Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 13_11
    Sice mi Lukáš říkal, ať to nikomu dalšímu neříkám, ale já vám to chci stejně říct: ten vrtulníček s hvězdičkami je narážka na prvního Predátora.
  • Wyder
    Janchor: Já nemyslím, že to nevnímám. Samozřejmě tam to hodnocení je. Pouze si myslím, že to směřuje někam, kam si to já (já osobně) nepřeju. Nemám samozřejmě monopol na pravdu a možná se to lidem líbí více, ale neříkejme hned, že nejsme schopni to hodnocení postřehnout.

Je to jen názor, sry.
  • janchor
    (jenom tu tiše vyjádřím své dlouholeté přání, aby lidé namísto vzývání "pravých" recenzí zkoušeli investovat své úsilí do schopnosti vnímat informaci a hodnocení i tam, kde nad nimi nebliká stometrovej nápis TADY!, a zase půjdu..)
  • janchor
    Když si to vzhledem k tý poslední větě vztáhnu na sebe, tak jakýkoli "já to nemám rád" se třeba v posledním podcastu vztahovalo k tomu, že nemám rád hloupý, diletantsky udělaný hry. Nedělá mi problém ocenit dobře odvedenou práci i ve věcech, který nejsou šálek mýho kafe. Zmiňovaný Black Ops a MoH považuju za práci odvedenou mizerně.
  • Ne, já nebudu psát kam patříš protože tě neznám.
  • Wyder
    Hele, je otázka, jestli tím, že sem tohle napíšeš něco změníš. Petr Poláček se v FC 76 (a i jindy) vyjádřil o diskutujících na Games.cz jako o "třech zadnicích prasat", takže tak...

Ale souhlasím s tebou a jsem rád, že je tu víc lidí, kteří by chtěli recenze/debaty/články takové, jak to zmiňuješ.
  • Reaguješ na základě "já to nemám rád", nesleduješ aspekty té hry, nesnažíš se jí pochopit. Pro mě je nový Starcraft starý starcraft v trochu víc nepřehledné grafice, ale uznávám mechaniky, obdivuju level design singlu, úroveň AI, geniální ekonomiku... Ale pro mě je to jen další řadový bullshit ve strategických hrách valící se na vlně "ukaž jak rychle klikneš".
    Je rozdíl mezi tím "hodnotit hru" a "hodnitit osobní aspekt". Pokud redakce chce podcasty dělat metodou Blesku, to znamená obrovský titulek "Gott měl sex s nezletilou" a uvnitř článku "řekla paní sousedka, která si nepřeje být jmenována, nechce se na to odvolávat a říká že to vlastně není pravda", tak to je to na co narážím: Je to amaterismus! To si můžu poslechnout od odborníků tady na DF.
    A poslední věcí: pokud redakce dává bany haterům a trollům, měla by dávat za hlášky v podcastech bany i sobě...
  • Wyder
    Videorecenze budou zachvíli spíš pohrobkem Level TV než tím, za co se vydávají... :-)))
  • Cosi
    Tak na to, že videorecenze tu nejsou pravé videorecenze jsme si snad zvykli a bereme je tak, ne? Jen si vzpomeňte na nějakou videorecenzi z "nové" éry, která by opravdu hodnotila herní mechanismy, atd. To že je to doplněk textové recenze se také omílá pořád dokola. Ovšem kdyby se tomu říkalo jinak než videorecenze tak by tu žádný problém nevznikl. Nebo se mýlím?
  • Robotron3
    Názory mě zajímají pokud jsou podložené argumenty.
  • janchor
    Recenzent nemůže být hráčem u piva? Podcast byl v tomhle ohledu vždycky v první řadě volnej hovor na témata, do kterých někdy vidíme víc, někdy míň, někdy klidně i vůbec. To, co zmiňuješ jako amatérismus, by si recenzent nemohl dovolit v profesionálním útvaru. Fight Club v podstatě JE pokec u piva - akorát tam většinou chybí to pivo.
  • Sorry ale vojensky akce jsou tupy, brain off, running hry, kde se porad uplatnuji stejne principy uz roky. A se snahou tvurcu do tohohle typu her nacpat pribeh se to jeste zhorsuje (quick time eventy, dlouhe kecaci sceny vytrhavajici z akcniho hrani atd.). Osobne zkusim tenhle typ hry jen velmi sporadicky, ale s kazdou dalsi vyzkousenou se jen potvrzuje, ze to neni zanr, kterej si zaslouzi vic pozornosti. Zkratka je to nuda a pripodobnit to muzu jen k pocitu, kdyz zahlidnu uryvek ze zprav na nove, nebo nejakyho ceskyho serialu pro... fakt netusim pro koho. "Boring, boring, boring" Jen dodam ze treba Star Wars: Republic Comando, COD4: Modern Warfare byli skvely. A uplnej zanrovej oldschool, obalenej nostalgickou neobjektivnosti, umylsne nebudu ani zminovat :)
  • Takze pro tebe preklad Kapitana Podtexta ke zminene videorecenzi:

"Necekejte, ze v tehle akcni hre uvidite neco jineho, nez jste uz videli v bezpoctu jinych genericky valecnych hrach. Je to o tom samem, hraje se to stejne, je to stejne dlouhe, je tam stejne debilni 'pribeh'. 'BUM, BAC, MRAKODRAP' takze za 5, a v predmetech jako inovace, zaujmuti necim novym, logika, jsi mily zaku propadl."
  • janchor
    Rádži, máš to pomotaný. Ruku mám počmáranou už rok, že si toho někdo všímá a ptá se je vcelku pochopitelný, ale umístění je daný čistě obsahem, ne touhou ten příběh s tím spojenej na potkání vyprávět.
  • Wyder
    Tesat do kamene...
  • Robotron3
    To je právě ta přílišná zaujatost dojmem, pouhé "jak to na mě působí", "jaký z toho mám pocit"? Víc konstruktivního myšlení... I když dojem je taky důležitý, ale nesmí zastínit věcný pohled na věc. Jako když Lukáš Grygar udělá podle mě uplně nesmyslnou ironickou videorecenzi na MOH. Na to zaujmout dobrý, ale opravdu zhodnotit hru? Propadák.

Recenzentům by prospělo, kdyby třeba na měsíc šli do nějaké firmy ty hry dělat, nebo se aspoň na tom podílet. :)
  • Mě spíš zaráží, když recenzent řekne: "vůbec se mi to nelíbí. Já to teda nehrál, ale z videí...". Tohle si můžou dovolit hráči u piva, ne recenzenti! Totéž jako otázka "kdo že to dělal Warfightera?". To je pro mě amaterismus, na který si oni stěžují ve hrách.
  • Robotron3
    Souhlas. Vždycky to tak bylo, že recenze může psát každý, kdo hry hraje, a trochu umí něco napsat a to na 99% procent stačí. A ono je to tak i dnes. Do budoucna to ale stačit nebude (doufám).
  • smejki
    "si to Lukáš nechal udělat chvíli po tom, co vyšlo Dishonored"

máš odkaz na článek, kde to říká? *2*

tohle tetování už má minimálně rok (co na něj čumim v FC live) a je na něm jakási helikopetka (jak říkal malý Petříček) z vrchu a hvězdičky.
  • A máš někde odkaz na článek kde to říká? Nezdá se mi to, byla by to moc velká náhoda když si to Lukáš nechal udělat chvíli po tom, co vyšlo Dishonored, vypadá to uplně stejně a proč by si to dělal na ruku když by nechtěl aby se ho na to lidi ptali?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit