Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • janchor
    "Hry proste nejsou jako filmy divadlo a knihy."

Tome, hry jsou celospolečenský médium jako výše uvedený. Jak ho autoři naplní je druhá věc a autoři / vydavatelé her ho ve valný většině naplňujou něčím, co stále trčí v minulosti, kdy herní obec tvořili převážně chlapi.

Ronoxi, jedna Jade Raymond zdravej průmysl nedělá. Že jí to vyšlo je super, ale nijak to neumenšuje ty ostatní příběhy. Ta reflexe, vzešlá z 1reasonwhy už mainstream mění teď, a i když je to běh na dlouhou trať, výsledkem bude otevřenější průmysl a tím pádem i pestřejší hry. Nebýt tý hysterický reakce ze strany hráčský obce (teď mluvím obecně o "pomoc, chtějí mi vzít kozatý hrdinky!" a vlně sexistickejch útoků mj. na Anitu Sarkeesian), nebylo by z toho ani zdaleka takový drama.
  • Ronox
    Čéče asi záleží taky na ženský povaze. Holky co jsem měl a bavilo je hrát, tak hráli většinu sofistikovanějších her, které podle těch indicií byly pro nás chlapáky. Bavila je Mafie, Fight Night Round, GTA, WoW, Max Payne atd. Nikdy nepadlo špatný slůvko na charaktery v nich. Když už něco, tak že se jim postava za kterou hrajou líbí (charismaťák Max, šílenec Walker z The Line).

Podle mě se to na mainstream scéně prostě nezmění v tomhle. Kočky v komiksech, krásky v nesnázích ve filmech a nebo badass bitches ve hrách. Jako kdyby se vyslyšelo pár těch přání se sexy stereotypem, tak už vidím kypřejší ženu jak skáče a pohybuje se po vzoru Lary, Nillin nebo Bayonetty.

Tohle je hrozně těžký hodnotit podle mě, protože co znám pár lesbiček, který víceméně opovrhují chlapama a těmahle stereotypama jsou pomalu větší prasata než kámoši. Některý jejich hlášky, co by dělali s dotyčnou pohlednou dívkou ... jako ok mluví se o tom, ale to jen hlavně díky trollovacím výrustkům, který po čase vyrostou a dostanou rozum .. resp. většina z nich. Já to do budoucna vidím tak, že se ona zviditelnila, stane se tváří nějaký fem. společnosti, která bude na její popularitě těžit a stejně tak díky přívalu těch trollovacích děcek. Bude tu pár pokusů o svalování viny jak v případě násilí ve videohrách atd, ale v konečným důsledku to bude furt malé procento.

K jejich pracovním pozicím ve hrách podle mě mluví za vše například J. Raymond. Úspěšná a schopná žena, které to někam dotáhla díky skillu a ne jen pěkné tvářičce aspoň podle CV to tak vypadá a pak je tam vidět ten odraz tý většinový komunity. Ona úspěšná vs trollovací looseři pod všema diskuzema, jak hned píšou: "Ta je, ta by šla." "Call of Duty: Kitchen Warfare" atd, ale ve finále si myslím, že ona je spokojená, protože svý už má jistý. Někam to dotáhla bez týhle války s chlapama a teď ty, kteří se jí možná na začátku vysmívali, že je holka a nemá tam co dělat si sypou popel na hlavu.
  • Mart9
    Máš naprostou pravdu. I když ses na toto téma v posledním podcastu velice rozvášnil, naprosto jsem nepochopil, proč se z něčeho takového dělá pomalu až globální problém.
  • zacnu od konce, znam , i ze svého podnikani dost zen kery sou uspesny a nemusely se vzdávat niceho ceho by se nevzdaval kazdej když chce bejt uspesnej.Na jednu stranu je tady krasnej priklad zen kery sou uspesny a nemusely si to vyrvat. Na strane druhy sou tu pripady ,jako jedna nejmenovana herni scenaristka, kery když něco není podle ni tak nadava a kazdej kdo s ni nesouhlasi ji zavidi vaginu. Je jasny ze když pro nekoho pracujes tak musíš naplnovat jeho koncepci a to jak chce abys pracoval. Od toho je tu svoboda podnikani a i přes tvy názory na trh, je trh to kdo rozhoduje.

Jinak proti debatam nic nemam samozrejme ale mam proste na todle svůj názor.taky se mi libi ze podle tebe mam rad pubertalni hry ale to sou podle tebe asi uplne všechny. Mimochodem by me zajímalo jak podle tebe by mela vypadat nepubertalni hra? Hry proste nejsou jako filmy divadlo a knihy. Protože tech zazitku musej nabidnout vic a zaroven. Ponevadz když udelas něco jako walking dead je to hra? (podle me ne). Cileni na ruznorody publikum je sice krasna věc ale musí se vyplatit. A rikam nikdo prece nebrani delat feministcky nezavisly hry,nebo je nabidnout na kickstartru.
  • janchor
    Myslet si, že tenhle modelovej příklad vystihuje motivace feminismu, je jen potvrzení naprostýho nepochopení celýho problému.
  • janchor
    Přijde ti, že mluvit o něčem a zamýšlet se nad stavem média je vyhánění věcí do extrému? Já tě nechci zachraňovat před pubertálníma hrama, pokud je máš rád. Ja chci jen víc ne-pubertálních her a tím pádem průmysl, kterej dokáže cílit na různorodý publikum, tak jako to dělají např. filmy.

A jinak se zeptej individuálních žen, jak svý trable řešily. Nejde o uniformní množinu, ale o konkrétní příběhy. Spousta lidí na týhle planetě si drží nedůstojnou práci, protože nemají zas tak moc na výběr. Spoustu jinejch lidí to donutí změnit obor. "Když se ti to nelíbí, tak jdi jinam" ale není argument, proč se nesnažit měnit kulturu odvětví, vykazujícího nezdravý znaky.
  • Mart9
    "Pokud by se tento imaginární problém "vyřešil" a v Devil May Cry byla místo sexy Kat nějaká 40 letá, tlustá úřednice z berňáku, nebo bude mít Lara Croft velkej zadek a malý kozy - komu to prospěje? "

Nikomu, jen by to nasralo většinu normálních hráčů.
  • Kid
  • miluju lidi co chtej zachranit ostatní před tim co maj radi .proc teda si zeny nezalozi zensky studio? proc nejde nejaka zena na kickstarter a nenabídne tam hru podle sebe? Když je to tak silene nesnesitelny proc jsou v muzskejch studijich kde je tak silene degradujou ? Nejsem uplnej šovinista a chápu v zivote prekazky ale lidi jako ty to jednoho dne dozenou do druhyho extremu.
  • janchor
    "Zajímalo by mě, jak se na tohle dívá autorka těch videí na youtube, čeho tím chce dosáhnout, nebo co si myslí že může být jinak a jaký to bude mít důsledky."

V první řadě diskuze (což se jí už povedlo), v druhý řadě toho, aby se autoři líp zamýšleli nad obsahem, kterej vytvářejí - což je to "řešení", který si přeju já, společně s rozbitím pánskýho klubu tam, kde na vývojářský scéně ještě funguje (viz aféra 1reasonwhy). A pochopením, že ženský publikum tu dávno je, jenom ty hry zůstávají ve velký míře pořád pubertálně chlapecký.

"jde totiž o peníze, o jejich peníze a logicky budou dělat to, co do kasičky nasype největší částku."

To je právě ten omyl. Trh se často řídí vším možným, jenom ne logikou. Zvlášť ve světě, kterýmu tak dobře jde trčet v konvencích a stereotypech doby dávno minulý.
  • Keyz
    Nemá moc smysl se o tom vážně hádat. Jestliže nechceš zavést jasná řešení, tak se stejně nic nevyřeší. Navíc tohle je běžné ve filmech a všude možně. Naprosto zbytečné komedie. Nic nového, tak proč takové emoce? Je to navíc přirozené, že fyzicky a psychicky silnější jedincí se lépe prosadí a je jedno jestli jdou do kolektivu mužů anebo žen. Chovaní v tlupě a rozdíly v pohlavích jsou taky dané a vysvětlené. Hlavně to není jasně diskriminující jako v případě rasy. Koho sakra štve, že někdo má velký kozy? Tak to nehraji a hotovo. Borci chtějí vydělat a tohle funguje.
    Sice by se mi taky líbil ideální stav, kde by všichni byli dohromady a vesele by pracovali a respektovali se. Pak by asi byli nudné hry, protože by nikdo nevydal nějakou vtipnou šílenost aby někoho neurazil

Dva jasná příklady. V Show Jana Krause byla hostem Rostya Gordon-Smith a tam říkala jak se prosazovala v kolektivu chlapů. A kdyby kecala jako slepice, o stereotypech tak by se nikdy neprosadila. *3*
    -Pak LINHART, Z. – DIANOUX, C. The effectiveness of female nudity in advertising in three European countries. International Marketing Review, 2010, roč. 27, č 5, s. 562-578. ISSN: 0265-1335.
    Anebo podobné.
  • ...

Lukášova slova "Když je chlapská vývojářská scéna a chlapský publikum, tak ženský ve hrách budou uzpůsobený tomu, aby se líbily chlapům."
    Na tom je snad něco špatnýho? Nebo něco nad čím je třeba polemizovat? To je jednoduše fakt a důsledek, nic víc, nic míň.

Pokud by se tento imaginární problém "vyřešil" a v Devil May Cry byla místo sexy Kat nějaká 40 letá, tlustá úřednice z berňáku, nebo bude mít Lara Croft velkej zadek a malý kozy - komu to prospěje? Nebo co bude jinak? Pár feministek si řekne fajn, vyhráli jsme, ale co dál? Bude to hrát víc ženských? Ne. Konečnej důsledek nebude žádnej a proto nemá tahle debata vůbec smysl - a na to správně poukazoval Martin, tedy že je zbytečný vést debatu, když to nemá žádný řešení a tím pádem i žádnej výsledek.

Zajímalo by mě, jak se na tohle dívá autorka těch videí na youtube, čeho tím chce dosáhnout, nebo co si myslí že může být jinak a jaký to bude mít důsledky. Pokud totiž nezodpoví tyto otázku, tak její videa nemají žádnej smysl. Pokud totiž jenom upozorňuju na něco co se mi nelíbí, ale nemám vlastní návrh, zdůvodnění a odhad důsledků, tak jsem jenom bezcílná mluvka.
    A jak se na tohle dívá Lukáš?

Většinou totiž s Lukášem souhlasím, má docela logický názory, ale v tomhle případě se podle mě trochu moc nechal ovlivnit takovým tím pověstným "pravdoláskařstvím" - což sice není nic špatnýho, problém je pokud se to přehání a žene se to směrem, kdy se řeší už stupidity jako je stereotypizace žen v ryze chlapským virtálním prostředí her, který jsou určený pro chlapský hráče - tento "problém" se totiž NETÝKÁ her obecně, týká se jen části her která je cíleně zamířena. To jestli je ta část větší nebo menší je potom čistě o zájmu jednotlivých skupin. Pokud víc žen začne hrát hry, tak bude větší část her zaměřených pro ně.
    Jsou tady hry, kde tyto stereotypy nejsou a vývojáři moc dobře vědí kdy a jak je použít, jde totiž o peníze, o jejich peníze a logicky budou dělat to, co do kasičky nasype největší částku. Pokud dělám hru u které se předpokládá že ji budou hrát ženský, tak tam nebudu dávat postavu mladé kočky, která na potkání hráče svádí,..., tak je to už nyní a tím že vyberu několik her pro ryze chlapský publikum, kde jsou tyto stereptypy, tak nepoukazuju na nic jinýho, než že jsou tady různý prostředí pro různý lidi. A na tom není nic špatnýho.
  • blixa
    Tak ty obrazky u starejch her uz bezej taky :) Dik.
  • keby mi dal niekto 100 litrov dopredu za nič, tak tam tým 100litrov cez dakoho prehodím i keby ma malo roztrhať :-P

Sa už teším ako sa budú hromadne niektoré Kickstarte projekty umelo naťahovať a nikdy nevyjdú.....hromadný odrb na lúzu a všetci tomu skočili na lep.....a najlepšie Fargo, ktorého celá rodina spravuje miliardy dolárov *15* *15* *15* *15*

pošlite všetci peniaze banke Lehman Brothers, lebo chudáci si nemôžu po svetovej kríze, ktorú spôsobili, ani bežný účet otvoriť....
  • Silná feministka by asi nevypustila z pusy "Podívejme se na moje Killzone trojky" držíc se za hrudník (viz nějaký speciální díl re-playe s bloopers)
  • Feministka?

Aležbětu sem nikdy nevnímal jako feministku. Prostě hezká holka která má ráda hraje hry. Jaké sterotypy maš na mysli? Těžko si představit, jak silná feministka přechází s úsměvem Tukanův často dvousmyslný humor :-)
  • aha

celí sem to nečetl ...ale stejně fak políís *1*
  • MickeyMutant
    Zajel ho nějaký člen gangu, který ujížděl před policií. Ne ženská jednotka policie, jestli jsi tohle naznačoval.
  • Zabily vývojáře oculus riftu !!!!! fak polííís

http://kotaku.com/oculus-rift-developer-killed-a-bystander-during-a-poli-510805442
  • Pan_Klobouk
    Jj, jak pise zdeeneek - vetsinou to delaji tak 2-3 roky stare hry a samozrejme starsi. Jakoby vse od nove redakce a zadavane do noveho systemu fungovalo a to puvodni ne. Ackoliv to driv jelo bez problemu, pozoruju to poslednich par mesicu.

Treba Broken Sword 4 jsem pred casem marne nacital http://games.tiscali.cz/broken-sword-the-angel-of-death-10072/galerie

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit