Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Robotron3
    Metal Gear bych nikdy neposuzoval jako film, protože i když je tam ta filmová složka tak výrazná, ještě výraznější je ta herní, která jde ruku v ruce. Takhle uplně každou hru, kdyby sis řekl, zhodnotím to jako film, tak bys musel zákonitě dojít k tomu, že jako film? To nefunguje, byl by to špatný film. Tak ale proč takhle přemýšlet u Metal Gear? Když takhle shodit můžeš uplně všechny hry?
  • Keyz
    Hlavně jestli pojedeš po D1 tak nevíš co čeho jdeš *5*
  • Black_Hand
    tak ta prvni veta co lukas rika to vystihuje pomalu jeste lip. a jaky je vlastne tvuj nazor MGS za !predpokladu!, ze bys ho posuzoval jako film?
  • janchor
    Jen jsem reagoval na Robotrona a koukám kliknul o příspěvek vedle.
  • Robotron3
    Nesouhlasím s tím, že lze jednoduše odsoudit hru podle jedný její složky, která zrovna nesedla. Přijde mi to až skoro povrchní. Může ti něco nesednout a pak když odehraješ valnou část hry, najednou si uvědomíš, že to dává smysl, jak to přesně je. Abych reagoval na to, co píše i Lukáš dole, že je to o posuzování kontextu, tak tohle mi přesně přijde jako případ, kdy se ten kontext vytrhne ze hry, protože Metal Gear je až extrémně závislý na celém kontextu celé série.

ps: Ve Fight Clubu myslim Lukáš říkal, že snad hrál jeden díl? A ani tam neřekl, jestli to dohrál. To je na posouzení Metal Gear strašně málo.
  • Black_Hand
    lukasi, je mi jasny, ze to bylo primarne smerovany na tebe. jestli jsem prehnane mluvil za tebe, nebylo tak to cilem. normalne to nedelam. jen me to tema taky zajima.
  • Black_Hand
    jj to je on :). a ty vis kolik z metal gearu lukas odehral (uprimna otazka, ne recnicka)?

pokud bych to tedy mel shrnout. jestli te chapu dobre: ty nesouhlasis s tvrzenim, ze pomer interaktivity vuci neinteraktivite (pasivnimu pozorovani) by mel mit vliv na jakousi fuzzy kategorizaci vytvoru do urciteho media, v tomto pripade hry nebo filmu.

pokud s tim tvrzenim opravdu nesouhlasis, tak pak neni co resit a tvoje uvaha je spravna v tom kontextu o kterym mluvis. lukas s tim tvrzenim souhlasi a tak to hodnoceni posouva jinam.
  • janchor
    Pokud většinu nějaký hry tvoří složka, která mi přijde slabá, tak to v mých očích dělá slabou hru. To je celý. Argumentaci s "hranicí" nerozumím, vždycky jde o kontext. Slabý momenty lze pominout, když jsou totálně převážený těma silnejma.

A jak jsem říkal v podcastu, vzhledem k záplavě lidí, který Metal Gear baví, beru, že to ty silný věci (ve všech svejch složkách) má, akorát mě totálně míjejí.
  • ahoj!

ahoj! k fight clubu live (live jako skutečně real live) jako fanoušek bych zase do prahy rád přijel, ale asi je jasný že bych musel vědět kdo ve fight clubu vystoupí (krom běžné čtyřky) a jestli by to byl jediný program (pocitam s tim že by se slo nakonec do hospody). Píšu to proto že jako studenta mě vyjde cesta do prahy docela dost draho, tak abych věděl do čeho jdu. Kdybych byl Pražák tak chodim na fight club klidně každou středu ;)
  • Luke

Video Fight Club #94

Protože jste byli hodní, tak tady máte video Fight Clubu #94: http://youtu.be/Oa__6Zt3B-M
  • Robotron3
    Kuchař se jmenoval Svatopluk Kuřátko :) Jako sorry, ale Lukáš Metal Gear ani pořádně nehrál. O Heavy Rain už bych byl schopen se bavit, jestli je to hra a nebo už napůl interaktivní film, ale Metal Gear je klasická hra a vždycky byla, jen je tam víc příběhu.
  • Black_Hand
    btw: konecne zase dobra diskuze!
  • Black_Hand
    to je ten problem. ja (a jak vidno i lukas) si prestavam myslet, ze je to primarne hra. stejne jako dear esther podle me neni hra. to neni samo o sobe nic spatneho. stejne jako ty si myslim, ze by se mely veci hodnotit v podle toho co jsou (krome treba i toho co rikaji). nebudu vycitat hudbe, ze ma slaby pribeh. i kdyz ten tam samozrejme muze byt take.

to ze rikas: "ať už je tam filmových sekvencí sebevíc". je podle me ten hlavni problem. v extremnim a ponekud absurdnim pripade bych mohl za hru povazovat i trampoty kuchare...sakra jak se jmenoval ten kuchar co ho hral dvorak a divaci hlasovali o pribehu - koukal jsem na to kdyz jsem byl malej :). spektrum mezi jednotlivymi formami prestava byt cernobile, neco proste neni jenom hra nebo film. vezmu heavy rain a vezmu jiz zmineny minecraft. kdy zacina byt vhodne povazovat hry typu heavy rain vice za film, nez hru? co by melo byt tim meritkem, kdy se hra stane filmem? frekvence a delka neinteraktivnich audiovizualnich prezentaci pribehu je podle me (jen) jednim z rozumnych klicovych prvku. nerikam, kde presne musi nezbytne ta hranice byt, ale co je to co je dulezitymi prvky v rozhodovani.
  • Bohem mezi recenzenty. Počkat, on je herní novinář? Každopádně dvojice Grygar, Dobrovský je neskutečná a ruku v ruce smrtící.
    Jedna věc je na faktech založená kritika, a druhá kritika vedená stylem " jo kdysi jsem hrál první díl a stálo to za hov.., příbeh na hovno.., prej stealth..., zneuznaný rádobyrežisér a retard..." pak do toho začne motat svítaní a nevím co ještě.
    Nejsem nějaký přehnaný fanda série metal gear nebo Kojimy ale tohle je moc. Pokud něco na té hře nebo sérii nechápe tak at se zeptá třeba Farida nebo Vávry.
    Tyhle si když přijdou vždy rád poslechnu, plus ještě Martina Bacha a Petra Poláčka.
    Bohužel o dvou v úvodu zmíněních zneuznaných rádoby herních novinářech to říct nemohu.
  • Robotron3
    Opravdu nevím, proč by se Metal Gear měl hodnotit jako film a srovnávat s filmem. Ano, je tam víc nehratelných sekvencí, než v jiných hrách, ano, je tam velice komplikovaný příběh, ale pořád je to primárně HRA. To je nějaká pro mě nepochopitelná hranice, kdy ve hrách, které jsou obsahově slabé a ta filmová složka je slabá, tak tam to nevadí, ale jakmile je někde dobrá a víc výrazná, už se to musí srovnávat s filmem. S tím nesouhlasím. Metal Gear je primárně hra, ať už je tam filmových sekvencí sebevíc a musí se jako hra posuzovat, která se skládá ze všech složek, které tu hru tvoří.
  • Robotron3
    Chtěl jsem jen říct, že čas od času taky vím, že chceš něco říct, a má to hlavu a patu, ale zabiješ to spamováním. Lukáše Grygara mám rád za to, jakým způsobem o hrách píše, že opravdu umí psát a nejsou to jen strohé popisné recenze. Jen mi vadí pár věcí, jako tohle.
  • Black_Hand
    jasne, a ja prave mluvim o tech duvodech a konzistenci (samozrejme je nutne brat v potaz nejake ty nuance a nevidet to cernobile). oboji je nutne, kdyz chces komunikovat s lidmi o kvalitach v podstate cehokoliv. duvody, proc se ti neco libi muzes mit jaky chces.

a ja prave rikam, ze to tady lukas obhajil velmi dobre. nerekl obecne, ze je ok hodnotit hry jako filmy, ale kdyz se hra tolik snazi byt filmem, tak je ok hodnotit ji filmove.

EDIT: sakra, to mela byt reakce samozrejme :).
  • Trol.diskuzni
    To, jak působím, je mi zde fakt docela jedno... Jen jsem chtěl napsat, že mě tvůj příspěvek potěšil, neboť se na světonázory Lukáše "ušlechtilého naivy"Grygara na rozdíl od většiny zdejších fanboyů díváš také trochu střízlivě.
  • Robotron3
    Spíš jde o to, jak to říkáš. Když u každé hry pak spamuješ různými výkřiky o Skyrimu, tak působíš jako id*ot a je uplně jedno, co jsi tím na počátku myslel, protože se shazuješ formou. Napsat jednou, zdůvodnit a hotovo.
  • Trol.diskuzni
    Konečně dochází také někomu jinému než mně, že Lukáš Grygar rozhodně není "bohem mezi recenzenty"? Přesně o těhle jeho ústřelech s hrami jako je Just Cause nebo Skyrim (nebo GTA nebo Diablo III nebo ...) jsem zde nedávno hovořil a nezdálo se, že by se mnou kdokoliv souhlasil...

"Herní novinář není někdo, kdo si píše subjektivní dojmy na svůj blogísek, ten by měl hodnotit v kontextu her jako takových a ne jak se mu to zrovna hodí, že tohle je v pořádku a skvělá hra, protože je to sice obsahově volovina, ale na nic si nehraje, a jiná, která je mnohem kvalitnější a propracovanější je špatná..." - Přesně tohle jsem zde psal na konto pana Grygara mnohokrát, takže mě těší, že to zmiňuje i někdo další!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit