Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Level

Kdybych chtěl bejt vtinej řeknu, že největší výhoda papírového časopisu je, že nemusíte řešit videa *1*
  • Black_Hand
    nezapomen, ze blesk je "kreativni zurnalistika" :).
  • risa2000
    Mít jeden mikrofon je dost velká nevýhoda. Ten totiž bere všechny ruchy v místnosti, stejně jako hlasy a případné ozvěny. Individuální mikrofony se dají nastavit tak, aby braly jen dotyčného a také se dá každému nastavit hlasitost. Proč to nedělají ty jejich tady Lukáš už popsal, ale to není problém metody, ale materiálu.

Další výhoda individuální mikrofonů je, že při stříhání si můžeš hlasitost jednotlivě do mixu upravovat, když někdo výrazně ujede - pokud tedy nahráváš všech pět stop samostatně - což si ale nejsem jist, že kluci v podcastu dělají. Každopádně by to mělo pomoct tomu, aby se minimálně v záznamu neobjevovaly zvukové extrémy, když už to v přímém přenosu nevyjde.
  • Ono to ale celý spěje úplně někam jinam, nějaký "zvyk" je to poslední co v dnešní době někoho zajímá, v oblasti IT a her to platí dvojnásob. Vezmi v potaz facebook a vůbec sociální komunikaci, youtube videa (let's play), jen blázen by přepisoval recenze z netu a tisknul je na drahej papír. Komunita se vyvíjí, lidi jsou čím dál tím chytřejší. Mně když bylo třináct let, tak jsem byl rád, když jsem si mohl přečíst recenzi v časopise a k tomu zahrát demo z CDčka. Dneska můj třináctiletý synovec po škole vytváří plošinovky a ve zbytku času na netových fórech diskutuje s vývojářema AAA her. Samozřejmě i Blesk kupuje stále hodně blbejch lidí, já jen říkám, že je zde určitý prostor pro inovaci a pro postup dopředu. Každopádně, pořád je tu ještě Score ne? A kdo stojí o nějaký žabomyší války? Já fakt ne, já si chci prostě přečíst něco, co na netu zadarmo nedohledám. A za to ochotně a moc rád zaplatím. :)
  • Neposlouchám to v přímém přenosu, tak nevím, jestli jsou nějaké problémy s tím spojené. Ale ohledně toho zvuku bych si to rád nechal puštěné při práci a poslouchal to podobně jako rádio nebo televizi, ale v této podobě to nejde a tak si přeskáču jenom témata, co mě zajímají a většinu vynechám. Je to prostě nepříjemné poslouchat. Možná by pomohlo i vyměnit válení na gaučích za normální sezení u stolu s mikrofonem. Když to funguje jiným, tak proč ne u vás?
  • Mart9
    Moje zkušenost je taková, že když si podcast pustím ve sluchátkách, je to naprosto v pohodě. Hlasitost ladím, jen když mi zvuk jde normálně z repráků.
  • janchor
    Ajťáků můžeš mít ve frontě tisíc (a my jich máme plnou sousední místnost), ale těžko ti rozhejbou lagující YouTube.. od nás šel stream cajk.

A ohledně hlasitosti si nemůžu pomoct, ale tak extrémní mi to při střihu, kdy slyším surovej záznam, vůbec nepřijde. Párkrát tam vybouchne nějakej záchvat smíchu nebo rána do mikrofonu, občas si na chvíli někdo začne mrmlat pod fousy, ale po valnou většinu času rozumím bez problémů každýmu a s hlasitostí nemusím nijak laborovat. Párkrát jsem to dělal během vysílání podle reakcí na chatu, ale obecně stížnosti na hlasitost a srozumitelnost podstatně ubyly.

(čímž neříkám, že se na nový mikrofony netěším jak na Ježíška)
  • No hoši nic proti, vcelku souhlasím. Ale je třeba si uvědomit, že takový si přejeme časopis my - ti co si ho ve většině případů už pár let nekoupili. Co všichni ti předplatilé zvyklí na DVD, recenze, preview apod.? Ti mohou takovou podobu Levelu hodnotit přesně opačně. Nethack psal, ať je tento bežný obsah jen na games.cz pro mainstream, ale kolik předplatitelů si pak bude kupovat herní časák pro fajnšmejkry plný esejí, úvah a rozborů? Podle mě moc ne.
  • ezechiel25-17
    Nemají problém s dynamikou, protože jejich podcasty nemají dynamiku.
  • Hele a byl by fakt problém říct nějakýmu ajťákovi aby na to mrknul a případně poradil? Jako sorry, ale na FC kouká kolem 400 lidí, tak už jenom kvůli tomu bych zvolil profesionálnější přístup než nějaký "hm, nejde to, přístě zkusíme něco jinýho". Nebo se zeptat někoho z Hrej jak to řeší oni, nedávno jsem u nich na letsplayi viděl Martina Bacha, tak ty vztahy asi nebudou vyloženě nepřátelský. Prostě ten obsah je dobrej, ale ta forma je fakt na řiť když musíš při sledování mít ruku neustále na myši a scrollovat hlasitost každou minutu sem a tam..
  • diky moc :)
  • Black_Hand
    ze by ans bylo vic? to se mi ani nechce verit :D.
  • Cena novýho Levelu je nádherná. Jinak co se týče obsahu to je myslim jasný. Recenze, preview a podobný mainstream cpát na games.cz pro většinu, a ty speciality ohledně vývoje her, rozhovory, úvahy, eseje, rozbory, retro, indie rvát do časáku, protože takový věci nestárnou a není škoda je tisknout na papír. A doufám, že Vávrovi dáte aspoň deset stran na číslo, protože pokud má někdo co říct a dosud nebyl dostatek prostoru, tak to je právě on.
  • janchor
    Jak vidíš, tak je to výzva veliká.

Hlasitost nás s jedním mikrákem trápila přesně stejně (respektive daleko víc, protože tam to nešlo individuálně ladit za pochodu) a přesně stejně se na to celý léta starejch podcastů nadávalo. S mixákem je situace daleko lepší - headsety jsou cesta dopředu, akorát ty, co máme teď, jsou s prominutím na pytel. Takže se snažíme sehnat nějaký pořádný, co nelítají od huby a nemají lowendovej zvuk.

Co se týče streamu: všichni do nás kérovali, ať streamujeme, tak jsme s tím začali. Všichni kérovali, ať streamujeme v lepší kvalitě, tak jsme sehnali lepší kameru. Všichni kérovali, ať streamujeme přes pořádnou službu, tak jsme zkusili studio. Nevyšlo to, zkoušíme to po svým. Všichni kérovali, ať streamujeme přes YouTube, tak jsme začali a chlapci vyřídili partnerství. A teď lidi kérujou, že YouTube jim laguje.. to už bude chtít patrně nějakou magii.

Jsme možná kluci od počítačů, ale tohle se učíme za pochodu. Nikdo z nás s tím nemá žádnou předchozí zkušenost a všichni to děláme paralelně s další prací. Dílů, kdy v plný parádě streamujeme, nota bene z vlastního studia, bylo teprve pár - ne 132! Což zároveň nic nemění na tom, že všechny technický kiksy nás pochopitelně vytáčej a snažíme se s nima vypořádat jak nejlíp umíme.
  • bobsh
    To bych bral, Hotline Miami mě baví víc, než většina těch pecek
  • Mart9
    Největší pecky musí být na games. V Levelu mohou být ty druholigové jako Hotline Miami atd...
  • ezechiel25-17
    Amen.
  • Black_Hand
    ja osobne bych si pral casak o hrach, ktery bude mit hodne "special" clanku.
    - napr. delat neco jako campster: https://www.youtube.com/user/Campster/ . a to prosim na urovni. tedy spise eseje, spis nez typicke recenze.
    - klidne bych rad videl, kdyby tam lukas psal neco jako na svuj blog. nebo jak by lukas sam delal neco jako "tropes vs. women", ale to radsi se zpozdenim, at to neodradi potencionalni zakazniky. nejdriv se proste musi casopis zabydlet, nez na to budou pripraveni.
    - rozbor mechanik nejake zajimave hry z pohledu game designera/herniho scenaristy/literarniho kritika (kdyz hra stoji opravdu za to).
    - a taky predpokladam, ze jama pekel je jasna.

pral bych si proste, aby to byl mene typicky herni casak, ktery se nesnazi drzet s aktualnimi releasy a newskami, a vice spis hry rozebirat. ale to jsem asi trochu naivni, a sam bych se bal, jestli by se to prodavalo :\.
  • To je právě to, hrej má jeden mikrofon, takže stejná hlasitost pro všechny hlasy. V games má každý mikrofon přímo u huby a když pak ten člověk třeba vykřikne nebo se zasměje (rychlé reakce), tak to rve uši neskutečně. A je to přesně jak řikáš, podle tónu hlasu musíš ztlumovat nebo zeslabovat, podle toho zda člověk který povídá jen klidně vypráví, nebo vášnivě diskutuje s protisedícím, jsou to přímo enormní rozdíly v hlasitosti. Jako fakt je docela ostuda, že nejste po 132 dílech schopný to nějak technicky pořešit, v každym díle ozvěna, lagy nebo já nevim co, po každý nějakej technickej problém. Kdyby jste vysílali pořad o zemědělství, jak se sklízej brambory atd., tak nic neřeknu, ale kurňa jste kluci od počítačů, tak ta technika by neměla bejt taková výzva..
  • smejki
    "Složte si kód ke hře:
    Třetí písmeno druhého odstavce prvního příspěvku v levém sloupku na straně 18. Šesté písmeno nadpisu aktuální Jámy pekel. Velikost bot Lukáše Grygara (vyčtete z recenze na straně 26)... "
    ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit