-
V podstatě s tebou souhlasím se vším, jenže takový člověk nemůže vykonávat povolání herního žurnalisty, respektive může (může si psát o těch casual konzolovkách), ale když poté kecá do věcí, kterým absolutně nerozumí (jak někdo může hrát na klávesnici, hra je moc těžká, takže někdo nezvládl "optimalizaci" pro debily), tak se nediv, že se k tomu stereotypu ženské od plotny která kecá do her hráči rychle uchýlí. Já to poměrně dost chápu, to je stejné, jako když člověk s právy z Plzně kecá úplnou hovadinu při přednášce práv na UK. Takhle prostě lidská společnost funguje už tisíce let a nezmění to nic:)
-
Něco na tom, co říkáš, rozhodně je. Jenže já myslím, že ten největší chlapský šovinismus se odehrává v oblasti mainstreamového hraní... A tím myslím mainstreamové hraní v nejširším smyslu slova; nejde o počet hodin strávených hraním, nýbrž o partikulární hry, jež hraješ, resp. na jaké je hraješ úrovni... Holky v nějaké Starcraft lize, případně hardcore WoW guildě? Myslím, že ty fakt většinou nemají problém, v tom ti dávám za pravdu... Horší je to ve vodách, v nichž se pohybuje např. právě Alžběta. Tam mají IMHO holky tu nejméně jistou pozici, přistupuje se k nim s předpojatostí (Atention Whore), ze které se musí zpravidla "vykoupit". Když to trochu přeženu, je to jako kdyby každá holka dostala nálepku "podezřelá", načež by se musela obhájit, dokázat, že je "legit", a teprve potom mít možnost vstoupit do "klubu"... A tohle opravdu není zdravé klima, v tom mi snad dáš za pravdu. Už ten natolik rozšířený požadavek "obhajoby" o něčem svědčí... V tomhle smyslu slova je role Alžběty IMHO dost důležitá, protože je v Čechách jednou z tváří té nejprasáčtější oblasti herní komunity. A v rámci téhle oblasti mi přijde naprosto kompetentní. Koukat na ní tudíž z pozice hardcore hráče a kritizovat jí je těžce nefér... Úplně stejně bych si mohl vychutnat a zpochybnit každého chlapa z herní branže, co hraje AAA hry, případně provařené casual hry...
IMHO každej, kdo opravdu a "vášnivě" hraje to, co hraje, je "true gamer", bez ohledu na to, jestli jde pouze o hráčku Sims, nebo pokořitele každé oceňované klasiky počínaje osmdesátkami... -
No ani nevíte, jak super je se s klukama uplně normálně bavit jako hráč s hráčem :]
-
souhlasím s tebou.
-
Trojanová je silná feministka a pritom sama spĺňa všetky sterotypy, vďaka ktorým bola tá debata.......byť chlapom, tak ju všetci vysmejú s jej hernými skúsenosťami....to je ako keby futbalovýkomentátor v živote nevidel ani jeden zápas Ligy majstrov
-
Ženy ve hrách
On je hlavně asi problém ne ve stereotypizaci pohlaví, ale ve faktu, že ženy uvažují poněkud jinak a do "typicky mužské, nerdské" zábavy se zapojují trochu po svém. Existuje velká skupina tzv. "já jsem holka hráčka a ty si ze mě sedni na p*del a dej mi svůj gear" v MMO, kdy pár vypočítavých slečen využívá pubescenty a myslí si, že jim vše projde. Tak přesně takové jsme vždy hodně rychle usadili, povětšinou promptně opouštěly naše sdružení. Druhá věc je, že ona stereotypizace povětšinou z něčeho vychází (stejně, jako že někteří Romové jsou nepřizpůsobiví, Židé mají rádi peníze a zakládají banky, či černoši kradou sterea) a některé holky skutečně ty Sims a facebookové hovadiny typu farmville hrají. Poté je tu ještě medializace žen ve hrách, v našich luzích a hájích v popředí stojí fraulein Trojanová, jež je v podstatě symbolem casual hráčky, která se ráda strojí a ráda hraje konzolové casual hry. Jenže pak tu ještě máme druhou stranu mince - pár nerdek hrajících "HC" hry na PC se schopností předvádět solidní herní výkony a komunikovat s ostatními hráči jako.. s normálními hráči. A tyto typy žen nebudou mít s přijetím do "zaprděné chlapské" komunity nikdy problémy, jelikož jsou schopny se přizpůsobit a nikomu necpou své feministické utlačované bulšit kraviny, jelikož se najdou chlapi, kteří to již dávno prokoukli, jelikož něco mají v makovicích. Takže můj vzkaz pro slečny - more pew pew, less qq. -
Jasné, že Boratova dcéra nemá na ružiach ustlané a ťažko sa ňu dostalo, keď jej 13 bratia hrávali na jedinom PC v dedine Dooma.....čiže zarputilý feminizmus viac ako logický.
Ok,,,,ale dosť bolo žartov, ako vždy súhlasím s Lukášom....hry sú strašne blbé v tomto a chcelo by to naozaj prepracovať dej i postavy...predsa len niektorí groteskní hrdinovia typu Markus Fénix odradia i dospelého mužského diváka.
Moju frajerku napríklad bavia samozrejme fb kraviny, ale za najlepšiu hru vôbec považuje Mafiu 2. Prečo? Lebo mala naozaj filmový uveriteľný príbeh, skvelé dialógy, proste krásna filmová hra. Takých by bolo treba viac. Ženy skôr odrádzajú samé strieľačky, prehnane akčné scény....80% AAA hier je na spôsob Ramba, ako vraví Vávra padajúce mrakodrapy.....stačilo by sa viac priblížiť kvalite filmových scenárov a netreba ani nasilu nejaké kvóty na ženských zamestnancov, a keď už začať treba od IT a Technických vysokých škol u nás i vo svete, tam to všetko začína.... -
PS VITA
Jak se v poslednim FC ptal nekdo jestli byste mu doporucili koupit PS Vitu nebo ne - za sebe bych ji klidne doporucil, jsem s ni naprosto spokojenej. Zalezi ale na tom, jak moc ji chce clovek vyuzivat. Ja ji mam jen jako doplnek k PS3/PC, hravam na ni vetsinou jen pred spanim v posteli - dam si 1-2 zapasy ve fife, par zapasu v Mortal Kombat nebo si potrapim mozkovy zavity v Machinariu.
Pokud bych mel Vitu jako hlavni herni zarizeni, na kterym bych hraval 2-3 hodiny denne, tak bych mozna zklamanej byl, protoze nabidka novych titulu moc velka neni. Jelikoz mam na PS3 zaplaceny PS+ tak muzu na Vitu stahovat i hry zadarmo - je tam treba Uncharted Golden Abyss, coz je na Vitu paradni hra. -
Uz se mi taky stalo, ze jsem narazil na galerie, ve kterych byly misto obrazku prazdny okna. Namatkou se mi vybavuje treba Heavenly Sword - http://games.tiscali.cz/heavenly-sword-10315/galerie, Dead Space - http://games.tiscali.cz/dead-space-12007/galerie.
Takovych galerii jsem tu videl vic, byly to hry starsiho data, ktery jsem videl za par kacek v eshopu a dohledaval jsem si k nim nejaky informace. -
Mohl bys mi pls poslat nejakej link jako priklad? Tech her je tady spousta a nevim jak dlouho bych to hledal.. :(
-
Vzhledem k tomu "neměla" kecu jseš ta nejlepší cílovka!
-
po dlouhý době votřesně nudnej podcast o ženských ve hrách..sorry chlapi, můj názor asi neni úplně z nejsofistikovanějších,ale poslouchat 35minut o tom, proč ženy dělaj nebo nedělaj hry a že nějaká přehnaná feministika, co ho tam dva roky neměla, o tom točí videa....přijde mi to jak z klubu opuštěnejch pánů.. Asi nejsem správná cílovka :-/ Ještě když vidim, jak se u toho rozčilujete..nechápu a kroutim hlavou. Jinak vás poslouchám každej tejden a bez vás bych v práci umřel :-)
-
Jeste pls opravit galerie, ty starsi vubec negaleriuji a misto obrazku jsou jen prazdna okna.
-
Bude to těžké, dokud stereotypy budou vydělávat. Další bitva ve válce se stádností.
-
jo, jeste mensi dodatek. docela me pobavilo zmineni mirrors edge. ME patri mezi me srdcovky, ale ta hra ma damsel jak vysitou: Faithinu segru.
-
Já viděl první díl a nezdálo se mi, že by to nějak hraničilo s extrémismem. Spíš jsem to bral jako "fun fact" o ženách ve hrách postavených do rolí dívek v nesnázích :). Nicméně už jenom to označení "boj za rovnoprávnost" je vlastně trochu úsměvný, protože muži a ženy si v obecném měřítku rovni nejsou. To ale přece neznamená, že jeden je víš než ten druhý, jsme prostě jenom jiní a každý má předpoklady pro něco jiného. Muži věštšinou svou fyzickou konstitucí a ženy svou vrozenou empatií atd. atd.
Daleko radši bych to označil za "boj proti diskriminaci žen", protože to je ten problém. Zase ale řešit tohle téma ve virtuálních světech je už poněkud....nevím, hloupost? To jako chcete aby princezna Peach dostala do ruky kulomet? Aby Zelda dostala do každý ruky katanu? Nemůžete diktovat vývojářům co můžou ve svých hrát udělat. -
Mě by hlavně zajímalo, jestli mi něco uteklo v tom westernu s Newmanem? *1* A nebo to je bojaký jiný Hombre??
-
Fakt ze vypada celkem k svetu, skoro jako klasicka strilecka. Uvidime.
-
jeden film proti tisícům je argument pro co?
-
a zajimalo by te, ze se chysta remake, ktery vypada opravdu dobre?