Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě by teoreticky šlo každému připnout na ucho odposlechové sluchátko, aby se sám slyšel...
  • jako můžeš si to rozdělit na stopy a hrát si tam ještě s tím, ale důležitý je stejně co ti vyleze z final gainu/masteru..

Každopádně přišij jim ty micy k hlavě a máš pokoj :))
  • LOL, Logitech, tak to byl fakt hustý joke! *1*
  • tak v tom živým streamu budeš mít vždycky problém, víš jak.. Tam fakt nemůžeš čekat, že se dostaneš na studio, to bys do toho musel nasypat ještě sakra víc. A i pak máš výsledek nejistej, co se ti dostane do streamu - ví bůh.

S tim zbytkem souhlasim, mikrofon od Logi snad doufám nepoužíváte jakože:))
    Goldwave stačí, ne sice trial (:D), ale na podcast hele - v poho..
  • janchor
    Ano, přesně proto měníme mikrofony, protože ty stávající tohle nesplňovaly, nic víc. Nehoníme nějakou audiofilskou kvalitu, nicméně je důležitý, aby byla solidní už do živýho streamu - mastering se týká až střižený verze, jejíž zpracování zároveň kvalitní základ jen ulehčí.

A zrovna projev prezidenta ošéfuješ za hubičku spíš, narozdíl od cca dvouhodinovýho potlachu více lidí, kterej pořádně zmixovat chce fakt krapet víc, než mikrofon od Logitechu a trial verzi Goldwave.
  • smejki
    Lukáši, ad Widescreen mod
    http://www.gibberlings3.net/widescreen/
    je to na všechny hry na Infinity enginu - Baldury, Icewind Dale, Planescape
  • S tím se dá v podstatě souhlasit - jenže směrový pravděpodobně nebude, ale tak čert to vem... (jináč nějaký řádný mastering např. pomocí Izotope Ozone 5 by též nebyl k zahození :-D )

Tak nějak už ze své lásky ke zvuku bych redakci přál, aby kvalita záznamu konečně dokreslovala kvalitu samotného obsahu. *4*
  • Podle názvu to bude něco na zesílení (vylepšení) anténního signálu... Zkus:

http://anteny.digizone.cz/antenni-zesilovace/
  • prosímtě, tady nejde o kvalitu pro audiofily, tady jde hlavně o to, aby každý neměl mikrofon pod bradou, ale mluvil přímo do něj a aby byl mic směrovej, to ostatní už si pořešíš bez problémů.. Jde jen o podcast, ne projev prezidenta :))
  • Neb jsem neznalý audiotechniky. To mi připomnělo, neví náááhodou někdo co to sakra je K-Band High Power Amplifier a kde to koupit?
  • Kvalitně zaznamenat zvuk chce prostě vhodný mikrofon... Pokud mikrofon nevyhovuje, tak nějaký mastering až tolik nepomůže.
  • nechápu, co s tím pořád laborujete, vždyť v dnešní době se dá dobrej zvuk vykouzlit fakt s málem (v nejhorším to vymastruješ a pořádně ošetříš v programech, to je toho) :)
  • Proč ne rovnou Shure? *4*
  • Tak já myslím, že s kytary.cz se dá zaprvé rozumně dohodnout... A za druhé nejsou výběrčí na dětské domovy, takže s poctivým přístupem spát pod mostem nemusí (zvláště s tiscali.cz za zády).
  • Koupíte Sennheisery, jo? ^^
  • Takže budete mít všichni headsety? To by mohlo být přesně to, co schází k dokonalosti (viz jak jsem psal)...
  • kde na to pořád berete prachy..??
  • janchor

k mikrofonum

Na Michalovi jsme otestovali headset s dynamickym mikrofonem, kterej z principu nema tak dobrej zvuk, jako ty ostatni (kondenzatorovy), ale ty zas ze svyho principu silene berou ruchy a navic nejdou poradne vybudit, cimz nas dost zklamaly.

Proto snad uz do priste prejdeme komplet na dynamicky, ale jinou znacku / vyssi radu, takze ten kompromis (kvalita za prakticnost) by mel byt tak akorat. A samozrejme odpadne problem s otacenim hlavy atd.
  • Trol.diskuzni
    Jj, pokud někdo otočí hlavu a mikrofon má stále připnutý ve stejné pozici na krku, tak síla zachyceného signálu jde znatelně dolů... Nejlépe by bylo použít klasicky headsety, jak to měl pan Rybka, ale to zase nevím, jestli by se všem takhle chtělo sedět (alá call centrum :-) ). Na druhou stranu by ten mikrofon lépe chytal signál, který má, a naopak nechytal to, co nemá.
  • risa2000
    No, když o tom takhle píšeš, tak mě vlastně napadá, že to docela vystihuje můj pocit. Jako by těm novým mikrofonům chyběla dynamika nebo něco a je pravda že na tomhle podcastu to bylo docela dobře slyšet.
    Druhá věc, nevím jak ty mikrofony nosíte, ale je tam dost silně slyšet kolísání hlasitosti, jako kdyby někdo otočil hlavu (ale ne mikrofon). A pak je ta srozumitelnost taky horší.
    Jen pro info, poslouchám to normálně z iPod Touch (někdy na sluchátka, někdy jen tak z repráku).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit