Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 13_11
    Každý má svou vlastní „představu pravidel“ – proto se tady o tom bavíme.

„Obyčejné líbí/nelíbí“ nám skutečně nic říct nemusí. Aby nám TO však něco řeklo, na to přece nepotřebujeme dotyčného znát – stačí, aby uvedl své vlastní důvody, proč. K tomu nepotřebujeme objektivitu.

„Trochu subjektivní“ nejsem nikdy – já jsem subjektivní vždycky dost, a pokud se to někomu nelíbí, to je zase jeho vlastní subjektivita. Objektivitu přenechme strojům budoucnosti – my jsme jenom lidi.
  • Black_Hand
    trochu subjektivni ses vzdy. chce to ale mit nejaky standardy, podle kterych hodnotis "objektivne" (coz v pripade recenzi/kritik znamena srozumitelne pro ostatni). v tomdle pripade to lukas vysvetlil a obhajil velmi jasne, a je to jednoduse aplikovatelne treba i na maxe payna 3 a dalsi.

obycejne libi/nelibi ti nerekne nic, pokud cloveka neznas, a to ani z nejakych predchozich clanku. hehe, obcas se klidne muze stat, ze ty sam mas lepsi predstavu o pravidlech podle, kterych nekdo rozhoduje, nez ten samotny clovek.
  • Robotron3
    Pokud mě "subjektivní" dovede k tomu, že budu říkat jako Lukáš Kojimovi že je retard, tak nebýt subjektivní.
  • 13_11
    Takže jsme zpátky u kontroverzní otázky: „Být, či nebýt subjektivní?“ :-)
  • Black_Hand
    Just Cause 2 je neco jineho, nez MGS. vetsinu "pribehu" v JC2 si vytvari sam hrac, tim ze dela co ho bavi nebo co streleneho ho zrovna napadne. na spektru mezi zhruba-minecraftem a interaktivnim filmem je daleko blize minecraftu. FEAR je zase o pocitu z velmi kvalitni strilecky a lehkeho hororu a k tomu vyuziva prevazne hernich mechanik, ne dramatickych cutscene. MGS se snazi o pribeh (cutscenami) a dramatickou prezentaci a hrani upozaduje, proto je blize filmum a jako takovy je vhodne ho vice hodnotit jako film. proste kdyz uz se snazim o veci o ktere se snazi film, a pouzivam prvky, ktere jsou typictejsi pro film, tak neni nic spatneho na tom hodnotit trochu vic jako film.

pokud ale chces lepsi prirovnani, tak zkus Dear Esther. Dear Esther je hrou jen v uvozovkach. je to spis povidka nebo artovy film, takze je vhodne hodnotit vice podle techto standardu. ted by si ale musel ukazat, ze podle techto standardu DE lukas nehodnoti a je nekonzistentni.
  • Robotron3
    To sou s prominutím žvásty. Je to dvojí metr a obrovský. Pokud vidím, že Lukáš je schopný dávat vysoké hodnocení naprosto bezduchým a obsahově až trapným hrám jako třeba Just Cause 2, nebo Fear, a jakmile je tu nějaká série a hra, která je v obsahu mnohem dál, než většina herní produkce, tak ji Lukáš shodí proto, že nedosahuje kvalit něčeho jiného. Herní novinář není někdo, kdo si píše subjektivní dojmy na svůj blogísek, ten by měl hodnotit v kontextu her jako takových a ne jak se mu to zrovna hodí, že tohle je v pořádku a skvělá hra, protože je to sice obsahově volovina, ale na nic si nehraje, a jiná, která je mnohem kvalitnější a propracovanější je špatná, protože je vlastně už tak dobrá, že přesahuje do jiného žánru, ale s tím se nedá srovnávat, takže fail. Až moc zkreslenej a osobní (zaujatej) pohled na věc.
  • 13_11
    To není o orientování se „v současné tvorbě na konzolích“, to je akorát zdravej rozum. I přes to, že mě kdysi Metal Gear Solid (1999) a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001) moc bavily, absolutně beru názor, že když si chci hrát, tak si pustím hru, ne film (kdo tohle od základu nechápe, tak to pochopit ani nikdy nemůže). A Kodžima tak moc rád dělá „15minutové“ filmečky...

Dvojí metr to není, poněvadž v těchto případech je jak „hra“, tak regulérní film neinteraktivní, takže se obojí „cinematics“ dají vzájemně srovnávat. Pokud jsme odkojeni sérií s Jamesem Bondem, konkrétně třeba Georgem Lazenbym nebo Timothy Daltonem, akční žánr máme skutečně nakoukaný, pak nás nemusí filmové sekvence Metal Gearu posadit na zadek. Odlišný zážitek máme, pokud jsme se před chvílí narodili (toto není urážka). Všechno souvisí s osobním poznáním.
  • VonHayek

Nápad?

Možná je to taková blbost, ale co takhle domluvit s Honzou Ornou zapůjčení pár automatů do foyer..?
    Nejen jako propagace, ale jako fajn tematické rozptýlení.
    Když už bych byl v tom Práglu, tak klidně pomůžu i se stěhováním. *3*
  • 13_11
    A já už četl: Jak souvisí Deus Ex a Charleston?
  • Robotron3
    Teda musim říct, že se mi fakt nelíbej podobný názory, jako řikal Lukáš na účet Metal Gear, že Kojima je zneuznaný filmový režisér, který by točil špatný filmy. Jako sakra co to má být? Metal Gear je jedna z nejlepších herních sérií, která s tou "filmovostí" pracuje, a každý kdo má oči, vidí, že tam je to top. A koho sakra zajímá, jaký by točil Kojima filmy? Kojima netočí filmy, ale dělá skvělý hry. Který hry by stačily na to, aby jejich tvůrci natočili opravdu kvalitní film? Nikdo od her by nedokázal natočit kvalitní film, protože oni nejsou filmoví režiséři, ale dělají hry. Tak nesrovnávejme hrušky s jablky a neshazujme něco jen proto, že i když je to dobré v žánru, je to vlastně špatné, protože se to nedá srovnat s žánrem jiným, to je šílenej dvojí metr. Jako někdy mi Lukáš přijde že má trochu omezenej pohled asi hlavně díky tomu, že se neorientuje v současné tvorbě na konzolích.
  • Je to presne jak rikas, nemysli.
  • janchor
    Jedna z ne-fiktivních knih, ze který jsou ve hře k nalezení úryvky, je The Man Who Was Thursday.
  • Amylee.Anderson
    Hlavně, ať je to někde blízko centra!
  • Rád přijdu.
  • smejki
    taky odpověď na blixu - warum nicht, ale upřímně zcela nechápu výhody takové formy.
  • Cosi
    Keyz: Máš pravdu ve všem co píšeš. Jen poznámka, Pavel Dobrovský už stál za zorganizováním Press Start akcí, které dopadly velmi solidně. Tak snad by si věděli rady, jak se s tím poprat.

A před publikem to má být, podle mě teda, hlavně pro fanoušky a jako ozvláštnění výročního Fight Clubu. Mohl by být na podium i ring, kde by si lidé(redaktory nevyjímaje), kteří by si odporovali, ve stylu názvu pořadu a za znělky Fight! z Mortal Combatu, rozhodli prosadit svůj názor silou. *1*
  • Black_Hand
    sobota....
  • Thorleif_cz
    Na Blixovo vlákno už nejde reagovat, tak takhle... Pokud by nedojde k nějakým extrémně nepříznivým (přece jenom konec světa za dvěřma, už by o sobě nějak mohla dát vědět Bestie) událostem, tak se ukážu.
  • 4Janchor

Janchor - Jak souvisí DeusEx a Chesterton ? Nebo jsem špatně rozuměl?
  • VonHayek

I v chaosu je řád...

Zamlouvám si jedno místo!
    A pokud by to bylo v kině jako je Aero nebo Světozor, kde bych si mohl vzít pivečko do sálu a při nějaké veselé příležitosti si ho vylít do klína, tak by to bylo úplně nej...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit