový oblíbený studio. Spát jsem šel ve tři ráno a je nesmírně osvěžující zjistit, že i po třicítce to jde - sice zřídkakdy, ale když musíš, tak prostě musíš.
  • Pinkamena

The War z je spátky na steamu

http://store.steampowered.com/app/226700/?snr=1_7_15__13

ooo---néé
    • Vrook
      Tohle naprosto nechápu. Ač jsem vždycky považoval Steam jako krok dopředu, tak musim říct, že by se nad sebou měli ve Valve zamyslet, pokud tam hodlají pouštět projekty který nejsou očividně dodělaný. A to se nejdná jenom o WarZ, ale spousta lidí si stěžuje i na jiný hry, který byly v Greenlight a dostaly se tam, že prostě nejsou ani zdaleka hotový...
      A ať mi nikdo neřiká, že Valve nemá prostředky na to, ověřit si, v jakym stavu ty produkty jsou, než je začnou lidem za peníze nabízet..
      (nemluvě o tom, že konkrétně u WarZ byly některý ty informace v infu na Steamu prokazatelně lživý, nevim jak je to teď)
      • ucho
        hra má slušný metascore. ale tak nikdo tě hru kupovat nenutí ne? a info o ní je na netu dost...
        • Vrook
          Tak pokud si Valve bere (tohle nemám ověřený, ale několikrát jsem to slyšel od různejch zdrojů) kolem 30%, tak bych očekával, že si alespoň vyzkouší produkty, který timhle způsobem bude nabízet. A lživý informace přímo na Steamu imo neomluvíš, ať se budeš snažit jak budeš chtít. *4*
          To i Apple, ať si na něj každej nadává jak chce, si za těch 30%, který si tušim bere z aplikací na appstoru, prověřuje to co tam k distribuci pustí. A to beru Valve vůči zákazníkům jako vstříncější společnost.
          • .

jasne, ze to proverujou, viz nedavna testovaci aplikace s trojskym konem
    • Ještě že jim tam zobrazují hodnocení na Metacritics.
  • ucho

Insanely Twisted Shadow Planet

právě vyšlo na steamu...
  • EA neplánuje vydávat nový Battlefield každý rok.

Ještě před rokem tomu bylo jinak :) To jsou ale chytří kluci že se poučili :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit