-
Překvápko
Jakmile oficiálně vyjde novej FC, dodám videozáznam z live streamu a zároveň doufám, že za to nedostanu BANána. *5* -
Tož ta kamera, palec nahoru games!
-
Děkujeme za dnešní živé vysílání.Bylo to super.Hlavně diskuze o Planescape:Torment.Taky super nová kamera.Díky.
-
Pri vysilani stihame monitorovat jen chat na Ustream, zdejsi diskuzi ne.
-
Tady se mi mimořádně sekl net, tak jsem stačil udělat screenshot, pro info jak vypadá živý přenos. Pokud má redakce cokoliv proti zvěčňování stačí říct a fotku smažu. http://imageshack.us/photo/my-images/507/fightclubj.jpg/
-
drzim vam palce
chalani a je to nazivo? ked hej tak zakricte mier celemu svetu ! .) -
V záplavě reklam není očividně vidět, čímž redaktoři jdou sami proti sobě... Ale zřejmě si spočítali, že čím víc reklam, tím víc adidas. *3*
-
Po půl čtvrtý.
-
Tak v kolik to dneska vypukne..??
-
http://games.tiscali.cz/tema/podporte-games-cz-57248
-
Není náhodou pod odkazem na tuto diskuzi červený baner "Podpořte Games"?
-
Dárcovský program
Nemůžu tu najít článek, kde píšete o vašem novém dárcovském programu, mohli byste mi sem někdo prosím hodit link? Vůbec mi dělá problém najít tu nějaký odkaz nebo číslo, kam by se měly posílat příspěvky? -
Jsem to zive nestihl cely, tak teprve posloucham o Uncharted.
A nestacim se divit.
Kdo muze napsat (a rvaci souhlasit??), ze o Drakeovi na konci vime stejne, jako na zacatku? (coz je u videohry i tak dost trapna vytka)
Vzdyt je to prvni dil, kde se vubec NECO dozvime. A to "neco", jakoze "hodne".
Prvni dva dily to neresily vubec, zato tady toho hromada. Seznameni se Sullym, puvod prstenu, apod.
Proboha vzdyt dve kapitoly jsou primo v kuzi patnactiletyho *7*
O dost prekvapivym naznaku (dost duraznym) ohledne skutecnyho vztahu "Drake-Drake" a podobnejch vecech radsi ani nemluvit.
Tohle jsem fakt nepobral teda : D
Jinak ted jsem to domasil, a je to fakt spis dalsi dvojka. V necem lepsi, v necem slabsi. Hlavne teda v tom, ze uz holt tolik nenadchne. Porad tam je ale kulervoucich okamziku na deset jinejch her. Devitky urcite zaslouzeny. V ramci zanru beru i ty desitky. -
Achjo :( Je fakt boží a já si to chci koupit u vás :(
-
Ne, bude jenom u konzolovek. U PC by mel byt jiny bonus, ale zatim se nevi co to bude :( Konzolovy a PC verze v CR delaj ruzni distributori a kazdej ma svoji strategii na predobjednavky - to je duvod..
-
not sure if troll or just retarded...
-
To je všechno pravda, ale nijak to nepopírá, že
A) Steve Jobs si u příležitosti svého předčasného skonu celosvětové uznání zasloužil,
B) Steve Jobs nebyl "VIP celebrita" jen tak z ničeho nic - stal se jí, protože to byl významný člověk (podobně zcestné je shazovat úctu k němu čistě na to, že "měl spoustu peněz" - úcta mu patří za to, že ty peníze uměl vydělat),
C) jste herní web a když opustíte bezpečnou půdu herní tématiky, většinou to působí trapně - viz můj původní příspěvek a víc už k tomu říkat nebudu. -
Cítím že jsem dlužen odpověď
Milý Dane,
z tvých příspěvků (narozdíl od diskuse v podcastu) je vidět, že o dané době něco víš. Zároveň z nich ale tryská hořkost nad přehlédnutými osobnostmi, kterým Steve Jobs a potažmo jeho firma berou mediální prostor. Zneuznáním jeho zásluh o rozvoj celého odvětví ale zapomenutým inženýrům Xeroxu ani Atari jejich slávu nevrátíš.
Mluvíš o tom, kdo vymyslel nebo nevymyslel PC. O datech a vynálezcích toho či onoho kusu hardwaru bychom se mohli přít libovolně dlouho (například Tramiel nechal vyrobit Commodore PET teprve potom, co odmítl prototyp Apple II). Faktem, na kterém se ale pravděpodobně shodneme, je, že to, co dnes chápeme pod pojmem "osobní počítač" (což Micral, Altair, ani Apple I nebyly), vzniklo jako koncept a posléze prototyp v Palo Altu v letech 1972-1973. Koncept (tehdy technicky nerealizovatelný) toho, čemu dnes říkáme "laptop" a nově "tablet", vymyslel a popsal Alan Kay v roce 1968.
Přijít s úžasnou myšlenkou je jedna věc, nepochybuju že to sám dobře víš. Mít vůli, vytrvalost a - pročby ne - dostatečnou míru vizionářství k tomu, takovou myšlenku uskutečnit, je věc druhá. Steve Jobs - a TO je jeho zásluha - měl pevnou vůli, měl vytrvalost a měl VIZI, kterou postupně naplňoval. A ano - myšlenky si cestou často půjčoval od těch, kteří neměli vůli nebo prostředky je prosadit sami.
Sám začal od nuly. Vybudoval úspěšnou firmu a poté, co z ní byl vyhozen, vybudoval druhou, zatímco první téměř zbankrotovala. Pak se do první vrátil a udělal z ní nejhodnotnější technologickou firmu na světě. Cestou se nepřímo zasloužil o vznik CGI filmů a Webu. V 80. letech uskutečnil myšlenku inženýrů o počítači s grafickým rozhraním ovládaném myší. Myšlenku, kterou by vedení Xeroxu nechalo zapadnout. Když doba uzrála, zhmotnily se díky němu myšlenky Alana Kaye o dynabooku. Ne přesně tytéž myšlenky a nebylo to jejich první zhmotnění, ale bylo první, které zabralo. Docela dost na jednoho člověka, aby si zasloužil trochu uznání.
Samozřejmě. Bez využití talentu Steva Wozniaka by Jobs žádnou firmu nikdy nevybudoval. Bez vykradení Xeroxu Alto by nevznikla Lisa ani Macintosh. Bez partnerství s Microsoftem a Adobe by Apple v 80. letech zkrachoval. Bez myšlenek stovek inženýrů a designérů by nevznikly iMac, iBook, iPod, iPhone, ani iPad. A bez Tima Cooka by poslední jmenované nebyly nejprodávanějšími produkty své kategorie. Jenomže bez Steva Jobse bychom se taky teď mohli hádat přes BBS běžící na Microsoft Interface Manageru 2010.
Technické inovátorství samo nestačí. A obyčejní lidé ho ani neocení, protože mu nerozumějí. Steve Jobs nebyl technický vizionář. Tak jako Henry Ford nevymyslel automobil, Steve Jobs nevymyslel počítač. Ale měl svou vizi o počítačích přístupných obyčejným lidem a uskutečnil ji. To v mých očích předčí všechny inženýry z Commodoru.
Kterým nakonec stejně vytřel zrak John Carmack ;-) -
To je fér... Jinak poměrně střížlivý komentář na téma Gothic/TES taktéž potěšil. *3*
-
tak ja jsem chtel dostat tu diskuzi pryc od pohlavi. :))