Crimson Desert – recenze příliš ambiciózního RPG
-
Za mě recenze OK, protože se poukázalo na slabiny, které mi vadí. Hlavně ovládání na klávesnici a myši, to je dost zásadní. A s tím příběhem... to, že někdo předem deklaruje, že to bude stát za prd jaksi automaticky neznamená, že teď jsme povinni jej nezohlednit.
Za mě čekám, jestli se objeví nějaký patch co optimalizuje ovládání a pak o tom budu uvažovat.
-
Je to o osobních preferencích. Kdyz jsem viděl první útržky z traileru, tak mě ten “steampunk” taky moc nezaujal. Ale ve fantasy středověku se to objevuje docela často. Osobně se tím nenechám odradit.
-
Ale no tak Bureši! Nekoukej kde létají motýle a soustřeď se na text!
"Doufejme, že pomůže day one patch, který jsem při hraní neměl k dispozici." -
Dlouho jsem nečetl (pocitově) tak rozdílný text od výsledné známky. Z textu mi připadá, že hra bude minimálně na 9/10 s tím, že má pár bugů (hráno bez zásadního day one patche) a že ovládání je krkolomné (ačkoliv lze přemapovat). Příběh nezmiňuji, zcela transparentně bylo vývojáři několikrát deklarováno, že nepůjde o oscarový scénář a la Baldur's Gate/TLOU série/Clair Obscure aj. Autor recenze se královsky bavil. 10x shrnul a uvedl, jaká to byla zábava. Nejzásadnější prvky hry, tj. optimalizace, svět, rozmanitost, explorace, souboják a pestrost předmětů a jejich dopad (nejsou to jen předměty do počtu - pro mne naprosto zásadní věc), to vše je dle autora takřka perfektní. Autor dokonce uvádí kolik desítek hodin v CD nechal a že by se bavil i další stovky hodin. Přesto na konci svítí sedmička?
Naštěstí známky u recenzí házím za hlavu. Kdybych to nedělal, historicky bych se připravil o vynikající hry. Názor jsem si přečetl, respektuji jej. Díky za obsáhlou recenzi, která mi potvrdila, že dostanu PŘESNĚ to, co jsem od Crimson Desert očekával: Myriády zákoutí k průzkumu, desítky a desítky zábavných mechanik s kvalitní animací, naprosto bezkonkurenční průzkum a svět a la RDR2, parádně variabilní souboják, obstojné hádanky, které nejsou pro lidi s iq octomilky (doufám, že to tak skutečně je a jsou skutečně výzvou!). A v neposlední řadě i naprosto nádherné výhledy, dokonalou atmosféru, parádní dynamické počasí a grafiku celkově. Přesně to jsem od CD očekával a to autor recenze doslova potvrdil. Aby následně udělali mrzkou sdmičku...
Čili text vs hodnocení mi prostě nesedí, ale v podstatě je mi to putna. Netrpělivě čekám na kurýra a konečně se ztratím v Pywellu. Vylezu až s emisí sběratelky Gothic Remake! Nenechte si hru nikým zkazit. Kdo chce hru takto gargantuovských rozměrů hejtit, vždy si něco najde. U takto rozsáhlých a maniakálně detailních her je doslova ten nejmenší problém si najít nějakou chybu, důvod, proč hru zcela strhat. Vzpomeňme na (oproti CD) malinkatej Skyrim :-) že? Optikou této recenze by dnes Skyrim dostal asi 3/10. -
Chrono Trigger a desítky dalších.
-
Final fantasy
-
Sakra tady někdo hodně chtěl faul této hry. 😂 Dokoukal jsem review od Fightingcowboy a v podstatě se s ním shoduju ve všem co se týče očekávání této hry. A hlavně jasně popsal že tam naopak e hromada dynamických eventů.
Day one buy na pohodu.
Jo a hromadu těch audiovizuálních bugů řeší day one patch, přece jen má přes 40 gb.
Story neni takový superlativ narativ jako E33 nebo Witcher, je to Zelda/Elden -like hra.
Ale u mne poslední roky obecně platí že to co je na games.cz 6-7 u mne je 9-10 a naopak.
-
Ve verzi na recenzi day one patch nebyl. Zmiňuju to i v textu =).
-
Skyrim? Mechové úplně běžní třeba
-
Nevím teda jak games.cz, ale obecně to co se recenzovalo jsou verze bez day one patche.
-
Myslím si, že jsme to tušili všichni vnímavější, když se začaly objevovat snímky se steampunkem či ze vzdušného světa ala Zelda.
Kombinace sci-fi může fungovat ale většinou na menší ploše či v knize. Je škoda, že se nevěnovali jednomu žánru, neudělali ten svět menší a imerzivnější. Tohle je prostě prokletí mmorpg tvůrců. tam se pracuje s více biomy, s více lokacemi, které nemusí dávat tak smysl. Opravdu nechci ve středověku zabíjet roboty. Takže i kdyby to dopadlo třeba na 9/10, tak já bych do toho nešel.
-
https://www.digitalfoundry.net/features/crimson-desert-pearl-abyss-answers-every-tech-question-we-could-think-of
-
Podívej se na screenshoty, PathTracing tam prostě neběží. Je to děsně ploché.
-
myslel jsem Path Tracing, pardon.
-
Spal si v jeskyni? RT hra má a stíny tam vrhají i drobnosti. Zrovna, že bude tohle perfekt i se vědělo dávno před vydáním díky DF
-
Otázka je, co ten slíbený patch. Ten vyjde opravdu až zítra nebo na něm.jela i novinářská verze?
-
Grafika je strašně plochá, jsou zde stíny od hlavního zdroje světla a to je vše. Podporuje hra RayTracing, dá se zapnout??
-
(píše Garaken pod recenzí, kterou si přečetl)
-
Abych řekl pravdu, tak po těch letech příprav, kdy jsem si byl jistý, že budu hrát CD v den vydání, má tato recenze pro mě několik zdvižených prstů a já teď vlastně nevím. Mě totiž ve hrách iritují zrovna ty věci, které vadí i autorovi recenze. A třeba nemožnost přemapovat tlačítka na ovladači? Vážně? Věřím, že na těch chybách Pearl Abyss zapracuje, protože jinak ten svět vypadá fakt nádherně.