Crimson Desert – recenze příliš ambiciózního RPG
-
Takhle nějak si popsal Skyrim,jen o dost chudší. Ten rozptyl recenzí je dost velký,jsou tam i desítky ale taky třeba jen 4/10. Já jsem teda spokojenej, mě tenhle Zelda styl úplně sedí
-
U E33 jsem se lekl, kdyz na me vyskočilo, ze mam mit ovladac. Ale naštěstí se to hrálo úplně normálně na K+M. Za me je fail, kdyz hra vydaná na PC neni uzpůsobena hlavni periferii. A navic tohle je obyč 3rd person, takze nikdy nechapu duvod, kdyz vývojáři napíšou, ze to je lepsi s ovladačem 😬
-
Zvláštní zrovna sprint má dedikováno jedno tlačítko.
Jinak na steamu je dvouhodinový refund nebo ne? To by mohlo stačit jako demo možná.
-
No jo, jenže tady to je vyloženě neschopnost a hloupost vývojářů. Rozhodně není nutné mít na pohyb postavy 50 různých kláves. V několika zahraničních médiích se na tom nezávisle shodli různí autoři, že to prostě vývojáři přehnali. A to dávno před vydáním. BTW na ovladači to není o moc lepší. A pokud je problém obyčejný sprint, tak to není o periferiích, na kterých hraješ...
Kdyby bylo k dispozici demo, bylo by to úplně nejlepší.
-
Problematické to je hlavně v tom že to v podstatě nutí hrát na ovladači. Týdny zpátky, když začala vycházet první gameplay videa to bylo hodně avizováno ať hráči zauvažuji na ovladačem místo myši a klávesnice.
E33 bylo to samé, mám to na steamu, ale hrál jsem to na ps5 ovladači.
-
Každopádně ono nemá moc smysl řešit nějaké recenze hrál jsem už pár her o kterých bylo napsáno že nejsou moc dobré ale mě to bavilo takže je to spíše o lidech každého baví něco jiného a ať si na tu hru každý udělá vlastní názor protože kupovat hry jen podle recenzí nemá úplně smysl
-
Myslím si že každý kdo tuhle hru sledoval tak věděl že to tak bude já taky nesledoval co říkají vývojáři ale sledoval jsem různé videa o této hře a díky tomu mám informace takže asi tak
-
No zrovna problematické, komplikované a místy až frustrující ovládání (což bylo známo již dříve) je pro mě dost velký problém. Byl to vlastně jediný důvod, proč jsem čekal na recenze, jinak bych zřejmě hned koupil, ten svět a průzkum mě prostě hodně láká. Takhle zatím otazník...
-
Takže jestli to chápu správně, jde tady o hru, která se snaží být skvělá ve velké míře herních prvků, ale sráží ji pár bugů a dle všeho i slabší příběh.
Tedy hra, která začíná na 7-7,8 u novinářů, snaží se dosáhnout výšin. Hra kde se dá v pohodě očekávat, že bugy opraví patche spíše dříve než později. Hra, u které vývojáři byli transparentní dostatečně s vyjádřením, že příběh není hlavní devízou.
Vždy vezmu hru, která se snaží jít vzhůru, než “best of all times,” kde v polovině aktu 2 se nudím neutěšenou repetitivností, přičemž její hodnocení je 10/10.
Tedy Zelda/Elden ring - like hra. V čem je tedy problém? V ničem, jen že 11pm ještě chvilku potrvá
-
Protože ne všichni hráči kteří si čtou recenzi mají nastudované co kdy říkali vývojáři?
-
Nechápu proč se řeší příběh když jasně vývojáři řekli že příběh nebude hlavní 🤦
-
Diky za zevrubnou, vtipnou a zabavnou recenzi. Zjevne Crimson Desert bude potrebovat jeste nejaky cas na dolazeni, odhlednu-li od nezbytneho cirkusu a mizerneho pribehu/questu, ktere jak se zda, se Pearl Abyss bohuzel zatim stale nenaucil napsat. Ale tak casem.... proc si nezahrat jako oddechovku. :)
-
A bublina praskla...78 metacritic... GOTY my ass. Po X recenzích a několika videích tak nějak všude stejné:
- Jo super velký svět, zábavný playground, cool interaktivita a skvělá explorace
- Hádanky úplně všude, ale buď totálně primitivní a nebo zbytečně zamotané
- Spousta vizuálních bugů a bugů co tě nutí reload save a přijít o progres, bugy co znemožňují pokračovat v úkolu, atd
- Pop in textur (to čekal každý) ale je to fakt nechutný teda, ještě teď na těch nových záběrech co jsou...
- Svět docela hloupý, myšleno NPC a interaktivita s nimi nulová
- I audio stránka nic extra... jednou hraje krásná hudba a pak hraje znovu, ale potichu, že není slyšet... Stojíte vedle vodopádu a slyšíte zvuk jak pomalá voda z kohoutku, atd
- Postavy a příběh "lol" - to je tak nějak jednohlasné
- Hra dělá vše, vše tak nějak na půl a bohužel neví pořádně co bude
- Spoustu věcí uděláte jednou a pak nemáte důvod znovu
Jako TLDR/TLDW je to prostě MMO, akorát někdo vypnul servery. To jsem od toho čekal, dle všech informací, ale za 70 euro ne, počkám na nějaký 50% off. Asi pokud si mega fanda Zeld a nevadí ti bugy/glitche, tak to bude pro tebe no.
A btw nezapomínejte jak bylo řečeno, že mikrotransakce tam nebudou PŘI VYDÁNÍ... I na twitteru PR manaže reagoval "I SAID AT LAUNCH"... Takže tak :)
Jinak tedy recenze zde fajná, tak nějak jde 1:1 se světem, co si myslí většina.
-
Super dlouhá recenze. Asi zítra vezmu i když se teď bojím, že na ty bosse nebudu mít nervy.